Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
-
cobra
- Μαθητευόμενος

μπααα..αυθαιρετα με τιποτα..οταν μια επιτυχουσα στις εισαγωγικες μου ειπε (μαλλον της ξεφυγε) οτι βοηθηκε απο μεσα για να περασει βγαλτε συμπερασματα..και μαλιστα φανταζομαι οτι δε θαναι και τοσο ψηλο το επιπεδο μεσα στη σχολη οσο παρουσιαζεται αφου οι σπουδαστες σε μεγαλο ποσοστο ειναι τετοια ατομα..καποτε ηταν αντικειμενικες εξετασεις τωρα ποια εξυπηρετει η σχολη βολεματα
-
rickardo
- Μαθητευόμενος

-
panini
- Μαθητευόμενος

Να ρωτήσω κάτι για τα δικαιολογητικά??
Στην υπεύθυνη δήλωση αναφέρει: "Ο αριθμός Στρατιωτικού Μητρώου είναι:"
???????
Τι εννοεί?? Το ΑΣΜ που είχαμε όταν είχαμε φαντάροι? Μου φαίνεται λίγο κουλό να ζητάνε αυτόν τον αριθμό! Ποτέ δε μου τον έχει ζητήσει κάποιος από όταν απολύθηκα!!!
Ή μήπως προφανώς ζητάνε τον Αριθμό του Μητρώου Αρρένων που αναφέρει η ταυτότητα? Και τότε γιατί τον αναφέρουν "Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου"??
Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει! Θα πάρω βέβαια και αύριο τηλέφωνο για σιγουριά!
Στην υπεύθυνη δήλωση αναφέρει: "Ο αριθμός Στρατιωτικού Μητρώου είναι:"
???????
Τι εννοεί?? Το ΑΣΜ που είχαμε όταν είχαμε φαντάροι? Μου φαίνεται λίγο κουλό να ζητάνε αυτόν τον αριθμό! Ποτέ δε μου τον έχει ζητήσει κάποιος από όταν απολύθηκα!!!
Ή μήπως προφανώς ζητάνε τον Αριθμό του Μητρώου Αρρένων που αναφέρει η ταυτότητα? Και τότε γιατί τον αναφέρουν "Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου"??
Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει! Θα πάρω βέβαια και αύριο τηλέφωνο για σιγουριά!
-
antonis antoniou
- Μαθητευόμενος

-
apostolis1
- Μαθητευόμενος

Μερικές παρατηρήσεις:
Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο Δημόσιο για μια δεκαετία. Όχι όμως απαραίτητα στη θέση που τοποθετήθηκαν μετά την αποφοίτηση. Μπορούν δηλαδή να συμμετάσχουν σε νέο διαγωνισμό και να διοριστούν σε άλλη θέση.
Ο περιορισμός της πενταετίας αναφέρεται στους διορισθέντες βάσει του Ν2190/94 (ΑΣΕΠ). Δεν αφορά τους αποφοίτους της ΕΣΔΔ.
Αυτή τη στιγμή μακράν το καλύτερο στοιχείο της Σχολής είναι η ποιότητα των σπουδαστών της (απόρροια του δύσκολου και αδιάβλητου εισαγωγικού διαγωνισμού). Έπεται η υλικοτεχνική υποδομή που είναι αξιοπρεπής για τα ελληνικά δεδομένα και στην τελευταία θέση (παρόλες τις εξαιρέσεις) οι διδάσκοντες και το πρόγραμμα σπουδών.
Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο Δημόσιο για μια δεκαετία. Όχι όμως απαραίτητα στη θέση που τοποθετήθηκαν μετά την αποφοίτηση. Μπορούν δηλαδή να συμμετάσχουν σε νέο διαγωνισμό και να διοριστούν σε άλλη θέση.
Ο περιορισμός της πενταετίας αναφέρεται στους διορισθέντες βάσει του Ν2190/94 (ΑΣΕΠ). Δεν αφορά τους αποφοίτους της ΕΣΔΔ.
Αυτή τη στιγμή μακράν το καλύτερο στοιχείο της Σχολής είναι η ποιότητα των σπουδαστών της (απόρροια του δύσκολου και αδιάβλητου εισαγωγικού διαγωνισμού). Έπεται η υλικοτεχνική υποδομή που είναι αξιοπρεπής για τα ελληνικά δεδομένα και στην τελευταία θέση (παρόλες τις εξαιρέσεις) οι διδάσκοντες και το πρόγραμμα σπουδών.
-
rickardo
- Μαθητευόμενος

antonis antoniou έγραψε:rickardo έγραψε:έχουμε αριθμό αιτήσεων μέχρι σήμερα;
1300 περιπου.αυτα δεν σημαινουν τιποτε ουσιαστικα οποτε...
κι όμως αντώνη...άλλο να έχεις άλλους 2800 συνυποψηφίους (όπως είχα εγώ όταν έδινα) και άλλο 1300....τώρα θα μου πεις οτι είναι κάπως δευτερεύον αυτό...τέσπα θα συνφωνήσω
-
massive
- Μαθητευόμενος

apostolis1 έγραψε:Μερικές παρατηρήσεις:
Αποστόλη, θα συμφωνήσω στην ιεράρχηση των πιο πάνω παρατηρήσεων για τη σχολή. Επίτρεψε μου όμως να επαναφέρω ξανά το θέμα του κατά πόσο είναι πραγματικά αδιάβλητος ο διαγωνισμός. Προσωπικά έχω λόγους και ενδείξεις να πιστεύω πως οχι. Δεν είναι αδιάβλητος διαγωνισμός ούτε στον τύπο ούτε στην πράξη. Τπ προφορικό σκέλος , έτσι όπως διεξάγεται, είναι πάρα πολύ ευάλωτο στη βαθμολογική λαθροχειρία. Αναφέρω δύο στοιχεία. Πρώτον οι εξεταστές γνωρίζουν τα ονόματα των εξεταζόμενων. Δεύτερον, ο βαθμός που προκύπτει έχει αυξημένη βαρύτητα αφου αποτελεί το 1/2 της βαθμολογίας του 'φακέλου' και αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει και δυνατότητητα ελέγχου του τι πήρε κάποιος σε προφορικά και τι σε φάκελο. Αυτά ως προς τον τύπο της εξεταστικής διαδικασίας, γιατί ώς προς την πράξη τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο αδιαφανή. Εχω ενδείξεις και λόγους να πιστεύω πως παίζουν μεθοδεύσεις εύνοιας για κάποιους. Κατανοώ γιατί πολλοί έχουν διάφορους λόγους να τον θεωρούν 100% αδιάβλητο. Απλά δεν ανήκω πλέον σε αυτούς. Και έχω λόγους..
-
meletios
- Μαθητευόμενος

-
nananounou
- Μαθητευόμενος

ESDD
Paidia giati lete oti tha perasoun polloi pou den tha to aksizoun fetos?Logw twn allagwn?Kseroume poses aithseis einai sunolika?
-
massive
- Μαθητευόμενος

-
meletios
- Μαθητευόμενος

Re: ESDD
rickardo έγραψε:nananounou έγραψε:Paidia giati lete oti tha perasoun polloi pou den tha to aksizoun fetos?
Γιατί ΔΕΝ είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση :lol: :lol: :lol: :lol:
Ατυχές μήνυμα, που βοηθά την κομματικοποίηση ενός θέματος σοβαρού, για το οποίο πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι σε οποιονδήποτε βλάπτει τα συμφέροντά μας.
Το μόνο που έχουμε είναι η ενότητα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μια συντονισμένη κριτική απέναντι στην εκάστοτε εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή.
Το όπλο των κομμάτων απέναντι στη Δημόσια Διοίκηση είναι η διάσπαση και η κομματικοποίηση του προσωπικού.
Οφείλουμε να τηρούμε κριτική στάση απέναντι στην εκάστοτε εξουσία, υπερβαίνοντας τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Ειδάλλως.. αφοπλιζόμαστε μόνοι μας!
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες