Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Παρ Φεβ 08, 2008 3:46 pm

Μπαρντόν, δεν είχα χρόνο νωρίτερα:

alex4 έγραψε:pes oti mpaineis sth sxolh kai kata th diarkeia ths foithshs thes na dwseis se diagwnismo ΑΣΕΠ. bgainoun ta apotelesmata prin teleiwseis th sxolh kai pernas ASEP. mporeis na fygeis apo th sxolh?

Φαντάζομαι πως θα σου ζητήσουν τα λεφτά πίσω. Είναι λίγο κινέζικο αυτό που ρωτάς. Ίσως να μην έχει τύχει και ποτέ. Εγώ στη θέση σου [αν θεωρούσα πως καταθέτω τα χαρτιά μου σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας και έχω πιθανότητες να διοριστώ κάπου καλά] ίσως να μην έδινα καθόλου στη Σχολή.

alex4 έγραψε:...den exei kammia sxesh me thn 5etia pou isxyei sto dhmosio opou prin kleisei, den mporeis na dwseis gia allh thesh toy dhmosiou etsi den einai?

Η 5ετία ισχύει για όποιον έχει διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ που δεν μπορεί να ξανακαταθέσει χαρτιά σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ πριν περάσει η 5ετία. Αν διοριστείς άλλο τρόπο καταθέτεις τα χαρτιά σου μέσω ΑΣΕΠ οποτεδήποτε.

Peterv έγραψε:Σενάρια:

1) Ο Α προσλαμβάνεται τον Μάιο του 2008 στο Υπουργείο Χ. Τον Οκτώβριο του 2008 είναι στους επιτυχόντες της ΕΣΔΔ. Τι γίνεται τότε;

2) Ο Α πετυχαίνει στην ΕΣΔΔ τον Οκτώβριο του 2008 και τον Νοέμβριο του 2008 είναι στους επιτυχόντες για θέση στο Υπουργείο Χ. Τι γίνεται τότε;

Thx!!!

Όπως απαντήθηκε
Σενάριο 1: αποσπάσαι στην Σχολή από το υπουργείο σου και όταν τελειώσεις ή επιστρέφεις στο Υπουργείο σου ή πας σε όποιο σου λάχει με βάση την σειρά κατάταξης και τις προτιμήσεις σου.
Σενάριο 2: όπως παραπάνω, είναι λίγο κινέζικο.

nine έγραψε:Ioazon-ή κάποιος άλλος που έχει δώσει εξετάσεις- μπορείς να μας περιγράψεις τη διαδικασια?

Δίνετε εξετάσεις το απόγευμα. Είναι μαζεμένη η επιτροπή που βάζει τα θέματα από το πρωί. Προτείνουν θέματα ως εξής:
- η προκήρυξη στο τελευταίο μέρος έχει περιγραφεί των μαθημάτων με απαρίθμηση των "σημείων" που πρέπει να ξέρει κανείς.
- οι καθηγητάδες μπορούν ή να προτείνουν 3 αυτοτελή θέματα από 3 "σημεία" της προκήρυξης ή να προτείνουν 3 θέματα που να περιέχουν ζητήματα από 3 "σημεία" συνδυαστικά
-καταλήγουν σε 3 θέματα και τότε καλούνται υποψήφιοι [1 από κάθε αίθουσα] και τους βάζουν μπροστά τους, 3 φακέλους. Όποιος υποψήφιος πεταχτεί πρώτος (όλοι ντρέπονται) διαλέγει έναν φάκελο. Ο φάκελος ανοίγεται μπροστά στους υποψήφιους [δεν τους λένε το θέμα, απλά τους το δείχνουν]. Ανοίγονται και οι άλλοι φάκελοι και τους δείχνονται τα θέματα. Τα θέματα που δεν πέφτουν μπορείς μετά τις εξετάσεις να πας να τα δεις [εγώ τα είχα αντιγράψει κιόλας και τα είχα δώσει και στο φροντιστήριο που πήγαινα τότενες].
Αυτά για το 1ο στάδιο.

nine έγραψε:Ειδικά σχετικά με την παρουσίαση "φακέλου" : Η προκήρυξη λέει ότι ειναι "γραπτή και προφορική" αλλά δεν διευκρινίζει περισσότερα...Υπάρχει δηλαδή ένα υλικό που δίνεται και ο υποψήφιος κάνει σύνθεση? Απαντά σε ερωτήματα?

Ημέρα φακέλου
Μπαίνεις στην αίθουσα, σου δίνουν έναν φάκελο που μπορεί να περιέχει από 50-120 σελίδες με αποσπάσματα από άρθρα, βιβλία, συνεντεύξεις, νόμους [αρκετές φορές αυτά είναι από την προτεινόμενη βιβλιογραφία], τα διαβάζεις τσακιστηδόν και απαντάς στις ερωτήσεις. Καλά λέει ο rickardo να διαβάσεις πρώτα τις ερωτήσεις, για να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις.
Επειδή ο φάκελος σχετίζεται με το μάθημα που δίνεις στο 2ο στάδιο, σίγουρα θα έχεις πολλά να γράψεις και αυτά που θα περιλαμβάνει ο φάκελος θα συμπληρώσουν τις γνώσεις σου.

Στα προφορικά σου κόβονται λίγο τα ποδαράκια και σε ρωτάνε ότι τους κατέβει σχετικό με τον φάκελο ή το γνωστικό αντικείμενο [έτσι δεν λένε το μάθημα στο 2ο στάδιο; αρχίζω να ξεχνώ, γιατρέ μου].

nine έγραψε:Επίσης αν μπορεί να μας πεί κάποιος πόσες σελίδες πρέπει να είναι οι απαντήσεις στο γραπτό μερος...

Όσες σελίδες θες, αρκεί να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, να περιλαμβάνουν και την άποψή σου καθώς και όλες τις πλευρές - απόψεις επί του θέματος. Πιστεύω οτι για κάποιον που έχει διαβάσει και έχει και γενικά αντίληψη για τα πράγματα, το πρόβλημα είναι "τι να πρωτογράψω" παρά "δεν έχω ιδέες".
Συμφωνώ για άλλη μια φορά με τον rickardo [τι κάνεις, ω ρε; χαθήκαμε]. Καλύτερα μαζεμένα γραπτά, παρά 100 σελίδες και να πλατιάζεις.

icetea έγραψε:Kαλησπέρα ioazon.
Xωρίς να θεωρήσεις ότι αμφισβητώ αυτό που λες, έχεις την καλοσύνη να μου εξηγήσεις πως προκύπτει αυτό? "Tο AΣEΠ κάνει 3-4 χρονάκια για πλάκα" για να διορίσει ποιούς? Mιλάς για τους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας? Για τους γραπτούς διαγωνισμούς? Ή μήπως λες για τους συμβασιούχους?
Eμένα με ενδιαφέρουν οι διαγωνισμοί με σειρά προτεραιότητας.

Αμφισβήτα με όσο θες, πουλάκι μου, κανένα πρόβλημα.
Όλοι οι διαγωνισμοί αργούνε. Φαντάσου οτι στο δικό μου υπουργείο είχαμε προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας που κατέθεταν δικαιολογητικά τον Απρίλη του 2005 και τα αποτελέσματα βγήκαν τον Απρίλη του 2007. [και πάλι λίγο κάνανε]
Οι γραπτοί πάλι θέλουν τουλάχιστον 2 χρόνια και άμα πέσεις και σε "κοιμίσικο" υπουργείο, μπορεί να κάνει και 1 χρόνο να σε διορίσει [ή άμα γίνουν εκλογές και έχει αναστολή διορισμών]. Άσε που, αν είσαι επιλαχών μπορεί να σου έρθει ο διορισμός ακόμα και 1,5 χρόνο μετά την έκδοση των οριστικών.

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Παρ Φεβ 08, 2008 3:51 pm

Τώρα που ξανα-ματα-παλι-σκέφτομαι το θέμα του "αν πετύχω σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ" λέω το εξής:
- σε υποχρεώνουν να μείνεις 10 χρόνια στο δημόσιο γενικώς, όχι στο συγκεκριμένο υπουργείο. Για να είμαι ειλικρινής δηλαδή, κι εγώ τώρα σκέφτομαι να δώσω κανα ΑΣΕΠ προκειμένου να φύγω απο κει που είμαι.
Αν έχεις ήδη τελειώσει την Σχολή, πιστεύω δεν έχεις πρόβλημα.

Αν όμως είσαι σπουδαστής... δεν ξέρω, εκεί περιπλέκονται τα προβλήματα.

Ishtar
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ishtar » Παρ Φεβ 08, 2008 4:59 pm

Ioazon στη δική μου τη σειρά μια κοπέλα πέρασε με το διαγωνισμό κανονικά στη σχολή και άρχισε να φοιτά όπως όλοι/ες μας. Μετά από τρεις-τέσσερις μήνες όμως τράβηξε μια μεγαλοπρεπή παραίτηση, γιατί είχε πετύχει στις εξετάσεις της Σχολής Δικαστών και φυσικά δεν ήταν ηλίθια να αφήσει το γάμο (Σχολή Δικαστών) και να πάει για πουρνάρια :wink:

Και απ΄ο,τι έμαθα αργότερα πλήρωσε το ποσο για την έως εκείνη τη στιγμή φοίτησή της.

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Παρ Φεβ 08, 2008 5:45 pm

ioazon, eyxaristw gia thn apanthsh sou apla lew kai egw ayto pou leei kai o Ishtar ligo pio panw...pes oti eisai spoudasths sthn ESDD apo septembrio kai dineis gia paradeigma ton febrouario toy neou etous gia ypourgeio oikonomikvn grapta(ypothetiko senario). pes oti bgainoun ta apotelesmata meta apo ena xrono enw esy eisai en energeia spoudasths sthn ESDD kai pernas ASEP(ligo koufo ayto ontws...)

isxyei ayto pou leei o Ishtar oti dhladh kratas th thesh toy ASEP kai teleiwneis kanonika th sxolh? an isxyei tote den yparxei kanena problhma. ennow yparxei thema sto na peis ston ASEP oti hdh foiteis sthn ESDD kai na xaseis th thesh toy ASEP? h logikh leei pws den yparxei problhma opws leei kai o Ishtar.

oxi oti tha dwsw kai sta dyo, apla gia plhroforiakous logous.

icetea
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό icetea » Σάβ Φεβ 09, 2008 3:23 pm

ioazon έγραψε:[Αμφισβήτα με όσο θες, πουλάκι μου, κανένα πρόβλημα.
Όλοι οι διαγωνισμοί αργούνε. Φαντάσου οτι στο δικό μου υπουργείο είχαμε προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας που κατέθεταν δικαιολογητικά τον Απρίλη του 2005 και τα αποτελέσματα βγήκαν τον Απρίλη του 2007. [και πάλι λίγο κάνανε]
Οι γραπτοί πάλι θέλουν τουλάχιστον 2 χρόνια και άμα πέσεις και σε "κοιμίσικο" υπουργείο, μπορεί να κάνει και 1 χρόνο να σε διορίσει [ή άμα γίνουν εκλογές και έχει αναστολή διορισμών]. Άσε που, αν είσαι επιλαχών μπορεί να σου έρθει ο διορισμός ακόμα και 1,5 χρόνο μετά την έκδοση των οριστικών.

ioazon σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. CU

ΦΙΛΙΚΑ

deefunxion
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό deefunxion » Σάβ Φεβ 09, 2008 3:40 pm

άλλοι παλεύουν για μια θεσούλα στελεχουλάκια να γίνουν, κι'άλλοι περάσαν κιόλας σε στους δύο διαγωνισμούς και δε ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν ... ωραία πράματα... καμμιά πρόβλεψη για το ποιά θέματα τελικά έχει διαμορφώσει η επικαιρότητα ως πιο πιθανά γιαυτή τη χρονιά μπορεί κανείς έμπειρος/η να πεί τη γνώμη του ? απ'οτι συζητιέται μέσα στις σχολές ποιές εννοιες δουλεύουν εκεί μέσα οι καθηγητές περισσότερο... με τι έχουν φάει σκάλωμα τον τελευταίο καιρό

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Σάβ Φεβ 09, 2008 3:57 pm

deefunxion έγραψε:άλλοι παλεύουν για μια θεσούλα στελεχουλάκια να γίνουν, κι'άλλοι περάσαν κιόλας σε στους δύο διαγωνισμούς και δε ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν ... ωραία πράματα... καμμιά πρόβλεψη για το ποιά θέματα τελικά έχει διαμορφώσει η επικαιρότητα ως πιο πιθανά γιαυτή τη χρονιά μπορεί κανείς έμπειρος/η να πεί τη γνώμη του ? απ'οτι συζητιέται μέσα στις σχολές ποιές εννοιες δουλεύουν εκεί μέσα οι καθηγητές περισσότερο... με τι έχουν φάει σκάλωμα τον τελευταίο καιρό

και άλλοι μπαίνουν στο forum για να βγάλουν το κόμπλεξ τους. περαστικά

deefunxion
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό deefunxion » Σάβ Φεβ 09, 2008 4:04 pm

να λείπουν παρακαλώ οι χαρακτηρισμοί

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Σάβ Φεβ 09, 2008 4:08 pm

δεν αναφέρομαι σε σένα, στους "άλλους" αναφερόμουν

apostolis1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolis1 » Σάβ Φεβ 09, 2008 4:17 pm

Peterv έγραψε:
Σενάρια:

1) Ο Α προσλαμβάνεται τον Μάιο του 2008 στο Υπουργείο Χ. Τον Οκτώβριο του 2008 είναι στους επιτυχόντες της ΕΣΔΔ. Τι γίνεται τότε;

2) Ο Α πετυχαίνει στην ΕΣΔΔ τον Οκτώβριο του 2008 και τον Νοέμβριο του 2008 είναι στους επιτυχόντες για θέση στο Υπουργείο Χ. Τι γίνεται τότε;

Thx!!!

Όπως αναφέρθηκε, στο μεν πρώτο ερώτημα αποσπάσαι στη Σχολή, ολοκληρώνεις την εκπαίδευση και αν θέλεις επιστρέφεις στη θέση σου ή πας στη νέα θέση από τη σχολή.

Στο δε δεύτερο διορίζεσαι κανονικά στο φορέα αλλά ουσιαστικά δεν παρουσιάζεσαι και αποσπάσαι αμέσως στη σχολή μέχρι να την ολοκληρώσεις. Σχετικά με αυτό δείτε και τη γνωμοδότηση 360/2003 του ΝΣΚ (www.nsk.gr)

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Σάβ Φεβ 09, 2008 4:21 pm

th gnwmodothsh kai egw th diabasa xtes kai ontws isxyei ayto pou les apostole. thanks gia th dieykrinhsh.

Peterv
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό Peterv » Σάβ Φεβ 09, 2008 6:33 pm

Thx Apostolh gia thn apanthsh!!!

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Σάβ Φεβ 09, 2008 10:15 pm

deefunxion έγραψε:άλλοι παλεύουν για μια θεσούλα στελεχουλάκια να γίνουν, κι'άλλοι περάσαν κιόλας σε στους δύο διαγωνισμούς και δε ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν ... ωραία πράματα... καμμιά πρόβλεψη για το ποιά θέματα τελικά έχει διαμορφώσει η επικαιρότητα ως πιο πιθανά γιαυτή τη χρονιά μπορεί κανείς έμπειρος/η να πεί τη γνώμη του ? απ'οτι συζητιέται μέσα στις σχολές ποιές εννοιες δουλεύουν εκεί μέσα οι καθηγητές περισσότερο... με τι έχουν φάει σκάλωμα τον τελευταίο καιρό

Ποιός σου είπε οτι οι "καθηγητές" που διδάσκουν στην Σχολή είναι οι ίδιοι με αυτούς που συμμετέχουν στις επιτροπές που βάζουν τα θέματα;

Τα τυπικά θέματα που παίζουν κατά τη γνώμη μου είναι διαφθορά, σχέσεις κράτους-εκκλησίας.

Καλή ιδέα θα είναι να εγγραφείτε στο newsletter της Βουλής των Ελλήνων www.parliament.gr για να παρακολουθείτε τι νομοσχέδια κατατίθενται γενικώς. [όταν έδινα management, είχε κατατεθεί 10 μέρες πριν δώκουμε, νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών με τίτλο "διοίκηση μέσω στόχων" και το θέμα που έπεσε είχε ακριβώς αυτό τον τίτλο. Έγραψα και για το νομοσχέδιο (ανάμεσα σε άλλα) και χτύπησα 43/50!]

Sevoula
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Sevoula » Τρί Φεβ 12, 2008 11:22 am

Καλημερα

θα ηθελα να ρωτησω σε ποσο χρονικο διαστημα απο την στιγμη που βγαινουν τα τελικα αποτελεσματα ξεκινανε τα μαθηματα στην σχολη.

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό ioazon » Τρί Φεβ 12, 2008 3:11 pm

Sevoula έγραψε:Καλημερα

θα ηθελα να ρωτησω σε ποσο χρονικο διαστημα απο την στιγμη που βγαινουν τα τελικα αποτελεσματα ξεκινανε τα μαθηματα στην σχολη.

Από 1 έως 2 μήνες.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες