ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
Nomader
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Nomader » Τρί Σεπ 04, 2007 11:00 am

ξεχνάς όμως το σημαντικότερο..οτι ο γιατρός σπούδαζε για 10 χρόνια (κατα τα οποία ο ΔΕ, έπινε καφέ ή δούλευε και έβγαζε λεφτά..) ο καθένας κάνει τις επιλογές του.. και θα πρέπει αν οι επιλογές του αυτές είναι δύσκολες (όχι του τύπου πίνω καφέ) να επιβραβεύονται.. ο μισθός είναι ανάλογος των προσόντων του κάθε εργαζομένου..και των επιλογών του. (όχι των αναγκών του - που εμένα μπορεί να είναι 150.000 ευρώ το μήνα.-έχω ανάγκη να πάρω σκάφος..ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ..) Διαφορετικά δε θα είχε κανένας κίνητρο να σπουδάσει..και θα βάζαμε όλοι σφραγίδες.

μου φαίνεται λίγο άδικο η επιλογή μου να κάνω μεταπτυχιακό (στο πολυτεχνείο ΕΜΠ) για 2 χρόνια (+5 χρόνια βασικό πτυχίο = 7) να μου αυξάνει το μισθό μου μόνο κατά 45 ευρώ.. (για 2 ή 3 χρόνια σπουδών ένας ΤΕ πόσα Παίρνει??? – ή για «0» χρόνια σπουδών ένας ΔΕ πόσα παίρνει??)

όσο για τα φακελάκια..άστο καλύτερα...έχω γιατρό στην οικογένεια, και τα πρώτα λεφτά τα πήρε μετά από ...12 χρόνια σπουδών (δηλαδή στα 32 του)...από το ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ.

apostolos1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolos1 » Τρί Σεπ 04, 2007 11:41 am

Ά έτσι πες μου ότι έχεις γιατρό στη οικογένεια και γι αυτό σε έπιασε ο πόνος. Επιλογή του καθενός, όπως το λες εσύ, είναι και να σπουδάζει 12 χρόνια. Δεν του υποσχέθηκε κανείς ότι εάν σπουδάσει 12 η 30 χρόνια ο μισθός του θα είναι 10.000 ή 20.000 ευρώ.
και ποιος σου είπε ότι ένας ΔΕ έπινε καφέ?
Κάλεσες έναν υδραυλικό ή έναν ηλεκτρολόγο να φτιάξεις κάποια βλάβη στο σπίτι σου? Όταν ήρθε η ώρα να τον πληρώσεις τι του είπες ότι ο γιατρός συγγενής μου αμείβεται λιγότερα για μία επίσκεψη και θα σε πληρώσω 5 ευρώ για τι πιστεύω ότι τόσο αξίζεις? Δεν νομίζω.
Κάνεις μεγάλο λάθος εάν κρίνεις την αξία του κάθε ανθρώπου από τις σπουδές του. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες όπως και μη που δεν αξίζει ούτε να ασχοληθείς μαζί τους όχι να τους αμείβεις με τρελά ποσά επειδή αποφοίτησαν από κάποια σχολή (ίσως και Βουλγαρίας ή Ρουμανίας κ.τ.λ.).

Και κάτι τελευταίο, γιατί τόσο μεγάλο κόμπλεξ με τους ΔΕ και ΤΕ. Εάν δεν είστε άξιοι εσείς οι ΠΕ και οι Διδάκτορες με τόσες σπουδές και γνώσεις να βρείτε μια δουλειά που να σας ικανοποιεί ο μισθός φταίνε αυτοί?

pro
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό pro » Τρί Σεπ 04, 2007 11:42 am

Στα 32; Δλδ όταν εκανε αγροτικό και ειδικότητα δεν έπαιρνε φράγκο;Εκτός αν τελείωσε την σχολή στα 32, οπότε πάσο.

Οσον αφορα το μεταπτυχιακο, δεν ειναι μονο τα 45 ευρω. Ειναι τα 150 μορια που σε εβαλαν μεσα. Και αφου εισαι απο πολυτεχνειο, παιρνεις και τα επιδοματα σου. Αρα, μαλλον καλη επιλογη εκανες.

Nomader
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Nomader » Τρί Σεπ 04, 2007 12:06 pm

δεν είπα ποτέ οτι έκανα κακή επιλογή..τα 150 μόρια δε με έβαλαν μέσα..το μεταπτυχιακό μου ήταν απαραίτητο προσόν..για τη θέση.

στο αγροτικό..μάλλον του στέλναμε λεφτά κιόλας..τόσο μακριά που ήταν..τα έξοδα ήταν παραπάνω. μετά αναμονή για ειδικότητα..2-3 χρόνια..η ειδικότητα του Pro, είναι 6 χρόνια. δεν έχει τελειώσει ακόμη..

και ο βασικός μισθός του είναι τώρα 900 ευρώ.. με τις εφημερίες..(24ωρες παρακαλώ - και την επόμενη μέρα δουλεύει 8 ωρο δε πάει σπίτι. δηλαδή δουλεύει 32 ώρες συνεχόμενα.) 2-3 φορές την εβδομάδα.. φτάνει κουτσά στραβά τα 1400..όσα θα παίρνω (μαζι με τα επιδ.) εγώ με πολύ λιγότερα χρόνια σπουδών και πολύ λιγότερες ώρες δουλειάς.. και... λιγότερες ευθύνες.

δεν είναι θέμα κόμπλεξ.. είναι θέμα αναλογίας. ο καθένας πρέπει να παίρνει ότι αξίζει σε σχέση πάντα με κάποιον που αξίζει περισσότερο ή λιγότερο..για να υπάρχει κίνητρο βελτίωσης..
(κόμπλεξ κατωτερότητας υπάρχει..κόμπλεξ ανωτερότητας όχι)

pro τί έγινες? ξεκίνησες δουλειά..ΥΠΠΟ αν θυμάμαι κι εσύ..εγώ το καθυστερώ όσο μπορώ...

radiki
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό radiki » Τρί Σεπ 04, 2007 1:03 pm

apostolos1 έγραψε:Τα 1009 ευρώ με τρία χρόνια προϋπηρεσία και τα 820 για νεοδιόριστο σε παραμεθόριο μου ακούγονται πολύ λίγα για ΔΕ Νοσηλεύτρια. Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να σου κάνω ορισμένες ερωτήσεις και αν θέλεις να απαντήσεις.

α) δεν παίρνεις το νοσοκομειακό επίδομα (δεν δουλεύεις σε Νοσοκομείο) ?
β) δεν παίρνεις το επίδομα παραμεθορίου ?
γ) δεν παίρνεις το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ?
δ) σε ποιο ταμείο είσαι ασφαλισμένη και τι κρατήσεις έχεις?

Αν σου είναι εύκολο ανάλυσε μας το βασικό μισθό και τα επιδόματα που παίρνεις..

λοιπόν...

οι απολαβές του Ιουνίου

βασικός μισθός 794
επίδομα απόδοσης 96
επδόματα νοσοκομιακό + ειδικό επίδομα μονάδας (λογο τμήματος που απασχολούμε) 272,5
επίδομα παραμεθορίου + προβληματικού 120

συνολο 128,50 μικτές αποδοχές

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

αναλυτικά ειναι τα εξεις:
φυσικα δεν εχω ιδέα τι ειναι οι κωδικοι...

ΜΤΠΥ 36,65
ΤΠΔΥ 47,46
ΕΤΕΜ 35,60
ΥΓ. ΠΕΡΙΘΑΛ. 30,26
ΦΜΥ 37,76
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 79,14
ΤΠΟΕΚΕ 6,00

συνολο κρατησεων 272,87

ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ 1009.93

Κ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΘΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

ΒΑΣ. ΜΙΣΘΟΣ 715
ΑΠΟΔΟΣΗΣ 96
ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΟ (ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΑΔΑΣ) 240
ΚΙΝΗΤΡΩΝ 120

ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΤΑ 1171,00

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

327,11
(ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΣΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥ )

ΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ + ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ

843,89 (ΟΚ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΤ. ΕΦΑΓΑ 24 ΕΥΡΩ)

Α, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ.
ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Κ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ

ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ 15:00 - 23:00 ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ 23:00- 07:00 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Κ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΥΟΥ 2005 ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ 15 ΝΥΧΤΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΑΤΟΥ ΜΕΣΑ) ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΠΛΗ ΠΡΩΙ+ΝΥΧΤΑ)
ΜΙΚΤΟ ΠΟΣΟ 256,54
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 66,80
ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ 189,74

Κ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΊΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΑ Κ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ 22 ΕΝΕΣΕΙΣ Κ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ.
ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 70-100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ Κ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕΧΡΙ Κ ΜΑΙΟ ΔΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΙΛΙΑ.
ΟΚ, ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΤΟ ΜΑΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 300 ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 700 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΑΝΤΑΡ...

ΑΥΤΑ...

apostolos1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolos1 » Τρί Σεπ 04, 2007 1:03 pm

Nomader έγραψε:δεν είναι θέμα κόμπλεξ.. είναι θέμα αναλογίας. ο καθένας πρέπει να παίρνει ότι αξίζει σε σχέση πάντα με κάποιον που αξίζει περισσότερο ή λιγότερο..για να υπάρχει κίνητρο βελτίωσης..
(κόμπλεξ κατωτερότητας υπάρχει..κόμπλεξ ανωτερότητας όχι)

κανείς άλλος δεν σπούδασε μόνο ο/η Nomader στο Πολυτεχνείο.

apostolos1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolos1 » Τρί Σεπ 04, 2007 1:13 pm

Σε λίγο καιρό θα πληρώνουμε παραπάνω λεφτά στις κρατήσεις απ ότι θα παίρνουμε καθαρά στο χέρι.
Απορώ που πάνε όλα αυτά τα λεφτά από τις κρατήσεις και τα ταμεία είναι πάντα χρεωμένα. Πόσα εκατομμύρια φάρμακα πίνουν αυτοί οι συνταξιούχοι (που μεγάλο ποσοστό τα πληρώνουν οι κακομοίρηδες και από τη τσέπη τους)?

Καλό κουράγιο radiki.

radiki
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό radiki » Τρί Σεπ 04, 2007 1:26 pm

Nomader έγραψε:ξεχνάς όμως το σημαντικότερο..οτι ο γιατρός σπούδαζε για 10 χρόνια (κατα τα οποία ο ΔΕ, έπινε καφέ ή δούλευε και έβγαζε λεφτά..) ο καθένας κάνει τις επιλογές του.. και θα πρέπει αν οι επιλογές του αυτές είναι δύσκολες (όχι του τύπου πίνω καφέ) να επιβραβεύονται.. ο μισθός είναι ανάλογος των προσόντων του κάθε εργαζομένου..και των επιλογών του. (όχι των αναγκών του - που εμένα μπορεί να είναι 150.000 ευρώ το μήνα.-έχω ανάγκη να πάρω σκάφος..ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ..) Διαφορετικά δε θα είχε κανένας κίνητρο να σπουδάσει..και θα βάζαμε όλοι σφραγίδες.

μου φαίνεται λίγο άδικο η επιλογή μου να κάνω μεταπτυχιακό (στο πολυτεχνείο ΕΜΠ) για 2 χρόνια (+5 χρόνια βασικό πτυχίο = 7) να μου αυξάνει το μισθό μου μόνο κατά 45 ευρώ.. (για 2 ή 3 χρόνια σπουδών ένας ΤΕ πόσα Παίρνει??? – ή για «0» χρόνια σπουδών ένας ΔΕ πόσα παίρνει??)

όσο για τα φακελάκια..άστο καλύτερα...έχω γιατρό στην οικογένεια, και τα πρώτα λεφτά τα πήρε μετά από ...12 χρόνια σπουδών (δηλαδή στα 32 του)...από το ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ.

ως απάντηση θα σου παραθέσω τις σπουδές μου..

σχεδιάστρια εργων πολιτικού μηχ/κου κ αρχιτέκτονα,
κτηριακός δομκών εργων,
β. αναισθησιολόγου,
νοσηλευτρια τραυματολογιας,
ειδικος προσχολικης αγωγης ατομων με ειδικες αναγκες,
κ σπουδες στο ιεκ εκαβ πληρωμα ασθενοφόρου που άφησα στην μεση λογο διορισμού.
ολα ΔΕ.
φυσικα ταυτοχρονα επερνα πτυχια σε ξενες γλωσσες, υπολογιστες κτλ...

περα απ το πρώτο που ηταν πτυχιο στα πλαίσια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΛ) όλα τα αλλα ειναι σπουδες που έκανα αφού τελείωσα το σχολείο κ εργαζόμουν ταυτόχρονα ενώ σπούδαζα
αρα εχω στην πλάτη μου αλλα 8 χρόνια σπουδων που θα ηταν 10 αν τελειωνα το εκαβ.
να αναφερω οτι στο τελος πριν διοριστω δουλευα με stage σε νοσοκομειο για 380 ευρω το μηνα, σε ιδιωτικη εταιρία κατ οικον νοσηλειων, κ σπουδαζα στο ιεκ του εκαβ.
ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ 4ΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΔΟΥΛΕΙΕΣ Κ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΟΎΣΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ...

ΣΤΑ 31 ΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑ Κ ΑΥΤΟ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΜΟΥ. ΕΙΜΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ....
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Σ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ 3,500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ...
(ΑΝ Κ 7 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΕΣΤΩ Κ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΗ)

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΤΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΣΑ ΤΟΥ "ΑΞΙΖΟΥΝ"...

juli
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό juli » Τρί Σεπ 04, 2007 1:31 pm

Nomader έγραψε:
ìïõ öáßíåôáé ëßãï Üäéêï ç åðéëïãÞ ìïõ íá êÜíù ìåôáðôõ÷éáêü (óôï ðïëõôå÷íåßï ÅÌÐ) ãéá 2 ÷ñüíéá (+5 ÷ñüíéá âáóéêü ðôõ÷ßï = 7) íá ìïõ áõîÜíåé ôï ìéóèü ìïõ ìüíï êáôÜ 45 åõñþ.. (ãéá 2 Þ 3 ÷ñüíéá óðïõäþí Ýíáò ÔÅ ðüóá Ðáßñíåé??? – Þ ãéá «0» ÷ñüíéá óðïõäþí Ýíáò ÄÅ ðüóá ðáßñíåé??)
.
[

OI SPOYDES STA TEI DEN EINAI 2 H 3 XRONIA EINAI 4 MAZI ME TIN PRAKTIKI ASKISI. TORA AN KANEIS ESI 5 KAI AISTHANESAI POLU ANOTEROS TI NA PO......[/quote]

ccorpse
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ccorpse » Τρί Σεπ 04, 2007 2:04 pm

Από χθές κάθομαι και διαβάζω τα μαχαιρώματα που γίνονται σε αυτό το topic.Τι να πούμε τότε για τον ιδιωτικό τομέα.Που ο πρώτος μισθός για ΔΕ είναι 580,που σε προσλαμβάνουν σε δούλειες και δεν σε δηλώνουν με την ειδικότητα που έχεις τελείωσει(ΤΕ ή ΠΕ) για να μη σου δώσουν τα παραπάνω χρήματα.Υπάρχουν βέβαια και καλές δουλείες αλλά θέλει λίγο ψάξιμο.
Αντί να συσπειρωθούμε με όλα αυτά που γίνοναι σήμερα στην Ελλάδα αρκούμαστε με το να μαχαιρώνουμε πισώπλατα τον έναν και τον άλλον.Ντροπή μας που σκεφτόμαστε έτσι,βέβαια είμαστε νεοέλληνες,τι να πω...

Nomader
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Nomader » Τρί Σεπ 04, 2007 2:05 pm

μα γιατί το εκλαμβάνετε σαν προσβολή..και τσαντίζεστε.. δεν είχα διάθεση να υποβαθμίσω τις σπουδές κανενός.. ότι κάνει ο κάθε άνθρωπος καλό είναι και καλό θα είναι να επιβραβεύεται κιόλας και οικονομικά..είτε είναι ΔΕ ΤΕ ΠΕ
δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι, απλά υπάρχουν επαγγέλματα που απαιτούν περισσότερες γνώσεις και άλλα λιγότερες..(αυτό εννοούσα με το "πόσο αξίζει ο καθένας".. η γνώση δίνει αξία. δεν έχεις γνώσεις αρχιτέκτονα ή πολ/μηχ. τελεία και παύλα. ο αρχιτέκτονας μπορεί αν θέλει να κάνει συνήθως τη δουλειά σου (θεωρητικά)..εσυ όμως δε μπορείς να κάνεις του μηχανικού(θεωρητικά)..συνεπώς ο μηχανικός έχει μεγαλύτερη αξία (θεωρητικά) ..για μια υπηρεσία/επιχείρηση/οργανισμό. κτλ...γι αυτό και πληρώνεται καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα. (όχι τυχαία)

είναι σαν να λέω οτι έχω την ίδια αξία με κάποιον ατροφυσικό με 5 μεταπτυχιακά και θα έπρεπε να πάιρνω τα ίδια λεφτά απλά επεοδή είναι σωστό και τα χρείαζομαι..

ας ηρεμίσουμε λίγο κι ας επιστρέψει το topic στο θέμα του..(Το έβγαλα κι εγώ εκτός)

original
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό original » Τρί Σεπ 04, 2007 2:24 pm

Επειδή ξέρω παιδιά και απο ΔΕ και απο ΠΕ,έχω διαπιστώσει το εξής,χωρίς βέβαια να είναι ο κανόνας:Οι ΔΕ που ξέρω στην δουλειά τους είναι πραγματικά αστέρια,ξεσκίζονται μεν αλλά ανταποκρίνονται και με το παραπάνω,οι ΠΕ που ξέρω(ένας πτυχιούχος γιατρός μάλιστα απο τους ΠΕ),κάθονται κυριολεκτικά και περιμένουν ως κουρασμένα νιάτα να λάμψει το άστρο τους χωρίς να κουνήσουν καθόλου το δακτυλάκι τους,όπως επίσης ξέρω ΠΕ οι οποίοι δεν την παλεύουν μια και δεν έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ στην δουλειά που κάνουν παρά είναι κοινά παπαγαλάκια(έτσι φαίνεται πήραν το πτυχίο τους,αλλά δεν φταίνε αυτοί,το σύστημα είναι έτσι) που προβάλουν το πτυχιάκι που πήρανε και κινούνται αποκλειστικά(και τυφλά) με βάση αυτό.Επαναλαμβάνω δεν είναι ο κανόνας τα όσα εγώ προσωπικά έχω διαπιστώσει απο φίλους-ες μου.Καλή συνέχεια.

juli
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό juli » Τρί Σεπ 04, 2007 2:24 pm

mporei o arxitektonas na kanei douleia nosileutrias i maias i iatrikon ergastirion esto kai theoritika? kai pos tha ginei kati tetio? an spoudasei nai vevaios, alla an spoudaso kai ego tin douleia tou arxitektona theoritika tha mporeso na tin kano kai ego.
i alitheia einai oti ontos uparxoun sxoles kai epaggelmata pou theloun polu kopo gia na ta teleioseis den sumainei omos oti ginesai o afentis ton upoloipon epeidi zoristikes 3 xronia. Exo dei pollous neous giatrous pou kavalisan to kalami kai koitazoun tous upoloipous apo psila kai nomizoun oti o kosmos olos tous anoikei.alla me perissoterous apo autous den mporeis na antallakseis duo kouventes.gia kapoious aporeis kai olas ma pos tin teleiosan tin giatriki? na mou peis pos den exei sxesi me to mistho. nai sumfono oti kapoioi aksizoun na pairnoun perissotera xrimata idios oi iatroi gia na figei to fakelaki alla me poso tha einai ikanopoimenoi? me 3000? me 5000? sou leo oti den tha einai kai tha theloun kai to mistho kai to fakelaki,giati exoun polles apaitiseis logo tis talaiporias ton spoudon pou upestisan...kai egoismo pou ton vazeis? to thema einai oti nomizoun pos prepei na pairnoun perissotero apo tous upoloipous...

nangel
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό nangel » Τρί Σεπ 04, 2007 2:30 pm

[....αυτό εννοούσα με το "πόσο αξίζει ο καθένας".. η γνώση δίνει αξία....]

Η παιδεία και η καλλιέργεια γενικότερα δίνουν αξία και ορίζουν τον κάθε άνθρωπο, όχι η γνώση.

Και nomander μας απέδειξες ότι υπάρχει κόμπλεξ ανωτερότητας, το οποίο συνήθως είναι ταυτόσημο με το κόμπλεξ κατωτερότητας.

apostolos1
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό apostolos1 » Τρί Σεπ 04, 2007 2:36 pm

Με το δικό σου σκεπτικό θεωρητικά και ουσιαστικά τι τους θέλουμε τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία με πέντε δέκα γιατρούς μια χαρά θα έβγαινε η δουλειά, ας καθίσουν οι γιατροί να παίρνουν αίμα να κάνουν νοσηλεία και να βάζουν καθετήρες.
Τελειώνοντας την Ιατρική περνούν και πτυχίο Νοσηλευτή, Φαρμακοποιού και όλα τα των συναφών επαγγελμάτων? Πραγματικά δεν το ήξερα.
Οι πολιτικοί Μηχανικοί τι τους θέλουν τους κτιστές μια χαρά θα χτίζανε και μόνοι τους θα οδηγούσαν τα μηχανήματα έργων και θα καλουπώνανε άριστα.
Οι πολιτικοί Μηχανικοί τελειώνοντας το Πολυτεχνείο παίρνουν και δίπλωμα οδήγησης βαρέων και σκαπτικών μηχανημάτων?
Ας σοβαρευτούμε λίγο και δε χρειάζεται να υποτιμάμε κανένα επάγγελμα διότι για να κάνεις μια δουλειά χρειάζονται γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές.

Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες