Νέα Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών

Διαγωνισμοί με σειρά προτεραιότητας σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
baiz
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό baiz » Σάβ Μαρ 01, 2008 9:54 am

apostolisdddd έγραψε:
baiz έγραψε:Και γω παιδια απο κατι πληροφοριες που ειχα απο υποτιθεμενες "εγκυρες πηγες" μου ειπαν οτι θα βγει η προκυρηξη. Μακαρι να βγει και να ειναι αξιοκρατικη. Παντως το μονο που με ξενερωνει προσωπικα ειναι οτι στα κριτηρια μοριοδοτησης οπως εχουν για ΔΕΑ και Ειδικες Δυναμεις θα επρεπε να εχουν και για Στρατονομια!

baiz, έλεος πια: ένας με τη στρατονομία, άλλος με την ΕΛΔΥΚ... Χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν, και ειδικά κάποιον που έκανε το χρέος του, έχει παραγίνει αυτή η κατάσταση. Οι ΔΕΑ τα μόρια τα παίρνουν γιατί είχαν την όρεξη να κάτσουν +50% της θητείας τους, οι ειδικοδυναμίτες γιατί πήγαν 100% εθελοντικά να φάνε τα γ#######, και πιστεύω όλοι συμφωνείτε ότι δικαιούνται και αξίζουν τα μόρια. Ο στρατονόμος τι παραπάνω έκανε από τον τεθωρακισμένο και τον πεζικάριο δλδ;

Κοιτα φιλε μου αν ενα σωμα εχει να κανει αμεσα με την αστυνομια ειναι η Στρατονομια και οχι οι ΔΕΑ ουτε οι ειδικες δυνάμεις,απο εκει και περα να συμφωνησω οτι οι ειδικοδυναμιτες ειχαν μια α΄εκπαιδευση και δικαιως ειναι στην προκυρηξη. ο ΔΕΑ ομως του μηχανικου,τεχνικου,πεζικου και οποιουσηποτε σωματος τί σχεση εχουν με ολα αυτα??? ποια εκπαιδευση εκανε??επειδη εκατσε 5μηνες παραπανω και πληρωνοτανε??? Τωρα για το τι εκπαιδευση παραπανω εχει κανει ο Στρατονομος προφανως πρεπει να εχεις τρομερη αγνοια επι του θεματος.Οταν εγω διαβαζα στρατιωτικο ποινικο δικαιο,οταν εκανα συλληψεις και μεταγωγες,οταν εκανα υπηρεσιες σε ΣΦΑ,οταν εκανα τροχονομια και συνοδεις επισημων προσωπων αλλοι πινανε καφεδακι στα ΚΨΜ και φευγανε στις 2 σαν στελεχη!!! Οποτε μη μου λες τωρα για το ΤΙ? παραπανω εχει κανει ο Στρατονομος!! (Φιλικα πάντα)

apostolisdddd
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό apostolisdddd » Σάβ Μαρ 01, 2008 12:34 pm

Να τα πάρουμε με τη σειρά:
Οι ΔΕΑ και οι καταδρομείς ότι κάναν το κάναν εθελοντικά. Τους ρωτήσαν, είπαν ναι, θέλω και παίρνουν τα μόρια. Στη στρατονομία, ναι μεν δηλώνατε εθελοντικά, αλλά, όπως το βλέπω εγώ , ήταν μια απλή μετάταξη. Προσωπικά διαφωνώ με το να έχουν οι ΔΕΑ την ίδια μοριοδότηση με τους καταδρομείς, γιατί δε θεωρώ το ίδιο ΣΕΑΠ και ΣΒΕΑ,αντάρτη, ΤΠΕΝ, κτλ. Αλλά και οι 5 μήνες που λες δεν είναι και κάτι ασήμαντο, και επιπλέον λάβε υπόψη σου ότι μεγάλο ποσοστό των ΔΕΑ προέρχονται από καταδρομείς που δηλώσαν ΔΕΑ ΕΔ και τους κάναν ΔΕΑ ΠΖ.

Για την εκπαίδευση: και πάλι προσωπική μου άποψη, αλλά η εκπαίδευση που παρέχει ο στρατός σε εφέδρους είναι άχρηστη σε αστυνομικούς, τόσο του καταδρομέα, του ΔΕΑ και του πεζικάριου όσο και του στρατονόμου. Εννοώ ότι αυτά που έμαθες εσύ ως στρατονόμος θα σου είναι άχρηστα αν προσληφθείς σαν ειδικός φρουρός : δεν θα ελέγξεις ποτέ την εξωτερική εμφάνιση κάποιου πχ, δεν θα εφαρμόσεις ποτέ τον Στρατιωτικό Κανονισμό (δεν είμαι 100% σίγουρος ότι λεγόταν έτσι), όπως και ο καταδρομέας δεν θα αξιοποιήσει τη δική του εκπαίδευση. Το νόημα των μορίων είναι να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες άτομα που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις και να αντέξουν κάποια εξτρά ταλαιπωρία.

Και κάτι τελευταίο, αυτοί που πίναν καφέ στα ΚΨΜ και φεύγαν σαν στελέχη είχαν χρεωμένες αποθήκες, άρματα, διαχειρίσεις και, κυρίως, στρατιώτες, κι όποτε γινόταν η στραβή ήταν αυτοί που βγαίναν πρώτοι στον τάκο, πριν από τα στελέχη.

baiz
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό baiz » Σάβ Μαρ 01, 2008 2:32 pm

Καταρχας να διευκρινισω οτι δεν μειωνω κανενα σωμα!! απλα ειπα οτι το πλησιεστερο σωμα στην αστυνομια ηταν ειναι και θα ειναι η Στρατονομια! Και τα καθηκοντα Στρατονομου σε μαχιμες μοναδες ηταν πολυ πιο "αστυνομικου"τυπου απο αυτα που εχουν τωρα οι ειδικοι φρουροι. Δηλαδη οταν εχεις σε καθημερινη βαση συνοδειες-τροχονομιες-βεβαιωση παραβασεων-συμβαντα με συμπλοκες-ναρκωτικα-ελεγχους-μεταγωγες και οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις,τοτε τι ποιο κοντινο στην αστυνομια σωμα υπαρχει?? Με αυτο το σκεπτικο ειπα οτι θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να υπαρχει στη προκυρηξη!!

eidikos_frouros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό eidikos_frouros » Σάβ Μαρ 01, 2008 10:01 pm

Με τη σειρά μου να σχολιάσω τα παραπάνω:

1.Στρατονόμοι. Η εκπαίδευση στο κεντρο στρατονομίας είναι δύσκολη με διάβασμα , πειθαρχία, καψώνι, αντίστοιχα των ειδικών δυνάμεων.Απο κει και πέρα στη μονάδα ειναι παρα πολύ χαλαρά (πιο χαλαρά δεν γίνεται) τα πράγματα,ήταν ο αδερφός μου και το ξέρω πολύ καλά.Γι αυτό να πάς στρατονομία θέλει καλό βύσμα, δεν πηγαίνεις όπως στις ειδικές δυνάμεις μόνο αν το δηλώσεις.Ωστόσο σαν σώμα ειναι πολύ κοντά στην Αστυνομία και θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου να μοριοδοτείται, με λιγότερα εστω μόρια.

2.Δόκιμοι. Του πεζικού δεν πιστεύω ότι έπρεπε να πέρνουν μόρια. Των ειδικών δυνάμεων ναι,αλλά 4 και όχι 8.

3.Και στα αθλήματα επιβάλλεται να προστεθούν οι έλξεις. Έτσι θα μείνουν α΄π έξω αρκετοί απίθανοι τύποι που δεν κάνουν με τίποτα για σώμα ασφαλείας.

apostolisdddd
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό apostolisdddd » Κυρ Μαρ 02, 2008 2:31 pm

eidikos_frouros έγραψε:Με τη σειρά μου να σχολιάσω τα παραπάνω:

1.Στρατονόμοι. Η εκπαίδευση στο κεντρο στρατονομίας είναι δύσκολη με διάβασμα , πειθαρχία, καψώνι, αντίστοιχα των ειδικών δυνάμεων.Απο κει και πέρα στη μονάδα ειναι παρα πολύ χαλαρά (πιο χαλαρά δεν γίνεται) τα πράγματα,ήταν ο αδερφός μου και το ξέρω πολύ καλά.Γι αυτό να πάς στρατονομία θέλει καλό βύσμα, δεν πηγαίνεις όπως στις ειδικές δυνάμεις μόνο αν το δηλώσεις.Ωστόσο σαν σώμα ειναι πολύ κοντά στην Αστυνομία και θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου να μοριοδοτείται, με λιγότερα εστω μόρια.

2.Δόκιμοι. Του πεζικού δεν πιστεύω ότι έπρεπε να πέρνουν μόρια. Των ειδικών δυνάμεων ναι,αλλά 4 και όχι 8.

3.Και στα αθλήματα επιβάλλεται να προστεθούν οι έλξεις. Έτσι θα μείνουν α΄π έξω αρκετοί απίθανοι τύποι που δεν κάνουν με τίποτα για σώμα ασφαλείας.

1. Έχει μια λογική, αλλά έτσι ... μοριοδοτούνται τα βύσματα: <<έλα ανιψούλη, θα σε βάλω στρατονομία, θα την περάσεις ψιλοχαλαρά και θα πάρεις και τα μόρια>>.
2. Για μένα πιο σωστό θα ήταν όλοι οι ΔΕΑ να παίρνουν 2, και ο ΔΕΑ ΕΔ 2+4. Μην ξεχνάτε ότι για αρκετούς, το μόνο κίνητρο να γίνουν ΔΕΑ ήταν τα μόρια, καλώς ή κακώς.
3. +1.000.000. Αλλά και πάλι, πήγα πρόσφατα για αθλήματα στην πυροσβεστική, και τη δεύτερη μέρα, μετά τις έλξεις, τα απίθανα τυπάκια ήταν πάλι εκεί.

Και να διευκρινήσω ότι δεν ήμουν ΔΕΑ ούτε έχω απολυτήριο ΕΔ.

eidikos_frouros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό eidikos_frouros » Κυρ Μαρ 02, 2008 8:33 pm

Πολύ σωστά όσα γράφεις, συμφωνώ.

dimitris1975
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό dimitris1975 » Κυρ Μαρ 02, 2008 9:31 pm

apostolisdddd έγραψε:
eidikos_frouros έγραψε:Με τη σειρά μου να σχολιάσω τα παραπάνω:

1. Έχει μια λογική, αλλά έτσι ... μοριοδοτούνται τα βύσματα: <<έλα ανιψούλη, θα σε βάλω στρατονομία, θα την περάσεις ψιλοχαλαρά και θα πάρεις και τα μόρια>>.
2. Για μένα πιο σωστό θα ήταν όλοι οι ΔΕΑ να παίρνουν 2, και ο ΔΕΑ ΕΔ 2+4. Μην ξεχνάτε ότι για αρκετούς, το μόνο κίνητρο να γίνουν ΔΕΑ ήταν τα μόρια, καλώς ή κακώς.
3. +1.000.000. Αλλά και πάλι, πήγα πρόσφατα για αθλήματα στην πυροσβεστική, και τη δεύτερη μέρα, μετά τις έλξεις, τα απίθανα τυπάκια ήταν πάλι εκεί.

Και να διευκρινήσω ότι δεν ήμουν ΔΕΑ ούτε έχω απολυτήριο ΕΔ.

i moriodotisi ton dea einai poly sosti opos poli sosti einai i moriodotisi ton eidikodynamiton......

epipleon o dokimos pu itan eidikes dynameis perni moria ke san dea alla ke san eidikes dynameis........

sosto ke oi stratonomoi na pernun moria

opoios ehei peraseia po seap

to kedro ekpedeysis stratonomias

ke opoioi itan eidikodynamites borei na katalavun oti einai sosti i moriodotisi ohi mono gia logus ekpedeysis alla ke peitharhias........ta pedia ayta ehun perasei ena psyhologiko sholeio (oloi mas pu perasame ayta ta shloeia xerume).......pu se kamia periptosi enas sminitis i enas oplitis peziku ehei perasei.........

ekpedeysi-ypeythinotita-peitharhia-synepeia-psyhologiki ekpedeysi.....se mikro i megalo vathmo ta perasame.......(ego prosopika den epidioko thesei eidikon fruron) alla i alitheia einai oti sosta yparhei i moriodotisi..........

eidikos_frouros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό eidikos_frouros » Τετ Μαρ 05, 2008 4:21 pm

Μέσα στον Απρίλιο θα βγει η προκήρυξη. Ακούγεται για 2500 με 3000 διοτι θα ανοιξουν περιπου 300 θεσεις για τους παλιούς στα ΤΑΕ Κρήτης.

tolman83
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό tolman83 » Τετ Μαρ 05, 2008 6:02 pm

Μερικες ερωτησεις στους παλιοτερους επιτυχοντες.εχω πρωτο ξαδερφο ο οποιος ειναι υπερτασικος.λιγο βεβαια αλλα ειναι!στους γιατρους αν φτασει η ωρα θα περασει?εχει ψηλη βαθμολογια κοντα στα 2800 μορια,λογω ειδικων δυναμεων γι'αυτο ρωταω.ειναι εκει λιγο χαλαρα τα πραγματα ή θα του πουνε αντε γεια!πρωτων σου μετρανε πιεση?για ποιους λογους σε κοβουνε?αν καποιος μπορει να μας πει αναλυτικα τη διαδικασια με τους γιατρους πραγματικα θα βοηθουσε!!!οσο για μενα εχω ενα μικρο τατουαζ, θα τους ενοχλησει?(αν με το καλο παντα!!)πολλα λεγονται γυρω-γυρω γι'αυτο εσεις που τα περασατε βοηθηστε!

eidikos_frouros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό eidikos_frouros » Τετ Μαρ 05, 2008 7:18 pm

Γεια τον ξάδερφό σου δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Πάντως ειδα οτι κόψανε άτομα για μυωπία. >4,5 βαθμούς. Για το τατουάζ, αν ειναι μικρο και τους το πεις δεν θα εχεις πρόβλημα κανενα. Αν όμως όταν ρωτησουν τους το κρυψεις και θα το ανακαλύψουν σιγουρα μετα , θα χεις πρόβλημα.

tolman83
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό tolman83 » Τετ Μαρ 05, 2008 7:46 pm

την πιεση στη μετρανε ομως θυμασαι?ή μονο καρδιογραφημα?

XRISTOP
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό XRISTOP » Τετ Μαρ 05, 2008 10:40 pm

eidikos_frouros έγραψε:Μέσα στον Απρίλιο θα βγει η προκήρυξη. Ακούγεται για 2500 με 3000 διοτι θα ανοιξουν περιπου 300 θεσεις για τους παλιούς στα ΤΑΕ Κρήτης.

ayto twra einai apo egkurh phgh h etsi akousthke....???

Billythekid
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Billythekid » Πέμ Μαρ 06, 2008 11:53 am

Υπάρχει περίπτωση να ζητάν ως τυπικό προσόν Δίπλωμα ιεκ εκτός απο Απολυτήρια λυκείων;
Δηλαδή να ζητούν τίτλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οπoioι βεβαια δεν ανήκουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

eidikos_frouros
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό eidikos_frouros » Παρ Μαρ 07, 2008 11:25 am

όχι δεν γινονται αυτα. Απλά λογικά το πτυχιο του συγκεκριμένου ΙΕΚ θα δίνει 2 μόρια.

robot
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό robot » Παρ Μαρ 07, 2008 11:34 am

Οσον αφορα τα ορια ηλικιας γνωριζει κανεις εαν θα υπαρξει αυξηση οπως εγινε και στην Πυροσβεστικη;

Επιστροφή σε “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες