Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
meletios
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό meletios » Τρί Οκτ 10, 2006 4:31 pm

Το να μην μπορείς να επιστρέψεις απο απομακρυσμένη υπηρεσία στην οποία κατέληξες απο την Σχολή δεν είναι το χειρότερο. Η μεγάλη αδικία ειναι να διορίζεσαι σε κεντρική υπηρεσία και μετά απο μερικούς μήνες, που έχεις στήσει τη ζωή σου, να σε στέλνουν σε αποκεντρωμένη υπηρεσία (δλδ. επαρχία) χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα! Την ίδια μέρα που φτάνεις στην επαρχία μπορεί να δεις κάποιον άλλο να αναχωρεί (για την παλιά θέση "σου" στην κ.υ.)!

AstroA
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό AstroA » Τρί Οκτ 10, 2006 8:22 pm

rickardo έγραψε:
AstroA έγραψε:Διορθωστε με αν κανω λαθος , η φετινη προκηρυξη δεν αναφερει πουθενα για ποσοστωση για δημοσιους υπαλληλους,
σε αντιθεση με ολες τις προηγουμενες!

Τι συνεβη?

Ε, κατάλαβαν οτι η ρύθμιση είναι κατάφωρα αντισυνταγματική και την απέσυραν

Φιλε rickardo εχεις δικιο , προφανως και ο διαγωνισμος ειναι δικαιοτερος τωρα, απλα τα εχω με την γκαντεμια μου.

Μολις διοριστηκα , καταργηθηκε η ρυθμιση , τι να πω?
Τοσο γκαντεμης πια?!

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Τετ Οκτ 11, 2006 6:50 am

AstroA έγραψε:
rickardo έγραψε:
AstroA έγραψε:Διορθωστε με αν κανω λαθος , η φετινη προκηρυξη δεν αναφερει πουθενα για ποσοστωση για δημοσιους υπαλληλους,
σε αντιθεση με ολες τις προηγουμενες!

Τι συνεβη?

Ε, κατάλαβαν οτι η ρύθμιση είναι κατάφωρα αντισυνταγματική και την απέσυραν

Φιλε rickardo εχεις δικιο , προφανως και ο διαγωνισμος ειναι δικαιοτερος τωρα, απλα τα εχω με την γκαντεμια μου.

Μολις διοριστηκα , καταργηθηκε η ρυθμιση , τι να πω?
Τοσο γκαντεμης πια?!

Προς τιμην σου το οτι παραδέχεσαι οτι ο διαγωνισμός είναι δικαιότερος τώρα. Πάντως και τώρα έχεις το δικαίωμα να συμμετέχεις στις εξετάσεις. Όπως όλοι οι ΔΥ. Όλοι ; Χμμ...sorry λάθος. Εξαιρούνται οι ...απόφοιτοι της Σχολής. :evil:

dktenid
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό dktenid » Τετ Οκτ 11, 2006 9:22 am

Οι σημαντικές αλλαγές οι οποίες είχαν γίνει όμως περίπου γνωστές από τις προηγούμενες εγκυκλίους ήταν η κατάργηση της ποσόστωσης και του ορίου ηλικίας. Όσο για τις θέσεις, έχω την αίσθηση ότι τελικά η σχολή μετατρέπεται σε έναν απλά πιό επιστημονικό γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ...

rickardo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό rickardo » Τετ Οκτ 11, 2006 10:28 am

dktenid έγραψε:έχω την αίσθηση ότι τελικά η σχολή μετατρέπεται σε έναν απλά πιό επιστημονικό γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ...

και οι απόφοιτοι σε απλώς εξελιγμένους ΠΕ Δοικητικούς. Superset διοικητικοί δηλ., όπως είναι η C++ για τη C :roll: :lol:

meletios
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό meletios » Τετ Οκτ 11, 2006 10:57 am

Με αντίτιμο απο πλευράς υπαλλήλου την 10ετή αποχή απο οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία ή διαγωνισμό για καλύτερη θέση.

AstroA
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό AstroA » Τετ Οκτ 11, 2006 11:18 am

meletios έγραψε:Με αντίτιμο απο πλευράς υπαλλήλου την 10ετή αποχή απο οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία ή διαγωνισμό για καλύτερη θέση.

Αυτο γιατι το λες meletios :?:
Αναφερεται καπου στην προκηρυξη η υποχρεωση παραμονης στην θεση που διοριζεσαι για 10 χρονια?
Τι μου διαφευγει?

Επισης δεν καταλαβα κατι που ειπες παραπανω ... οτι:
Μπορει να διοριστεις (ως αποφοιτος της σχολης) σε κεντρικη υπηρεσια και μετα απο 2-3 μηνες να σε μεταθεσουν? μεταταξουν? αποσπασουν? σε περιφερειακη υπηρεσια!
Νομιζω πως κατι τετοιο μπορει να γινει ΜΟΝΟ με την συγκαταθεση του υπαλληλου εκτος βεβαια απο εξαιρετικες περιπτωσεις (βλ δυσμενεις μεταθεσεις-μεταταξεις).
Ισχυει αλλος ΔΥκωδικας για τους αποφοιτους της σχολης :?: !!!

katerina_toska
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό katerina_toska » Τετ Οκτ 11, 2006 11:42 am

meletios έγραψε:Το να μην μπορείς να επιστρέψεις απο απομακρυσμένη υπηρεσία στην οποία κατέληξες απο την Σχολή δεν είναι το χειρότερο. Η μεγάλη αδικία ειναι να διορίζεσαι σε κεντρική υπηρεσία και μετά απο μερικούς μήνες, που έχεις στήσει τη ζωή σου, να σε στέλνουν σε αποκεντρωμένη υπηρεσία (δλδ. επαρχία) χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα! Την ίδια μέρα που φτάνεις στην επαρχία μπορεί να δεις κάποιον άλλο να αναχωρεί (για την παλιά θέση "σου" στην κ.υ.)!

Καλά και με ποια λογική σε στέλνουν στην επαρχία; Μπορούν να το κάνουν αυτό στους αποφοίτους της Σχολής; Φαντάζομαι ότι ο μόνος λόγος για να το κάνουν αυτό είναι κομματικός. Πάντως σε κανένα από τα άτομα που γνωρίζω δεν έχει συμβεί αυτό.

katerina_toska
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό katerina_toska » Τετ Οκτ 11, 2006 11:50 am

meletios έγραψε:Με αντίτιμο απο πλευράς υπαλλήλου την 10ετή αποχή απο οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία ή διαγωνισμό για καλύτερη θέση.

Από όσο ξέρω για τους Δ.Υ. είναι 5 χρόνια η αποχή από συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ή όχι;

Έχω και μερικές απορίες:
1. Αν μπεις στη Σχολή μπορείς να παραιτηθείς όσο είσαι σπουδαστής;

2. Αν πάλι είσαι στη Σχολή μπορείς να δώσεις για ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας ή με διαγωνισμό και να διοριστείς και να χρησιμοποιήσεις τη Σχολή ως απόσπαση για επιμόρφωση;

3. Γενικά όταν διοριστείς στο δημόσιο μπορείς να παραιτηθείς και πότε;

Το ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς να έχω τέτοιες απορίες (ακόμα δεν τον γνωρίσαμε Γιάννη τον βγάλαμε...που λέει και ο σοφός λαός) αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ξέρω δεδομένου ότι επίκειται προκήρυξη για το Γενικό Λογιστήριο μέσω ΑΣΕΠ και θέλω να δω τι θα κάνω.

azby
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό azby » Τετ Οκτ 11, 2006 12:06 pm

Τρεις ερωτησούλες έχω κι εγώ.................ίσως να τις έβρισκα στο forum των ΚΕΠ...αλλά τώρα που είναι κλειστό...

1. Τη βεβαίωση ότι υπηρετώ στο δημόσιο που πρέπει να υποβάλλω ποιος θα μου τη δώσει? (σε νομαρχία εργάζομαι)
Αρκεί μια βεβαίωση από τη γραμματεία της Διεύθυνσής μου?

2. Γνωρίζει κανείς πού και με τι απασχολούνται ακριβώς οι απόφοιτοι του τμήματος εμπορικών και οικονομικών ακολούθων?Μπορεί να τους στέλνουν και στο εξωτερικό? Εργάζονται μόνο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ?Σε άλλες υπηρεσίες? Μισθολογικα? :D

3. Λίγα λόγια για το τμήμα ακολούθων επικοινωνίας...?Αυτή η γενική γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης με τι ασχολείται και πόσο πληρώνει? :D

meletios
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό meletios » Τετ Οκτ 11, 2006 12:13 pm

AstroA αυτό με την δεκαετία είναι γνωστό, δε θυμάμαι που αναφέρεται γραπτώς αλλά πάντα ίσχυε. Αν φύγεις πληρώνεις όλους τους μικτούς μισθούς που πήρες μέσα στην Σχολή (διόλου ευκαταφρόνητο ποσό).

Katerina_Toska το καλοκαίρι θυμάμαι μου είπε απόφοιτος της Σχολής οτι στην σειρά που διορίστηκε φέτος (ή περυσι) οι πρώτοι 5 της Γενικής Διοίκησης, οι οποίοι μάλιστα είχαν εξασφαλίσει θέση στο Υπουργείο Οικονομικών, κλήθηκαν να πάνε σε επαρχιακή πόλη όπου το υπουργείο έκρινε οτι είχε έλλειψη προσωπικού!

Για το άλλο που λες, γενικά απο το Δημόσιο είναι εύκολο να φύγεις. Ως σπουδαστής/απόφοιτος της Σχολής όμως έχεις αναλάβει μια 10ετή "αποπληρωμή" των χρημάτων που κατέβαλλε για σένα το κράτος όσο "σπούδαζες". Κάνεις αμαν να μπείς, πας σε παρόμοια πόστα με αυτά του ΑΣΕΠ και έχεις και επιπλέον υποχρεώσεις. Εκεί έχουν φτάσει την Σχολή κάποιοι.

Εκτός απο το Γενικό Λογιστήριο αναμένεται σύντομα διαγωνισμός και για άλλες καλές υπηρεσίες, έχε το υπόψη σου.

olive
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό olive » Τετ Οκτ 11, 2006 12:14 pm

katerina_toska έγραψε:

Από όσο ξέρω για τους Δ.Υ. είναι 5 χρόνια η αποχή από συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ή όχι;

Έχω και μερικές απορίες:
1. Αν μπεις στη Σχολή μπορείς να παραιτηθείς όσο είσαι σπουδαστής;

2. Αν πάλι είσαι στη Σχολή μπορείς να δώσεις για ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας ή με διαγωνισμό και να διοριστείς και να χρησιμοποιήσεις τη Σχολή ως απόσπαση για επιμόρφωση;

3. Γενικά όταν διοριστείς στο δημόσιο μπορείς να παραιτηθείς και πότε;

Το ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς να έχω τέτοιες απορίες (ακόμα δεν τον γνωρίσαμε Γιάννη τον βγάλαμε...που λέει και ο σοφός λαός) αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ξέρω δεδομένου ότι επίκειται προκήρυξη για το Γενικό Λογιστήριο μέσω ΑΣΕΠ και θέλω να δω τι θα κάνω.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη σχολή ισχύει ότι δεν μπορείς να παραιτηθείς από τη θέση σου προτού παρέλθει δεκαετία, με τη λογική ότι το ελληνικό δημόσιο, σε εκπαίδευσε επί πληρωμή, άρα εσύ πρέπει να του κάνεις απόσβεση υπηρετώντας το. Τώρα αν περάσεις σε άλλο διαγωνισμό που λες, δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει... Οπότε ας σε ενημερώσει κάποιος πιο ειδήμων!

meletios
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό meletios » Τετ Οκτ 11, 2006 12:40 pm

Να προσθέσω στο προηγούμενο μου μήνυμα οτι η 10ετής υποχρέωση αναφέρεται στον ιδρυτικό νόμο της Σχολής ν.1388/83

katerina_toska
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό katerina_toska » Τετ Οκτ 11, 2006 1:16 pm

meletios έγραψε:AstroA αυτό με την δεκαετία είναι γνωστό, δε θυμάμαι που αναφέρεται γραπτώς αλλά πάντα ίσχυε. Αν φύγεις πληρώνεις όλους τους μικτούς μισθούς που πήρες μέσα στην Σχολή (διόλου ευκαταφρόνητο ποσό).

Katerina_Toska το καλοκαίρι θυμάμαι μου είπε απόφοιτος της Σχολής οτι στην σειρά που διορίστηκε φέτος (ή περυσι) οι πρώτοι 5 της Γενικής Διοίκησης, οι οποίοι μάλιστα είχαν εξασφαλίσει θέση στο Υπουργείο Οικονομικών, κλήθηκαν να πάνε σε επαρχιακή πόλη όπου το υπουργείο έκρινε οτι είχε έλλειψη προσωπικού!

Για το άλλο που λες, γενικά απο το Δημόσιο είναι εύκολο να φύγεις. Ως σπουδαστής/απόφοιτος της Σχολής όμως έχεις αναλάβει μια 10ετή "αποπληρωμή" των χρημάτων που κατέβαλλε για σένα το κράτος όσο "σπούδαζες". Κάνεις αμαν να μπείς, πας σε παρόμοια πόστα με αυτά του ΑΣΕΠ και έχεις και επιπλέον υποχρεώσεις. Εκεί έχουν φτάσει την Σχολή κάποιοι.

Εκτός απο το Γενικό Λογιστήριο αναμένεται σύντομα διαγωνισμός και για άλλες καλές υπηρεσίες, έχε το υπόψη σου.

Αν όμως παραιτηθείς όσο είσαι στη Σχολή τι συμβαίνει; Φαντάζομαι ότι δεν καταβάλλεις μισθούς δύο ετών αν είσαι στο πρώτο έτος και σε έχουν πληρώσει για 2-3 μήνες μόνο.

katerina_toska
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό katerina_toska » Τετ Οκτ 11, 2006 1:18 pm

meletios έγραψε:AstroA αυτό με την δεκαετία είναι γνωστό, δε θυμάμαι που αναφέρεται γραπτώς αλλά πάντα ίσχυε. Αν φύγεις πληρώνεις όλους τους μικτούς μισθούς που πήρες μέσα στην Σχολή (διόλου ευκαταφρόνητο ποσό).

Αυτό για τη δεκαετία ισχύει γενικά για το Δημόσιο ή μόνο για τη Σχολή; Δηλαδή αν π.χ. μπω στο Υπουργείο Οικονομικών μέσω ΑΣΕΠ μπορώ να φύγω όποτε θέλω;Μπορώ να δώσω σε άλλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 4 επισκέπτες