ariadne έγραψε:Άλλη μια..
6. Επίτρεψε μου αλλά ήταν μεγάλη η ποινή μου του επέβαλες...
(ή κάτι τέτοιο έλεγε....)
(Τα σωστά σε Bold..)
7. Η θέση της ως... είναι πολύ λεπτή..
Η λέξη που πρέπει να μπει είναι μητέρα ή μητέρας??
(εγώ έβαλα το μητέρα...)
8. Είναι πολύ όμορφη αλλά έχει πάρα πολύ<- (??? not sure...) κακία..
(ή κάπως έτσι ήταν η πρόταση...)
Επίσης, στο link της aspri lexi που παραθέτεις, λέει για την προστακτική ότι γράφεται με -ήστε και όχι -είστε. άρα πρέπει να είναι συγχωρήστε με αλλα δεν ήξερα ότι ενοχλείστε. εγώ αυτό το άλλαξα τόσες πολλές φορές στο πρόχειρο ,που δε θυμάμαι τελικά τι έβαλα.
9. Συγχωρείστε με αλλά.. (δε θυμάμαι τι άλλο έλεγε αλλά θυμάμαι ότι έβαλα και τη 2η λέξη ότι γράφεται με ΕΙ )
Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας
-
athina80
- Μαθητευόμενος

-
ngkagr
- Δόκιμος

ariadne έγραψε:Καλημέρα!
Η αποχή στη δική μου αίθουσα στο 6ο λύκειο Αιγάλεω ήταν 3/20.ngkagr έγραψε:παρεμπιπτόντως :
στο επι της βάσεως , επι της βάσης, ή κάτι άλλο ήταν το σωστό?
το εισάγω ή το εισαγάγω ήταν τπ σωστό? το εξάγω?
ο επικεφαλής κλίνεται? γίνεται του επικεφαλή?
Σχετικά με τις ερώτήσεις λέω να γράψουμε όσες θυμόμαστε.. ας βοηθηθούν οι ..επόμενοι.. έτσι και αλλιώς δε νομίζω να μας παίρνει η ηλικία να ξαναδώσουμε αν δεν περάσουμε τώρα...
1. Λοιπόν, σωστό είναι το
-Επί τη βάσει (καλά το έγραψα) και το τσέκαρα σ'αυτό το site -> http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CF ... E%B5%CE%B9
(ελπίζω να είναι σωστό!)
έχω την εντύπωση ότι λέμε βάσει των ρυθμίσεων... ή στη βάση της συμφωνίας μας... οπότε το επί της βάσεως μου φαίνεται πιο λογικό
2. Η λέξη Επικεφαλής δεν κλίνεται γιατί είναι επίρρημα. (confirmed)
3.-Τα ζευγάρια
Α. Αληθοφανής-Οφθαλμοφανής
Β. Καίριος - καιρικός
εγώ έβαλα ότι είναι και τα 2 λάθος. συμφωνώ
4.-Τα ζευγάρια
Α. Συμμετέχω, μετέχω
Β. Πρόκειται, επίκειται
εγώ τα έβαλα και τα 2 συνώνυμα. συμφωνώ
5.- Τα:
Α. Πυρανάλωμα του πυρός
Β. Υπέθαλπτε εγκληματία
Έβαλα σωστό το Β μόνο. συμφωνώ
Αν θυμάστε τίποτα άλλο ή έχετε ενστάσεις για τα παραπάνω let me know..
Επίσης και γω την πάτησα σε 2 ερωτήσεις κιόλας, που ενώ ήταν σωστό το Β πχ από τα ζευγάρια σημείωνα το ..Β αντί για το Γ που αντιστοιχούσε στη σωστή απάντηση
(ή κάτι τέτοιο έλεγε....) γιατί όχι επέτρεψε και γιατί όχι με λα΄μδα το επέβαλες?(Τα σωστά σε Bold..)
(εγώ έβαλα το μητέρα...) και εγώ
(ή κάπως έτσι ήταν η πρόταση...) στο δεύτερο έβαλα το πολλή
9. Συγχωρείστε με αλλά.. (δε θυμάμαι τι άλλο έλεγε αλλά θυμάμαι ότι έβαλα και τη 2η λέξη ότι γράφεται με ΕΙ ) ....δεν ήξερα ότι ενοχλείστε (το συγψωρήστε μήπως θέλει ήτα αντί για ει?
Επιπλέον στο σετ με τις cd και τα windows ποιο βάλατε σαν σωστή σειρά?
ακόμα υπήρχε μία ερώτηση που ρωτούσε αν έχει συντακτικά λάθη, ενώ είχε γλωσσικά!!!!! ....... ανεξαρτήτου ποσού.. ΤΡΕΛΗ ΠΑΓΙΔΑ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ. φυσικά τα θέματα , καθώς και οι απαντήσεις θα αναρτηθούν στον ασεπ μες στην εβδομάδα.
dimpap, sngr, airborne, casselin και takisrhodes, πως τα πηγατε? ειστε ικανοποιημένοι?
(διάβασα όλο το ιστορικό του topic και απορροφήθηκα απο τις επισημάνσεις σας, τις διάβασα νεράκι και νομίζω ότι σας ξέρω πλέον). ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
-
sngr
- Μαθητευόμενος

Στο 16ο Λύκειο Αθήνας (Πανόρμου) στο τμήμα που ήμουν εγώ έλειπαν 8/21. Οι λεκτικές δεξιότητες ήταν "βατές" (χρόνια είχα να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη :) ) σε αντίθεση με το Δίκαιο - Οικονομία - Θετικές επιστήμες. Αυτήν την στιγμή είναι όλα ένα κουβάρι στο μυαλό μου, και δεν μπορώ να πω με ακρίβεια πόσο δύσκολα ήταν. Η μεγάλη παραμονή στην αίθουσα μας κούρασε και πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο στην απόδοση. Μπήκαμε στις αίθουσες 11.30 με το πλάνο να αρχίσει η εξέταση στις 12.30, αλλά είχαμε 35 λεπτά καθυστέρηση. Μετά από αυτήν την ταλαιπωρία, είχαμε να απαντήσουμε 72 ερωτήσεις (36 + 36) με αρκετά προβλήματα μαθηματικών-φυσικής.
Ας ξεκουραστούμε τώρα μέχρι την επόμενη φάση...
Ας ξεκουραστούμε τώρα μέχρι την επόμενη φάση...
-
takisrhodes83
- Δόκιμος

ειναι επιτρεψε γιατι πλην της οριστικης ολες οι αλλες εγκλισεις δεν παιρνουν αυξηση και επεβαλες γιατι ειναι (β')αοριστος ,απο το εβαλον.
Εγω εκανα μερικα λαθη,τωρα ποσα δεν ξερω,οχι πολλα μαλλον.Παντως στην αρχη αναρωτιομουν πως θα γινει μια καταταξη 2500 ατομων με 45 ερωτηματα.Τωρα καταλαβαινω γιατι εβαλαν τοσες παγιδες. Ειναι πολλες ερωτησεις που αν εριχνες μια ματια σε μια σελιδα με συχνα γλωσσικα λαθη θα ηταν ευκολο να τις απαντησεις. Αλλα για παραδειγμα το υποθαλπω (οχι υποθαλπτω) μια ζωη λαθος το ηξερα.
Εγω εκανα μερικα λαθη,τωρα ποσα δεν ξερω,οχι πολλα μαλλον.Παντως στην αρχη αναρωτιομουν πως θα γινει μια καταταξη 2500 ατομων με 45 ερωτηματα.Τωρα καταλαβαινω γιατι εβαλαν τοσες παγιδες. Ειναι πολλες ερωτησεις που αν εριχνες μια ματια σε μια σελιδα με συχνα γλωσσικα λαθη θα ηταν ευκολο να τις απαντησεις. Αλλα για παραδειγμα το υποθαλπω (οχι υποθαλπτω) μια ζωη λαθος το ηξερα.
-
ngkagr
- Δόκιμος

Σχετικά με τις ερώτήσεις λέω να γράψουμε όσες θυμόμαστε.. ας βοηθηθούν οι ..επόμενοι.. έτσι και αλλιώς δε νομίζω να μας παίρνει η ηλικία να ξαναδώσουμε αν δεν περάσουμε τώρα...
-Επί τη βάσει (καλά το έγραψα) και το τσέκαρα σ'αυτό το site -> http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CF ... E%B5%CE%B9
(ελπίζω να είναι σωστό!)
έχω την εντύπωση ότι λέμε βάσει των ρυθμίσεων... ή στη βάση της συμφωνίας μας... οπότε το επί της βάσεως μου φαίνεται πιο λογικό
3.-Τα ζευγάρια
Β. Καίριος - καιρικός
4.-Τα ζευγάρια
Α. Συμμετέχω, μετέχω
Β. Πρόκειται, επίκειται
5.- Τα:
Α. Πυρανάλωμα του πυρός
Β. Υπέθαλπτε εγκληματία
Επίσης και γω την πάτησα σε 2 ερωτήσεις κιόλας, που ενώ ήταν σωστό το Β πχ από τα ζευγάρια σημείωνα το ..Β αντί για το Γ που αντιστοιχούσε στη σωστή απάντηση
(ή κάτι τέτοιο έλεγε....) γιατί όχι επέτρεψε και γιατί όχι με δύο λάμδα το επέβαλες?(Τα σωστά σε Bold..)
9. Συγχωρείστε με αλλά.. (δε θυμάμαι τι άλλο έλεγε αλλά θυμάμαι ότι έβαλα και τη 2η λέξη ότι γράφεται με ΕΙ ) ....δεν ήξερα ότι ενοχλείστε (το συγψωρήστε μήπως θέλει ήτα αντί για ει?
ακόμα υπήρχε μία ερώτηση που ρωτούσε αν έχει συντακτικά λάθη, ενώ είχε γλωσσικά!!!!! ....... ανεξαρτήτου ποσού.. ΤΡΕΛΗ ΠΑΓΙΔΑ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ. φυσικά τα θέματα , καθώς και οι απαντήσεις θα αναρτηθούν στον ασεπ μες στην εβδομάδα.
dimpap, sngr, airborne, casselin και takisrhodes, πως τα πηγατε? ειστε ικανοποιημένοι?
(διάβασα όλο το ιστορικό του topic και απορροφήθηκα απο τις επισημάνσεις σας, τις διάβασα νεράκι και νομίζω ότι σας ξέρω πλέον). ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
(ελπίζω να είναι σωστό!)
3.-Τα ζευγάρια
Β. Καίριος - καιρικός
4.-Τα ζευγάρια
Α. Συμμετέχω, μετέχω
Β. Πρόκειται, επίκειται
5.- Τα:
Α. Πυρανάλωμα του πυρός
Β. Υπέθαλπτε εγκληματία
(ή κάτι τέτοιο έλεγε....) γιατί όχι επέτρεψε και γιατί όχι με δύο λάμδα το επέβαλες?(Τα σωστά σε Bold..)
-
pant
- Δόκιμος

[quote="mdelakos"]Wx, guys molis thimithika oti ekana mia tragiki mlkia.
stis erwtiseis pou den apantisa(oi opoies itan 3), de simplirwsa to teleutaio tetragwnaki pou elege "de gnwrizw". lete na exw kapoia kirwsi?
elpizw to poli poli na mou tis piasoun lathos kai na mou
afairesoun 1,5 vathmo...
koita twra agxos pou exw na travixw gia mia tetoia mlkia, an einai dynaton
takisrhodes83 έγραψε:Μπραβο που παρατηρησες την αποχη, εγω δεν το σκεφτηκα...
Ειλικρινα λυπαμαι οσους εδωσαν 1000 για φροντιστηριο, μεχρι στιγμης εχουν χασει 500 ευρουλακια. Ηταν αναμενομενα σχετικα ευκολα. Αυτο που με μπερδεψε λιγο ηταν οτι σε ολες τις ερωτησεις οι δοθεισες προτασεις ηταν Α,Β,Γ,Δ και το ιδιο οι απαντησεις, με αποτελεσμα να μεταφερω λαθος μια απαντηση απο το ερωτηματολογιο στα κουτακια. Οταν ρωτησα τι μπορει να γινει, η επιτηρητρια φωναξε την υπευθυνη μηπως μου δωσουν αλλο δελτιο απαντησεων, αλλα αυτη ειπε οτι δεν υπαρχει χρονος... (υπηρχαν 30 λεπτα), Σημειωτεον οτι στις οδηγιες λεει οτι απαγορευεται η διορθωση, οχι η αλλαγη του δελτιου. Αυτα κ ιδωμεν... Καλη τυχη!
Η σωστή απάντηση θα ήταν ότι δεν μπορούν να στο αλλάξουν λόγο της ειδικής ετικέτας με τα προσωπικά σου στοιχεία. Είναι μοναδική οπότε και δεν θα είχαν άλλη να σου κολλήσουν στο απαντητικό φυλλάδιο.
-
logistria
- Μαθητευόμενος

mdelakos έγραψε:Wx, guys molis thimithika oti ekana mia tragiki mlkia.
stis erwtiseis pou den apantisa(oi opoies itan 3), de simplirwsa to teleutaio tetragwnaki pou elege "de gnwrizw". lete na exw kapoia kirwsi?
elpizw to poli poli na mou tis piasoun lathos kai na mou
afairesoun 1,5 vathmo...
koita twra agxos pou exw na travixw gia mia tetoia mlkia, an einai dynaton!
Σε παλαιότερο διαγωνισμό ένας φίλος μου το είχε ξεχάσει και αυτός. Από τον ΑΣΕΠ του απάντησαν εγγράφως ότι χάνεται το 1/4 του βαθμού σαν να ήταν λάθος. Από τα αποτελέσματα που πήρε, αποδείχτηκε ότι έτσι είχε υπολογιστεί, κόπηκαν οι βαθμοί.
-
spirtula
- Μαθητευόμενος

Πάει και αυτό...εκείνη την ώρα μου φάνηκαν σχετικά νορμαλ τα θεματα (ειδικά αν σκεφτει κανεις οτι ήταν επιπεδο ΠΕ), ένιωθα δλδ οτι όσα δεν ήξερα έφταιγα εγώ που δεν τα ήξερα και δεν ήταν τρελες οι απαιτήσεις. Τώρα βεβαια εχω αρχίσει να αμφιβάλω για τα πάντα.
Από τη δευτερη ενότητα ζορίστηκα πολυ στο δίκαιο (καθότι άσχετη με το σπορ) δια της εις άτοπο επαγωγής τα απαντησα τα περισσότερα!!!!
Απο την 1η ενότητα θυμάμαι και ένα που έλεγε
"χάρη στην εγκαιρη επεμβαση της αστυνομίας"
"..έχουμε σταματήσει να εξαγαγουμε υλικά αλλά συνεχίζουμε να εισάγουμε.."
η δευτερη ερώτηση νομίζω ήθελε απάντηση "συγκροτήθηκε"
και μετα αυτά που είπατε και εσεις είχε αρκετες αναμενόμενες παγίδες αλλα ήταν λογικό γιατι απο τους 2500 πρέπει να ξεχωρίσουν 80!
Πάντως στο 15 Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης δεν έδιναν μόνο όσοι είχαν δηλώσει και τα ΄2, εγω έδινα εκεί μόνο για αερολιμενικός...και η αποχη στην αίθουσα 1 ήταν 4 στους 17.
Από τη δευτερη ενότητα ζορίστηκα πολυ στο δίκαιο (καθότι άσχετη με το σπορ) δια της εις άτοπο επαγωγής τα απαντησα τα περισσότερα!!!!
Απο την 1η ενότητα θυμάμαι και ένα που έλεγε
"χάρη στην εγκαιρη επεμβαση της αστυνομίας"
"..έχουμε σταματήσει να εξαγαγουμε υλικά αλλά συνεχίζουμε να εισάγουμε.."
η δευτερη ερώτηση νομίζω ήθελε απάντηση "συγκροτήθηκε"
και μετα αυτά που είπατε και εσεις είχε αρκετες αναμενόμενες παγίδες αλλα ήταν λογικό γιατι απο τους 2500 πρέπει να ξεχωρίσουν 80!
Πάντως στο 15 Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης δεν έδιναν μόνο όσοι είχαν δηλώσει και τα ΄2, εγω έδινα εκεί μόνο για αερολιμενικός...και η αποχη στην αίθουσα 1 ήταν 4 στους 17.
-
takisrhodes83
- Δόκιμος

-
spirtula
- Μαθητευόμενος

-
takisrhodes83
- Δόκιμος

spirtula έγραψε:να ρωτησω κατι αφελες... ηταν 45 ερωτησεις δηλ 100/45=2.222 η καθεμια?
και αν κανεις μια λαθος, αφαιρειται το 2.222 + 0.555 που ειναι το 1/4 δηλαδη 1 λαθος απαντηση εχει κοστος 2.777 ?
ενω αν αφηνες μια αναπαντητη μονο το 2.222 ?
Όχι καλέ για κάθε λάθος αφαιρείται 2,222/4 δλδ 0,55.
Τοτε τι νοημα εχει η αρνητικη βαθμολογηση? Λογικα αφαιρειται και η αξια της ερωτησης, και το επιπλεον 0.555. Εστω κανεις 1 λαθος και 1 αναπαντητη. Αρα εχεις αριστα τις 43 ερωτησεις δηλ. 95.546/100 αφαιρεις και 0.555 για το 1 λαθος και πας 94.991. Αυτο καταλαβαινω απο την αρνητικη βαθμολογηση. Τουλαχιστον στο πανεπιστημιο ετσι ηταν, γι αυτο και ειναι ασχημο πραγμα. Προσπαθει δηλαδη να τιμωρησει το λοττο στα πολλαπλης.
-
spirtula
- Μαθητευόμενος

Εννοώ οτι αφαιρείται 0,55 απο την βαθμολογία που έχεις συγκεντρώσει στα θετικά, ίσως δεν το έγραψα σωστά ή δεν κατάλαβα την λογική της ερώτησης.
Εννοείται οτι για μια λανθασμένη ερώτηση δεν παίρνεις τα 2,22 μόρια που δίνει, απο εκεί και περα σου αφαιρούνται 0,55.
Sorry αλλά ακόμη ζαλισμένη είμαι απο τη "βαθια σκεψη των εξετάσεων"...πλάκα κάνω!
Εννοείται οτι για μια λανθασμένη ερώτηση δεν παίρνεις τα 2,22 μόρια που δίνει, απο εκεί και περα σου αφαιρούνται 0,55.
Sorry αλλά ακόμη ζαλισμένη είμαι απο τη "βαθια σκεψη των εξετάσεων"...πλάκα κάνω!
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες