Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
gay28
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό gay28 » Κυρ Ιουν 15, 2008 4:01 pm

bravo1 έγραψε:
bravo1 έγραψε: ειχα παρει μερος στον προηγουμενο και δεν τα καταφερα αλλα καθε εμποδιο για καλο γιατι σαν ελευθερος επαγγελαματιας εδω και 7 χρονια εχω βγαλει τοσα πολλα που δεν εχω αγχος ουτε για πτυχια ουτε αναφορες ουτε εξετασεις- εσεις οι μελλοντικοι ελεγκτες θα με ρωτατε πως μπορω να πληρωσω λιγοτερα - απλως λεω την αληθεια για το τι θα βρουν οι μελλοντικοι ελεγκτες μπροστα τους , δεν λεω οτι πρεπει να λεμε οτι κατι κακο θα μου συμβει αλλα ολα μες στην ζωη ειναι και ουτε τελειωνει η ζωη μετα απο ενα διαγωνισμο με πολους απο τους υποψηφιους εχω κρατησει επαφη και ξερω πολλα οτι θελει καποιος ας ρωτησει

Πράγματι, κάθε εμπόδιο για καλό, και μπράβο σου που έβγαλες τόσα πολλά λεφτά, αλλά το γεγονός ότι είσαι σε ένα φόρουμ για έναν διαγωνισμό που δεν σε αφορά άμεσα, μπορεί να παρερμηνευτεί εύκολα ως κόμπλεξ αποτυχίας. Διότι με όσα γράφεις - έστω κι αν ο σκοπός σου δεν είναι αυτός - προσπαθείς να τρομοκρατήσεις, να αποθαρρύνεις ή να μετριάσεις τη χαρά όσων πέτυχαν στις εξετάσεις.

Για να μην υπάρχει λοιπόν τέτοια παρερμηνεία και εφόσον ο σκοπός σου είναι απλά να ενημερώσεις με κάθε καλή διάθεση, θα σε συμβούλευα να μην ξαναγράψεις τέτοια μηνύματα και να αφήσεις όσους πέτυχαν να χαρούν και όσους δεν πέτυχαν να ελπίζουν για την επιτυχία την επόμενη φορά.

Ο εισαγγελέας, η εφορία και όλα αυτά τα δυσοίωνα δεν έχουν καμία θέση εδώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μειώνουν εσένα που τα γράφεις. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

bravo1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό bravo1 » Κυρ Ιουν 15, 2008 5:04 pm

εχω μαθει στην ζωη μου να μην βλεπω μονο το τυρι αλλα και την φακα, τι θελω να πω με αυτο για καθε τι, καλο ειναι να ξερουμε και τα υπερ και τα κατα για να υπαρχει σφαιρικη αποψη αυτη ειναι η πραγματικοτητα για αυτη την δουλεια, και αυτα ειναι λογια ατομων απο μεσα, που προς θεου δεν λενε οτι εκαναν λαθος επιλογη αλοιμονο με τοσα λεφτα και με τους οποιους γαμους γινουν μεσα στην σχολη εξασφαλιζεις μια αρκετα ανετη εως πλουσια ζωη
Το forum το παρακουλουθω απο την πρωτη στιγμη γιατι κατι τετοιο δεν ειχαμε εμεις και πολλα μπραβο στα παιδια που πετυχαν και τα παρακαλω να μας πουν την αποψη που θα διαμορφωσουν για το ολο θεμα 6 μηνες μετα τον διορισμο τους, εδω θα ειμαι να τα διαβαζω, δεν γραφω αλλο θεση εχουν μονο οι μελλοντικοι ελεγκτες και οχι οι παρολιγον
αν υπαρχει καποια ερωτηση μονο για μενα θα απαντησω

Vasilis1980
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vasilis1980 » Κυρ Ιουν 15, 2008 5:24 pm

Παιδιά, παρακολουθώ το forum από όταν ξεκίνησε το όλο θέμα με αυτή την προκήρυξη.
Λέγομαι Βασίλης, είμαι 66ος στην κατάταξη των Ε.Ε.Κ. και δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που με όλες τις πληροφορίες που παίρνω και από εδώ μέσα, αλλά και από φίλους και γνωστούς μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο.

Π.χ.
Αλήθεια κάποιος στην 66η θέση έχει ελπίδες? Με τη λογική ότι οι θέσεις είναι 70 τότε κανονικά είναι μέσα.

Ομως, το γεγονός ότι το 40% φεύγει σε τρίτεκνους και πολύτενκους και τέκνα αυτών μειώνει και άλλο τις θέσεις (εγώ δεν ανήκω σε αυτές τις κατηγορίες).

Παρόλα αυτά, πόσοι θα είναι πολύτεκνοι μέχρι τα 32 τους χρόνια? Δηλαδή πόσοι πρόλαβαν να κάνουν 3 και πάνω παιδιά μέχρι τα 32 τους?

Και επίσης: Η προκήρυξη αναφέρει ότι στο 3ο στάδιο (ορθοφωνία) θα κληθούν όσοι καλύπτουν τουλάχιστον τις θέσεις (70) σε φθίνουσα σειρά, με βάση τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων.

Αυτό όμως μπλέκει τα πράγματα γιατί αν κληθούν οι πρώτοι 70 και οι πολυτεκνοι (αν για αυτούς πάει το "τουλάχιστον") τότε οι άλλοι αυτόματα αποκλείονται. Αν αποκλειστούν σημαίνει ότι δεν μετράει καμία προσαύξηση από βαθμούς πτυχίων, προϋπηρεσίες, κτλ. διότι αναφέρει ότι στο τρίτο στάδιο θα πάνε οι πρώτοι που καλύπτουν τον αριθμό των θέσεων μέσα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Επίσης, στην προκήρυξη λέει αναλυτικά τι χρειάζεται για την απόδειξη γνώσης άλλης γλώσσας πλην των αγγλικών, όμως πουθενά δεν την συμπεριλαμβάνει ως κριτήριο για την τελική βαθμολογία.
Εγώ έχω γράψει για την καλή γνώση γαλλικών, όμως δεν αναφέρει πουθενά ότι θα προστεθούν μόρια.

Πολλά τέτοια ερωτήματα μου έχουν γεννηθεί, ειδικά όντας στο όριο.

Το μόνο που εύχομαι είναι να μην το κάνουν άλλο δύσκολο και ψυχοφθόρο για όλους μας.
Κράτησε καιρό αυτή η διαδικασία και πρέπει να τελειώνει!

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Κυρ Ιουν 15, 2008 5:40 pm

Τελευταιο ποστ... @ Vasilis

1.Η αριστη γνωση Αγγλικων ειναι τυπικο προσον. Τουτεστιν προηγουνται οσοι την εχουν.Μονο αν δεν καλυφθουν οι θεσεις απο αυτους μπορουν να προσληφθουν αλλοι με πολυ καλη γνωση. Αλλοι τιτλοι απο αλλες γλωσσες δεν μοριοδοτουνται.
2.Τριτεκνοι ειναι και οι υποψηφοι με 2 αδελφια. Πρεπει να ικανοποιουνται καποιες προυποθεσεις ηλικιας βλ. προκηρυξη ,ομοιως και για πολυτεκνους.
3.Οι πινακες καταταξης ειναι συνολικης βαθμολογιας συμπληρωνονται μετα την προσθηκη ολων των προσαυξησεων απο εντοπιοτητες κλπ. Απο αυτους οι πρωτοι 70 πανε σταδιο Γ.
Ολα τα παραπανω τα λεει η προκηρυξη καλη τυχη!

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Κυρ Ιουν 15, 2008 5:54 pm

bravo1 έγραψε:εχω μαθει στην ζωη μου να μην βλεπω μονο το τυρι αλλα και την φακα, τι θελω να πω με αυτο για καθε τι, καλο ειναι να ξερουμε και τα υπερ και τα κατα για να υπαρχει σφαιρικη αποψη αυτη ειναι η πραγματικοτητα για αυτη την δουλεια, και αυτα ειναι λογια ατομων απο μεσα, που προς θεου δεν λενε οτι εκαναν λαθος επιλογη αλοιμονο με τοσα λεφτα και με τους οποιους γαμους γινουν μεσα στην σχολη εξασφαλιζεις μια αρκετα ανετη εως πλουσια ζωη
Το forum το παρακουλουθω απο την πρωτη στιγμη γιατι κατι τετοιο δεν ειχαμε εμεις και πολλα μπραβο στα παιδια που πετυχαν και τα παρακαλω να μας πουν την αποψη που θα διαμορφωσουν για το ολο θεμα 6 μηνες μετα τον διορισμο τους, εδω θα ειμαι να τα διαβαζω, δεν γραφω αλλο θεση εχουν μονο οι μελλοντικοι ελεγκτες και οχι οι παρολιγον
αν υπαρχει καποια ερωτηση μονο για μενα θα απαντησω

se ayta pou leei h filh bravo den peftei ekso.....
einai alitheia..to mono pou den mporw na epivevaiwsw einai to kommati twn forologikwn dilwsewn..alla ta ypoloipa einai alithina

ayto de simainei oti h thesh tou EEK den apotelei fileto gia thn Ellinikh koinwnia...mh ta mhdenizoume kai ola..

ps. ayto pantws me tis gynaikes isxyei..kai an rwtiseis elegktes pou doulevoun twra tha sou poun oti parakalane na einai oso to dynaton ligoteres, giati sth poreia afhnoun kena me egkimosynes ktl...

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Κυρ Ιουν 15, 2008 5:58 pm

[

Επίσης, στην προκήρυξη λέει αναλυτικά τι χρειάζεται για την απόδειξη γνώσης άλλης γλώσσας πλην των αγγλικών, όμως πουθενά δεν την συμπεριλαμβάνει ως κριτήριο για την τελική βαθμολογία.
Εγώ έχω γράψει για την καλή γνώση γαλλικών, όμως δεν αναφέρει πουθενά ότι θα προστεθούν μόρια.

oi katexontes proficiency proygountai twn allwn, asxetos an exoun xamhloterh vathmologia...leei rhta oti mono an den kalipthoun oi theseis apo katoxous proficiency tha paroun kai atoma me ptyxia advanced , lower ktl

Vasilis1980
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vasilis1980 » Κυρ Ιουν 15, 2008 6:15 pm

Συγγνώμη που δεν έγινα σαφής.
Καταλαβαίνω αυτό που λες για το proficiency. Ουσιαστικά βέβαια εννοείς άριστη γνώση και όχι αποκλειστικά proficiency.
Εγώ έχω επισυνάψει το μεταπτυχιακό στην Αγγλία ως απόδειξη άριστης γνώσης.
Το θέμα που έθεσα για τα γαλλικά είναι ότι η προκήρυξη τρώει 1 σελίδα να εξηγεί τι σημαίνει άριστη, καλή, κτλ γνώση και για άλλες γλώσσες πλην των αγγλικών.
Αφού δεν δίνουν μόρια αυτές οι γλώσσες γιατί τις αναλύουν στις προκήρυξη?
Από αφέλεια, ή επειδή ο ΑΣΕΠ έχει πάντα μια τέτοια παράγραφο και την συμπεριέλαβαν χωρίς να έχει ουσιαστική χρήση?

Τέλος πάντων!

gay28
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό gay28 » Κυρ Ιουν 15, 2008 6:45 pm

[quote="Vasilis1980"]Αφού δεν δίνουν μόρια αυτές οι γλώσσες γιατί τις αναλύουν στις προκήρυξη?
Από αφέλεια, ή επειδή ο ΑΣΕΠ έχει πάντα μια τέτοια παράγραφο και την συμπεριέλαβαν χωρίς να έχει ουσιαστική χρήση?[quote]

Η γνώση άλλων ξένων γλωσσών δεν δίνει προσαυξήσεις στη βαθμολογία, ανεξάρτητα αν στην προκήρυξη έκαναν copy-paste το γνωστό παράρτημα με τα πτυχία που αναγνωρίζονται. Απλά το πήραν έτοιμο και το έβαλαν. Μπορείς να το χαρακτηρίσεις και αφέλεια του ΑΣΕΠ...

Αυτό όμως δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα, σε αντίθεση το τι μεταπτυχιακά θα αναγνωρίσουν.

spiridaus
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spiridaus » Κυρ Ιουν 15, 2008 6:51 pm

Εγώ πάντως αν είναι να έχω συνέχεια ένα εισαγγελέα πάνω απτο κεφάλι μου δε θα μπορώ να δουλέψω.Είναι και στενάχωρα εκεί μέσα στον πύργο...

spiridaus
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spiridaus » Κυρ Ιουν 15, 2008 8:22 pm

Mια εντελώς θεωρητική ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Κάποιος που περνάει αυτη την εκπαίδευση στη ΣΠΟΑ και αφού κλείσει κάποια χρόνια ως ελεγκτής πιά, μπορεί μετά να δουλέψει στο εξωτερικό;

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Κυρ Ιουν 15, 2008 9:24 pm

Vasilis1980 έγραψε:Συγγνώμη που δεν έγινα σαφής.
Καταλαβαίνω αυτό που λες για το proficiency. Ουσιαστικά βέβαια εννοείς άριστη γνώση και όχι αποκλειστικά proficiency.
Εγώ έχω επισυνάψει το μεταπτυχιακό στην Αγγλία ως απόδειξη άριστης γνώσης.
Το θέμα που έθεσα για τα γαλλικά είναι ότι η προκήρυξη τρώει 1 σελίδα να εξηγεί τι σημαίνει άριστη, καλή, κτλ γνώση και για άλλες γλώσσες πλην των αγγλικών.
Αφού δεν δίνουν μόρια αυτές οι γλώσσες γιατί τις αναλύουν στις προκήρυξη?
Από αφέλεια, ή επειδή ο ΑΣΕΠ έχει πάντα μια τέτοια παράγραφο και την συμπεριέλαβαν χωρίς να έχει ουσιαστική χρήση?

Τέλος πάντων!

akrivws gia ayto...epeidh h vasiki prokorixi einai standard gia ton ASEP...

oson afora thn aristh gnwsh, ennoeitai oti den pistopoieitai mono me to prof...kalyptontai kai oi alles periptwseis opws oi dikh sou

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Κυρ Ιουν 15, 2008 9:25 pm

spiridaus έγραψε:Mια εντελώς θεωρητική ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Κάποιος που περνάει αυτη την εκπαίδευση στη ΣΠΟΑ και αφού κλείσει κάποια χρόνια ως ελεγκτής πιά, μπορεί μετά να δουλέψει στο εξωτερικό;

nai..ypo proypotheseis sto Eurocontrol kai oxi mono

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Κυρ Ιουν 15, 2008 9:35 pm

Γνώμη περί μεταπτυχιακών.

Το ΑΣΕΠ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να μοιράζει μόρια ούτε ακαδημία να δίνει βραβεία.

Η διεθνής πρακτική επιβάλλει να προσλαμβάνονται απόφοιτοι λυκείου ως ΕΕΚ, το πανεπιστήμιο δεν είναι καν απαιτούμενο προσόν, επομένως ο διαχωρισμός των πτυχίων δεν έχει νόημα. Στην ελλάδα ζητάνε πτυχιούχους για να γίνει ένα αρχικό ξεσκαρτάρισμα μια και το ΑΣΕΠ δε διαθέτει υποδομή να το κάνει, Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ήταν διαγωνισμός για ΔΕ; Πανικός. Κατά τα άλλα δεν έχει νόημα να επιβραβεύεται ο έξτρα ακαδημαϊκός τίτλος - αυτά τα κάνουν οι θείες. Αν εγώ έχω μάστερ στη μεσοβυζαντινή αρχαιολογία ποιο το νόημα να με πριμοδοτήσει το ΑΣΕΠ; Θα γίνω καλύτερος ΕΕΚ από τους υπόλοιπους επειδή ξέρω για τη βασιλική με τρούλο; Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Κυρ Ιουν 15, 2008 9:49 pm

calessin έγραψε:Γνώμη περί μεταπτυχιακών.

Το ΑΣΕΠ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να μοιράζει μόρια ούτε ακαδημία να δίνει βραβεία.

Η διεθνής πρακτική επιβάλλει να προσλαμβάνονται απόφοιτοι λυκείου ως ΕΕΚ, το πανεπιστήμιο δεν είναι καν απαιτούμενο προσόν, επομένως ο διαχωρισμός των πτυχίων δεν έχει νόημα. Στην ελλάδα ζητάνε πτυχιούχους για να γίνει ένα αρχικό ξεσκαρτάρισμα μια και το ΑΣΕΠ δε διαθέτει υποδομή να το κάνει, Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ήταν διαγωνισμός για ΔΕ; Πανικός. Κατά τα άλλα δεν έχει νόημα να επιβραβεύεται ο έξτρα ακαδημαϊκός τίτλος - αυτά τα κάνουν οι θείες. Αν εγώ έχω μάστερ στη μεσοβυζαντινή αρχαιολογία ποιο το νόημα να με πριμοδοτήσει το ΑΣΕΠ; Θα γίνω καλύτερος ΕΕΚ από τους υπόλοιπους επειδή ξέρω για τη βασιλική με τρούλο; Αυτά είναι αστεία πράγματα.

giati to les..afou h vassilikh me troulo moiazei me ton pyrgo elegxou..tha mporouse kallista

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Κυρ Ιουν 15, 2008 9:57 pm

Vangelis έγραψε:giati to les..afou h vassilikh me troulo moiazei me ton pyrgo elegxou..tha mporouse kallista

:lol: Καλό...

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες