Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Θέσεις εργασίας, επικαιρότητα, απόψεις.
ARMAGEDDON
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2019 12:37 am

Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Δημοσίευσηαπό ARMAGEDDON » Παρ Ιαν 15, 2021 8:17 pm

Για να δούμε τι θα σκεφτούν πάλι. Πάντως δεν πιστεύω να είναι για το καλό μας.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Δημοσίευσηαπό daredevil » Δευ Ιαν 18, 2021 2:59 pm

καθε φορά βλέποντας και κάνοντας. βλεπουν που χωλαίνει, κοινός που δεν τους βολεύει και το αλλάζουν. στο τελος θα παγώσει παντού.

ARMAGEDDON
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2019 12:37 am

Δημόσιο: Έρχονται αλλαγές σε κινητικότητα, τηλεργασία, αξιολόγηση -Και προσβολή Βορίδη στους δημοσίους υπαλλήλους

Δημοσίευσηαπό ARMAGEDDON » Κυρ Ιαν 24, 2021 6:33 pm

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Δημοσίευσηαπό daredevil » Σάβ Μαρ 06, 2021 5:54 pm

Οι αλλαγές που προανήγγειλε στην ουσία της έκανε έβαλε για 25.000 κατοίκους δήμων 80% κάλυψη πρώτων και δεύτερον για 55 χιλιάδες κατοίκους σε νησιωτικούς δήμους 80% κάλυψη τρίτον αφορούν αποκλειστικά υπηρεσίες του δήμου ΔΕΗ τον καθαυτού Δήμο όλες τις υπηρεσίες που είναι στον εν λόγω δήμο δηλαδή περιφέρεια Δήμος εφορία αποκεντρωμένη βιβλιοθήκες κτηματολόγιο και λοιπά και λοιπά

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Δημοσίευσηαπό daredevil » Τετ Απρ 07, 2021 10:30 pm

Ήδη από το 65% το πήγε στο 80% σε δήμους όχι όλους σε αυτούς που είναι έως 25.000 κατοίκους και έως 55.000 κατοίκους για τους νησιωτικούς προφανώς θα συνεχιστεί αυτό το πράγμα κάτι ακούγονται και για τα νοσοκομεία που θα πάνε στο 80% και γενικά σε πολλές υπηρεσίες πράγμα που θα φέρει στην ουσία την κατάργηση του θεσμού της κινητικότητας διότι όλα αυτά αν είναι πάνω από το 80% δεν θα μπορεί να φύγει κανείς και θα κρέμεσαι μόνο από τις νέους διορισμούς μ.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Δημοσίευσηαπό daredevil » Κυρ Μάιος 02, 2021 7:23 am

Κινητικότητα: Έρχεται νομοσχέδιο για κατάργηση εξαιρέσεων και σύνδεση με προσλήψεις..
Στόχος είναι η κατάργηση διατάξεων που εισάγουν παρεκκλίσεις από το ισχύον Σύστημα Κινητικότητας και η θέσπιση ενός Ενιαίου Συστήματος που να αντιμετωπίσει τον κατακερματισμό του θεσμικού πλαισίου, την απουσία κριτηρίων για την αξιολόγηση των αναγκών σε προσωπικό, την έλλειψη εγγυήσεων διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις διαδικασίες επιλογής για τις θέσεις που καλύπτονται και την ύπαρξη πλήθους ειδικών διατάξεων που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο αδιαφάνειας, καθώς και την αντιμετώπιση χρονοβόρων διαδικασιών και αδικαιολόγητης γραφειοκρατικής επιβάρυνσης».
Δεδομένου ότι παρατηρήθηκε εισαγωγή πολυάριθμων εξαιρέσεων από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, συστάθηκε ομάδα εργασίας για την καταγραφή των κατά παρέκκλιση διατάξεων, καθώς και την ποσοτική και ποιοτική αποτίμηση των διαδικασιών κινητικότητας του προσωπικού στο πλαίσιο πάσης φύσεως διατάξεων και η συσχέτισή τους με τον προγραμματισμό προσλήψεων»
Μετά την καταγραφή των διατάξεων αυτών, θεωρείται σκόπιμο να γίνει μια προσπάθεια μείωσης των παρεκκλίσεων, οι οποίες ναι μεν αντανακλούν στη συνθετότητα του συνόλου του Δημόσιου Τομέα, δεν παύουν όμως να διακυβεύουν τον κεντρικό σχεδιασμό- απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο για τον καλύτερο προγραμματισμό προσλήψεων. Επιπλέον, αρκετές από τις παρεκκλίσεις αυτές αφορούν σε πρόσκαιρες ανάγκες οι οποίες δεν εξακολουθούν να ισχύουν.
«Ταχεία» στελέχωση

Τέλος, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα που υποστηρίζει την υλοποίηση των κύκλων του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας υφίσταται συνεχείς βελτιώσεις, και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν αποκτήσει εμπειρία και εξοικείωση, υποβαθμίζεται πλέον η ουσία του επιχειρήματος της «ταχείας στελέχωσης».
αρθρο 4 [αρ 4
4. Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β. Α.Ε.), οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των Καταστημάτων Κράτησης και του Ιδρύματος Αγωγής Αρρένων Βόλου και οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και των στρατιωτικών νοσοκομείων, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε νοσοκομεία.
Όπως τροποποιήθηκε με την Παρ.2 Άρθρο 26 ΝΟΜΟΣ 4690/2020 με ισχύ την 30/5/2020
Δες την εξέλιξη της παραγράφου

5. Υπάλληλοι που μετατάχθηκαν σε Καταστήματα Κράτησης από θέσεις κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες καταργήθηκαν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 81 του N. 4172/2013 (Α΄ 167), συμμετέχουν στο ΕΣΚ, με αφετηρία το δεύτερο κύκλο κινητικότητας του έτους 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παράγραφος 3.


NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4722 ΦΕΚ Α 177/15.9.2020
Άρθρο 66
Αναστολή εξέτασης αιτήσεων προσωπικού στο πλαίσιο της κινητικότητας

Το πάσης φύσεως προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και των στρατιωτικών νοσοκομείων, της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, εξαιρείται από τη συμμετοχή κύκλους κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του ν. 4440/2016 (Α΄ 224) για όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και για όσο χρόνο απαιτούνται τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αυτής. Η ως άνω εξαίρεση αίρεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Υγείας.


Ν. 4735 2020
Άρθρο 35
Ρυθμίσεις για την κινητικότητα

1. Το πάσης φύσεως προσωπικό των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Σερβίων και Βελβεντού εξαιρείται από τη διαδικασία συμμετοχής του στους κύκλους κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του ν. 4440/2016 (Α΄ 224) μέχρι την πλήρωση των προβλεπόμενων κενών οργανικών θέσεων των παγίων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, όλων ανεξαιρέτως των κλάδων εκάστου των ως άνω Δήμων, σε ποσοστό 90%.

2. Εξαιρείται επίσης το πάσης φύσεως προσωπικό που ανήκει οργανικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Xώρας από τις διαδικασίες συμμετοχής του στον κύκλο κινητικότητας έτους 2020 που θα διενεργηθεί με τις διατάξεις του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν. 4440/2016). ( οποίος τελιωσε και έχουμε τον κυκλο του 2021.

67οΓ46ΜΤΛ6-ΔΩΞ
ΘΕΜΑ: Τροποποίηση διατάξεων του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο/ειδικότητατου υπαλλήλου, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη,κατά τις οικείες οργανικές διατάξεις,εφόσον δεν έχει εκδοθεί νέος οργανισμός με βάση τις κείμενες διατάξεις, στον οποίο να έχουν κατά νόμο εξορθολογιστεί οι κλάδοι/ ειδικότητες του προσωπικού του φορέα,όχι μόνο αμιγώςο κλάδος/ειδικότητα του υπαλλήλου, αλλά και κάθε άλλος παρεμφερής κατ ́ ονομασίακλάδος/ειδικότητα που ασκεί τα ίδια καθήκοντακαι έχειτα ίδια ή παρεμφερή τυπικά προσόντα πρόσληψηςκαι κατά συνέπεια καλύπτει όμοιες υπηρεσιακές ανάγκες (π.χ στην περίπτωση που στην ίδια υπηρεσία προβλέπεται κλάδος/ειδικότηταΠΕ Διοικητικού καικλάδος ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού καικλάδος ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού, οι ως άνω παρεμφερείς κατ ́ ονομασία κλάδοι θα λογίζονται ως ένας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεωνεφόσον για την πρόσληψη σε αυτούς απαιτούνται τα ίδια τυπικά προσόντα.Επιπλέον, σε περίπτωση του κλάδου ΔΕ Τεχνικού ή ΥΕ, στονόποιο περιλαμβάνονται διάφορες ειδικότητες, ο έλεγχος των προϋποθέσεων γίνεται βάσει της ειδικότητας του υπαλλήλου. Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε,υπολογίζονται ως ενιαίο σύνολοοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, αλλά και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι ανήκουν σε ίδιο ή παρεμφερή κλάδο/ειδικότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά τους διοικητικούς κλάδους, όπου παρατηρείται στον ίδιο φορέα να ονομάζεται Διοικητικού ή Διοικητικού Οικονομικού ή Διοικητικού Λογιστικού ή Διοικητικών Υπαλλήλων κ.α.,είτε κατέχουν οργανική θέση είτε προσωποπαγή.

Ακολούθως, ο αιτών υπάλληλος τόσο κατά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης,δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο. Βάσει τωνσχετικώνδιατάξεων, η ανωτέρω προϋπόθεσηθα πρέπει πλέον να ισχύει όχι μόνοκατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεωνγια τη διαδικασία επιλογής,αλλάκαι κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης. Όσον αφορά στη μοναδικότητα στον κλάδο,θα λαμβάνεται κατά τον έλεγχο επίσης υπόψη κάθε παρεμφερής κατ ́ ονομασία κλάδος της ίδιας κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδαςτου οικείου φορέα, εφόσον τα προσόντα πρόσληψης είναι τα ίδιακατά ταπροαναφερόμενα. Επίσης, ειδικά για τη μετάταξη υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού και των Υπηρεσιών Δόμησης των ΟΤΑ α ́ βαθμού,απαιτείται η σύμφωνη γνώμητου αρμόδιου για το διορισμό οργάνου.

Δηλαδή αν κάποιος έτυχε να είναι ο μοναδικός στην ειδικότητα ( που δεν φταίαει αυτός) δεν φεύγει. Αν ανήκει σε κλάδο ΔΕ Τεχνικού , που εχει πολλές ειδικότητες , δεν μπορεί , να μεταταχθεί.
επίσης εάν ανήκει σε μη τεχνικό κλάδο που που έχει πολλές ειδικοτητες, αλλα ειναι ειναι μοναδικός στην ειδικότητα , τι γινεται?
Και μια άλλη περίπτωση αν βαση του αρθρου 30 του αναθετουν για μεγάλα διαστημα ( πλέον τον 2 σύν 6 μηνων ) πάνω απο 8 μηνες ανα έτος , και κατ' εξακολούθηση καθηκοντα άλλου κλάδου / ειδικότητας , παραμένει η έννοια της μοναδικότητας - ειδικοτητας?

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Κινητικότητα – Δημόσιο: Αλλαγές προανήγγειλε ο Βορίδης

Δημοσίευσηαπό daredevil » Δευ Ιουν 14, 2021 5:41 pm

4807 νεες αλλαγές στην κινητικότητα . μια η κορώνα μια η υποστελέχωση , μια η μη πρόσληψη , δεν νομίζω να περπατήσει


Επιστροφή σε “ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης