Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τετ Ιαν 23, 2008 10:44 am

thmmy έγραψε:
takisrhodes83 έγραψε:Πλακα πλακα κι εγω απο Ροδο ειμαι.Ξερει κανεις πως προσμετραται η εντοπιοτητα
και αν δινει πολλα μορια?

afou to exeis to FEK xrisimopoiise to xristiane!
sto forum tha ypirxan ta misa topic

:) προφανως και διαβασα το φεκ πριν κανω αιτηση-πιο πολλες φορες απο σενα...απλα εχει μερικες ασαφειες !
60.000 υποψηφιοι; Τοσοι πολλοί;Σημαινει οτι το 1/4 ολων των πτυχιουχων ελληνικων ΑΕΙ των τελευταιων 8 ετων εκανε αιτηση!
Αν μπειτε στο Eurocontrol θα δειτε οτι δε χρειαζεται να δωσει κανεις ΑΣΕΠ για να γινει ελεγκτης...Αρκει να εχει τελειωσει λυκειο ή ανωτερες σπουδες,να ειναι <25 ,υγιης,να ξερει Αγγλικα,να χει παει στρατο και να εινα πολιτης της ΕΕ και της ζωνης eurocontrol. Απλα πρεπει να μεταναστευσει στο λουξεμβουργο για 2.5 χρονια (τοσο κραταει η εκπαιδευση).Τα λεφτα που θα παιρνει νομιζω ειναι καλυτερα απο ελλαδα κ μετα δεν ξερω αν γυρνας ελλαδα ή μπορεις να δουλεψεις μονο στο eurocontrol. Παντως 2.5 χρονια ειναι καθαρη εκπαιδευση.
Απ οτι διαβαση η επιτυχοντες στην αρχικη εξεταση εκει ειναι 6% (αλλα παιρνουν πολλους επιλαχοντες μετα λογω ιατρικων εξετασων)

elena2007
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό elena2007 » Τετ Ιαν 23, 2008 11:26 am

sngr έγραψε:Όπως έχω αναφέρει έχω δώσει στις προηγούμενες εξετάσεις. Θυμάμαι όταν βγήκα στο τέλος να λέω, ότι ακόμη κι αν είχα βύσμα δεν θα το έβαζα, γιατί δεν μπορεί κανένα βύσμα να σε βοηθήσει όταν έχεις την ευθύνη τόσων ανθρώπων στα χέρια σου. Δεν είναι γραφείο, που ότι λάθος κι αν κάνεις διορθώνεται, έστω και με αρνητικές συνέπειες. Στο αεροπλάνα, αν κάνεις λάθος, δεν διορθώνεται με τίποτα.

Εγώ έχω την εξής απορία. Αν περάσεις στις εξετάσεις, είσαι για κάποιο διάστημα δόκιμος, κάνεις μαθήματα, δίνεις εξετάσεις, κτλ. Αν δεν περάσεις στις εξετάσεις, ως δόκιμος, τι γίνεται; Η αποτυχία δεν είναι επιλογή, όπως στις στρατιωτικές σχολές, ή σε στέλνουν σε κάποια άλλη υπηρεσία; (ή σε στέλνουν σπίτι σου; )

Είχα και εγώ την ίδια απορία και το ρώτησα σε ελεγκτή και να τι μου είπε:
για να γίνεις ελεγκτής πρέπει να δώσεις αρκετές φορές εξετάσεις μετά από κάθε στάδιο εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν πολύ διάβασμα, δηλαδή το θέμα δεν είναι μόνο να μπεις. Τώρα αν κοπείς την πρώτη φορά φαντάζομαι ξαναδίνεις (αυτό δεν το γνωρίζω). Αν παρόλα αυτά δεν μπορείς να περάσεις παίρνεις μετάταξη (είσαι στο δημόσιο μην το ξεχνάς). Επίσης αν π.χ οταν μπεις έχεις 2,5 μυωπία και μετά από δύο χρόνια παει στο 3 πάλι παίρνεις μετάταξη δεν σε διώχνουν. Τώρα φαντάζομαι ότι προφανώς δεν θα παίρνεις τα ίδια λεφτά στην καινούρια θέση. Επειδή όμως και οι ΕΕΚ ακούγεται ότι σε λίγα χρόνια δεν θα είναι δημόσιο, φαντάζομαι ότι ίσως τότε σε διώχνουνε.

mdelakos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό mdelakos » Τετ Ιαν 23, 2008 11:26 am

Καλημερα!
Διάβασα στο "Βρίσκω Εργασία(σελ.7)" του "Ελευθερου Τυπου" (22.01.08),
οτι:
"Mάθαμε ότι οι αιτήσεις που κατα-
τέθηκαν στην Υπηρεσία Πολιτικής
Αεροπορίας έφτασαν τις 2.500, πα-
ρά τους υψηλούς μισθούς που προ-
σφέρονται. Ισως, επειδή τα τυπι-
κά προσόντα που ζητούνταν ήταν
υψηλά. Ετσι, η αναλογία επιτυχίας
για τις 79 θέσεις Ελεγκτών και Αερο-
λιμενικών διαμορφώνεται ως εξής:
Ενας στους 32."

Μου φαίνται πολυ μικρος ο αριθμος.
Εσεις τι λετε?

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό alex4 » Τετ Ιαν 23, 2008 12:17 pm

paidia xalarwste ti 60000 plaka kanoume?.....tosoi oute gia ypourgeio oikonomikwn de tha dhlwnan...

2500-3000 egw kapou diabasa....apo aytous pes oi 1000 na mhn erthoun kai alloi tosoi pou tha pane etsi xwris proetoimasia, pisteyw pws gyrw sta 1000 atoma tha pane me aksiwseis na perasoun....1 stoys 10 thewrw thn analogia panw katw.

good luck!

dimpap
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό dimpap » Τετ Ιαν 23, 2008 12:19 pm

mdelakos έγραψε:Καλημερα!
Διάβασα στο "Βρίσκω Εργασία(σελ.7)" του "Ελευθερου Τυπου" (22.01.08),
οτι:
"Mάθαμε ότι οι αιτήσεις που κατα-
τέθηκαν στην Υπηρεσία Πολιτικής
Αεροπορίας έφτασαν τις 2.500, πα-
ρά τους υψηλούς μισθούς που προ-
σφέρονται. Ισως, επειδή τα τυπι-
κά προσόντα που ζητούνταν ήταν
υψηλά. Ετσι, η αναλογία επιτυχίας
για τις 79 θέσεις Ελεγκτών και Αερο-
λιμενικών διαμορφώνεται ως εξής:
Ενας στους 32."

Μου φαίνται πολυ μικρος ο αριθμος.
Εσεις τι λετε?

mikros einai. to 021 to valateeeee?eeeee oeo

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τετ Ιαν 23, 2008 12:36 pm

πιστευω ενας ρεαλιστικος αριθμος ειναι 10.000.Τι πιπες ειναι αυτες που λεει ο Ελ.Τυπος για υψηλο επιπεδο προσοντων? Περσι για την ΤΤΕ που ηταν ο μονος γραπτος διαγ. ηταν 1509 αιτησεις ΠΕ και συμμετοχη στο διαγ. 1100, με 58 θεσεις ΠΕ . Δεν ηταν ομως ανοιχτος οπως αυτος για ολα τα πτυχια (ηταν αλλα οι εξετασεις αφορουσαν καθαρα οικονομικα).
Για την εμπειρια νομιζω η προκηρυξη λεει οτι πρεπει να κανεις Υ.Δ. και να παρεις βεβαιωση απο τον εργοδοτη-φορεα της μορφης της βεβαιωσης/Υ.Δ που βρισκεται
στο τελος του ΦΕΚ.Δε θυμαμαι να λεει για 021.Δες το παραρτημα της προκηρυξης.
Αν δεν εχεις προβλημα μηπως μπορεις να πεις σε ποια σχετικη θεση δουλευες για να μπορουμε να κανουμε μια υποθεση και για αλλους?

vicki74
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό vicki74 » Τετ Ιαν 23, 2008 1:42 pm

Διαβάζω το φόρουμ και είπα να σας πω τι ξέρω και γω. Ο αντρας μου είναι ελεγκτής στο Ελ.Βενιζέλος. Έχει πολύ άγχος και κούραση ειδικά με τα ξενύχτια. Επίσης δίνει κάθε τρεις και λίγο για διάφορες ειδικότητες, που συνεπάγεται διάβασμα. Ο βασικός μισθός είναι όπως όλων των δημοσίων υπαλλήλων απλά παίρνουν κάποια εξτρα χρήματα από το eurocontrol(δηλαδή δεν είναι λεφτά του δημοσίου ούτε επιδόματα ). Τέλος εδώ και 2 χρόνια έχουν αρχίσει συζητήσεις για την αποκρατικοποίηση της υπηρεσίας. Κάποια στιγμή θα το ακούσετε και επίσημα. Απλά προηγείτα η Ολυμπιακή. Ο άντρας μου συζητώντας μου είπε οτι τα λεφτά από το eurocontrol δεν είναι για πάντα και δεν ξέρει κανείς για πόσο θα τα παίρνουν. ¨Ετσι και αλλάξει το καθεστώς θα κάνει αίτηση για μετάταξη.Αυτά. οτι θέλετε ρωτήστε με και αν ξέρω θα σας πω.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τετ Ιαν 23, 2008 2:16 pm

αποκρατικοποιηση ποιας υπηρεσιας? η ολυμπιακη ειναι εταιρεια ελλειματικη εδω και δεκαετιες. Η υπα τι δουλεια εχει? ειναι σαν να αποκρατικοποιεις την εφορεια.
εκτος αν εννοεις να περασει η πολιτικη αεροπορια στον ελεγχο της ΕΕ για ολα τα κρατη-μελη. Αυτο δεν ξερω αν ειναι κακο...

calessin
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό calessin » Τετ Ιαν 23, 2008 2:34 pm

@ takisrhodes83

Υπάρχει κανονισμός της Ε.Ε. από το 2004 ( θυμίζω ότι ο κανονισμός είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη-μέλη ) στα πλαίσια της ενοποίησης του ανώτερου ευρωπαϊκού εναέριου χώρου ( single european sky - SES ) που επιτάσσει το διαχωρισμό του ρυθμιστή από των πάροχο της υπηρεσίας. Στην Ελλάδα, αντίθετα με κάποιες άλλες χώρες, και τις δύο δουλειές τις κάνει η ΥΠΑ. Αλλού όμως, οι ΥΠΑ ασκούν εποπτεία και επιβάλλουν τις ρυθμίσεις στην αεροπορία και την εναέρια κυκλοφορία ενώ ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας ασκείται από τρίτους, δηλαδή ιδιώτες. Τέλος υπάρχει και μικτό σύστημα όπου ο ΕΕΚ ασκείται κατά περίπτωση και από ιδιώτες και από δημόσιους φορείς. Δε μιλάμε λοιπόν για ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ, πράγμα αδύνατο, αλλά για εκχώρηση της άσκησης ελέγχου σε ιδιωτικούς φορείς. Και μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου αν και μπορεί να κάνω και λάθος, η πλειοψηφία των εν ενεργεία ΕΕΚ είναι υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης.

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τετ Ιαν 23, 2008 2:57 pm

οκ..εχεις δικιο η ευρωπ.ενωση ΕΕΚ κατοπιν επισημανσης των ελληνων ΕΕΚ για το θεμα αυτο, εχει στειλει επιστολες-κολαφους στις Ελληνικες αρχες για τη μη συμμορφωση με τον κανονισμο..

sd403
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό sd403 » Τετ Ιαν 23, 2008 6:28 pm

takisrhodes83 έγραψε:οκ..εχεις δικιο η ευρωπ.ενωση ΕΕΚ κατοπιν επισημανσης των ελληνων ΕΕΚ για το θεμα αυτο, εχει στειλει επιστολες-κολαφους στις Ελληνικες αρχες για τη μη συμμορφωση με τον κανονισμο..

takisrhides83,

diabazontas pali ta post katalabenw oti ksereis arketa pragmata gia tous elegktes...opote kalo ine na min paristanis oti den gnorizis kai kanis psarotikes erotisis....

Exis analogi proipiresia? Sto strato mipos?

tha mas poun pote tha gini i proti exetasi tulaxiston mexri telos tou mina na xerume kai emeis?

dimpap
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό dimpap » Τετ Ιαν 23, 2008 8:01 pm

sd403 έγραψε:
takisrhodes83 έγραψε:οκ..εχεις δικιο η ευρωπ.ενωση ΕΕΚ κατοπιν επισημανσης των ελληνων ΕΕΚ για το θεμα αυτο, εχει στειλει επιστολες-κολαφους στις Ελληνικες αρχες για τη μη συμμορφωση με τον κανονισμο..

takisrhides83,

diabazontas pali ta post katalabenw oti ksereis arketa pragmata gia tous elegktes...opote kalo ine na min paristanis oti den gnorizis kai kanis psarotikes erotisis....

tha mas poun pote tha gini i proti exetasi tulaxiston mexri telos tou mina na xerume kai emeis?

mayday-mayday...tsirlipipi tsirlipipi :twisted:

takisrhodes83
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό takisrhodes83 » Τετ Ιαν 23, 2008 8:03 pm

sd403 έγραψε:

takisrhides83,

στο στρατο ημουν τεθωρακισμενα, ειδικοτητα ΑΠΜΑ Μ48Α5MOLF
Αν θες να μαθεις για τους ελεγκτες, ξαναλεω βαλε στο Google. Επισης πηγαινε στο EUROcontrol και βαλε στο search air traffic controller.Απο κει βρηκα τις απαιτησεις υγειας κ αυτη την επιστολη που ανεφερα στο προηγ,post. Γενικα αμα ψαξεις μαθαινεις.ΑΣΕΠ πρωτη φορα δινω.
Κατι αλλο που θες να μαθεις κακεντρεχη τυπε?

nclpao13
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nclpao13 » Τετ Ιαν 23, 2008 10:07 pm

sd403 έγραψε:

takisrhides83,

Απ΄ ότι ξέρω το νωρίτερο είναι 60 μέρες μετά το τέλος της προθεσμίας κατάθεσης διακιολογητικών. Οπότε λογικά μιλάμε για Μάρτιο...

kona
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

AEROLIMENIKOI

Δημοσίευσηαπό kona » Δευ Ιαν 28, 2008 10:52 am

Paidia gia AEROLIMENIKOUS kaneis????? Kamia idea ti na diavasoume??? Oloi gia elegtes pate? Kaneis gireoteros gia aerolimenikos?? PLEASE REPLY!!

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 8 επισκέπτες