Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία
Το εκπαιδευτικό αντικείμενο Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία περιλαμβάνει τα κάτωθι τρία (3) μαθήματα:
- Θεωρητικό Πλαίσιο Μαθησιακών Δυσκολιών
- Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών
- Μαθησιακές Δυσκολίες και Εκπαίδευση
Σκοπός:
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία» αποσκοπεί στην κατάρτιση όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση και την ψυχολογία φορέων για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση της δυσλεξίας τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχοπαιδαγωγικό επίπεδο. Μέσα από τη παρουσίαση των διαφοροποιημένων θεωρητικών θέσεων και της συστηματικής ερευνητικής εμπειρίας, προσεγγίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες και ειδικότερα η δυσλεξία, παρουσιάζονται τα αίτια της – από την ιατρική και την ψυχοπαιδαγωγική προοπτική του φαινομένου – , ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην «κλινική» εικόνα των δυσλεξικών ατόμων μέσα από την παράθεση των γνωστικών αδυναμιών τους στους τομείς της ανάγνωσης, της γραφής, της ορθογραφίας και της αρίθμησης με την παρουσίαση και την μελέτη εξατομικευμένων και συγκεκριμένων περιπτώσεων. Στη συνέχεια, με την παρουσίαση ενός βασικού προγράμματος διάγνωσης, αξιολόγησης και αποκατάστασης στους τομείς της ανάγνωσης, της γραφής και της αρίθμησης με την επιλογή συγκεκριμένων ασκήσεων, κατάλληλων για την ηλικία και για το γνωστικό επίπεδο του κάθε παιδιού, επισημαίνεται η ανάγκη μιας έγκυρης αξιολόγησης με την λεπτομερή και πλήρη καταγραφή των μαθησιακών δεξιοτήτων και των γνωστικών αδυναμιών του μαθητή με στόχο την κατάρτιση ενός εξατομικευμένου και δομημένου προγράμματος παρέμβασης εναρμονισμένου με τις δυνατότητες, τα ελλείμματα και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Τέλος, με την προβολή συγκεκριμένων πρακτικών συμβουλών προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς επισημαίνεται ο ρόλος τους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δυσκολιών και των αδυναμιών των δυσλεξικών μαθητών, με στόχο την ανάπτυξη των μαθησιακών δεξιοτήτων, τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και συλλογικότητας μέσα στη σχολική τάξη και την ομαλότερη ένταξη τους στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.


Έναρξη Μαθημάτων:
2 Απριλίου 2012 (Διάρκεια Προγράμματος σε μήνες: 3)

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησής σας μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα: http://elearn.elke.uoa.gr όπου παρουσιάζεται αναλυτικά το σύνολο των προσφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των προγραμμάτων στα τηλέφωνα 210.36.89.354 και 210.36.89.381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση : elearn-secretariat@elke.uoa.gr .


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Δωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και CSS
Διαδικτυακό σεμινάριο από το ΚΕΠΡΑΓΕΑ Αλίμου
Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων «Real Skills for Scientists» από το ΕΚΤ
Δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Digital Marketing Bootcamp»
Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση: Εργαλεία διαμορφωτικής αξιολόγησης στα μαθηματικά
Δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα του εργαστηρίου διαχρονικής μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας
Webinar «Σήμερα ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο: ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο»