Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
-
georg9
- Μαθητευόμενος

-
georg9
- Μαθητευόμενος

georg9 έγραψε:Καλημερα
ο καθαρος μισθος μεσα στην σχολη ποσο ειναι ? (υπαρχουν επιδοματα οικογενειας, παιδιων κτλ);
αξιζει να διαβασει κανεις για να περασει στην σχολη και μετα να παρει καποια θεση στο δημοσιο η τελικα πρεπει να εχει και "μεσο" για να εξελιχθει στο δημοσιο.
Ευχαριστω
Υπαρχει κανεις για απαντηση
-
SkarM
- Μαθητευόμενος

-
ioazon
- Προϊστάμενος

georg9 έγραψε:Καλημερα
ο καθαρος μισθος μεσα στην σχολη ποσο ειναι ? (υπαρχουν επιδοματα οικογενειας, παιδιων κτλ);
αξιζει να διαβασει κανεις για να περασει στην σχολη και μετα να παρει καποια θεση στο δημοσιο η τελικα πρεπει να εχει και "μεσο" για να εξελιχθει στο δημοσιο.
Ευχαριστω
Ο μισθός είναι μπαρμπούτσαλα. Εγώ το 2003 [1η χρονιά Δεκέμβριος 2003 με Δεκέμβριο 2004] έπαιρνα 720 ευρώ και τον 2ο χρόνο έπαιρνα 800 [έφυγαν οι κρατήσεις]. Τώρα υποθέτω πως θα είναι καμιά 50αριά ευρώ παραπάνω. [ήμουνα ΠΕ χωρίς κανένα επίδομα]
Αν είσαι παντρεμένος με παιδιά θα παίρνεις οτι δικαιούται ο παντρεμένος με παιδιά. [μπες www.adedy.gr ---> νομοθεσία ---> σελίδες 2 & 3 και δες τους σχετικούς νόμους] 35 επίδομα γάμου νομίζω, 50 παρά κάτι για γάμου με ένα παιδί [όχι αθροιστικά]. Επίσης αν έχεις μεταπτυχιακό, παίρνεις τα 45 ευρώ του μεταπτυχιακού.
Για να εξελιχθείς πρέπει να έχεις ή μέσο ή τύχη [ή και τα δύο, με το πρώτο να παίζει σαφώς σημαντικότερο ρόλο]. Επίσης, βολεύει πολύ να είσαι δηλωμένο κομματόσκυλο αλλά δεν ξέρω αν θα γουστάρεις να είσαι.
Η Σχολή αξίζει τον κόπο αν είσαι άνεργος ή κακοπληρωμένος ή είσαι σε μια δουλειά πολύ σκατότερη από του δημοσίου. Από την εμπειρία μου δεν πιστεύω οτι παίζει μέσο στις εισαγωγικές, κα-θό-λου.
Θεωρώ [όπως έχω ξανα-ματα-παλι-πει] πως η Σχολή είναι ένας τρόπος να ξέρεις γρήγορα και σίγουρα αν έγινες δημόσιος υπάλληλος [το ΑΣΕΠ κάνει 3-4 χρονάκια για πλάκα].
-
SkarM
- Μαθητευόμενος

-
Ishtar
- Δόκιμος

SkarM έγραψε:paidia gnwrizei kaneis an eisai symvasiouxos se dimo, poia diadikasia yparxei gia na dwseis stin Sxoli...? Yparxei kollima eisagwgis sti Sxoli eite kollima diorismou enosos i symvasi trexei? prepei na paraitithei kaneisprwta apo ton dHMOgia na dwsei stin ESDD?
Κανένα κωλυμα δεν υπάρχει για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εφόσον η σύμβαση τρέχει. Κάνεις την αίτησή σου, διαβάζεις και δίνεις.
Επιπλέον δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παραιτηθεί κάποιος συμβασιουχος γι να δώσει στη σχολή. Αλλωστε κανένας δεν σου εξασγαλίζει ότι θα μπεις ντε και καλά στη σχολή :wink:
-
nikhtas
- Μαθητευόμενος

sotiris_ έγραψε:Εγώ θέλω να δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους όσους θα προσπαθήσουν να μπουν στη σχολή στον προσεχή διαγωνισμό.
Είμαι νυν σπουδαστής σε μια εκ των δύο σχολών, πέρασα με τον διαγωνισμό του 2006-2007....
Αν δείτε τι κόσμος έχει μπει στις σχολές θα τραβάτε τα μαλλιά σας!
άτομα χωρίς γνώσεις και χωρίς όρεξη που η μόνη τους έννοια είναι να αντιγράφουν εργασίες άλλων ή ακόμα και να ανταλλάσσουν κόλλες με τον διπλανό τους κατά τη διενέργεια των εξετάσεων, άτομα με εμφανή προβλήματα έλλειψης κοινωνικοποίησης, τρόπων και δημόσιας συμπεριφοράς, άτομα που καμαρώνουν για τα μέσα που έχουν στον κρατικό μηχανισμό και ότι δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ, δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στις υπηρεσίες τους με πολιτικό μέσο και τώρα έχουν από πάνω και φιλοδοξίες(!).
Οπότε ποιος ο λόγος να μην μπορεί να τα καταφέρει ο οποιοσδήποτε.... Διάβασμα και σύστημα χρειάζεται... όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που είναι μέσα στις Σχολές (βάλτε κι εμένα κανένα πρόβλημα) είμαστε τίποτα καλύτεροι από εσάς?
ΣΩΤΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ 2005 ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΓΛΥΨΙΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.ΥΠ'ΟΨΗΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΔΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΑ.ΑΡΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΒΓΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! :lol:
ΠΡΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΛΙΟΠΟΝ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΠΟΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΠΕΤΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ Ο ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΛΕΟΝ :!:
-
TL_83
- Μαθητευόμενος

Αγαπητέ Νικήτα νομίζω ότι αδικείς πολύ κόσμο που είναι μέσα στη σχολή.Δε σου λέω ότι το σύστημα εισαγωγής στη σχολή είναι το καλύτερο αλλά θεωρώ πως έιναι αξιόπιστο.Κι επειδή ήμουν από αυτούς που, σε καμία περίπτωση, δεν ήθελαν να παρακαλέσουν βουλευτές και κοτζαμπάσηδες, κάθησα, "ξεσκίστηκα" στο διάβασμα, μπήκα στη σχολή και δεν είχα την ανάγκη κανενός.Αφού κατάφερες να περάσεις το πρώτο στάδιο, ψάξε τι πήγε στραβά στο δεύτερο (πιο απαιτητικό κατά τη γνώμη μου) και που θα μπορούσες εσύ να ήσουν καλύτερος.Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και αφού κατάφερα εγώ και πολλοί σαν εμένα να μπούμε, τότε σίγουρα μπορείς κι εσύ και όποιος άλλος το θελήσει πραγματικά.Λίγη παραπάνω προσπάθεια χρειάζεται παιδιά, μαζί με αρκετή υπομονή βέβαια. :)
-
nikhtas
- Μαθητευόμενος

TL_83 έγραψε:Αγαπητέ Νικήτα νομίζω ότι αδικείς πολύ κόσμο που είναι μέσα στη σχολή.Δε σου λέω ότι το σύστημα εισαγωγής στη σχολή είναι το καλύτερο αλλά θεωρώ πως έιναι αξιόπιστο.Κι επειδή ήμουν από αυτούς που, σε καμία περίπτωση, δεν ήθελαν να παρακαλέσουν βουλευτές και κοτζαμπάσηδες, κάθησα, "ξεσκίστηκα" στο διάβασμα, μπήκα στη σχολή και δεν είχα την ανάγκη κανενός.Αφού κατάφερες να περάσεις το πρώτο στάδιο, ψάξε τι πήγε στραβά στο δεύτερο (πιο απαιτητικό κατά τη γνώμη μου) και που θα μπορούσες εσύ να ήσουν καλύτερος.Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και αφού κατάφερα εγώ και πολλοί σαν εμένα να μπούμε, τότε σίγουρα μπορείς κι εσύ και όποιος άλλος το θελήσει πραγματικά.Λίγη παραπάνω προσπάθεια χρειάζεται παιδιά, μαζί με αρκετή υπομονή βέβαια. :)
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ TL83 ΟΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ 2005 ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΜΕΡΟΣ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΟΣΑ ΛΕΩ ΠΡΙΝ ,ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟ 2005 ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% ΜΠΗΚΕ ΕΤΣΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΠΑ ΠΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ''ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ''.ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΟΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΠΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ''ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ'' ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΠΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΔΔ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΜΦΑΝΕΣ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ) ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΣΕ ΕΠΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
-
TL_83
- Μαθητευόμενος

Εγώ πάλι έδωσα την επόμενη χρονιά από εσένα αλλά θυμάμαι το χάος που δημιουργήθηκε με το Περιβάλλον το 2005, άλλωστε ήταν ένας από τους λόγους που άλλαξε η προκύρηξη το 2006.Πάντως αν κρίνω από το χαμηλότατο επίπεδο οργάνωσης (έως και απογοητευτικό) της σχολής σε όλα τα θέματα και κυρίως όσον αφορά τη λειτουργία της ΕΣΔΔ (για την ΕΣΤΑ δεν έχω πληροφόρηση), θα σου έλεγα πως το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι υπεύθυνοι για το διαγωνισμό αδυνατούν να προβλέψουν το τι θα πάει στραβά και το αποδεικνύουν και οι αλλαγές στο διαγωνισμό του 2006 που προκάλεσαν εξίσου σημαντικά προβλήματα (π.χ. άτομα που είχαν τη βαθμολογία να πάνε στη γενική διοίκηση αλλά είχαν φάκελο π.χ. πληροφορική δεν τους άφησαν να δηλώσουν πρώτα το τμήμα της γενικής! κάτι που δεν δικαιολογείται από την προκύρηξη!).Όσον αφορά το δεύτερο στάδιο, ναι υπάρχει αυθαιρεσία σε μεγάλο βαθμό αλλά δε νομίζω ότι ευνοούνται μερικοί έναντι άλλων.Θα σου έλεγα απλά ότι αυτόι που καλούνται να διορθώσουν (που πολλοί μας κάνουν και μαθημα μέσα στη σχολή) κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. (π.χ. δες πόσοι κόπηκαν στα αγγλικά, στο γραπτό και όχι στα προφορικά συν το ότι έκοψαν άτομα στο φάκελο από τμήματα που τελικά δεν συμπληρώθηκαν οι θέσεις).
Δική μου απορία είναι γιατί κάποιος που διαθέτει μέσον να μπει στη διαδικασία ενός τόσο επίπονου και δύσκολου διαγωνισμού, να περάσει 1,5 χρόνο σε μία σχολή με πολλά και ανούσια (κατά τη γνώμη μου) μαθήματα, παίρνοντας 750 ευρώ, για να πάει μετά στην υπηρεσία του αφού θα μπορούσε να βρεθεί κατευθείαν σε κάποια θεσούλα πολύ καλύτερα αμοιβόμενη και στηριζόμενος στις πλάτες άλλων;
Ο διαγωνισμός για τους διπλωμάτες είναι άλλη ιστορία!Θα έλεγα υπόθεση οικογενειοκρατίας!Η σχολή σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι.
Δική μου απορία είναι γιατί κάποιος που διαθέτει μέσον να μπει στη διαδικασία ενός τόσο επίπονου και δύσκολου διαγωνισμού, να περάσει 1,5 χρόνο σε μία σχολή με πολλά και ανούσια (κατά τη γνώμη μου) μαθήματα, παίρνοντας 750 ευρώ, για να πάει μετά στην υπηρεσία του αφού θα μπορούσε να βρεθεί κατευθείαν σε κάποια θεσούλα πολύ καλύτερα αμοιβόμενη και στηριζόμενος στις πλάτες άλλων;
Ο διαγωνισμός για τους διπλωμάτες είναι άλλη ιστορία!Θα έλεγα υπόθεση οικογενειοκρατίας!Η σχολή σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι.
-
Peterv
- Προϊστάμενος

Δεν είναι "όσα δεν φτάνει η αλεπού" rickardo... Ο φίλος καλά τα λέει... Υπάρχουν *πολλοί* που έχουν καλύτερες εναλλακτικές στη ζωή τους από το να καθήσουν να διαβάζουν, να περάσουν, να φάνε 2 χρόνια της ζωής τους με 1000 ευρώ στην ΕΣΔΔ για να γίνουν κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι (μισθός εισαγωγικού βαθμού) σε κάποια άγνωστη εκ των προτέρων υπηρεσία και σε άγνωστο πολλές φορές χρόνο.
Δεν είναι η κορωνίδα των επαγγελματικών ευκαιριών η ΕΣΔΔ! Πολύ καλή λύση για πολλούς, αλλά για μερικούς όχι ικανοποιητική. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια (για να χρησιμοποιήσω και εγώ ένα κλισέ όπως εσύ... :D )
Δεν είναι η κορωνίδα των επαγγελματικών ευκαιριών η ΕΣΔΔ! Πολύ καλή λύση για πολλούς, αλλά για μερικούς όχι ικανοποιητική. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια (για να χρησιμοποιήσω και εγώ ένα κλισέ όπως εσύ... :D )
-
Ishtar
- Δόκιμος

nikhtas έγραψε:
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ TL83 ΟΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ 2005 ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΜΕΡΟΣ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΟΣΑ ΛΕΩ ΠΡΙΝ ,ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟ 2005 ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% ΜΠΗΚΕ ΕΤΣΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΠΑ ΠΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ.
Χρειάζονται αποδείξεις αγαπητέ Νικήτα και όχι λόγια του αέρα. Δεν μπορώ να δεχθώ έτσι αβασάνιστα απλές εικασίες και φήμες. Εσύ τι αποδείξεις έχεις :?:
]
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ''ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ''.ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΟΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΠΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ''ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ'' ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΠΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΔΔ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΜΦΑΝΕΣ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ηταν ξεκάθαρο από την αρχή, από την έκδοση της προκήρυξης ότι το "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" ήταν το μάθημα που έπρεπε να δώσουν οι υποψήφιοι αν ενδιαφέρονταν και για τις δυο σχολές, οπότε δεν ισχύει καθόλου αυτό που ισχυρίζεσαι. Το ότι περάσανε στην ΕΣΤΑ άτομα με χαμηλότερους βαθμούς είχε να κάνει με τη σειρά προτίμησης. Οι περισσότεροι δήλωσαν πρώτοι την ΕΣΔΔ με απότελέσμα να καλυφθούν αρχικά οι 300 θέσεις των υποψηφίων από το προκαταρτικό στάδιο, οι οποίοι υποψήφιοι είχαν και υψηλότερη βαθμολογία από αυτούς της ΕΣΤΑ, γιατί πολύ απλά προτιμούσαν την ΕΣΔΔ από την ΕΣΤΑ. Για την ΕΣΤΑ από τα αποτελέσματα του προκαταρτικού σταδίου είχαν μείνει τουλάχιστον 20 θέσεις κενές, είτε γιατί δεν την είχαν επιλέξει οι υποψήφιοι, είτε γιατί δεν είχαν επιλέξει το "ΠΕΡΒΑΛΛΟΝ" , είτε γιατί δεν πέρασαν τη βάση.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ) ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΣΕ ΕΠΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Ο φάκελος είναι μόνο ένα τμήμα του β΄σταδίου, οπότε ακόμα και για να είναι στημένος, αν δεν πας στα άλλα καλά δεν σώζεσαι. Είναι πολύ ευκολότερο να την πάθεις σε κάποιο άλλο στάδιο του διαγωνισμού, π.χ. ξένες γλωσσες και να μην ξέρεις πως έγινε.
Πάντως συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες που λένε για τό οτι είναι αρκετά περίεργο να καταβάλλει κάποιος τόσο κόπο για να βάλλει μέσο για να μπει σε μια σχολή/ες που και κακοπληρωμένος είσαι και κακή θέση καταλαμβάνει, ενω με ένα μέσο μπορεις να βολευθείς σε καλύτερο πόσο, και πιο γρήγορα :wink:
-
rickardo
- Μαθητευόμενος

Peterv έγραψε:Δεν είναι "όσα δεν φτάνει η αλεπού" rickardo... Ο φίλος καλά τα λέει... Υπάρχουν *πολλοί* που έχουν καλύτερες εναλλακτικές στη ζωή τους από το να καθήσουν να διαβάζουν, να περάσουν, να φάνε 2 χρόνια της ζωής τους με 1000 ευρώ στην ΕΣΔΔ για να γίνουν κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι (μισθός εισαγωγικού βαθμού) σε κάποια άγνωστη εκ των προτέρων υπηρεσία και σε άγνωστο πολλές φορές χρόνο.
Peter,
σε όσα λες δεν διαφωνώ καθόλου, αντιθέτως, τα προσυπογράφω! Πράγματι, υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για όποιον θέλει, δεν τραβολογάνε κανένα με το ζόρι να δώσει στη Σχολή. Συνεπώς, αφού υπάρχουν καλύτερες προοπτικές γιατί να δωσει κάποιος για ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ; Γιατί να ασχοληθεί με το "άθλημα";
Μια παρατήρηση μόνο. Όντως, δεν είναι κορωνίδα επαγγελματικών επιτυχιών η ΕΣΔΔ. Και εγώ έχω ασκήσει πολλές φορές κριτική στα κακώς κείμενα της ΣΧολής (σε άλλο φόρουμ, για όποιους θυμούνται). Αποτελεί όμως τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ (πρόσεξε ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ) τρόπο εισαγωγής στον ελληνικό δημόσιο τομέα αυτή τη στιγμή.
Και όχι, δεν υποστηρίζω οτι ζούμε σε χώρα-παράδεισο διαφάνειας και αξιοκρατίας...Αλλά να σου πω κάτι αγαπητέ, αυτή η ελληνική συνωμοσιολογία με έχει κουράσει κάπως, τα έχω βαρεθεί τα X-FILES...όλη αυτή η προσπάθεια απαξίωσης όταν δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας με χαλάει...Έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που πέρασα στη Σχολή, έχω ξανασχοληθεί με τις εξετάσεις με γνωστούς φίλους που βοήθησα με τις πενιχρές μου δυνάμεις μέσω σημειώσεων κλπ, (άλλοι πέρασαν, άλλοι όχι) και έχω κουραστεί να ακούω το ίδιο τροπάριο "έδωσα, αλλά δεν πέρασα - χρειάζεται μέσον"
Φταίει το αναξιοκρατικό σύστημα που δεν πέρασα στην ΕΣΔΔ...
Φταίει ο ΑΣΕΠ που δεν πέρασα στις εξετάσεις των εκπαιδευτικών...
Φταίει η διατησία που δεν παίρνει η ομάδα μου Πρωτάθλημα...
Φταίνε τα Γραφεία Στοιχημάτων που πηγα πάλι στον κουβά...
Φταίει η Αμερική και ο ΟΗΕ για τα Σκόπια που θα ονομαστούν Μακεδονία...
Γιατί για τον έλληνα του σήμερα, πάντα φταίνε οι άλλοι, οι κακοί, οι Νεφελίμ και υποχθόνιοι, που τον υπονομεύουν και τον υποσκάπττουν και, προς Θεού, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, δεν φταίει ο ίδιος....
Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 5 επισκέπτες