Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Πέμ Μαρ 20, 2008 10:44 am

Καλημέρα σε όλους!

Λέτε να υπάρχει περίπτωση το Β' στάδιο για τους Ελεγκτές να γίνει στις 13 Απριλίου? Με στέλνουν ταξίδι από τη δουλειά εκείνη τη μέρα και έχω ψιλοαγχωθεί! :?

eva1980
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό eva1980 » Πέμ Μαρ 20, 2008 11:38 am

[quote="billaros"]Αν υποθέσουμε κανονική κατανομή με μέσο και τυπική απόκλιση από από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της τράπεζας της Ελλάδας τότε η πρόβλεψή μου είναι ότι η "βάση" για τους αερολιμενικούς θα είναι στο 75% -76% (χωρίς να υπολογίζω προσαυξήσεις). Η ανάλυση είναι βέβαια πολύ πρόχειρη αλλά επιβεβαιώνω το ένστικτο της vicki74. Όσο αφορά εμένα βρίσκομαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας καθώς (ο ηλίθιος!) κατάπια αρκετά δολώματα. Χαιρετίσματα στα παιδιά της αίθουσας 6 της Καρόλου Ντηλ.[/quote]

Βρε βρε..
Και γω εκει εδινα..
Δεν περνας ? ή εισαι στο 50%...?
Στο δευτερο μερος τι έκανες?

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Πέμ Μαρ 20, 2008 12:35 pm

Εμενα παλι ολα μου τα λαθη ηταν μεχρι την ερωτηση 22 στις λεκτικες. Θα ελεγα οτι οι περισσοτεροι εχουμε σκοραρει το ιδιο, αλλα δυστυχως δεν θα διοριστουν οι περισσοτεροι... Εγω ελπιζω στο Β σταδιο και στην εντοπιοτητα. Μακαρι να ξερα ποσοι εχουν δηλωσει εντοπιοτητα για Ροδο. :cry:

korinadv
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό korinadv » Πέμ Μαρ 20, 2008 12:57 pm

Πάντως όσοι έχετε εντοπιότητα είστε πολύ τυχεροί! Δεν παλεύονται τα 20 μόρια παραπάνω!

Κι εγώ όλα μου τα λάθη τα είχα στις 22 πρώτες!

xristinak
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό xristinak » Πέμ Μαρ 20, 2008 3:38 pm

apaisiodoksos έγραψε:Λοιπόν, όπως παρατήρησα είχε υπάρξει διαγωνισμός το 2004 για 26 αερολιμενικούς (2/1Γ/2004). Εκεί, ο πρώτος είχε "πιάσει" 88.18 (χωρίς εντοπιότητα και βαθμό πτυχίου) και ο έβδομος 79.39. Για παρακάτω δεν έχει νόημα, αφού είναι θέσεις με εντοπιότητα στον δικό μας διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός εκείνος ήταν, όμως, και "δυσκολότερος", αφού ήταν εξειδικευμένος, δηλαδή έδιναν Δημ. Δίκαιο (μια εξέταση ξεχωριστή από τις άλλες), Οικονομικά το ίδιο, περίληψη και κατανόηση κειμένου κλπ. Άρα, οι βαθμοί αυτοί πρέπει να αυξηθούν για να πάρουμε μια ιδέα για το ποιος περνάει τώρα που οι ενότητες ήταν "σε επίπεδο βασικών γνώσεων". Η δική μου εκτίμηση σχεδόν συμπίπτει με την αρχική εκτίμηση του takisrhodes83, δηλαδή >88%, χωρίς πτυχίο. Δυστυχώς...
Νομίζω ότι υπερβάλλεις. Καταρχήν αυτές είναι οι τελικές βαθμολογίες μαζί με τις προσαυξήσεις. (Αν εννοείς το αρχείο στη σελίδα του ασεπ).Επιπλέον, τα θέματα ήταν τσιμπημένα και απαιτούσαν γνώσεις που δύσκολα τις έχει κάποιος που δεν είναι σχετικός με θετικές επιστήμες.Και στο λεκτικό μέρος είχε δύσκολες ερωτήσεις.Κατά τη γνώμη μου οι βάσεις θα κινηθούν από το 75 και πάνω κι αυτό λόγω εντοπιότητας. Αν προσέξεις στην αρχή οι περισσότεροι δήλωναν ότι τα θέματα ήταν απλά.Αργότερα οι περισσότεροι αναδιπλώθηκαν.Τα θέματα είχαν παγίδες .

billaros
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό billaros » Πέμ Μαρ 20, 2008 3:38 pm

Γεια σου eva1980 συναγωνίστρια. Κάθομαι πάνω στο 75%... και έχω φρικάρει. Όχι άσχημα αλλά όχι και τόσο καλά. Δεν θεωρώ πάντως την υπόθεση χαμένη... ακόμα. Εσύ πώς τα πήγες?

Apaisiodoksos, έχεις ένα πόιντ... Πρόσεξα όμως και κάτι ενθαρρυντικό, στο διαγωνισμό εκείνο από τις 14 θέσεις με εντοπιότητα μόνο οι 7 καλύφθηκαν από ντόπιους. Οι υπόλοιπες 7 πήγαν στον λαό. Ελπίζω να συμβεί και σε αυτόν τον διαγωνισμό κάτι ανάλογο.

psou
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό psou » Πέμ Μαρ 20, 2008 7:57 pm

Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί το μετέχω και το συμμετέχω θεωρούνται από το ΑΣΕΠ λέξεις ίδιας σημασίας. Έλεος δηλαδή!

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Πέμ Μαρ 20, 2008 9:14 pm

psou

αντιγράφω από λεξικό

"μετέχω ρ. [<αρχ. μετέχω<μετά + έχω ] παίρνω μέρος σε κάτι, συμμετέχω"

Να σημειώσω ότι συνώνυμα δεν είναι αυτά που έχουν ακριβώς την ίδια σημασία ( αυτά είναι τα ταυτόσημα σύμφωνα με τη γραμματική ) αλλά αυτά που έχουν παρόμοια ή παραπλήσια. Επίσης το "επίκειται" αν το δει κανείς αυστηρά είνα συνώνυμο με το "πρόκειται να", το "πρόκειται" σκέτο έχει άλλη σημασία.

Θα πω και τη άποψή μου για δυο τρεις ακόμα περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στο φόρουμ. Το ρήμα "διαπραγματεύομαι" είναι ρήμα παθητικής φωνής ( η μορφή του) αλλά ενεργητικής διάθεσης ( η σημασία του ). Αυτού του είδους τα ρήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παθητικό νόημα γιατί δηλώνουν ενέργεια. Οι μετοχές γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δε διαπραγματεύονται οι ίδιες, δεν είναι πρόσωπα. Αντίστοιχο ρήμα είναι για παράδειγμα το "εκμεταλλεύομαι". Παράδειγμα: "Ο Γιώργος εκμεταλλεύεται την κατάσταση." είναι μια καταπληκτική πρόταση με υποκείμενο, ρήμα και αντικείμενο. " Η κατάσταση εκμεταλλεύεται το Γιώργο " είναι πρόταση χωρίς νόημα. Επίσης το " Η κατάσταση εκμεταλλεύεται από το Γιώργο." είναι κάργα λανθασμένο.

Το ρήμα "εφοδιάζω" είναι ενεργητικής διάθεσης, μεταβατικό και δίπτωτο, δηλαδή συντάσσεται με δύο αντικείμενα. "Εφοδιάζω κάποιον με κάτι". Το ένα αντικείμενο είναι στην αιτιατική το άλλο είναι εμπρόθετο. Στην παθητική έκδοση το αντικείμενο σε αιτιατική γίνεται υποκείμενο: " Κάποιος εφοδιάζεται με κάτι". Δηλαδή το εμπρόθετο παραμένει εμπρόθετο. Η πρόταση "Η κατασκήνωση εφοδιάζεται τρόφιμα" σας φαίνεται σωστή; Το αναφορικό "που" που έβαλε το ασεπ για να μας μπερδέψει ενωματώνει το αναφορικό "τα οποία" αλλά όχι και την πρόθεση "με".

"παραστάθηκε" είναι αόριστος του ρήματος παραστέκομαι ( στέκω στο πλευρό, βοηθώ, συμπαρίσταμαι ) και όχι του παρίσταμαι ( είμαι παρών, παρευρίσκομαι ) που εννοούσε η πρόταση. Το σωστό θα ήταν "παρέστη".

Προς Θεού δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ το ΑΣΕΠ στα θέματα που επιλέγει. Θεωρώ ότι είναι ξεπερασμένα και αναδεικνύουν τυπολατρία και τίποτα άλλο. Μάλιστα έχω πολύ έντονες ενστάσεις για δυο τρεις ερωτήσεις στο δίκαιο και τα οικονομικά. Απλά θεωρώ ότι πριν αρχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε καλό είναι να το ψάχνουμε λίγο το θέμα.

ΥΓ Για όσους γράψαν δίκαιο: Ερώτηση 12. Το ασεπ θεωρεί ότι η δικαστική λειτουργία ανήκει μόνο στα δικαστήρια. Προφανώς αγνοούν ότι η Βουλή έχει σημαντικότατες δικαστικές αρμοδιότητες ( π.χ. ποινική ευθύνη υπουργών -άρθρο 86 του συντάγματος, παραπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας σε δίκη - άρθρο 49 του συντάγματος ) όπως επίσης και οι ανεξάρτητες αρχές ασκούν δικαστική λειτουργία καθώς επιβάλλουν κυρώσεις (βλ. πρόστιμα). Στοιχειώδες συνταγματικό δίκαιο αν ξέρει κανείς, είναι προφανές ότι αυτή η ερώτηση δε στέκει.
Επίσης, η ερώτηση 31 δε δίνει αρκετά στοιχεία ( το τραπεζικό δάνειο θα αποπληρωθεί στο τέλος του έτους ή κάθε μήνα όπως στην πραγματικότητα; Γιατί αν πρόκειται να καταβάλλεται μηνιαία δόση με 10 % επιτόκιο στην τράπεζα γιατί να μην καταβάλλεται δόση στον έμπορο άτοκα;)
Τέλος, ερώτηση 32. Στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μιας χώρας περιλαμβάνεται το προϊόν που παράχθηκε μέσα στα όρια της επικράτειας άσχετα με το σε ποιον ανήκουν οι παραγωγικοί συντελεστές ( σε αντίθεση με το εθνικό προϊόν ). Επομένως οι απαντήσεις α και δ είναι σίγουρα σωστές, αλλά και η γ είναι σωστή με την προϋπόθεση ότι η παραγωγή των ειδών διατροφής και ποτών που αγοράζουν τα κυλικεία γίνεται στην Ελλάδα.
ΥΓ1 Τα είπα και ξεθύμανα.
ΥΓ2 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΨΕΙ 'Β ΣΤΑΔΙΟΥ

apaisiodoksos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apaisiodoksos » Πέμ Μαρ 20, 2008 10:37 pm

Καλησπέρα σε όλους.

billaros & xristinak, ελπίζω να έχετε δίκιο... Αν και πολύ αμφιβάλλω. Οι βαθμοί αυτοί δεν είναι ακριβώς αυτοί του αρχείου των διορισμένων στο site του ΑΣΕΠ. Έχω βρει στα αρχεία με τα στοιχεία όλων των υποψηφίων τους βαθμούς τους , καθώς και το αν είχαν εντοπιότητα και έχω αφαιρέσει τις αντίστοιχες μονάδες. Οι βαθμοί που προανέφερα είναι αυτοί που πραγματικά έγραψαν. Τα θέματά μας ήταν πράγματι "τσιμπημένα", αλλά και οι υποψήφιοι χωρίς εντοπιότητα μόνο 7. Όσον αφορά την εντοπιότητα, πράγματι στον προηγούμενο διαγωνισμό υπήρξαν θέσεις που κατελήφθησαν από υποψήφιους άλλων περιοχών. Δε νομίζω να υπάρχει ελπίδα για νησί με μια μόνο θέση, αλλά κάτι μπορεί να γίνει με τα νησιά με δυο θέσεις. Γενικά, πάντως, ό,τι και να λέμε, η αλήθεια θα φανεί σε λίγο καιρό. (Και για να κάνω ένα "wild guess": 1 βδομάδα ακόμα για τα αποτελέσματα του λεκτικού μέρους αλλά μόνο για να ξέρουν οι ελεγκτές αν περνάνε στη δεύτερη φάση & 1-2 βδομάδες για την προετοιμασία τους για το 2ο στάδιο & 2 βδομάδες για τη διόρθωση των γραπτών τους ή ό,τι άλλο τους δώσουν = 4-5 βδομάδες για τα πρώτα αποτελέσματα).

calessin: Είχα κι εγώ την ίδια απορία για τη δικαστική λειτουργία, όταν διάβαζα συνταγματικό. Απ' ό,τι κατάλαβα, όμως, η λέξη "λειτουργία" είναι ταυτόσημη (για το συνταγματικό δίκαιο) με τη λέξη "εξουσία". Και δικαστική εξουσία έχουν μόνο τα δικαστήρια. Δικαστικές αρμοδιότητες έχουν φυσικά τα δικαστήρια, η Βουλή και ο ΠτΔ, όχι όμως και "εξουσία". (Το παραπάνω είναι ό,τι κατάλαβα εγώ. Για σίγουρα, βέβαια, πρέπει να ρωτηθεί απόφοιτος νομικής.)

chemengntua
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chemengntua » Πέμ Μαρ 20, 2008 10:42 pm

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΝΟ ή ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΛ.) ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ??? ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ

chemengntua
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chemengntua » Πέμ Μαρ 20, 2008 10:45 pm

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΝΟΜΙΚΟΥΣ.ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΝΟΜΙΚΟΣ??

chemengntua
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chemengntua » Πέμ Μαρ 20, 2008 10:55 pm

ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 % ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ:ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%.ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΗΣ.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΟΧΙ.ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ Η ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ.ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ.ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

eva1980
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό eva1980 » Πέμ Μαρ 20, 2008 11:16 pm

[quote="billaros"]Γεια σου eva1980 συναγωνίστρια. Κάθομαι πάνω στο 75%... και έχω φρικάρει. Όχι άσχημα αλλά όχι και τόσο καλά. Δεν θεωρώ πάντως την υπόθεση χαμένη... ακόμα. Εσύ πώς τα πήγες?

Apaisiodoksos, έχεις ένα πόιντ... Πρόσεξα όμως και κάτι ενθαρρυντικό, στο διαγωνισμό εκείνο από τις 14 θέσεις με εντοπιότητα μόνο οι 7 καλύφθηκαν από ντόπιους. Οι υπόλοιπες 7 πήγαν στον λαό. Ελπίζω να συμβεί και σε αυτόν τον διαγωνισμό κάτι ανάλογο.[/quote]

[quote][b]Εγω τα μπουρδουκλωσα στο Δικαιο κ στις λεκτικες μετρια..επιπολαια λαθη κ αντιγραφη στο καθαρο..οποτε χλωμο!
Το 75% που πηρες ειναι επιτευγμα..με τετοια θεματα! Καλη τυχη στη συνεχεια..
Εμενα με βλεπω για τον επομενο διαγωνισμο..που φημολογειται για του χρονου..μια κ συνταξιοδοτουνται ατομα+ πλησιαζουν εκλογες..[/b][/quote]

billaros
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό billaros » Παρ Μαρ 21, 2008 2:09 am

@calessin
Σα θαυμάζω. Με γραμματική και συντακτικό έχω διακόψει διπλωματικές σχέσεις από το δημοτικό. Όσο αφορά τις απορίες σου σε δίκαιο και οικονομία, στις συγκεκριμένες ερωτήσεις (και σε άλλες...) είχα πέσει σε infinite loop, έβλεπα την παγίδα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιά απάντηση θα θεωρούσαν σωστή.

@eva1980
Δεν πιστεύω να καθόσουν στην μεσαία σειρά, δεύτερο θρανίο... Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Εύχομαι να έχεις πάει πολύ καλύτερα από όσο θυμάσαι. Αν κατάλαβα καλά δίνεις και για ελεγκτής οπότε σου εύχομαι να σκίσεις!

@xristinak
Ο apaisiodoksos έχει αναφέρει όντως τους βαθμούς της εξέτασης του διαγωνισμού του 2004 χωρίς τις προσαυξήσεις.

@apaisiodoksos
Γενικά είμαι οπαδός του απαισιόδοξος=καλά πληροφορημένος. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση ελπίζω όταν βγουν τα αποτελέσματα να αλλάξεις το nick σε aisiodoksos...

vicki74
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό vicki74 » Παρ Μαρ 21, 2008 10:51 am

takisrhodes83 μονο στη δικη μου ταξη υπηρχαν 2 ατομα με εντοπιοτητα Ροδου.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες