Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
-
Sevoula
- Δόκιμος

-
deefunxion
- Μόνιμος

Διαλέξεις
ξέρει κανείς αν υπάρχουν διαλέξεις των ενοτήτων του πρώτου σταδιου για τα δυο μαθηματα μαγνητοφωνημένες ?
-
pazzo80
- Μαθητευόμενος

sdd
geia se olous..paidia thek=lw na rwthsw ean kapoios mpei o diorismos tou exei sxesh me to ptyxio pou exei?dhladh kapois filolos gia paradeigma tha parei idia thesh me kapoion me ptyxio nomikhs?k kati allo ti xrhmata perneis?eyxaristw
-
Maria_80
- Μόνιμος

-
babycobra
- Δόκιμος

-
Maria_80
- Μόνιμος

Γεια τη βιβιογραφία και την προκήρυξη του προηγούμενου διαγωνισμού πήγαινε. Διάβασε προσεκτικά την προκήρυξη για να καταλήξεις πρώτα ποιο μάθημα θέλεις να πάρεις επιλογή για το δεύτερο στάδιο και σε ποια σχολή θέλεις να δώσεις (ΕΣΤΑ ή ΕΣΔΔ ή και στις 2). http://www.ekdd.gr/Prokhryx.asp
Πότε θες να δώσεις σε αυτό το διαγωνισμό ή στον επόμενο? Αν θες να δώσεις σε αυτό καλό είναι να κάνεις φροντιστήριο γιατί δεν έχει χρόνο. Εκεί θα σου δώσουν σημειώσεις και δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα βιβλία. Για να διαβάσεις όλη τη βιβλιογραφία μέσα σε 2 περίπου μήνες που μένουν είναι δύσκολο γιατί είναι πάρα πολλά. Τώρα αν σου φανούν ακριβά ή χρονοβόρα τα φροντιστήρια μπορείς να αγοράσεις μόνο τις σημειώσεις τους. Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τους για τιμές. Καλύπτουν όλη την ύλη και είναι μια καλή και γρήγορη λύση. Καλή πηγή είναι και το Internet που μπορείς να βρεις άρθρα, νόμους κτλ σχετικά με την ύλη με λίγο ψάξιμο. Ακόμα και αν δεν προλάβεις να διαβάσεις για αυτό το διαγωνισμό καλό είναι να δώσεις για να δεις τη διαδικασία και το ύφος των εξετάσεων και μπορεί να είσαι τυχερός/η, που ξέρεις?
Πότε θες να δώσεις σε αυτό το διαγωνισμό ή στον επόμενο? Αν θες να δώσεις σε αυτό καλό είναι να κάνεις φροντιστήριο γιατί δεν έχει χρόνο. Εκεί θα σου δώσουν σημειώσεις και δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα βιβλία. Για να διαβάσεις όλη τη βιβλιογραφία μέσα σε 2 περίπου μήνες που μένουν είναι δύσκολο γιατί είναι πάρα πολλά. Τώρα αν σου φανούν ακριβά ή χρονοβόρα τα φροντιστήρια μπορείς να αγοράσεις μόνο τις σημειώσεις τους. Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τους για τιμές. Καλύπτουν όλη την ύλη και είναι μια καλή και γρήγορη λύση. Καλή πηγή είναι και το Internet που μπορείς να βρεις άρθρα, νόμους κτλ σχετικά με την ύλη με λίγο ψάξιμο. Ακόμα και αν δεν προλάβεις να διαβάσεις για αυτό το διαγωνισμό καλό είναι να δώσεις για να δεις τη διαδικασία και το ύφος των εξετάσεων και μπορεί να είσαι τυχερός/η, που ξέρεις?
-
alex4
- Δόκιμος

paidia eleos me ta frontisthria...Maria_80 ti tha pei oti to pio gnwsto einai to tade h to allo...kanoume kai diafhmish akoma kai edw sto forum, oti kalytero gia aytous....de lew oti to ekanes epithdes, alla ok as mhn toys dinoume kai emeis pathma apo edw mesa....
pazzo80 to frontisthrio se kalyptei se kapoia basika themata an den exeis idea oute apo kratos-politikes episthmes oute apo oikonomika....alla sto ksanalew mono sta BASIKA...apo ekei kai pera o sygekrimenos diagwnismos apaitei kritikh ikanothta pou de sthn parexei kanena frontisthrio oso kai na kaneis...mono apo monos sou prepei na exeis epafh me epikairothta kathws ta themata apo ekei mpainoun....papagalia den paizei sto sygekrimeno diagwnismo
pazzo80 to frontisthrio se kalyptei se kapoia basika themata an den exeis idea oute apo kratos-politikes episthmes oute apo oikonomika....alla sto ksanalew mono sta BASIKA...apo ekei kai pera o sygekrimenos diagwnismos apaitei kritikh ikanothta pou de sthn parexei kanena frontisthrio oso kai na kaneis...mono apo monos sou prepei na exeis epafh me epikairothta kathws ta themata apo ekei mpainoun....papagalia den paizei sto sygekrimeno diagwnismo
-
haer7
- Μόνιμος

Τα φροντιστήρια είναι άχρηστα σε αυτό το διαγωνισμό γιατί πολύ απλά δεν έχει να κάνει σε τίποτα με διαγωνισμούς στύλ υπουργείου οικονομικών. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν μόνο αν κάποιος είναι απίστευτα άσχετος και πρέπει να κατανοήσει βασικές έννοιες στο κράτος ή στην πολιτική οικονομία. Αλλά πάντα το δεύτερο ή τρίτο ερώτημα είναι κρίσεως και απαιτείται πολύ καλή ενημέρωση άπό εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, internet, αρθρογραφία, βιβλία (όχι πανεπιστημιακά) και αυτό εννοείται θα πρέπει να γίνει σε συνεχόμενη βάση.
Εγώ πάντως μία συμβουλή έχω να δώσω έχοντας συμμετάσχει 2 φορές στον διαγωνισμό, μην προσπαθήσετε να παπαγαλίσετε, τσάμπα θα χάσετε το καιρό σας. Είναι άπειρη η ύλη και η βιβλιογραφία που προτείνεται από το ΕΚΔΔ, και αυτή έτσι και αλλιώς είναι η δυσκολία, να προσπαθήσετε να συμπυκνώσετε όλη αυτή την ύλη. Πάντως προτιμείστε παναπιστιμιακά συγγράματα και όχι τις εκδόσεις φροντιστηρίων που είναι απαράδεκτες.
Εγώ πάντως μία συμβουλή έχω να δώσω έχοντας συμμετάσχει 2 φορές στον διαγωνισμό, μην προσπαθήσετε να παπαγαλίσετε, τσάμπα θα χάσετε το καιρό σας. Είναι άπειρη η ύλη και η βιβλιογραφία που προτείνεται από το ΕΚΔΔ, και αυτή έτσι και αλλιώς είναι η δυσκολία, να προσπαθήσετε να συμπυκνώσετε όλη αυτή την ύλη. Πάντως προτιμείστε παναπιστιμιακά συγγράματα και όχι τις εκδόσεις φροντιστηρίων που είναι απαράδεκτες.
-
Maria_80
- Μόνιμος

Ούτε εγώ κάνω φροντιστήριο γιατί δεν έχω καμία όρεξη να δώσω τα ωραία μου λεφτάκια (που δεν έχω κιόλας!) για να μου λένε πράγματα που μπορώ να μάθω και μόνη μου. Υπάρχει όμως κόσμος που πάει και το σέβομαι. Μερικοί για παράδειγμα δεν έχουν την πειθαρχία να διαβάσουν μόνοι τους. Μπορεί να είναι επιδερμικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την ύλη και να προσφέρουν γνώσεις fast food αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν κακό σε κανέναν. Για όσους δεν έχουν χρόνο ή υπομονή να ψάξουν για πηγές είναι μια λύση. Μην τα αντιμετωπίζεται τόσο αυστηρά. Επαναλαμβάνω και εγώ δεν πηγαίνω ούτε θα πήγαινα αλλά αυτό είναι θέμα επιλογής και τίποτα παραπάνω.
-
ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΣ
- Μόνιμος

Maria_80 έγραψε:Γεια τη βιβιογραφία και την προκήρυξη του προηγούμενου διαγωνισμού πήγαινε. Διάβασε προσεκτικά την προκήρυξη για να καταλήξεις πρώτα ποιο μάθημα θέλεις να πάρεις επιλογή για το δεύτερο στάδιο και σε ποια σχολή θέλεις να δώσεις (ΕΣΤΑ ή ΕΣΔΔ ή και στις 2). http://www.ekdd.gr/Prokhryx.asp
H PROKYRHJH POTE LETE NA BGEI?
-
ioazon
- Προϊστάμενος

Sevoula έγραψε:Δηλαδή ioazon περίπου πότε να υπολογίζουμε το Α στάδιο? Υπάρχει περίπτωση να πάει μετά τον Μάιο?
Αν υπολογίσεις, δεν προφταίνουν πριν τον Μάιο - Πάσχα.
Πρέπει να βγει η προκήρυξη, να δοθούν καμιά 20αριά μέρες προθεσμία για κατάθεση δικαιολογητικών, να συγκεντρωθούν οι αιτήσεις, να οργανωθεί το πράμα. Θέλει περίπου 50 μέρες από την έκδοση της προκήρυξης [αν θυμάμαι καλά]
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες