chemengntua έγραψε:ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΟ ΜΗΝΑ?ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΟΣ ΕΛΕΓΕ 1500,ΑΛΛΟΣ 1700 ΑΛΛΟΣ 2500 ΤΟ ΜΗΝΑ....ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΤΙ ΩΡΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ?
Γεια και απο μενα.
Επειδη δουλευω σε αεροδρομιο και το γραφειο μου τυχαινει να ειναι κολλητα σ'αυτο των αερολιμενικων εχω να πω τα παρακατω:
Δε συγκρινεται η δουλεια των αερολιμενικων μ'αυτη των ελεγκτων...στο αεροδρομιο που δουλευω για παραδειγμα, οι ελεγκτες δεν εχουν ουτε 5 λεπτα για τουαλετα και οι αερολιμενικοι κοβουν βολτες!(Βεβαια οι ελεγκτες ειναι πολλοι ενω οι αερολιμενικοι μονο 3, που σημαινει οτι τρωνε τρελο ζόρι με τις βαρδιες, αλλα αυτο ειναι αλλουνου παπα) Τα καθηκοντα τους ειναι καθαρα ελεγχος του χωρου της πιστας, απο καθε αποψη, ειτε προκειται για ατομα ή οχηματα που για καποιο λογο πρεπει να εισελθουν στο χωρο, οποτε και δινουν την αδεια ή οχι, ειτε προκειται για τα αεροπλανα για τα οποια εκτος απο το να καθοριζουν τη θεση σταθμευσης,κανουν τον απαραιτητο ελεγχο πριν την προσγειωση και απογειωση (με το follow me αν γνωριζετε...)Έχουν βεβαια και καποιες αλλες αρμοδιοτητες γραφειου, πχ εκδοση του προγραμματος πτησεων του αεροδρομιου, αλλα δεν ξερω αν αυτο γινεται επειδη το αεροδρομιο εδω ειναι μικρο και υπαρχει γενικως ελλειψη προσωπικου.Επισης καταχωρουν σε ειδικο συστημα ολες τις πτησεις με ολα τα στοιχεια τους (επιβατες, αεροσκαφη κλπ), τα οποια στοιχεια χρησιμοποιει η πολιτικη αεροπορια για να εισπραξει απο τους αερομεταφορεις τα τελη αεροδρομιου,οταν αυτοι πληρωνουν επι πιστωσει.Οταν πληρωνουν μετρητοις (συνηθως ιδιωτικα α/φη) φροντιζουν οι αερολιμενικοι να παραλαβουν τα χρηματα οι ιδιοι διαφορετικα δεν επιτρεπουν στο α/φος να απογειωθει (παντα σε συνεννοηση με τους ελεγκτες).
Αυτα σε γενικες γραμμες. Όσον αφορα τα χρηματα....Επειδη δινω κι εγω για ελεγκτης, οταν το συζητουσα με εναν αερολιμενικο μου ειπε οτι τα χρηματα των ελεγκτων ειναι περιπου 800 με 900 ευρω π α ρ α π α ν ω απο τα δικα τους. Δεδομενου οτι οι ελεγκες πιανουν το τριχιλιαρο....υπολογιστε 2χιλιαρο στο νερο.
Αυτα. Ελπιζω να σας κατατοπισα. Καλη επιτυχια σε ολους μας και αυτο που ειπωθηκε καπου για την ανακυκλωση....το μονο αληθες! :oops: Ευχομαι να κολλησετε τον ιο...τον εχουν οσοι δουλευουν σε αεροδρομιο και λεγεται αεροδρομιαση..κοινως δεν ξεκολλας με τιποτα. Καλη επιτυχια και παλι.