ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2019 Α

Μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις στο δημόσιο.
marpan60
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τετ Ιαν 15, 2020 7:39 pm

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2019 Α

Δημοσίευσηαπό marpan60 » Τετ Ιαν 15, 2020 10:10 pm

Υπάρχει διαδικασία ένστασης όταν σε απορρίπτει ο φορέας προέλευσης; Από 100 θέσεις που είχε το οργανόγραμμα το 2012 τις πήγαν 50. Το ψηφιακό οργανόγραμμα δεν το επικαιροποιούν ώστε να πάρουν μέρος στην Κινητικότητα και να ζητήσουν κόσμο. Για τα επόμενα χρόνια η κινητικότητα θα αφορά αυτούς που ξέρουν να "κινούνται" εκτός Κινητικότητας.

mariavoyatzi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 4:13 pm

Re: ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2019 Α

Δημοσίευσηαπό mariavoyatzi » Σάβ Ιαν 18, 2020 12:50 am

marpan60 έγραψε:Υπάρχει διαδικασία ένστασης όταν σε απορρίπτει ο φορέας προέλευσης; Από 100 θέσεις που είχε το οργανόγραμμα το 2012 τις πήγαν 50. Το ψηφιακό οργανόγραμμα δεν το επικαιροποιούν ώστε να πάρουν μέρος στην Κινητικότητα και να ζητήσουν κόσμο. Για τα επόμενα χρόνια η κινητικότητα θα αφορά αυτούς που ξέρουν να "κινούνται" εκτός Κινητικότητας.


Ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία ένστασης, αλλά εν τοις πράγμασι ίσως μπορείς να κάνεις αίτηση θεραπείας, ένσταση ή όπως αλλιώς θες πες το. Σε αυτό μόνο ένας καλός εργατολόγος που γνωρίζει από δημόσια διοίκηση ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει. Εφόσον έχεις έννομο συμφέρον ενδεχομένως να μπορεί να ζητήσεις αντίγραφο των πρακτικών επιλογής για να δεις τι παίχτηκε. Όλα αυτά τα λέω, βέβαια, δίχως να είμαι νομικός.
Από εκεί και πέρα το ότι δεν επικαιροποιούν το ψηφιακό οργανόγραμμα, μπορεί να είναι όντως ύποπτο, αλλά μπορεί και να μην είναι. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί φορείς που έχουν δραματική ανάγκη να δεχθούν προσωπικό, αλλά επειδή είναι τόσο λίγοι υπάρχοντες υπάλληλοι, δεν αδειάζουν ούτε ψηφιακό οργανόγραμμα να κάνουν. Επίσης, το ότι δεν συμμετείχε ένας φορέας στους προηγούμενους κύκλους κινητικότητας, δεν σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει στους επόμενους. Τέλος, όσον αφορά την εξαιρετικά εύστοχη διατύπωσή σου σχετικά με το μέλλον της κινητικότητας, συμφωνώ απόλυτα ότι όντως μόνον αυτοί που ξέρουν να 'κινούνται', θα τα καταφέρνουν.
Η κινητικότητα υποτίθεται ότι θεσπίστηκε για να υπάρχει το δικαίωμα μετακίνησης στον δημόσιο υπάλληλο μέσα σε ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο με κοινούς κανόνες και ισότιμη συμμετοχή με γνώμονα την αποτελεσματικότερη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών. Εντούτοις, αν παρατηρήσεις τις αλλαγές που γίνονται προοδευτικά στο σύστημα της κινητικότητας από τότε που ξεκίνησε μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, θα διαπιστώσεις ότι η λογική είναι να το κάνουν πιο σφιχτό. Και ο λόγος του 'σφιξίματος' είναι για να σε αναγκάζουν να παρακαλάς και να σε κρατάνε όμηρο οι διάφορες εξουσίες.


Επιστροφή σε “ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης