Διαγωνισμός Υπουργείου Οικονομικών

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Τετ Απρ 16, 2008 9:27 pm

Labis Nikolaou έγραψε:Από σήμερα έχω κατοχυρωμένο το επίπεδο Advanced της Αγγλικής. (Αν και με βλέπω να δίνω το Proficiency μέσα στο 2008...)

Το TOIEC τελικά δεν είναι δύσκολο, έχει να κάνει κυρίως με τη διαχέιριση του χρόνου και την ετοιμότητα του υποψήφιου και όχι τόσο με τις γνώσεις.

Καλή επιτυχία και στους υπόλοιπους.

Do not panic !

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ...
ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΑΖΕΣ? ΕΚΑΝΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΟ..?
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΚΟΥΓΕΣ ΛΙΣΕΝΙΓΚ?
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Τετ Απρ 16, 2008 10:02 pm

Μπέτυ,

Να προσπαθείς να ακούς BBC Radio ή CNN, βοηθά πολύ. Βάλε τα στο Google και θα τα βρείς. Αν και η αμερικάνικη προφορά διαφέρει.

Τώρα για τα υπόλοιπα, η γραμματική είναι πολύ απλή, εκείνο που δυσκολεύει ίσως πολλούς είναι η διαχείριση του χρόνου.

Κάποιος άλλος επίσης το είχε αναφέρει στο φόρουμ.

Για να μην τρελαθεί ο κόσμος, έχω μόνο Lower από το 1992, δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες για Proficiency του Cambridge και μια φορά το TOEFL για σπουδές (έχει λήξει...).

Πάντως στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά site με γραμματική, κλπ. Απλά πάτησε grammar + english

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Τετ Απρ 16, 2008 10:06 pm

Μπέτυ,

Άκουσες κάτι για το ΦΕΚ...? Πότε θα βγεί...? :?:

ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Τετ Απρ 16, 2008 10:10 pm

Labis Nikolaou έγραψε:Μπέτυ,

Να προσπαθείς να ακούς BBC Radio ή CNN, βοηθά πολύ. Βάλε τα στο Google και θα τα βρείς. Αν και η αμερικάνικη προφορά διαφέρει.

Τώρα για τα υπόλοιπα, η γραμματική είναι πολύ απλή, εκείνο που δυσκολεύει ίσως πολλούς είναι η διαχείριση του χρόνου.

Κάποιος άλλος επίσης το είχε αναφέρει στο φόρουμ.

Για να μην τρελαθεί ο κόσμος, έχω μόνο Lower από το 1992, δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες για Proficiency του Cambridge και μια φορά το TOEFL για σπουδές (έχει λήξει...).

Πάντως στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά site με γραμματική, κλπ. Απλά πάτησε grammar + english

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΩ...
ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΑΣΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΟΥΕΡ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ...

ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ..
ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ...

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Τετ Απρ 16, 2008 10:15 pm

Μπέτυ, θα προλάβεις...

Λογικά περίπου 30 Ιουνίου ή 30 Ιουλίου θα λήγει η προθεσμία... ΌΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...
Διαφορετικά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2009.... και έχω αρχίσει να το βάζω στο μυαλό μου ως μια πιθανότητα...

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.... (...)

ΛΕΣ....???

ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Τετ Απρ 16, 2008 10:23 pm

LAMPI,
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ.... ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΎΞΕΙΣ ΣΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΎΣ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΝΑΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 2002 ΒΓΗΚΕ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΡΑ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ?

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Τετ Απρ 16, 2008 10:30 pm

2 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ...?

ΜΠΡΑΒΟ... ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ 100.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ... ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ...? ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΗΓΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...!

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΟΥΡΑΖΕΙ... ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΛΗ...

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ κ. ΒΕΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ...

ΤΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΧΑΜΕΝΑ... :idea: :?: :!:

ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Τετ Απρ 16, 2008 10:36 pm

ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.... ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΈ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ....
ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...!
ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΕΙΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Τετ Απρ 16, 2008 10:51 pm

Μπέτυ,

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν ξέρω αν είδες χθες στον ALPHA την εκπομπή για τη γενιά των 700 ευρώ...

Θα καταλάβαινες πως έχουμε μπει σε αυτό το τρυπάκι πολλοί από εμάς... άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο...

Το θέμα ξέρεις πια είναι...? Ο απόφοιτος Λυκείου ή Γυμνασίου άντε να βρει και ένα αλλοθι ότι"... δεν πήγα παραπέρα και εντάξει... καλώς ταλαιπωρούμαι εν μέρει... "

Ο κάτοχος μεταπτυχιακού φρικάρει... και πολλές φορές με πολύ καλές σπουδές...

Δεν έχουμε όλοι έναν τέτοιο πατέρα ή μπάρμπα... να μας βάλει στη θέση των 1200 ή 1500 ευρώ ( χώρίς να σημαίνει πως ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν τα κατάφερε μόνο του...)

Και έβλεπα στον ALPHA κάτι κρατικοδίαιτους Μ----ΕΣ να τα βάζουν με τα παιδία των 700 ευρώ ή ακόμη και με εκείνα δεν άντεξαν και έμειναν σπίτι τους...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ....

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ... ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...???
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.... ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ...

ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Τετ Απρ 16, 2008 11:24 pm

LAMPI,
ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΤΗΚΕ...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ... Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.. ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.....

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Πέμ Απρ 17, 2008 3:17 pm

Επειδή διάβασα κάποια σχόλια σε αυτό το φόρουμ... μην αναλώνεστε σε ποσοστά και βαθμολογίες επιτυχίας...

Η επιτυχία σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός του Υπ. Οικονομικών είναι πολυπαραμετρική.

Δεν έχει να κάνει με τις Γενικές Εξετάσεις του σχολείου (καμία σχέση...) και πράγματι οι παράμετροι τύχης και στρατηγικής παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο... (Την παράμετρο της στρατηγικής να μην την κάνετε delete.... θα με θυμηθείτε...)

Τι εννοώ...:

1. Μπορεί να έχεις αφομοιώσει πλήρως τη σωστή γνώση..., αλλά οι 4 επιλογές μπορεί να φτιάχνουν μια όμορφη παγίδα... και κάποιος να επιλέξει πολύ εύκολα τη λάθος απάντηση...

2.Το θέμα της διαχείρισης χρόνου

3. Η αρνητική βαθμολόγηση - Απαντάς για π.χ. 30 σωστές στις 40 (75%) και για τις υπόλοιπες 10 βάζεις ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

ή απαντάς και τις 40 και παίρνεις 30-0.25 χ 10= 27.5 (68, 75%) ....????

4. Το τι έχει διαβάσει ο καθένας...???

Τέλος, θα επικαλεστώ την εμπειρία ενός φίλου από αυτό το φόρουμ, που πέτυχε στο Υπ. Οικονομικών με 2 μήνες περίπου διάβασμα (αν θυμάμαι σωστα...) μόνο από τα συγγράμματά του...

Άρα, ο διαγωνισμός δεν χρειάζεται μόνο διάβασμα... άλλο είναι να γράφει καταβατά... ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΣΜΗΣ ή ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ και άλλο το strategic multiple choice... με κριτική, ή και ασαφή (=παγίδας...), διατύπωση...

Ίσως και να κάνω λάθος παιδιά...

αλλά οι περισσότεροι μου λένε πως περίμεναν 85% και τους ήρθε 55%... και αυτά τα παιδιά αν τα έβαζες να δώσουν κλασική γραπτή εξέταση με ανάπτυξη θα αρίστευαν... και το πιστεύω...

Μπέτυ, τελικά μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να βγαίνουμε από το τρυπάκι του διαγωνισμού και να τη δούμε λίγο πιο χαλαρά... απλά ως μια ακόμη εξέταση... μην τρελαθούμε κιόλας... :shock:

ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Πέμ Απρ 17, 2008 3:57 pm

ΕΝΟΕΙΤΑΙ.... ΤΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΧΓΟΣ ΜΟΝΟ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΩΓΟ... ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΊΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ......

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Πέμ Απρ 17, 2008 7:29 pm

Μπέτυ,

Ένα πολύ γνωστό φροντιστήριο με τηλεοπτικές διαφημίσεις... διαφημίζει κάποια βιβλία στο ίντερνετ ανά εξεταζόμενο μάθημα...

Μήπως ξέρεις περί τίνος πρόκειται...? Όλη η ύλη σε ένα βιβλίο..?

ΜΠΕΤΥ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΕΤΥ » Πέμ Απρ 17, 2008 7:49 pm

LAMPI,
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΙΟ ΛΕΣ, ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 2 ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣ. ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΉ ΔΙΆΒΑΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΊ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΈΝΗ Η ΎΛΗ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΌ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΜΕΣΏ ΙΝΤΕΡΝΈΤ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΠΙΟ...
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΜΗ ΑΝ ΘΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ...

Labis Nikolaou
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Labis Nikolaou » Πέμ Απρ 17, 2008 11:16 pm

Μπέτυ,

Πρέπει να έχουν συμπυκνωμένη την ύλη και αυτο είναι καλό ώστε να έχεις τη γενική εικόνα...

Μάλλον θα τα αγοράσω..., αλλά μην διαβάσεις μόνο από αυτά, κοίταξε και τα συγγράμματά σου :!:

Βρήκα και τις τιμές... στο ίντερνετ...
Προσιτές...
Σε ευχαριστω.

Ξέχασα να σου πω, αγόρασε το βιβλίο τους για το TOIEC... :!: Θα σε βοηθήσει πολύ.

Πήγαινε εκεί που δήλωσες την εξέταση με 40 ευρώ, έξω το πουλάνε πιο ακριβά...

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες