Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
salonikios2
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό salonikios2 » Δευ Ιουν 30, 2008 8:25 pm

superdvd50 έγραψε:Για το θέμα των προσαυξήσεων έχει γίνει πολύς λόγος αυτές τις ημέρες εδώ στο forum.

Το θέμα είναι ότι όλοι μπορούν να κάνουν παράπονα για όλες μα όλες τις προσαυξήσεις. Η προκήρυξη δεν είναι παράτυπη. Το σύστημα είναι προβληματικό.

Και εξηγούμαι:

Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά: Εχει αναλυθεί υπερβολικά. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η λογική του ΑΣΕΠ είναι να αναγνωρίζει όλα τα μεταπτυχιακά όσων κάνουν αίτηση. Πιστεύω, όπως ξαναέγραψα, ότι βασίζεται στη λογική επιβράβευσης ενός ανώτερου επιπέδου σπουδών. Και δεν είναι κατακριτέο αυτό.

Όπως προανέφερα, δεν γνωρίζω από άλλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. (και δεν νομίζω να ξανασχοληθώ με τέτοιες) Εμένα με ενδιέφερε μόνο η συγκεκριμένη θέση. Θα συμφωνήσω με την επιβράβευση που αναφέρεις αλλά στο συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο-προκήρυξη αναφέρεται ρητά! Προσωπικά θα το ζυγίσω μετά το τέλος των ενστάσεων και τη σύνταξη του τελικού πίνακα και αν δω ότι έχω ελπίδες, θα κινηθώ ακόμα και δικαστικά.

Και μια παράκληση, όσοι θίγονται από το συγκεκριμένο ζήτημα να υποβάλλουν ένσταση και να μην αρκεστούν στο ότι θα το κάνουν άλλοι. Όσες πιο πολλές φωνές τόσο το καλύτερο.

salonikios2
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό salonikios2 » Δευ Ιουν 30, 2008 8:28 pm

nearxos έγραψε:Με τη διαφορά οτι οι κανόνες του παιχνιδιού αφήνουν περιθώρια για ουσιαστική γκρίνια (μόνο) στο θέμα μεταπτυχιακών/διδακτορικών

Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Όντως φίλε superdvd50 έχεις δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις, αλλά δυστυχώς είναι όλα ξεκάθαρα στην προκήρυξη.

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Δευ Ιουν 30, 2008 9:48 pm

Λοιπόν, έχω διαβάσει διάφορες απόψεις οπότε για μια ακόμη φορά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Η δουλειά του ΕΕΚ δεν απαιτεί κάποιο επίπεδο μόρφωσης. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν δούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος ΕΕΚ στην ευρώπη και στην αμερική. Απαιτείται απολυτήριο λυκείου. Στην ελλάδα όμως με την ανεργία που μας δέρνει και τη δημοσιολαγνεία έτσι και γίνει διαγωνισμός για ΔΕ θα εμφανιστεί κάθε καρυδιάς καρύδι και η διαδικασία θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Για αυτό θέτουν ως προϋπόθεση πτυχίο πανεπιστημίου, άσχετως ότι είναι παντελώς άχρηστο, εφόσον η εκπαίδευση παρέχεται εξολοκλήρου στη σποα και on the job. Θέλουν να κρατήσουν ένα επίπεδο, να ξεχωρίσουν τους αμνούς από τα ερίφια, όσο άκομψο κι αν ακούγεται αυτό. Είναι λοιπόν τελείως τυπικό το θέμα και έτσι δεν τους ενδιαφέρει το είδος των σπουδών.

Όσον αφορά μεταπτυχιακά και διδακτορικά αυτά αποτελούν εξειδικεύσεις και μοριοδοτούνται όταν υπάρχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης. Δηλαδή για παράδειγμα, για μια θέση διοικητική πριμοδοτείται αυτός που είναι εξειδικευμένος σε αυτήν ( πιθανώς επειδή έχει μεταπτυχιακό στη διοικητική επιστήμη ) και είναι περισσότερο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ από τους άλλους να κάνει τη δουλειά. Δεν πριμοδοτείται επειδή είναι πιο σπουδαγμένος κι έχει ξοδέψει περισσότερα λεφτά από τους άλλους. Κατά συνέπεια και εφόσον δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά εξειδίκευσης στα αντικείμενα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και αερολιμενικού ελέγχου είναι εντελώς παράλογο να πριμοδοτείται ο κάτοχος οποιυδήποτε τέτοιου τίτλου.

Το ίδιο ισχύει και για τις ξένες γλώσσες. Τα αγγλικά είναι απαιτούμενο προσόν και δε μοριοδοτείται. Για ποιο λόγο να μοριοδοτούνται οι υπόλοιπες γλώσσες; Τί θα προσφέρει κάποιος πολύγλωσσος στον πύργο;

Το ασεπ δεν είναι ίδρυμα υποτροφιών, ούτε υπουργείο παιδείας, ούτε πρόεδρος της δημοκρατίας να δίνει παράσημα.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΕΛΛΗΝΑ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Και αυτός ο διαγωνισμός έτσι όπως διενεργήθηκε δεν τα καταφέρνει και επίσης παραβιάζει το φεκ της προκήρυξης κατάφωρα τόσο κατά γράμμα όσο και κατά πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να το κάνω πιο λιανά.

Και για να προλάβω κανέναν πικρόχολο, είμαι διοριστέος αερολιμενικός αλλά η βλακεία ( και συνάμα αδικία ) του ασεπ είναι ώρες ώρες απίστευτη και με τρελλαίνει.

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Δευ Ιουν 30, 2008 10:06 pm

superdvd50 έγραψε:Για το θέμα των προσαυξήσεων έχει γίνει πολύς λόγος αυτές τις ημέρες εδώ στο forum.

Το θέμα είναι ότι όλοι μπορούν να κάνουν παράπονα για όλες μα όλες τις προσαυξήσεις. Η προκήρυξη δεν είναι παράτυπη. Το σύστημα είναι προβληματικό.

Και εξηγούμαι:

Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά: Εχει αναλυθεί υπερβολικά. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η λογική του ΑΣΕΠ είναι να αναγνωρίζει όλα τα μεταπτυχιακά όσων κάνουν αίτηση. Πιστεύω, όπως ξαναέγραψα, ότι βασίζεται στη λογική επιβράβευσης ενός ανώτερου επιπέδου σπουδών. Και δεν είναι κατακριτέο αυτό.

Βαθμολογία πτυχίου: Πάρα πολύ σωστή η παρατήρηση ότι δεν πρέπει όλα τα πτυχία να παίρνουν ίδια προσαύξηση αν και εγώ είμαι στην άλλη πλευρά, του καλού βαθμού από ένα σχετικά εύκολο πανεπιστήμιο.

- Εντοπιότητα: Συγγνώμη αλλά εδώ είναι σκανδαλώδες. Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιους αλλά δεν είναι η υπέρτατη αδικία κάποιος που συγκέντρωσε 72 μόρια να μένει έξω από κάποιον που συγκέντρωσε 60 και πήρε 20 μορια προσαύξηση? Απάντηση: Επιβράβευση των ντόπιων που δεν φεύγουν για Αθήνα.
(Ξέρω το θέμα με τα νησιά που θέλουν να κρατήσουν τους μόνιμους κατοίκους, αλλά θεωρώ ότι με 5 μόρια θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Ειναι μεγάλη η διαφορά κάποιος να έχει γράψει 72 με το να έχει γράψει 60. Το ξέρουμε όλοι όσοι δώσαμε εξετάσεις αυτό).

- Τέκνα Πολυτέκνων και τριτέκνων: Γιατί τα παιδιά των πολύτεκνων καταλαμβάνουν το 40% των θέσεων? Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι είναι το 40% του πληθυσμού?
Και αν ο κος Ζαμπλουτίδης έχει κάνει 4 παιδιά γιατί θα πρέπει να χαίρεται τα προνόμια του πολύτεκνου και να μοριοδοτεί τα παιδιά του αν και σε άνετη οικονομική κατάσταση? Η απάντηση: Επιβράβευση της γονιμότητας. Πρόσφερε υπηρεσία στο έθνος.
(Προσωπικό παράδειγμα: Γνωστή μου με δύο εξοχικά και ισάριθμες πισίνες ήταν σε πολύτεκνη οικογένεια και πήρε αμέσως μεταγραφή σε πανεπιστήμιο της Αθήνας από Αλεξανδρούπολη.
Φίλη μου με οικονομικά προβλήματα δεν μπόρεσε ποτέ να φύγει από το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και έβγαλε το πτυχίο της δουλεύοντας 8ωρο. Και χρειάστηκε και μέσο για να μπει στην εστία)!

- Γιατί να μην μοριοδοτείται η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών? Αυτό δε δείχνει ένα καλό επίπεδο μόρφωσης?

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πράγμα μπάζει από παντού. Εγώ έχω μάθει να παίζω με τους κανόνες του παιχνιδιού. Στο τέλος τέλος, το θέμα με τις προσαυξήσεις των μεταπτυχιακών είναι πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα.

Apolyta swstos se ola...me kalipses file superdvd

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Δευ Ιουν 30, 2008 10:14 pm

calessin έγραψε:Λοιπόν, έχω διαβάσει διάφορες απόψεις οπότε για μια ακόμη φορά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Η δουλειά του ΕΕΚ δεν απαιτεί κάποιο επίπεδο μόρφωσης. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν δούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος ΕΕΚ στην ευρώπη και στην αμερική. Απαιτείται απολυτήριο λυκείου. Στην ελλάδα όμως με την ανεργία που μας δέρνει και τη δημοσιολαγνεία έτσι και γίνει διαγωνισμός για ΔΕ θα εμφανιστεί κάθε καρυδιάς καρύδι και η διαδικασία θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Για αυτό θέτουν ως προϋπόθεση πτυχίο πανεπιστημίου, άσχετως ότι είναι παντελώς άχρηστο, εφόσον η εκπαίδευση παρέχεται εξολοκλήρου στη σποα και on the job. Θέλουν να κρατήσουν ένα επίπεδο, να ξεχωρίσουν τους αμνούς από τα ερίφια, όσο άκομψο κι αν ακούγεται αυτό. Είναι λοιπόν τελείως τυπικό το θέμα και έτσι δεν τους ενδιαφέρει το είδος των σπουδών.

Όσον αφορά μεταπτυχιακά και διδακτορικά αυτά αποτελούν εξειδικεύσεις και μοριοδοτούνται όταν υπάρχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης. Δηλαδή για παράδειγμα, για μια θέση διοικητική πριμοδοτείται αυτός που είναι εξειδικευμένος σε αυτήν ( πιθανώς επειδή έχει μεταπτυχιακό στη διοικητική επιστήμη ) και είναι περισσότερο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ από τους άλλους να κάνει τη δουλειά. Δεν πριμοδοτείται επειδή είναι πιο σπουδαγμένος κι έχει ξοδέψει περισσότερα λεφτά από τους άλλους. Κατά συνέπεια και εφόσον δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά εξειδίκευσης στα αντικείμενα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και αερολιμενικού ελέγχου είναι εντελώς παράλογο να πριμοδοτείται ο κάτοχος οποιυδήποτε τέτοιου τίτλου.

Το ίδιο ισχύει και για τις ξένες γλώσσες. Τα αγγλικά είναι απαιτούμενο προσόν και δε μοριοδοτείται. Για ποιο λόγο να μοριοδοτούνται οι υπόλοιπες γλώσσες; Τί θα προσφέρει κάποιος πολύγλωσσος στον πύργο;

Το ασεπ δεν είναι ίδρυμα υποτροφιών, ούτε υπουργείο παιδείας, ούτε πρόεδρος της δημοκρατίας να δίνει παράσημα.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΕΛΛΗΝΑ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Και αυτός ο διαγωνισμός έτσι όπως διενεργήθηκε δεν τα καταφέρνει και επίσης παραβιάζει το φεκ της προκήρυξης κατάφωρα τόσο κατά γράμμα όσο και κατά πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να το κάνω πιο λιανά.

Και για να προλάβω κανέναν πικρόχολο, είμαι διοριστέος αερολιμενικός αλλά η βλακεία ( και συνάμα αδικία ) του ασεπ είναι ώρες ώρες απίστευτη και με τρελλαίνει.

eisa lathos ston diorismo EEk sto exwteriko...Nai men pernoun apofoitous lykeioy, allaQ
1on den einai lykeio b...elo analogo twn ellhnikvnkai 2on kai shmantikotero, de sumainei oti an pas sth sxolh tha vgeis kai elegkths...mporeis na kopeis an apasa stigmh..kai otan ennow na kopeis, ennow na se dioksoun kai na mhj se valoun se kapoia allh thesi opws ginetai sthn Ellada..ara mh to psaxneis, mporei na mhn apaiteitai ptyxua AEI, alla ousiastika to epipedo prepei na einai anevasmeno

Episis syfwmnw oti o ASEP den einai filanthropiko idryma...alla an den htan den tha ipirxan rithmiseis px. gia fosforika lipsmata, temph ktl ktlt pou einai elehmosynh sthn ousia..gia na mh symperilavw kai tous poluteknous, pou poly swsta to anelyse o superdvd..

epipleon, an theoreus oti kapoios mporei na antapexelthei stihn piesh ths douleias tou EEK kai stis apaithseis, xeris na exei trvei prwta mesa apo ena anwtato ekapideytiko idryma, tot e ti na pw..de tha proun ypallilous eforias..prepei na exeis kapoia xaraktiristika..eystrofia, grigorses apofaseis, antilipsi, krish...opou ola ayta kalliergounati mesw thw ekpaideytikhs diadikasia..oxi panta, alla sthn pleionothta..

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Δευ Ιουν 30, 2008 10:59 pm

"eisa lathos ston diorismo EEk sto exwteriko...Nai men pernoun apofoitous lykeioy, allaQ
1on den einai lykeio b...elo analogo twn ellhnikvnkai 2on kai shmantikotero, de sumainei oti an pas sth sxolh tha vgeis kai elegkths...mporeis na kopeis an apasa stigmh..kai otan ennow na kopeis, ennow na se dioksoun kai na mhj se valoun se kapoia allh thesi opws ginetai sthn Ellada..ara mh to psaxneis, mporei na mhn apaiteitai ptyxua AEI, alla ousiastika to epipedo prepei na einai anevasmeno"

Ψάξε λίγο παραπάνω τι παίζει σε Ευρώπη, eurocontrol, αγγλία, γερμανία ελβετία, ηπα, καναδά και τότε ξαναπες το αυτό αν μπορείς. Και εδώ μιλάμε για πράξη δε μιλάμε για το μπορεί ή δε μπορεί να συμβεί μέσα στη σχολή. Για κάθε έναν ΔΕ που κόβεται υπάρχει κι άλλος ένας που περνάει οπότε έωλο το επιχείρημά σου.

"Episis syfwmnw oti o ASEP den einai filanthropiko idryma...alla an den htan den tha ipirxan rithmiseis px. gia fosforika lipsmata, temph ktl ktlt pou einai elehmosynh sthn ousia..gia na mh symperilavw kai tous poluteknous, pou poly swsta to anelyse o superdvd.. "

Με συγχωρείς αλλά συγκρίνεις καρπούζια με κεράσια. Αυτά που αναφέρεις είναι πριμοδότηση ορισμένων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δεν είναι επιβράβευση προσόντων, και μάλιστα άχρηστων προσόντων όπως το μεταπτυχιακό στην ποιμαντορική. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, μην μπερδεύεσαι.

"epipleon, an theoreus oti kapoios mporei na antapexelthei stihn piesh ths douleias tou EEK kai stis apaithseis, xeris na exei trvei prwta mesa apo ena anwtato ekapideytiko idryma, tot e ti na pw..de tha proun ypallilous eforias..prepei na exeis kapoia xaraktiristika..eystrofia, grigorses apofaseis, antilipsi, krish...opou ola ayta kalliergounati mesw thw ekpaideytikhs diadikasia..oxi panta, alla sthn pleionothta.."

Αυτό που λες είναι έλαφρώς ρατσιστικό, ελιτίστικο και υπερφίαλο. Και να σου θυμίσω ότι οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είναι απόφοιτοι λυκείου που εκπαιδεύονται στην ικάρων ένώ αν θέλεις να γίνεις πιλότος στην πολιτική αεροπορία σε οποιαδήποτε σχολή του κόσμου απαιτείται απολυτήριο λυκείου και μπορείς αν ζοριστείς να βγάλεις πρόγραμμα 0 to ATPL frozen ( ολόκληρη εκπαίδευση δηλαδή για να πετάς τα πάντα ) σε 18 μήνες.

Δε με πείθει τίποτα από αυτά που λες, με συγχωρείς.

Vangelis
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vangelis » Τρί Ιούλ 01, 2008 12:31 am

calessin έγραψε:"eisa lathos ston diorismo EEk sto exwteriko...Nai men pernoun apofoitous lykeioy, allaQ
1on den einai lykeio b...elo analogo twn ellhnikvnkai 2on kai shmantikotero, de sumainei oti an pas sth sxolh tha vgeis kai elegkths...mporeis na kopeis an apasa stigmh..kai otan ennow na kopeis, ennow na se dioksoun kai na mhj se valoun se kapoia allh thesi opws ginetai sthn Ellada..ara mh to psaxneis, mporei na mhn apaiteitai ptyxua AEI, alla ousiastika to epipedo prepei na einai anevasmeno"

Ψάξε λίγο παραπάνω τι παίζει σε Ευρώπη, eurocontrol, αγγλία, γερμανία ελβετία, ηπα, καναδά και τότε ξαναπες το αυτό αν μπορείς. Και εδώ μιλάμε για πράξη δε μιλάμε για το μπορεί ή δε μπορεί να συμβεί μέσα στη σχολή. Για κάθε έναν ΔΕ που κόβεται υπάρχει κι άλλος ένας που περνάει οπότε έωλο το επιχείρημά σου.

"Episis syfwmnw oti o ASEP den einai filanthropiko idryma...alla an den htan den tha ipirxan rithmiseis px. gia fosforika lipsmata, temph ktl ktlt pou einai elehmosynh sthn ousia..gia na mh symperilavw kai tous poluteknous, pou poly swsta to anelyse o superdvd.. "

Με συγχωρείς αλλά συγκρίνεις καρπούζια με κεράσια. Αυτά που αναφέρεις είναι πριμοδότηση ορισμένων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δεν είναι επιβράβευση προσόντων, και μάλιστα άχρηστων προσόντων όπως το μεταπτυχιακό στην ποιμαντορική. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, μην μπερδεύεσαι.

"epipleon, an theoreus oti kapoios mporei na antapexelthei stihn piesh ths douleias tou EEK kai stis apaithseis, xeris na exei trvei prwta mesa apo ena anwtato ekapideytiko idryma, tot e ti na pw..de tha proun ypallilous eforias..prepei na exeis kapoia xaraktiristika..eystrofia, grigorses apofaseis, antilipsi, krish...opou ola ayta kalliergounati mesw thw ekpaideytikhs diadikasia..oxi panta, alla sthn pleionothta.."

Αυτό που λες είναι έλαφρώς ρατσιστικό, ελιτίστικο και υπερφίαλο. Και να σου θυμίσω ότι οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είναι απόφοιτοι λυκείου που εκπαιδεύονται στην ικάρων ένώ αν θέλεις να γίνεις πιλότος στην πολιτική αεροπορία σε οποιαδήποτε σχολή του κόσμου απαιτείται απολυτήριο λυκείου και μπορείς αν ζοριστείς να βγάλεις πρόγραμμα 0 to ATPL frozen ( ολόκληρη εκπαίδευση δηλαδή για να πετάς τα πάντα ) σε 18 μήνες.

Δε με πείθει τίποτα από αυτά που λες, με συγχωρείς.

profanws exoume diaforetikh proseggish twn gegonotwn kai antilipsh ths lkatastashs.....de xerw an sygkrinw karpouzia me peponia, xerw oti ola ayta den einai pronomia eypathwn omadwn , alla politiki ekmetalleysh.....de tha swthoun ta tekna twn apolymenwn me ta moria to ASEp, oute tha girisoun pisw oi nektoi me th moriodothsh...distixes einai alitheia, alla einai politiki ekmetalleysh kai "filanthropia"

twra an esy den symmerizesai thn apopsi oti enas anthropos de dieyrynei ton tropo skepsis tou kai thn eyreyterh paidia tou mesw enos master h enos PhD, tote lypamai alla apexei arketa apo thn antikeimenikothta.. Den einai panakeia ta masters, oute anwterh antrhopoi aytoi pou ta exoun, apla se ayth th xeftilismenh koinwnia, as epivravevsoun me ousiastiko tropo kapoious pou efagan kapoia xronia parapanw na dieytynoyn to pneyma tous...

dld einai pio dikiai ta 20 moria twn polyteknwn..h mhpws to an " kataskhnosh trofodothte me trofima" opws elege mia erwthsh toy a 'stadiou, kathoriZei thn ikanothta sou ws EEK.???? mh trlathoume...

o diagwnismos aytos exei polla paraloga-paradoxa..pantws oxi ta masters...
katanow omws oti o kathena to vlepei apo to diko tou symferon..ayto den simainei omws oti prepei na einai yperfialos kai na xrhsimopoiei outopika epixeirhmata....

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Τρί Ιούλ 01, 2008 3:18 am

Ρε Βαγγέλη θα με τρελλάνεις; Ελληνικά δε μιλάμε;

Είπα εγώ ποτέ ότι συμφωνώ με τα 20 μόρια που παίρνουν οι πολύτεκνοι; Είπα εγώ ποτέ ότι συμφωνώ με τις υπόλοιπες φιλανθρωπίες; Η διαφορά όμως ανάμεσα σε αυτές και την αναγνώριση των μεταπτυχιακών σε αυτήν την προκήρυξη είναι ότι αυτές βασίζονται σε ΝΟΜΟ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ενώ η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ. Νομίζω είναι αρκετά ξεκάθαρο.

Όσον αφορά το άλλο σου καρφί πότε είπα ότι οι σπουδές δε διερύνουν το πνεύμα και τον τρόπο σκέψης; Το θέμα είναι μάλλον ότι εσύ θέλεις διανοούμενους που έγραψαν χειρότερα στο τεστ ενώ εγώ θέλω ικανούς ΕΕΚ που έγραψαν καλύτερα. Να δω τι θα την κάνει την ευρύτητα του πνεύματος ο διδάκτορας στη γαλλική λογοτεχνία του μεσοπολέμου όταν τα αεροπλάνα έρθουν μούρη με μούρη.

Παράλογα και ουτοπικά είναι τα δικά σου επιχειρήματα που θέλεις ΕΕΚ δόκτορες αλλά σχεδόν κάθε φορά που μπαίνεις σε αεροπλάνο εμπιστεύεσαι τη ζωή σου σε ΔΕ πιλότο....

Τέλος πάντων, από ότι φαίνεται δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση γιατί ούτε εγώ θα σου αλλάξω γνώμη και ούτε εσύ θα αλλάξεις τη δική μου και αρχίσαμε να το κουράζουμε το θέμα. Ο καθένας νομίζω έχει βγάλει τα συμπεράσματά του οπότε εγώ σταματώ εδώ.

salonikios2
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό salonikios2 » Τρί Ιούλ 01, 2008 9:30 am

Παιδιά ηρεμήστε, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Το θέμα με την κωδική ονομασία "Συναφή Μεαταπτυχιακά" (χι χι) έχει αναλυθεί πλήρως. Από εδώ και πέρα μένει να δούμε τι απάντηση έχει να δώσει ο ΑΣΕΠ σε αυτό. Και είμαι πολύ περίεργος....

kathi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kathi » Τρί Ιούλ 01, 2008 9:34 am

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τη διαδικασία για τις ενστάσεις?

Ούσα διοριστέα, υπάρχει λόγος να κάνω ένσταση για το θέμα των μεταπτυχιακών?

Η αλήθεια πάντως είναι ότι με τσαντίζει το γεγονός και επειδή δεν ξέρω τη τροπή θα πάρουν τα πράγματα λέω να συνταχθώ και εγώ με το μέρος όλων αυτών που θεωρήσαμε τα μεταπτυχιακά μας άσχετα με το αντικείμενο και δεν τα καταθέσαμε....

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τρί Ιούλ 01, 2008 10:34 am

twra an esy den symmerizesai thn apopsi oti enas anthropos de dieyrynei ton tropo skepsis tou kai thn eyreyterh paidia tou mesw enos master h enos PhD, tote lypamai alla apexei arketa apo thn antikeimenikothta.. Den einai panakeia ta masters, oute anwterh antrhopoi aytoi pou ta exoun, apla se ayth th xeftilismenh koinwnia, as epivravevsoun me ousiastiko tropo kapoious pou efagan kapoia xronia parapanw na dieytynoyn to pneyma tous...

Με την ιδια λογικη θα επρεπε ο διαγωνισμος να ειναι ανοιχτος και σε αποφοιτους ΤΕΙ που και αυτοι εφαγαν τα χρονια τους.. Αν ειναι να επιβραβευθει το διευρυμενο πνευμα καποιων,ας κυνηγησουν τον ιδιωτικο τομεα και ας μη μπαινουν στη λογικη "Ας κανουμε ενα διδακτορικο να διευρυνουμε λιγο το πνευμα και να παρουμε και 5-6 μορια για το δημοσιο" .Εξαλλου οσοι ειναι δοκτορες εχουν παντα και την εναλλακτικη λυση, που πρεπει να ειναι και πρωταρχικος στοχος, να διδαξουν σε κανενα πανεπιστημιο. Το θεμα ειναι οτι ειτε τα αναγνωρισουν τελικα ολα ή οχι, η διατυπωση στην προκηρυξη ηταν ασαφης και παραπλανητικη. Ασε που δεν ειδα κανενα γνωστη τοσους μηνες εδω μεσα, να συμβουλευσει τους υπολοιπους- οταν ψαχνομασταν πως να συμπληρωσουμε την αιτηση- ωστε να συναψει οποιος εχει τον μεταπτυχιακο του τιτλο. Οσο για την εντοπιοτητα, συμφωνω οτι τους 20 ποντους δεν μπορει να τους ανταγωνιστει κανεις. Για παραδειγμα στη Ροδο αν δεν υπηρχε μονο ο πρωτος θα εμπαινε που μαζεψε καμια 75 μορια χωρις εντοπιοτητα και η πολυτεκνη που μπηκε. Αντε μετα να εγγυηθεις οτι δε θα τους γυρισει το μυαλο και δε θα βαλουν 100 βυσματα να φυγουν, αν διοριστουν 4 Αθηναιοι και ενας απο τα Γιαννενα. Δεν ηταν ηλιθιοι αυτοι που εφτιαξαν το νομο. Ισως αντι για 20 μορια να ειναι καλυτερα τα 10 ή καλυτερα μια γενναια ποσοστιαια προσαυξηση στο βαθμο τους γραπτου. Η οποια γραπτη εξεταση ηταν ανεπαρκης κατα γενικη ομολογια. Το πρωτο γελοιο σταδιο θα επρεπε να ειναι αναπτυξη μιας εκθεσης (ελεγχει τα παντα-απο ορθογραφια,εκφραση,συνταξη,ευστροφια) και οχι multiple choice επειδη πηραμε καινουργια σκαννερ και πολυ γουσταρουμε που τα ξυνουμε τωρα περισσοτερο. Το δευτερο για να ειναι αντικειμενικο θα επρεπε να επαναληφθει και να ειναι ο βαθμος ο μεσος ορος, ωστε να αποφευχθει το γεγονος καποιος να βρεθει απλα σε κακη μερα.Πιστευω 2-3 τεστ θα ειναι το καλυτερο.
Τελος ,ολη η προχειροτητα στην εξεταση και οι παραλειψεις της διαδικασιας, αποκαλυπτουν την αληθεια. Ποσο δικιο εχει ο calessin που λεει οτι στο εξωτερικο οι υποψηφιοι ειναι ΔΕ. Οι φημες και οι θεωρητικες τεραστιες απαιτησεις για τους υποψηφιους εξανεμισθηκαν απο την αντιμετωπιση της θεσης του ΕΕΚ απο το ΑΣΕΠ ως ακομα μια θεση στο δημοσιο. Γιατι αν χρειαζονταν πραγματικα τιποτα τζιμανια, ουτε εντοπιοτητες θα ειχε ουτε διδακτορικα ουτε καμια αλλη πριμοδοτηση. Δυο βδομαδες απανωτα τεστ στη ΣΠΟΑ θα αρκουσαν για να επιλεχτουν οι καταλληλοτεροι, αφου γινει μια διαλογη με ενα aptitude test απο αυτα που κυκλοφορουν. Αυτα θεωρητικα μπορω να πω, τωρα ο,τι πει ο νομος και ο αγιος ΑΣΕΠ αναφορικα με ενστασεις κλπ. Ελπιζω οσοι πρεπει να δικαιωθουν να δικαιωθουν.

nearxos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nearxos » Τρί Ιούλ 01, 2008 10:48 am

takisrhodes83 έγραψε:[Το δευτερο για να ειναι αντικειμενικο θα επρεπε να επαναληφθει και να ειναι ο βαθμος ο μεσος ορος, ωστε να αποφευχθει το γεγονος καποιος να βρεθει απλα σε κακη μερα.Πιστευω 2-3 τεστ θα ειναι το καλυτερο.

Μόνο που σε πραγματικές συνθήκες μια "απλά κακή μέρα" μπορεί να μεταφραστει σε εκτακτα δελτία

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τρί Ιούλ 01, 2008 10:51 am

nearxos έγραψε:
takisrhodes83 έγραψε:[Το δευτερο για να ειναι αντικειμενικο θα επρεπε να επαναληφθει και να ειναι ο βαθμος ο μεσος ορος, ωστε να αποφευχθει το γεγονος καποιος να βρεθει απλα σε κακη μερα.Πιστευω 2-3 τεστ θα ειναι το καλυτερο.

Μόνο που σε πραγματικές συνθήκες μια "απλά κακή μέρα" μπορεί να μεταφραστει σε εκτακτα δελτία

Συμφωνω, μετα απο 3-4 χρονια εκπαιδευσης ομως... Επισης μπορει να μεταφραστει σε "ειμαι αρρωστος και δε θα ρθω σημερα, για να μη ριξω κανενα αεροπλανο"

salonikios2
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό salonikios2 » Τρί Ιούλ 01, 2008 11:35 am

kathi έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τη διαδικασία για τις ενστάσεις?

Kathi δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο για να κάνεις μια ένσταση. Από ότι κατάλαβα ο ΑΣΕΠ θέλει να δει απλά τα 40 ευρώ! Προσωπικά θα την δώσω σε ένα φιλο μου δικηγόρο να της ρίξει μια ματιά και θα τη στείλω με συστημένη επιστολή. Τώρα για σένα δε νομίζω οτι συντρέχει κανένας λογος να κάνεις ένσταση, αφού διορίζεσαι χωρις μεταπτυχιακό. Ξέρω γω.. Συγχαρητήρια πάντως!

kathi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kathi » Τρί Ιούλ 01, 2008 12:02 pm

salonikios2 έγραψε:
kathi έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τη διαδικασία για τις ενστάσεις?

Kathi δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο για να κάνεις μια ένσταση. Από ότι κατάλαβα ο ΑΣΕΠ θέλει να δει απλά τα 40 ευρώ! Προσωπικά θα την δώσω σε ένα φιλο μου δικηγόρο να της ρίξει μια ματιά και θα τη στείλω με συστημένη επιστολή. Τώρα για σένα δε νομίζω οτι συντρέχει κανένας λογος να κάνεις ένσταση, αφού διορίζεσαι χωρις μεταπτυχιακό. Ξέρω γω.. Συγχαρητήρια πάντως!

euxaristo!

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες