Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Θέσεις εργασίας, επικαιρότητα, απόψεις.
zarko1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό zarko1 » Πέμ Ιούλ 03, 2008 6:02 pm

Ποίος είπε οτι θα ειδοποιήσουν τον Αυγουστο , το ξέρουμε στανταρ??????????????????????[/b]

jimis164
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό jimis164 » Παρ Ιούλ 04, 2008 2:36 pm

«Κατασκοπεία δεν γίνεται με 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έχουν στη διάθεσή τους ετησίως 498 εκατ. ευρώ» είπε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ιωάννης Κοραντής, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων της ΕΥΠ.
Και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων της ΕΥΠ, έθιξε το θέμα των χαμηλών μισθών των υπαλλήλων, λέγοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρότεροι ακόμη και από αυτούς καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών»

Αυτα για οσους νομιζουν οτι η ΕΥΠ πληρωνει.....

jimis164
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό jimis164 » Παρ Ιούλ 04, 2008 2:39 pm

http://www.nis.gr/portal/page/portal/NI ... ewid=62497

για καλυτερη ενημερωση....για κοιτατε εκει που λεει για μισθο....

και εγω πριν καιρο ετσι νομιζα.....αλλα τελικα....δεν....

pouropipina
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό pouropipina » Σάβ Ιούλ 05, 2008 2:19 am

P.S ANAFEREIS OTI SE ROTHSAN ASXETA PRAGMATA P.X TO ONOMA TOY SKOPIANOY PRO8YPOYRGOY.
ASXETOS EISAI ESY FILE MOY KAI OXI AYTOI POY KANOYN TIS EROTHSEIS.
8ES NA GINEIS YPALLHLOS STHN SYGKEKRIMMENH YPHRESIA KAI 8EOREIS TETOIA EROTHSH ASXETH???
TI EPREPE NA SE ROTHSOYN??? SE POIO MAGAZI TRAGOYDAEI O NINO?? H H KALOMOIRA???
ELEOSSSSSSSSSSSSSSSSSS :D :D :D :D :D[/quote]

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο και τα όσα έχω διαβάσει στο συγκεκριμένο πόστ, έχω να κάνω δύο σχόλια-παρατηρήσεις-ερωτήσεις
1. Γιατι να ρωτήσουν έναν ΔΕ διοικητικό υπάλληλο ποιο είναι το όνομα του σκοπιανού πρωθυπουργού? Εκτός και αν εγώ δεν έχω κταλάβει καλά, δεν έγραφε πουθενά στην προκύρηξη για μυστικούς πράκτορες. Δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει αν ξέρω σκοποβολή αλλα να γράφω στο word! Εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο θα περίμενα να ρωτήσουν (όχι για την καλομοίρα).
2. Διαβασα όλα τα ποστ και κάποιοι λένε ότι θα ήθελαν να δουλέψουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να προσφέρουν κτλ. Δεν το λεω υποτιμητικά ούτε θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά εγώ για τον μόνο λόγο που θα ήθελα να δουλέψω στη συγκεριμένη υπηρεσία είναι γιατί είναι Δημόσιο, γιατι απο ότι ακούγετε έχει καλά λεφτα και γιατι έχει ειδικότητα σχετική με το πτυχίο που έχω. Για τον ίδιο λόγο δηλαδή που θα ήθελα να δουλέψω και στο υπουργείο οικονομικών. (Δεν θα πω φυσικά αυτό στη συνέντευξη)

alex13
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό alex13 » Σάβ Ιούλ 05, 2008 3:48 am

Διάβασα με ενδιαφέρον όλο το τόπικ όπου είδα και σωστές απόψεις αλλά και πολλά άσχετα και ακραία.
Επειδή ζω σε παραμεθόρια περιοχή όπου υπάρχει και εδώ υπηρεσία της ΕΥΠ και έχω 2 φίλους μου που εργάζονται εκεί θα γράψω κάποια πράγματα για ενημέρωση σας.

Το τι είναι η ΕΥΠ πιστεύω ότι γνωρίζετε. Η ΕΥΠ δεν είναι μόνο στην Κατεχάκη αλλά υπάρχουν υπηρεσίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κυρίως παραμεθόριες και σε αυτές απασχολούνται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπηρεσίας αυτής οι προσλήψεις γίνονται με αυστηρά δικά τους κριτήρια βάσει ειδικού νόμου και δεν έχουν καμία σχέση με ΑΣΕΠ και λοιπά νομοθετήματα περί προσλήψεων και δεν μπορούν να προσβληθούν πέρα από αυτά που αναφέρονται ρητά στις δικές τους προκηρύξεις.
Άρα οι συζητήσεις περί διαμαρτυριών, καταγγελιών, κλπ κλπ είναι άκαιρες γιατί και καλυμμένοι είναι και το αυτί τους δεν ιδρώνει.

Οι προκηρύξεις αυτές που βγαίνουν, όπως αυτές βγαίνουν, είτε κρυφές, είτε φωτογραφικές, είτε με προθεσμία μίας μέρας, κυρίως έχουν σκοπό να κάνουν όσο λιγότερα άτομα μπορούν αιτήσεις για να μην τους τα πρήζουν, γιατί αυτούς που έχουν σκοπό να πάρουν αυτούς θα πάρουν.
Οι θέσεις είναι μοιρασμένες σε υπουργούς και κάποιους βουλευτές οι οποίοι προτείνουν τα άτομα που θα προσληφθούν.
Και όποιος λέει ότι προσλήφθηκε στην συγκεκριμένη υπηρεσία αξιοκρατικά λέει μεγάλο ψέμα ή ντρέπεται να πει ότι έβαλε μέσον.

Αυτός ο τρόπος πρόσληψης έχει και την παράλογη λογική του. Αφενός η κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει δικά της άτομα έμπιστα για να ελέγχει το σύστημα, αλλά δεν μπορεί και η υπηρεσία να εμπιστευθεί τον οποιονδήποτε, ο οποίος μπορεί πράγματι να αξίζει από γνώσεις, αλλά δεν γνωρίζει τι καπνό φουμάρει και αν θα είναι άτομο εμπιστοσύνης και εχέμυθο.
Αυτή λοιπόν την επιλογή την αναλαμβάνουν οι πολιτικοί οι οποίοι υποτίθεται ότι στέλνουν τα σωστά και κατάλληλα άτομα και λέω υποτίθεται γιατί και αυτοί κάνουν μαλακίες λόγω εκλογικής πελατείας.

Οι θέσεις αυτές που προκηρύσσονται είναι αποκλειστικά για πολιτικό προσωπικό οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία όπως διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί, οδηγοί, φύλακες και γνώστες συγκεκριμένων ξένων γλωσσών όπου εκεί οι εξετάσεις στην γλώσσα είναι πολύ αυστηρές.
Καμία σχέση δεν έχουν ούτε με πράκτορες, ούτε με στελέχη, ούτε με κατασκοπείες κλπ. Αυτές οι θέσεις καλύπτονται με αποσπασμένους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και διπλωμάτες.
Θα μου πείτε τώρα αφού δεν έχουν σχέση με αυτά γιατί να υπάρχει αυτός ο τρόπος πρόσληψης. Απλούστατα γιατί από την στιγμή που εργάζονται εκεί έρχονται σε επαφή με πρόσωπα, κάτι θα δουν, κάτι θα ακούσουν.

Οι μισθοί του πολιτικού προσωπικού στην συγκεκριμένη υπηρεσία είναι από τους χαμηλότερους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Γι αυτό τον λόγο το συνδικαλιστικό τους όργανο πολλές φορές διαμαρτύρεται και μιλάει γι απαξιωτικό μισθολόγιο.

Σχετικά με την προκήρυξη του Αυγούστου 2007. Πράγματι αναβλήθηκε λόγω των εκλογών. Από κει και πέρα η καθυστέρηση και η επαναπροκύρηξη οφείλεται στο ότι μετά τις εκλογές καταργήθηκε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου ανήκε η υπηρεσία και πέρασε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να ψηφιστούν Νόμοι, να οργανωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών στις νέες του αρμοδιότητες κλπ κλπ και να γίνει επαναπροκύρηξη από τον νέο αρμόδιο Υπουργό.

Ελπίζω να βοήθησα στις απορίες σας.

jimis164
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό jimis164 » Σάβ Ιούλ 05, 2008 8:57 pm

alex13 έγραψε:Διάβασα με ενδιαφέρον όλο το τόπικ όπου είδα και σωστές απόψεις αλλά και πολλά άσχετα και ακραία.
Επειδή ζω σε παραμεθόρια περιοχή όπου υπάρχει και εδώ υπηρεσία της ΕΥΠ και έχω 2 φίλους μου που εργάζονται εκεί θα γράψω κάποια πράγματα για ενημέρωση σας.
Το τι ως έχουν σκοπό να κάνουν τι καπνό κλπ και να γίνει επαναπροκύρηξη από τον νέο αρμόδιο Υπουργό....

Ελπίζω να βοήθησα στις απορίες σας.

Συμφωνώ....ακουω κατι 1500 για μισθους κλπ.....Αυτοι που ειναι αποσπασμενοι απο Αστυνομια και κατι Λιμενικα..κλπ..παιρνουν καμια 500αρα ? παραπανω απο εκει που θα ηταν στο Σωμα τους....

Αν και γινεται πρσπαθεια (δυσκολο βεβαια) να απεμπλακουν απο την Αστυνομια και τον Στρατο όσο γινεται.Συμφωνα με καποιες τελευταιες δηλώσεις του Ιωαννη Κοραντή (Διοικητη ΕΥΠ)

thunder13570
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό thunder13570 » Δευ Ιούλ 07, 2008 5:34 pm

pouropipina έγραψε:P.S ANAFEREIS OTI SE ROTHSAN ASXETA PRAGMATA P.X TO ONOMA TOY SKOPIANOY PRO8YPOYRGOY.
ASXETOS EISAI ESY FILE MOY KAI OXI AYTOI POY KANOYN TIS EROTHSEIS.
8ES NA GINEIS YPALLHLOS STHN SYGKEKRIMMENH YPHRESIA KAI 8EOREIS TETOIA EROTHSH ASXETH???
TI EPREPE NA SE ROTHSOYN??? SE POIO MAGAZI TRAGOYDAEI O NINO?? H H KALOMOIRA???
ELEOSSSSSSSSSSSSSSSSSS :D :D :D :D :D

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο και τα όσα έχω διαβάσει στο συγκεκριμένο πόστ, έχω να κάνω δύο σχόλια-παρατηρήσεις-ερωτήσεις
1. Γιατι να ρωτήσουν έναν ΔΕ διοικητικό υπάλληλο ποιο είναι το όνομα του σκοπιανού πρωθυπουργού? Εκτός και αν εγώ δεν έχω κταλάβει καλά, δεν έγραφε πουθενά στην προκύρηξη για μυστικούς πράκτορες. Δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει αν ξέρω σκοποβολή αλλα να γράφω στο word! Εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο θα περίμενα να ρωτήσουν (όχι για την καλομοίρα).
2. Διαβασα όλα τα ποστ και κάποιοι λένε ότι θα ήθελαν να δουλέψουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να προσφέρουν κτλ. Δεν το λεω υποτιμητικά ούτε θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά εγώ για τον μόνο λόγο που θα ήθελα να δουλέψω στη συγκεριμένη υπηρεσία είναι γιατί είναι Δημόσιο, γιατι απο ότι ακούγετε έχει καλά λεφτα και γιατι έχει ειδικότητα σχετική με το πτυχίο που έχω. Για τον ίδιο λόγο δηλαδή που θα ήθελα να δουλέψω και στο υπουργείο οικονομικών. (Δεν θα πω φυσικά αυτό στη συνέντευξη)[/quote]

LEIPAME FILE MOY POY PREPEI NA EPANEL8O.

1) KAPOIOI APO AYTOYS PANE SE EPIXHRISIAKES 8ESEIS KAI OXI PISO APO GRAFEIA. AN EXEIS GNOSTO STHN YPHRESIA ROTA NA SOY EKSIGHSEI TI PAEI NA PEI EPIXHRISIAKOS.

AYTO POY LES GIA PRAKTORES EINAI ENTELOS ASXETO.POTE DEN PROKEITAI NA BGEI TETOIA PROKYRIKSH.AYTOI OI YPALLHLOI DIALEGONTAI EK TON ESO KAI ANALOGA ME TIS ANAGKES.
PRAKTORAS DEN EINAI MONO AYTOS POY NOMIZEIS.
PRAKTORAS EINAI KAI AYTOS POY KANEI PARAKOLOY8HSEIS FOTOGRAFISEIS K.L.P

2) SEBASTH H APOPSI SOY ALLA PISTEYO OTI AYTOY TOY EIDOYS H LOGIKH EINAI LA8OS. DEN MPOREIS NA 8ELEIS NA DOYLEPSEIS SE AYTHN THN YPHRESIA KAI NA THN BLEPEIS OPOS OLO TO YPOLOIPO DHMOSIO.
PREPEI NA 8ELEIS NA PROSFEREIS STO KOINONIKO SYNOLO KAI NA EXEIS E8NIKES ANYSHXIES.

AN 8ELEIS APLOS BOLEMA KAI LEFTA KYNHGHSE ALLES 8ESEIS, STHN YPHRESIA TA LEFTA DEN EINAI TOSO KALA OSO MOMIZEIS, OI DHMOI PLHRONOYN KALYTERA.
MONO TO STRATIOTIKO KAI ASTYNOMIKO PROSOPIKO THS YPHRESIAS PLHRONETAI KALA, OPOS EGRAPSE KAI KAPOIOS FILOS POY FAINETAI NA GNORIZEI +500 EURO.

KALH EPITYXIA SE OLOYS SAS.

kanenas
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kanenas » Τρί Ιούλ 08, 2008 12:34 pm

Καλημέρα και από εμένα παιδια,

εγώ έχω μια αποροίες οσον αφορα την συμπληρωση της αιτησης και θα ήθελα την βοήθεια σας αν ειναι δυνατον:

καταρχην, στο εντυπο της αιτησης έχει κάποιες γραμμές κενές και ζητάει να συμπληρώσουμε τα συνημμένα δικαιολογιτικά που καταθέτουμε. Τι εννοει ο ποιητης? Αφου στην προκυρηξη ζηταει να στειλουμέ μονο την αιτηση (εισ διπλουν,) το βιογραφικο (εισ διπλουν) και φοτοκοπη της ταυτοτητας? τα υπολοιπα έγραφα πρεπει να τα καταθεσουμε εντοσ δεκαπενθημερου από όταν γινει η επιλογή μας!!! Ξέρει κανεις τι παίζει με αυτό?

Και άλλη μια αποροία: στο βιογραφικό, για παράδειγμα στην κατηγορία οικογενίακη κατάστσαση, γιατί έχει τόσο μεγάλο κενό. το άγαμος ή έγγαμος δεν χοράει σε μισι γραμμή?? Χρειάζεται να συμπληρώσουμε και ιστορικό οικογένεις? Δεν μπορώ να καταλάβω.

Θα ήθελα την άποψή σας αν γίνεται .. ευχαριστώ :)

stellaz
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό stellaz » Τρί Ιούλ 08, 2008 3:00 pm

kanenas έγραψε:Καλημέρα και από εμένα παιδια,

εγώ έχω μια αποροίες οσον αφορα την συμπληρωση της αιτησης και θα ήθελα την βοήθεια σας αν ειναι δυνατον:

καταρχην, στο εντυπο της αιτησης έχει κάποιες γραμμές κενές και ζητάει να συμπληρώσουμε τα συνημμένα δικαιολογιτικά που καταθέτουμε. Τι εννοει ο ποιητης? Αφου στην προκυρηξη ζηταει να στειλουμέ μονο την αιτηση (εισ διπλουν,) το βιογραφικο (εισ διπλουν) και φοτοκοπη της ταυτοτητας? τα υπολοιπα έγραφα πρεπει να τα καταθεσουμε εντοσ δεκαπενθημερου από όταν γινει η επιλογή μας!!! Ξέρει κανεις τι παίζει με αυτό?

Και άλλη μια αποροία: στο βιογραφικό, για παράδειγμα στην κατηγορία οικογενίακη κατάστσαση, γιατί έχει τόσο μεγάλο κενό. το άγαμος ή έγγαμος δεν χοράει σε μισι γραμμή?? Χρειάζεται να συμπληρώσουμε και ιστορικό οικογένεις? Δεν μπορώ να καταλάβω.

Θα ήθελα την άποψή σας αν γίνεται .. ευχαριστώ :)

σαν συνημμένα θα αναφερεις:
1.δευτερη αιτηση με πρωτοτυπη υπογραφη
2.βιογραφικο σημ εις διπλουν με πρωτοτυπη υπογραφη
3.επικυρωμενο φωτοαντιγραφο αστυν,ταυτοτητας

αυτα κ τιποτα παραπανω. τωρα εκει που λεει οικογεν.κατασταση βαζεις απλα αγαμος/εγγαμος. ετσι το κανανε κ δεν μπηκανε στον κοπο να μικρυνουν τις γραμμες (ειναι παλιο πρωτυπο βιογραφικου)
thats all!

ikaros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ikaros » Τετ Ιούλ 09, 2008 4:11 pm

Ξέρει κανείς αν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις (στην Ελλάδα) ισχύουν για όλες τις προκηρυχθείσες θέσεις?

Easy_01
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Easy_01 » Πέμ Ιούλ 10, 2008 9:06 am

Αγαπητέ Ikaros στην προκήρυξη σε κάποιο σημείο νομίζω ότι (πέραν των θέσεων που εξ ορισμού είναι επαρχία) αναφέρει πως οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν μπορεί να τοποθετηθούν οπουδήποτε ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

tagiw634
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό tagiw634 » Πέμ Ιούλ 10, 2008 10:09 am

Κάνω πρωτη φορα χαρτιά στη συγκεκριμενη υπηρεσια (εννοειται πως δεν περιμενω καν να ανοιξουν το φακελο μου, ποσο μαλλον προσληψη!), οποτε ρωταω για να το σιγουρεψω...
Οταν μιλαμε για δικαιολογητικα αναφερομαστε μονο στο 2πλο βιογραφικο, 2πλη αιτηση και φωτοτυπια ταυτοτητας?
Γιατι κ εγω εχω τις αποριες του μελους "kanenas" (π.χ. γιατι τοσες γραμμες για τα συννημενα?)

Ευχαριστω!

ikaros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ikaros » Πέμ Ιούλ 10, 2008 1:36 pm

Easy_01 έγραψε:Αγαπητέ Ikaros στην προκήρυξη σε κάποιο σημείο νομίζω ότι (πέραν των θέσεων που εξ ορισμού είναι επαρχία) αναφέρει πως οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν μπορεί να τοποθετηθούν οπουδήποτε ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ναι το διάβασα αυτό, απλά σκέφτομαι μήπως πρακτικά κάποιον κλάδο δεν τον μεταθέτουν γιατί π.χ. χρειάζονται τους υπαλλήλους του μόνο στα κεντρικά.

Peterv
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό Peterv » Πέμ Ιούλ 10, 2008 6:39 pm

ikaros έγραψε:
Easy_01 έγραψε:Αγαπητέ Ikaros στην προκήρυξη σε κάποιο σημείο νομίζω ότι (πέραν των θέσεων που εξ ορισμού είναι επαρχία) αναφέρει πως οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν μπορεί να τοποθετηθούν οπουδήποτε ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ναι το διάβασα αυτό, απλά σκέφτομαι μήπως πρακτικά κάποιον κλάδο δεν τον μεταθέτουν γιατί π.χ. χρειάζονται τους υπαλλήλους του μόνο στα κεντρικά.

Λογικά η πληροφορική δεν θα έχει (πολλές) μεταθέσεις.

ikaros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ikaros » Δευ Ιούλ 14, 2008 1:02 pm

Ok.

Επιστροφή σε “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες