Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
karaflos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό karaflos » Πέμ Μαρ 27, 2008 3:49 pm

Και γω ειμαι παρακατω από ότι περίμενα!
Περιμένα 69 και είμαι στην ισοβαθμία των 63,89 μαζί με άλλους 115. Δύο ερωτήσεις διαφορά δηλαδή! Ποιος ξέρει γιατί? Πάντως δε νομίζω να έχει κάνει λάθος το ΑΣΕΠ, αφού τα γραπτά σκανάρονται και δε διορθώνονται με το χέρι. Ή λάθος αντιγραφή (που στην περίπτωση μου δε νομίζω να συνέβη) ή άλλο νόμιζα ότι έιχα απαντήσει και άλλο απάντησα τελικά.

Θα τα πούμε στο δεύτερο στάδιο λοιπόν. Μην απογοητέυεστε και όσοι έχετε βαθμό κοντά σε εμένα ή και χαμηλότερο, αφού είναι κάτι τελείως διαφορετικό ενώ μετράει και διπλά. Κάποιος δηλαδή που έγραψε άριστα στο Α' στάδιο, δε σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο και στο Β΄.

Όσο για το που θα γίνει, όπως είπα και πιο πάνω έγω έχω ακούσει για το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο. Μπορεί όμως να πρόκειται και για ράδιο αρβύλα. Θα δούμε

tas_karag
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό tas_karag » Πέμ Μαρ 27, 2008 3:57 pm

to thema einai oti eimai poli parakato kai oti kopika..dikaioma enstaseis gnorizei kaneis an exo?

Kappa Vita
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Kappa Vita » Πέμ Μαρ 27, 2008 5:15 pm

Πως βγαίνει βρε παιδιά η βαθμολογία;Δηλαδή το 63,89 πως έχει προκύψει;

mdelakos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό mdelakos » Πέμ Μαρ 27, 2008 5:43 pm

auto einai sxetiko. tha mporouse na vgei apo:
a) 29 swstes, 1 lathos kai 15 mi apantimenes,
b) 30 swstes, 5 lathos kai 10 mi apantimenes,
c) 31 swstes, 9 lathos kai 5 mi apantimenes,
d) 32 swstes kai 13 lathos.

genika 4 lathos=1 swsti.

giwrgos2006
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό giwrgos2006 » Πέμ Μαρ 27, 2008 8:11 pm

συγχαρητηρια σε οσους περασαν..κι εγω πηρα παρακατω απο ο,τι περιμενα αλλα ειναι απο λαθη στην αντιγραφη,το συνειδητοποιησα αργοτερα..παντως μεχρι τωρα ο διαγωνισμος μου δινει την εντυπωση οτι ειναι καθαρος..και 2 φιλοι μου πηραν ακριβως οσο περιμεναν..Μπραβο στον ΑΓΙΟ ΑΣΕΠ! καλη επιτυχια σε ολους!

chemengntua
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chemengntua » Σάβ Μαρ 29, 2008 3:05 pm

ΘΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΑΓΓΛΙΑ ΚΤΛ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 91,67-ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ- (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ?) ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 55 ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ.Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ.Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΑΔΙΟ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
628 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟ 32,57 %
364 ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟ ΜΕΤΑΞΥ 55-59,99 ΠΟΣΟΣΤΟ 18,88 %
624 ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟ ΜΕΤΑΞΥ 60-69,99 ΠΟΣΟΣΤΟ 32,37 %
249 ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟ ΜΕΤΑΞΥ 70-79,99 ΠΟΣΟΣΤΟ 12,91 %
63 ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ 80-91,67 ΠΟΣΟΣΤΟ 3,27 %
ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 % ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΔΩΣΑΝ 368 ΑΤΟΜΑ ΕΝΩ
231 ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ.

chemengntua
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chemengntua » Σάβ Μαρ 29, 2008 3:16 pm

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ- ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ? , POISSON ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ 61,11.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

spirtula
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spirtula » Σάβ Μαρ 29, 2008 3:39 pm

Είμαι περιέργη τα παιδιά που θαπεράσουν και για ελεγκες και για αερολιμενικοί (όλο και κάποιοι τέτοιοι τυχερή θα υπάρχουν) τι θα επιλέξουν?

spirtula
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό spirtula » Σάβ Μαρ 29, 2008 3:40 pm

διόρθωση όλο και κάποιοι τέτοιοι τυχεροί εννονούσα :oops: :oops: :oops:

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Σάβ Μαρ 29, 2008 5:35 pm

chemengntua έγραψε:ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ- ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ? , POISSON ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ 61,11.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Δεν είμαι εγώ αυτός που χρησιμοποίησε στατιστική πριν, αλλά αφού έχω κάνει κάποιους υπολογισμούς, θα ήθελα να τους μοιραστώ μαζί σας.

Η κατανομή είναι σχεδόν κανονική με μέσο ~59 και τυπική απόκλιση ~11,3. Εμφανίζει αρνητική ασυμμετρία ("ουρά" προς τα αριστερά), πράγμα που σημαίνει ότι η προσέγγισή της με την κανονική κατανομή "πριμοδοτεί" τους μεγάλους βαθμούς. Πάντως, με αυτήν την προσέγγιση και με τις παραδοχές α) ότι η κατανομή των βαθμών θα είναι ίδια και για τους αερολιμενικούς όσον αφορά τη λεκτική ενότητα (πράγμα λογικό) και β) ότι η κατανομή των βαθμών θα είναι ίδια και για τις άλλες δύο ενότητες (αυτό δεν το βασίζω πουθενά - είναι απλά μια υπόθεση), βγαίνει το συμπέρασμα ότι η βάση για τους 7 αερολιμενικούς χωρίς εντοπιότητα θα είναι ~84,7. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται με βάση την κανονική κατανομή που πριμοδοτεί τους μεγαλύτερους βαθμούς, άρα η βάση θα είναι κάπως χαμηλότερη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό βγαίνει και επί τη βάσει (@#&@%$%!) της κατανομής βαθμών του διαγωνισμού 2/1Γ/2004 για τους διάφορους φορείς, αν λάβουμε υπόψη τους επιτυχόντες (βαθμός>=60) της κατηγορίας "Β". (Διάλεξα αυτήν την κατηγορία, γιατί σε αντίθεση με τις άλλες τρεις, σε αυτήν οι υποψήφιοι εξετάστηκαν τόσο σε δίκαιο όσο και σε οικονομικά και με συντελεστές που έκαναν πιο ισορροπημένο το βάρος των διαφορετικών μαθημάτων. Άρα, είναι πιο "κοντά" στις δικές μας συνθήκες.) Διαπίστωσα ότι, για να είναι ίδια η κατανομή μεταξύ της κατηγορίας αυτής και των αποτελεσμάτων της λεκτικής ενότητας του δικού μας διαγωνισμού στους υψηλούς βαθμούς, πρέπει να προστεθεί το 11,2 σε κάθε βαθμό των επιτυχόντων της 2/1Γ/2004. Θεωρώντας μετά κανονική κατανομή με μέσο το 61,2 (=50+11,2) και τυπική απόκλιση που υπολόγισα από τα παλιά αποτελέσματα, το συμπέρασμα είναι ότι ο 7ος θα έχει βαθμό ~83,2. (Το 11,2 που πρέπει να προστεθεί πρέπει να είναι απόρροια του ότι στον παλιό διαγωνισμό τα μαθήματα ήταν εξειδικευμένα και άρα πολύ πιο δύσκολα από το δικό μας λεκτικό. Θα ήταν πολύ καλό αν ξέραμε αυτοί οι επιτυχόντες τι βαθμούς είχαν σε κάθε μάθημά τους, για να δούμε και πώς τα πήγαν στα άλλα μαθήματα σε σύγκριση με το λεκτικό. Αλλά ελλείψει τέτοιων δεδομένων, αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω.)

Άρα, ΑΝ ισχύουν οι παραπάνω παραδοχές, η βάση θα είναι 82-84.

Παρατήρηση 1: Η 2η παραδοχή δεν έχει ιδιαίτερη βάση. Απλά υπέθεσα ότι όποιος έχει γράψει καλά στο λεκτικό, θα έχει γράψει πολύ καλά και στις άλλες ενότητες, παρόλο που ήταν διαφορετικού γνωστικού πεδίου. Άλλωστε, μόνο 7 ανθρώπους "ψάχνουμε".

Παρατήρηση 2: Προτίμησα να ταιριάξω τις κατανομές στους υψηλούς βαθμούς προσθέτοντας το 11,2, αφού οι υψηλοί βαθμοί είναι αυτοί που θα καθορίσουν τη βάση.

Παρατήρηση 3: Το nickname "apaisiodoksos" δεν είναι τυχαίο...

mdelakos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό mdelakos » Σάβ Μαρ 29, 2008 6:11 pm

Kala kai xrisima ola auta pou lete guys alla ksexnate kai
kati simantiko: oti primodotountai episis:
a) o vathmos ptyxiou
b) metaptyxiako/didaktoriko
c) empeiria(exeidikevmeni kai mi)
d) entopiotita (opou auti primodoteitai).
sun to gegonos oti gia na parei kapoios katataxi tha prepei na
piasei ti vasi kai sto 2o stadio. Auto simainei pws mporei na min einai
stous diorizomenous autoi pou piasane 91 k' kati sto a' stadio
kai na perasei kapoios apo autous pou piasane ti vasi(55).
Aplws osoi grapsane poly kala sto a' stadio exoun ena kalo "head start"
to opoio omws prepei na diaxeiristoune kai katallila.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Σάβ Μαρ 29, 2008 6:15 pm

Αρα αν εχετε δικιο, επεσα μεσα λεγοντας οτι η βαση για αερο θα ειναι περιπου 85 διασθητικα.

ΥΓ Καποιος ειπε οτι η διαφορα 91-61 μπορει να καλυφθει στο β σταδιο. Πως γινεται αυτο? Η τελικη βαθμολογια θα ειναι ο σταθμισμενος μεσος ορος, δηλαδη οχι και πολυ πανω απο τον μεσο ορο. δηλαδη αν καποιος γραψει 61 στο Α και 91 στο β, ο τελικος βαθμος απο το τεστ θα ειναι 81, αντι για 76 που ειναι ο μεσος ορος. Εκτος αν δεν καταλαβα καλα τους συντελεστες. Συμπερασματικα, καποιος με σκορ 80 και πανω, αν δεν τα παει ασχημα στο Β μαλλον θα διοριστει. Σε αντιθεση με καποιον που εχει 60 ,ο οποιος πρεπει να κανει ενα μικρο θαυμα στο Β σταδιο.
Βεβαια ολα γινονται, μπορει αρκετα ατομα με καλη βαθμολογια να μην εχουν λχ αριστη γνωση αγγλικων, η οποια ειναι τυπικο προσον για αυτον τον διαγωνισμο.

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Σάβ Μαρ 29, 2008 6:29 pm

takisrhodes83 έγραψε:Αρα αν εχετε δικιο, επεσα μεσα λεγοντας οτι η βαση για αερο θα ειναι περιπου 85 διασθητικα.

Πράγματι, είχες δίκιο. Πάντως, αφού πριν λίγες μέρες είχα υποθέσει ότι η βάση θα είναι 88 χωρίς πτυχίο, και τώρα τα στατιστικά "δείχνουν" 82-84, καθώς και ότι το ΑΣΕΠ δε θα βγάλει ακριβώς τις βαθμολογίες των ελεγκτών, αλλά μόνο ονομαστικά ποιοι πέρασαν στο β' στάδιο, τα γεγονότα έχουν αρχίσει να με διαψεύδουν. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, και η πραγματική βάση να διαμορφωθεί ακόμα χαμηλότερα.

Για τους ελεγκτές, αν η βάση διαμορφωθεί στο 75, και κάποιος πάρει 85 στο δεύτερο στάδιο, τότε στο πρώτο αρκεί να έχει γράψει 3*75-2*85=55, δηλαδή όλοι. Άρα, αξίζει να προσπαθήσει κανείς. (Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά την ύλη, η ικανότητα ενός να πάει πολύ καλά στο 2ο στάδιο δεν εξαρτάται (μόνο) από τις λεκτικές του ικανότητες).

@mdelakos:
Εμπειρία για ελεγκτής ή αερολιμενικός; Γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο;

pant
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό pant » Σάβ Μαρ 29, 2008 6:58 pm

exairetikh h statistikh proseggish tou apaisiodoksou......

chemengntua
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chemengntua » Σάβ Μαρ 29, 2008 7:37 pm

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ?
ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ 85 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!!!

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες