Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
al067
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό al067 » Πέμ Ιούλ 10, 2008 1:02 pm

LGAV έγραψε:
al067 έγραψε:Φίλε LGAV, είμαι και εγώ ένας από τους διοριστέους που κατέχουν ένα από τα παραπάνω μεταπτυχιακά.
Το ΑΣΕΠ δέχτηκε όλους τους τίτλους μεταπτυχιακών ως συναφείς επειδή τις θέσεις μπορούσαν να τις καλύψυν όλα τα βασικά πτυχία.

Οπότε πιστεύω πως η απάντησή του στην ένστασή σου θα είναι αυτή. Ότι δηλαδή άπαξ και κάθε πτυχίο είναι συναφές μετις θέσεις, το ίδιο ισχύει και για τα μεταπτυχιακά.

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το διορισμό σου. Μπορεί όντως να είναι αυτή η απάντηση του ΑΣΕΠ, αλλά την ουσία, την ερμηνία και τη λύση θα δώσει το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Ορθόν

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Πέμ Ιούλ 10, 2008 1:12 pm

Όχι ότι είμαι εγώ αυτός που έχει το μεταπτυχιακό στη Χαρτογραφική Παραγωγή & Γεωγραφική Ανάλυση, αλλά υπάρχει το τμήμα Δ3/Δ (Τμήμα Χαρτών και Εμποδίων) στη Διεύθυνση Αερολιμενικού με εξαιρετικά συναφείς αρμοδιότητες. Άρα, αν υπάρχει ένα μεταπτυχιακό που είναι συναφές, τότε αυτό είναι!

@LGAV: Στους επιτυχόντες υπάρχουν αρκετοί με διδακτορικά. Πώς και βρήκες μόνο ένα; Ή δεν κοίταξες όλους τους φακέλους;

superdvd50
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό superdvd50 » Πέμ Ιούλ 10, 2008 1:20 pm

Φιλε LGAV για να καταλάβω το όλο θέμα, εσύ ησουν παρατρίχα διοριστέος?
Δηλαδή ήσουν στους αμέσους επόμενους?
Δεν έχεις μεταπτυχιακό ή θεώρησες ότι δεν ειναι συναφές και δεν το δήλωσες?

Επιδιώκεις να ακυρωθούν τα μεταπτυχιακά (και οι σχετικές προσαυξήσεις) ώστε να είσαι και εσύ στους διοριστέους?

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Πέμ Ιούλ 10, 2008 2:35 pm

apaisiodoksos έγραψε:Όχι ότι είμαι εγώ αυτός που έχει το μεταπτυχιακό στη Χαρτογραφική Παραγωγή & Γεωγραφική Ανάλυση, αλλά υπάρχει το τμήμα Δ3/Δ (Τμήμα Χαρτών και Εμποδίων) στη Διεύθυνση Αερολιμενικού με εξαιρετικά συναφείς αρμοδιότητες. Άρα, αν υπάρχει ένα μεταπτυχιακό που είναι συναφές, τότε αυτό είναι!

@LGAV: Στους επιτυχόντες υπάρχουν αρκετοί με διδακτορικά. Πώς και βρήκες μόνο ένα; Ή δεν κοίταξες όλους τους φακέλους;

Βασικά δεν είχα το χρόνο να κοιτάξω όλους τους φακέλους, τη γενική ιδέα ήθελα: οτι δηλαδή έχουν αναγνωριστεί όλοι οι τίτλοι.

Αφού απ' ότι φαίνεται είσαι σχετικός με την ΥΠΑ, βρες τον Οργανισμό της ΥΠΑ Π.Δ. 56/1989 όπου περιγράφεται το αντικείμενο του Αερολιμενικού, και το Φ.Ε.Κ. 2278 της 30/11/2007 όπου περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Αερολιμενικού. Για τους ΕΕΚ κοίτα αντίστοιχα Π.Δ. 408/1993 και τον Κοινοτικό Κανονισμό που βρίσκεται σε ισχύ από το 2006.

Πουθενά δεν αναφέρεται η παραγωγή χαρτών και η γεωγραφική ανάλυση ως μέρος των καθηκόντων ή της εκπαίδευσης των Αερολιμενικών. Επίσης καμία θέση δεν αναφερόταν στην Κεντρική Υπηρεσία ή στη συγκεκριμένη δ/νση, το αντικείμενο της οποία έτσι και αλλιώς είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο. Αλλά και πάλι αν έκριναν μετά από ξεσκαρτάρισμα των πτυχίων ότι είναι συναφές (πράγμα που δεν έγινε) ας αναγνώριζαν μόνο αυτό.

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Πέμ Ιούλ 10, 2008 2:48 pm

superdvd50 έγραψε:Φιλε LGAV για να καταλάβω το όλο θέμα, εσύ ησουν παρατρίχα διοριστέος?

Επιδιώκεις να ακυρωθούν τα μεταπτυχιακά (και οι σχετικές προσαυξήσεις) ώστε να είσαι και εσύ στους διοριστέους?

Επιδιώκω να κάνει το ΑΣΕΠ σωστά τη δουλειά του, να τηρήσει το νόμο και να σεβαστεί την προκήρυξη. Το προσωπικό μου όφελος δεν είναι του παρόντος.

Επίσης αν προσέξατε στους καταλόγους, έχει αναγνωριστεί σε υποψήφιο αερολιμενικό εργασιακή εμπειρία 5 ετών. Τώρα αν οι αρμοδιότητες υπαλλήλου σε εταιρία handling σχετίζονται με καθήκοντα αερολιμενικού, είναι επίσης κάτι το οποίο χρήζει έρευνας.

superdvd50
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό superdvd50 » Πέμ Ιούλ 10, 2008 3:02 pm

LGAV έγραψε:
superdvd50 έγραψε:Φιλε LGAV για να καταλάβω το όλο θέμα, εσύ ησουν παρατρίχα διοριστέος?

Επιδιώκω να κάνει το ΑΣΕΠ σωστά τη δουλειά του, να τηρήσει το νόμο και να σεβαστεί την προκήρυξη. Το προσωπικό μου όφελος δεν είναι του παρόντος.

Καλά, πλάκα κάνεις?
Αυτό που λες είναι δηλαδή ότι δεν έχεις προσωπικό όφελος και τρέχεις σε διοικητικά δικαστήρια με αντίδικο τον ΑΣΕΠ για το καλό της χώρας μας?
Μάλλον πολύ ελεύθερο χρόνο έχεις και πολλά λεφτά για ξόδεμα...

Ούτε εγώ πέρασα τελικά και ήμουνα πάρα πολύ κοντά στους διοριστέους και χωρίς μεταπτυχιακό. Ομως δεν θα φτάσω και στον Άρειο Πάγο για την ψυχή της μάνας μου. Η ζωή προχωράει.
Αν αισθανόμουνα ότι είχα αδικηθεί κατάφορα θα το κυνηγούσα.

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Πέμ Ιούλ 10, 2008 3:14 pm

superdvd50 έγραψε:Το προσωπικό μου όφελος δεν είναι του παρόντος.

Καλά, πλάκα κάνεις?
Αυτό που λες είναι δηλαδή ότι δεν έχεις προσωπικό όφελος και τρέχεις σε διοικητικά δικαστήρια με αντίδικο τον ΑΣΕΠ για το καλό της χώρας μας?
Μάλλον πολύ ελεύθερο χρόνο έχεις και πολλά λεφτά για ξόδεμα...

Ούτε εγώ πέρασα τελικά και ήμουνα πάρα πολύ κοντά στους διοριστέους και χωρίς μεταπτυχιακό. Ομως δεν θα φτάσω και στον Άρειο Πάγο για την ψυχή της μάνας μου. Η ζωή προχωράει.
Αν αισθανόμουνα ότι είχα αδικηθεί κατάφορα θα το κυνηγούσα.[/quote]

Διάβασε λίγο προσεκτικά σε παρακαλώ. Είπα ότι ΔΕΝ θα το εκθέσω στο forum, δεν είπα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

LGAV
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό LGAV » Πέμ Ιούλ 10, 2008 3:15 pm

Διάβασε λίγο προσεκτικά σε παρακαλώ. Είπα ότι ΔΕΝ θα το εκθέσω στο forum, δεν είπα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

pagi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pagi » Πέμ Ιούλ 10, 2008 3:47 pm

Καλησπέρα ,παίδες και συγχαρητήρια σ' αυτους που πέρασαν.
Ο κολλητός μου είναι αξκος και από αυτόν γνωρίζω ορισμένα στοιχεία.
α) Οι στρατιωτικοί, όπως και όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, εφόσον έχουν κλείσει 5ετία μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
β) Έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις από τη στιγμή που αποφοιτούν από στρατιωτική σχολή.
γ) Στον πίνακα διοριστέων υπάρχει ένας στρατιωτικός διοριστέος ως αερολιμενικός.
Αυτά.

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Πέμ Ιούλ 10, 2008 7:43 pm

οι στρατιωτικοί δεν έχουν κώλυμα πενταετίας γιατί δε διορίζονται με το νόμο ΑΣΕΠ

"9. Τακτικοί υπάλληλοι του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμίδας, που διορίστηκαν με τις διατάξεις
του ν. 2190/1994
δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων του άρθρου
14 παρ. 1, με τις διατάξεις του ιδίου νόμου, πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους (παρ.
5 άρθρο 10 του ν. 2839/2000)."

κώλυμα έχουν γιατί πρέπει να βγάλουν τα χακί και είναι μια κάποια διαδικασία αυτό.

Όσο για τον υποψήφιο με την προϋπηρεσία σκεφτήκατε ότι μπορεί να είναι εν ενεργεία αερολιμενικός που έχει κλείσει 5ετία, είναι κάτω των 35 και απλά ήθελε να αλλάξει αεροδρόμιο αν δεν μπορούσε να πάρει μετάθεση;

spiridaus
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spiridaus » Πέμ Ιούλ 10, 2008 7:51 pm

Ψυχραιμία παιδιά.
Σε λίγο θα μιλάμε μέσω δικηγόρων μόνο .
Πτυχία έχουμε όλοι απο ένα (και πάνω), τα αγγλικά μας (και πολλοί και άλλες γλώσσες) τα μιλάμε, ισιντιέλια τρέξαμε, βγάλαμε.....δεν είναι για να τρελαινεσαι κιόλας αν δε διοριστείς σε ένα διαγωνισμού του ασεπ.
Λέω εγώ τώρα..

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Πέμ Ιούλ 10, 2008 9:06 pm

katse prwta na vgoun ta oristika lew gw apo ti meria mou... kai meta yupi :lol: i kolasi :evil:

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Παρ Ιούλ 11, 2008 8:38 am

calessin έγραψε:Όσο για τον υποψήφιο με την προϋπηρεσία σκεφτήκατε ότι μπορεί να είναι εν ενεργεία αερολιμενικός που έχει κλείσει 5ετία, είναι κάτω των 35 και απλά ήθελε να αλλάξει αεροδρόμιο αν δεν μπορούσε να πάρει μετάθεση;

Αν ήταν, θα του αναγνωριζόταν και 50% προσαύξηση, αφού η προϋπηρεσία θα ήταν στο Δημόσιο.

Όσο για τους στρατιωτικούς, τα πράγματα είναι ευκολότερα όσον αφορά την αποδοχή παραίτησης, απ' ό,τι ήταν πριν λίγα χρόνια. Αρκεί να έχουν περάσει τα χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στην Υπηρεσία.

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Παρ Ιούλ 11, 2008 1:11 pm

apaisiodoksos έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα για την προσαύξηση.

τελικά ξέρει κανείς υπεύθυνα τίποτα για το μισθολόγιο; προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει αλλά διαδίκτυο και γνωστοί μου δίνουν συγκεχυμένες, αντικρουόμενες και μάλλον αναξιόπιστες πληροφορίες....

pk1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pk1 » Παρ Ιούλ 11, 2008 5:08 pm

Σχετικά με το μισθολόγιο, κι εγώ ακούω συνεχώς αντικρουόμενες απόψεις. Γενικά φαίνεται να επικρατεί μία παρα-φιλολογία σχετικά με τις περιβόητες αυτές θέσεις-ευκαιρία και το σπασμένο τηλέφωνο μάλλον φουσκώνει όλο και περισσότερο τους υποτιθέμενους μισθούς. Το τελευταίο που άκουσα είναι ότι ξεκινάνε από 6 χιλ. και πάνω το μήνα και πως δουλεύουν 24ωρη βάρδια με 48ωρο off (το οποίο και μόνο λόγω του 2ου σκέλους μου φαίνεται εντελώς αναξιόπιστο).

Πριν από λίγες ημέρες συζητούσα με ένα φίλο μου ιπτάμενο της Π.Α. και μου είπε ότι δεν ξέρει σίγουρα αλλά οι μισθοί πρέπει να είναι γύρω στα 2-3 χιλ. το μήνα μαζί με τα επιδόματα, τα οποία πρέπει να είναι ανάλογα του αεροδρομίου και του φόρτου εργασίας.

Αυτό που σίγουρα αληθεύει είναι η άγνοια για όλους τους υποψήφιους, καθώς κανένας ελεγκτής δεν πρόκειται να μπει στο forum και να μας διαφωτίσει. Για το λόγο αυτό, προτείνω στους διοριστέους, όταν με το καλό διοριστούν και μάθουν τί γίνεται, να επιστρέψουν (αν θέλουν) στο forum και να διαφωτίσουν τους υποψήφιους του επόμενου διαγωνισμού. Εάν τελικά διοριστώ, θα προσπαθήσω να το κάνω κι εγώ.

Τέλος, σχετικά με το debate περί πτυχίων κλπ, εγώ προσωπικά παρόλο που δεν διορίστηκα για λιγότερο από 1 μόριο, δε ρίχνω το φταίξιμο στο "κακό" σύστημα αλλά στον εαυτό μου που αν είχα απαντήσει άλλη μία ερώτηση σωστά, θα είχα διοριστεί.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι, γιατί οι πραγματικά καλοί πάντα διαπρέπουν, ασχέτως με το σύστημα εξέτασης και μοριοδότησης.

Καλή σταδιοδρομία λοιπόν σε όσους τελικά διοριστούν, και καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν στον επόμενο διαγωνισμό.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 13 επισκέπτες