ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Θέσεις εργασίας, επικαιρότητα, απόψεις.
bridgettjones19
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 17, 2018 4:41 pm

ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Δημοσίευσηαπό bridgettjones19 » Τρί Ιούλ 17, 2018 5:39 pm

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σε άδεια άνευ αποδοχών από το 2013 λόγω αποδοχής θέσης στην ΕΕ (εργαζόμουν στο ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Εν προκειμένω, έχω πάρει ανανέωση για δεύτερη 5ετία μέχρι το 2023.
Γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται σε παρόμοια περίπτωση εάν υποχρεούμαστε βάσει του νόμου να καταβάλλουμε υποχρεωτικά και σε κάθε περίπτωση τις εισφορές για κύρια και επικουρική ασφάλιση σε περίπτωση παραίτησης από την Υπηρεσία? Κατά την χορήγηση της άδειας, η Υπηρεσία μου δεν με ενημέρωσε σχετικά γιατί προφανώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμα καθώς δεν έχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις.
Δεν αναφέρομαι φυσικά στην περίπτωση όπου μετά την παρέλευση της 5ετίας ή 10ετίας αποφασίζει ο υπάλληλος να επιστρέψει στην Υπηρεσία όπου και προφανώς θα πρέπει να καταβάλλει τις εισφορές προκειμένου να μην υπάρχει κενό χρόνου και προκειμένου να αναγνωριστεί ο χρόνος ως συντάξιμος.
Αναφέρομαι στην περίπτωση, που τελικά παραιτηθεί από την Υπηρεσία. Υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν οι εισφορές για κάποιο λόγο? Δυστυχώς το συγκεκριμένο άρθρο (άρθρο 51, παρ. 4 και 6 του Ν. 3528/2007) δεν είναι ξεκάθαρο ως προς το θέμα αυτό και ορίζει ότι γενικά πρέπει να καταβληθούν οι εισφορές χωρίς να αναφέρεται κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποιονδήποτε γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει.

Επιστροφή σε “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες