Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Εισαγωγή στη Γλώσσα Προγραμματισμού Java (Sun Certified Java Programmer)

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το σεμινάριο «Εισαγωγή στη Γλώσσα Προγραμματισμού Java - SCJP» διοργανώνεται από το Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ. Είναι ένα εντατικό σεμινάριο που πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη μέθοδο της Τηλεκπαίδευσης (e-learning), επιτρέποντας στον εκπαιδευόμενο να παρακολουθήσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα κατάρτισης από το σπίτι του, το γραφείο του, ή από τον χώρο επιλογής του και στον χρόνο επιλογής του, μέσω Internet. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο από το εργαστήριο, έτσι ώστε να συνδυάζει υψηλού επιπέδου θεωρητική γνώση αλλά και τρόπους σχεδιασμού και υλοποίησης αντικειμενοστρεφών εφαρμογών χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού Java, η οποία, με την ανεξαρτησία από το σύστημα υλικού που την χαρακτηρίζει έχει φέρει πραγματική επανάσταση στη δημιουργία εφαρμογών τόσο για το διαδίκτυο (internet) όσο και για τα ενδοδίκτυα (intranets).Το σεμινάριο απαρτίζεται από 10 ενότητες που ολοκληρώνονται σε διάστημα περίπου 15 εβδομάδων και αντιστοιχεί σε 140-160 ώρες μαθήματος.

ΣΚΟΠΟΣ :
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκμάθηση των βασικών δυνατοτήτων της Java στους εκπαιδευόμενους μέσα από μία σειρά 10 εκπαιδευτικών ενοτήτων οι οποίες καλύπτουν όλα αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει τον προγραμματισμό εφαρμογών σε Java. Η οργάνωση της διδασκαλίας του μαθήματος έχει γίνει με τη θεώρηση πως οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν πρότερη επαφή με τη Java ή κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού και άρα, η διδασκαλία ξεκινάει από το μηδέν. Για να είναι πάντως σε θέση οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις χειρισμού των Windows, που είναι το λειτουργικό σύστημα επιλογής για το αυτό. Χρήστες άλλων λειτουργικών (Unix, Linux) μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το σεμινάριο εγκαθιστώντας μόνοι τους το λογισμικό της επιλογής τους. Η εκπαίδευση σχεδιάστηκε για άμεση εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Java και των βασικών χαρακτηριστικών της. Εστιάζει στην λεπτομερή ανάλυση των χαρακτηριστικών της γλώσσας και με τη μέθοδο αυτή ο εκπαιδευόμενος προετοιμάζεται κατάλληλα για την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σωστή εκμάθηση της γλώσσας και για το λόγο αυτό τόσο ο κώδικας που θα συναντήσετε στις σημειώσεις και τις παρουσιάσεις ακολουθεί πιστά τους κανόνες σωστής πρακτικής που έχουν θεσπιστεί από την προγραμματιστική κοινότητα για τη δημιουργία «καθαρών» και ευανάγνωστων προγραμμάτων. Επίσης, από το Χειμερινό διδακτικό εξάμηνο του 2009 δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου και για όσους το επιθυμούν, να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της επίσημης πιστοποίησης της Sun Microsystems για τη Java, συμμετέχοντας και περνώντας επιτυχώς το αντίστοιχο τεστ. Έτσι λοιπόν, στη διδακτέα ύλη έχουν ενταχθεί και καλύπτονται πλήρως όλα τα απαιτούμενα συστατικά που θα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τη Sun Microsystems. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης χρησιμοποιείται η πλατφόρμα Java 6 SE για την υλοποίηση και τον έλεγχο των προγραμμάτων της Java.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :
• Εισαγωγή, χρήση IDEs, πρώτη απλή Java εφαρμογή
• Τύποι δεδομένων, πίνακες, κυριολεκτικές τιμές, τελεστές
• Έλεγχος ροής, τελεστές -Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός (α’ μέρος). Κλάσεις, μέθοδοι, απαριθμητοί τύποι
• Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός (β’ μέρος). Κληρονομικότητα, πολυμορφισμός, interfaces, inner classes
• Χειρισμός εξαιρέσεων, assertions
• Χρήση βασικών κλάσεων. Χειρισμός αλφαριθμητικών, StringBuffer, StringBuilder, χειρισμός ημερομηνιών, εισαγωγή δεδομένων από την κονσόλα, αρχεία, φορμαρισμένη έξοδος, μαθηματικά
• Συλλογές, objects, wrapper classes
• Πολυνηματική επεξεργασία
• Swing. Δημιουργία απλών παραθυρικών εφαρμογών

ΤΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ :
5 Μαρτίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ :
26 Μαρτίου 2012 (Διάρκεια Προγράμματος σε μήνες: 3)


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Ο διαδικτυακός κύκλος σεμιναρίων «Real Skills for Scientists» από το ΕΚΤ επιστρέφει
Δωρεάν online προγράμματα του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου
Προγράμματα ψυχικής και κοινοτικής υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εξ αποστάσεως Μοριοδοτούμενα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ξεκίνησε η ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Νέα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα ετήσια προγράμματα του πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω της πρεσβείας του Βελγίου