Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας
-
salonikios2
- Μαθητευόμενος

Vangelis έγραψε:
5on den yparxei prouphresia se EEK kai apeythinomai sto filo pou htan BELP na mou pei se poia moinada htan. Giati APOKEITAI kai to ypografw kathgorimatika na synevei ayto pou leei. DEN yparxei peripotwsh oute mia sto ekatomyrio smhniths na milaei se elikoptera kai aeroplanakia..mh trelathoume, an to ekane ayto kapoios monimo htan afenos egklhmatia kai afeterou palavos..shmeiwtewn oti ypohrethsa se paremferh eidikothta kai to xerw ppolu kala...den anaferomai vevaiws se synomilia tou stil na tou peis ton kairom anaferomai se leitoyrgies EEK
Καλημέρα!
Φίλε μου Βαγγέλη, και όμως συμβαίνει! Η τουλάχιστον συνέβαινε μέχρι πριν 3 χρόνια που ήμουν σμηνίτης στην 113ΠΜ. Αν γνωρίζεις λεπτομέρειες για τη μονάδα, θα ξέρεις πως εδρεύει στη Μίκρα, αεροδρόμιο Μακεδονία και κάποια απομεινάρια της έχουν μείνει στη Θέρμη (Σέδες), ένα από αυτά και ένας Πύργος Ελέγχου. Ο Πύργος αυτός δεν ασκει έλεγχο γιατί καλύπτεται από την τερματική περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονία. Γιαυτό ανέφερα πως έδινα οδηγίες προσγείωσης και όχι ΑΔΕΙΑ προσγείωσης. Γιαυτό και η ειδικότητά μου ήταν ΒΟΗΘΟΣ Ελεγκτή πτήσεων.
Στο αεροδρόμιο του Σέδες, στη Θέρμη είχαμε τακτικές προσγειώσεις ελικοπτέρων Huey UH-1 και κάποιες φορές κάποια τσέσνα (αεροπλανάκια), όλα του Ελληνικού Στρατού και κατά κύριο λόγο από την βάση της Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια.
Οι ΒΕΛΠ που ήταν στον πύργο του Σέδες, "έπαιρναν" τα ελικόπτερα σε δική τους συχνότητα και έδιναν ΟΔΗΓΙΕΣ προσγείωσης, πάντα σε συνεργασία με τους ελεγκτές του Μακεδονία.
-
giwrgos2006
- Μαθητευόμενος

Η ανακοινωση του ΑΣΕΠ λεει οτι θα κληθουν αμεσα..οποτε μεσα στην εβδομαδα να περιμενετε ανακοινωση και μαλλον την επομενη εβδομαδα η εξεταση...παραλληλα θα εξεταστουν οι ενστασεις και μετα καπακι θα βγουν τα οριστικα και θα αρχισει η διαδικασια διορισμου (για το διορισμο,εκτος απο τα αλλα χαρτια και την υγειονομικη εξεταση, πρεπει να βγαλετε αντιγραφο ποινικο μητρωου και χαρτι απο στρατο για τους αντρες)
Ανεβασα στο ιντερνετ τις οδηγιες για την ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ..μου τα εδωσε ενας υποψηφιος του 2001..παντως δε θελει καθολου αγχος..ουτε προετοιμασια..θα περασουν ολοι! (εκτος αν υπαρχει καποιος μουγκος, που δεν παιζει..)
το λινκ ειναι:
http://img242.imageshack.us/img242/3298/odigiesen5.jpg
Ανεβασα στο ιντερνετ τις οδηγιες για την ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ..μου τα εδωσε ενας υποψηφιος του 2001..παντως δε θελει καθολου αγχος..ουτε προετοιμασια..θα περασουν ολοι! (εκτος αν υπαρχει καποιος μουγκος, που δεν παιζει..)
το λινκ ειναι:
http://img242.imageshack.us/img242/3298/odigiesen5.jpg
-
kathi
- Μαθητευόμενος

Takisrhodes δεν έχω άλλες πληροφορίες...
Ένας απ'τους 5 που μείναν εκτός θα κινηθεί δικαστικά αλλά δεν ξέρω με τη βάση...
Πάντως μεγάλο θέμα αυτό με τα πτυχιακά....
Και πληροφοριακά, όσοι δεν το βάλαμε δεν ήταν σίγουαρα από βαρεμάρα αλλα τουλάχιστον εγώ νόμιζα ότι όταν λέει συνάφεια η προκύρηξη εννοεί συνάφεια και όχι ότι να'ναι.....
Ένας απ'τους 5 που μείναν εκτός θα κινηθεί δικαστικά αλλά δεν ξέρω με τη βάση...
Πάντως μεγάλο θέμα αυτό με τα πτυχιακά....
Και πληροφοριακά, όσοι δεν το βάλαμε δεν ήταν σίγουαρα από βαρεμάρα αλλα τουλάχιστον εγώ νόμιζα ότι όταν λέει συνάφεια η προκύρηξη εννοεί συνάφεια και όχι ότι να'ναι.....
-
nearxos
- Μαθητευόμενος

Vangelis έγραψε:3onto master opws kai to didaktoriko de dilwnoun exideikieysh san EEK!! dhlwnoun oti exeis kanei ena akadimaiko vhma parapanw kai theoritika toulaxiston exeis megalyterh eyrythta gnwsewn... kai mh mou pei kanenas pali gia master sth glwssologia, giati an einai etsi tha eprepe ba apojlistoun kai oloi me vasika ptyxia se theoritkes analoges sxoles....
Αγαπητέ Βαγγέλη
Το ζητούμενο δεν θα έπρεπε να είναι αν υπάρχει κάποια λογική στην προσαύξηση βαθμολογίας από μεταπτυχιακά... γενικώς, γιατί αν είναι να αναζητήσουμε λογική θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην προσαύξηση του βαθμού πτυχίου που αναφέρεις κι εσύ πιο κάτω ή στην παράλογα (κατ'εμέ) υψηλή προσαύξηση για τους έχοντες εντοπιότητα δεδομένου οτι θα μπορούσαν να δεσμεύσουν οποιονδήποτε που το επιθυμούσε να μείνει 10 χρόνια στις αντίστοιχες θέσεις (εφόσον αυτό είναι το ζητούμενο) χωρίς να είναι κατ'ανάγκη ντόπιος (π.χ εμένα δε θα με χαλούσε καθόλου να δεσμευτώ για 10ετή παραμονή στη Ρόδο ή στη Λέσβο).
Καλώς ή κακώς η προκύρηξη ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα και είτε μας αρέσει είτε όχι απο τη στιγμή που αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό υποτίθεται οτι αποδεχόμαστε τις απαιτήσεις της προκύρηξης όπως είναι χωρίς να την κάνουμε λάστιχο στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης (ή έστω πραγματικής) λογικής.
Το πρόβλημα είναι βέβαια οτι με το να μην ορίζεται με σαφήνεια το όριο ανάμεσα στην συνάφεια και τη μη συνάφεια η προκύρηξη στο προκειμένο σημείο γίνεται λάστιχο από μόνη της.
-
giwrgos2006
- Μαθητευόμενος

-
esmeralda
- Μαθητευόμενος

Παιδιά ρώτησα κι εγώ για την εξέταση ορθοφωνίας...
Θα μας δώσουν κείμενα σε ελληνικά και αγγλικά να διαβάσουμε και ίσως να γίνει μια μικρή συνομιλία στα αγγλικά για λίγα λεπτά...
Δεν είναι καθόλου δύσκολο, μου είπαν να μην έχουμε καθόλου αγωνία και άγχος για την εξέταση και ότι για να κοπεί κάποιος, πρέπει να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε μια λέξη!! :)
Η εξέταση θα γίνει μετά τις 10 Ιουλίου που λίγουν οι ενστάσεις (και λογικά θα ολοκληρωθεί μέχρι στις 30 Ιουλίου γιατί Αύγουστο δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα).
Συγχαρητήρια στους διορισθέντες! Θα τα πούμε από κοντα!! :D
Θα μας δώσουν κείμενα σε ελληνικά και αγγλικά να διαβάσουμε και ίσως να γίνει μια μικρή συνομιλία στα αγγλικά για λίγα λεπτά...
Δεν είναι καθόλου δύσκολο, μου είπαν να μην έχουμε καθόλου αγωνία και άγχος για την εξέταση και ότι για να κοπεί κάποιος, πρέπει να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε μια λέξη!! :)
Η εξέταση θα γίνει μετά τις 10 Ιουλίου που λίγουν οι ενστάσεις (και λογικά θα ολοκληρωθεί μέχρι στις 30 Ιουλίου γιατί Αύγουστο δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα).
-
esmeralda
- Μαθητευόμενος

esmeralda έγραψε:Παιδιά ρώτησα κι εγώ για την εξέταση ορθοφωνίας...
Η εξέταση θα γίνει μετά τις 10 Ιουλίου που λήγουν οι ενστάσεις (και λογικά θα ολοκληρωθεί μέχρι στις 30 Ιουλίου γιατί Αύγουστο δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα).
-
takisrhodes83
- Δόκιμος

-
LGAV
- Μαθητευόμενος

Vangelis έγραψε:ayto to gnwrizeis thetika LGAV h pithanologeis? giati an einai etsi ayto symferei arketous
Δεν είναι ούτε πιθανότητα, ούτε ευσεβής πόθος. Είναι γεγονός ότι οι θέσεις (ανάποδα αυτή τη φορά: περισσότεροι αερολιμενικοί, λιγότεροι ΕΕΚ) έχουν πάρει ήδη έγκριση και προσπαθούν να πείσουν το ΥΠ.ΕΣ. να πάρουν από πίνακες κατάταξης για να τελειώσει η ιστορία το δυνατότερο σύντομα.
-
nearxos
- Μαθητευόμενος

-
superdvd50
- Μαθητευόμενος

Για το θέμα των προσαυξήσεων έχει γίνει πολύς λόγος αυτές τις ημέρες εδώ στο forum.
Το θέμα είναι ότι όλοι μπορούν να κάνουν παράπονα για όλες μα όλες τις προσαυξήσεις. Η προκήρυξη δεν είναι παράτυπη. Το σύστημα είναι προβληματικό.
Και εξηγούμαι:
Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά: Εχει αναλυθεί υπερβολικά. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η λογική του ΑΣΕΠ είναι να αναγνωρίζει όλα τα μεταπτυχιακά όσων κάνουν αίτηση. Πιστεύω, όπως ξαναέγραψα, ότι βασίζεται στη λογική επιβράβευσης ενός ανώτερου επιπέδου σπουδών. Και δεν είναι κατακριτέο αυτό.
Βαθμολογία πτυχίου: Πάρα πολύ σωστή η παρατήρηση ότι δεν πρέπει όλα τα πτυχία να παίρνουν ίδια προσαύξηση αν και εγώ είμαι στην άλλη πλευρά, του καλού βαθμού από ένα σχετικά εύκολο πανεπιστήμιο.
- Εντοπιότητα: Συγγνώμη αλλά εδώ είναι σκανδαλώδες. Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιους αλλά δεν είναι η υπέρτατη αδικία κάποιος που συγκέντρωσε 72 μόρια να μένει έξω από κάποιον που συγκέντρωσε 60 και πήρε 20 μορια προσαύξηση? Απάντηση: Επιβράβευση των ντόπιων που δεν φεύγουν για Αθήνα.
(Ξέρω το θέμα με τα νησιά που θέλουν να κρατήσουν τους μόνιμους κατοίκους, αλλά θεωρώ ότι με 5 μόρια θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Ειναι μεγάλη η διαφορά κάποιος να έχει γράψει 72 με το να έχει γράψει 60. Το ξέρουμε όλοι όσοι δώσαμε εξετάσεις αυτό).
- Τέκνα Πολυτέκνων και τριτέκνων: Γιατί τα παιδιά των πολύτεκνων καταλαμβάνουν το 40% των θέσεων? Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι είναι το 40% του πληθυσμού?
Και αν ο κος Ζαμπλουτίδης έχει κάνει 4 παιδιά γιατί θα πρέπει να χαίρεται τα προνόμια του πολύτεκνου και να μοριοδοτεί τα παιδιά του αν και σε άνετη οικονομική κατάσταση? Η απάντηση: Επιβράβευση της γονιμότητας. Πρόσφερε υπηρεσία στο έθνος.
(Προσωπικό παράδειγμα: Γνωστή μου με δύο εξοχικά και ισάριθμες πισίνες ήταν σε πολύτεκνη οικογένεια και πήρε αμέσως μεταγραφή σε πανεπιστήμιο της Αθήνας από Αλεξανδρούπολη.
Φίλη μου με οικονομικά προβλήματα δεν μπόρεσε ποτέ να φύγει από το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και έβγαλε το πτυχίο της δουλεύοντας 8ωρο. Και χρειάστηκε και μέσο για να μπει στην εστία)!
- Γιατί να μην μοριοδοτείται η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών? Αυτό δε δείχνει ένα καλό επίπεδο μόρφωσης?
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πράγμα μπάζει από παντού. Εγώ έχω μάθει να παίζω με τους κανόνες του παιχνιδιού. Στο τέλος τέλος, το θέμα με τις προσαυξήσεις των μεταπτυχιακών είναι πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα.
Το θέμα είναι ότι όλοι μπορούν να κάνουν παράπονα για όλες μα όλες τις προσαυξήσεις. Η προκήρυξη δεν είναι παράτυπη. Το σύστημα είναι προβληματικό.
Και εξηγούμαι:
Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά: Εχει αναλυθεί υπερβολικά. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η λογική του ΑΣΕΠ είναι να αναγνωρίζει όλα τα μεταπτυχιακά όσων κάνουν αίτηση. Πιστεύω, όπως ξαναέγραψα, ότι βασίζεται στη λογική επιβράβευσης ενός ανώτερου επιπέδου σπουδών. Και δεν είναι κατακριτέο αυτό.
Βαθμολογία πτυχίου: Πάρα πολύ σωστή η παρατήρηση ότι δεν πρέπει όλα τα πτυχία να παίρνουν ίδια προσαύξηση αν και εγώ είμαι στην άλλη πλευρά, του καλού βαθμού από ένα σχετικά εύκολο πανεπιστήμιο.
- Εντοπιότητα: Συγγνώμη αλλά εδώ είναι σκανδαλώδες. Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιους αλλά δεν είναι η υπέρτατη αδικία κάποιος που συγκέντρωσε 72 μόρια να μένει έξω από κάποιον που συγκέντρωσε 60 και πήρε 20 μορια προσαύξηση? Απάντηση: Επιβράβευση των ντόπιων που δεν φεύγουν για Αθήνα.
(Ξέρω το θέμα με τα νησιά που θέλουν να κρατήσουν τους μόνιμους κατοίκους, αλλά θεωρώ ότι με 5 μόρια θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Ειναι μεγάλη η διαφορά κάποιος να έχει γράψει 72 με το να έχει γράψει 60. Το ξέρουμε όλοι όσοι δώσαμε εξετάσεις αυτό).
- Τέκνα Πολυτέκνων και τριτέκνων: Γιατί τα παιδιά των πολύτεκνων καταλαμβάνουν το 40% των θέσεων? Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι είναι το 40% του πληθυσμού?
Και αν ο κος Ζαμπλουτίδης έχει κάνει 4 παιδιά γιατί θα πρέπει να χαίρεται τα προνόμια του πολύτεκνου και να μοριοδοτεί τα παιδιά του αν και σε άνετη οικονομική κατάσταση? Η απάντηση: Επιβράβευση της γονιμότητας. Πρόσφερε υπηρεσία στο έθνος.
(Προσωπικό παράδειγμα: Γνωστή μου με δύο εξοχικά και ισάριθμες πισίνες ήταν σε πολύτεκνη οικογένεια και πήρε αμέσως μεταγραφή σε πανεπιστήμιο της Αθήνας από Αλεξανδρούπολη.
Φίλη μου με οικονομικά προβλήματα δεν μπόρεσε ποτέ να φύγει από το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και έβγαλε το πτυχίο της δουλεύοντας 8ωρο. Και χρειάστηκε και μέσο για να μπει στην εστία)!
- Γιατί να μην μοριοδοτείται η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών? Αυτό δε δείχνει ένα καλό επίπεδο μόρφωσης?
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πράγμα μπάζει από παντού. Εγώ έχω μάθει να παίζω με τους κανόνες του παιχνιδιού. Στο τέλος τέλος, το θέμα με τις προσαυξήσεις των μεταπτυχιακών είναι πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα.
-
nearxos
- Μαθητευόμενος

superdvd50 έγραψε:ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το πράγμα μπάζει από παντού. Εγώ έχω μάθει να παίζω με τους κανόνες του παιχνιδιού. Στο τέλος τέλος, το θέμα με τις προσαυξήσεις των μεταπτυχιακών είναι πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα.
Με τη διαφορά οτι οι κανόνες του παιχνιδιού αφήνουν περιθώρια για ουσιαστική γκρίνια (μόνο) στο θέμα μεταπτυχιακών/διδακτορικών
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 4 επισκέπτες