Γραπτός Διαγωνισμός Εφοριακών

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
aade2022
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Φεβ 22, 2022 4:17 pm

Re: Γραπτός Διαγωνισμός Εφοριακών

Δημοσίευσηαπό aade2022 » Δευ Φεβ 28, 2022 1:28 pm

Καλησπέρα. Μήπως μπορεί κάποιος οικονομολόγος να μου προτείνει ποια βιβλία να διαβάσω για τη λογιστική και ελεγκτική των επιχειρήσεων; Ευχαριστώ.

Mariliana
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 17, 2022 4:28 pm

Re: Γραπτός Διαγωνισμός Εφοριακών

Δημοσίευσηαπό Mariliana » Παρ Μαρ 18, 2022 10:21 pm

canyon έγραψε:
Jorje8 έγραψε:Τα χαιρετίσματα μου και από εμένα σε όλους τους συναδέλφους οικονομολόγους.
Πολύ χρήσιμα τα σχόλια όλων ( ακόμα και από τα αρνητικά σχόλια βγαίνει κάτι…)
Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα το forum και πήρα την απόφασή να συμμετέχω κι εγώ.
Είμαι από αυτούς που θα περιμένουν τα οριστικά αποτελέσματα γιατί έκανα το λάθος με το περίφημο κουτάκι και είμαι οριακά διοριστέος!
Λόγω του παραπάνω γεγονότος να δωσω κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα (χωρίς να θέλω αγχώσω κανένα υποψήφιο)
Η λίστα «1_ΚΑΤ_ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ)_ΓΕΝΙΚΕΣ_ΚΎΡΙΟΣ» περιέχει 492 ονόματα από τα οποία:
92 ονόματα είναι 2 φορές γραμμένα
και 1 όνομα τρεις φορές γραμμένο
αφαιρώντας λοιπόν τα διπλότυπα και τριπλότυπα (-46 -2=-48)
καταλήγουμε σε 444 υποψήφιους που είναι στην παραπάνω λίστα
444 – 368( προσωρινά επιτυχόντες) = 76 άτομα που δεν τα κατάφεραν.
Εφόσον σε προηγούμενο μνμ αναφέρθηκε ότι γενικά έγιναν 180 ενστάσεις θεωρώ ότι μάλλον η πλειοψηφία των 76 ατόμων έχουν κάνει ένσταση.
Ένα ακόμη στατιστικό δεδομένο ότι τα 76 αυτά άτομα ως επί των πλείστων δεν έχουν αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό (+2 μονάδες) και εργασιακή προϋπηρεσία(+4)
Εάν λάβουμε ως αποδεκτό και το στατιστικό ότι το 3% των ενστάσεων γίνεται δεκτό (180*3%=~6 άτομα που θα δικαιωθούν…από όλες τις κατηγορίες όμως…)

Επειδή προσωπικά είμαι οριακά διοριστέος το έψαξα λίγο παραπάνω…. ακόμα και μια ένσταση να γίνει δεκτή κινδυνεύω… οπότε χωρίς να θέλω να αγχώσω κόσμο ελπίζω στο αποφεύγαμε που διάβασα σε κάποιο προηγούμενο μνμ « Ο ΑΣΕΠ δεν κάνει λάθη»


Καλωσήρθες καταρχήν στην παρέα! Όπως έχω αναφέρει είμαι ακριβώς στην ίδια φάση (με το περίφημο κουτάκι) και κινδυνεύω κι εγώ.
Σωστός ο συλλογισμός σου γενικά, να προσθέσω όμως ότι ένσταση ενδεχομένως να έχουν κάνει και κάποιοι που είναι στους επιτυχόντες, είτε για να βελτιώσουν τη θέση τους είτε απλά για να τη σιγουρέψουν, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει εσωτερικές ανακατατατάξεις οι οποίες μπορεί για κάποιους να αποβούν μοιραίες (χτύπα ξύλο).

Ένα τρομακτικό στατιστικό είναι οι δεκτές ενστάσεις του προηγούμενου μεγάλου διαγωνισμού 1γ 2008, όπου έγιναν δεκτές 46 ενστάσεις από τις 271 (17%). Ψάχνοντας στις χιλιάδες σελίδες του αντίστοιχου νήματος, κάποιος ανέφερε ότι 15 άτομα (από τα 545 ΠΕ) βγήκαν εκτός στα οριστικά (οι πίνακες δεν υπάρχουν πουθενά για να το επιβεβαιώσω).

Πιστεύω όμως ότι σε εμάς δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί αυτά τα 10 χρόνια το ΑΣΕΠ έχει γίνει πολύ πιο φιδωλό στις ενστάσεις. Επίσης φαίνεται ότι στα δικά μας αποτελέσματα έγινε αυστηρός και προσεχτικός έλεγχος.Καλησπέρα,ενδιαφέρομαι να δώσω στον διαγωνισμό 1γ/2022 κ θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι αυτό που ανάφερετε με το "κουτάκι"?τι λάθος κάνατε?? ευχαριστώ


Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης