ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Τετ Αύγ 12, 2020 9:39 pm

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους!

Σήμερα είχα το πολυπόθητο ραντεβού στην ΤτΕ για να ξεκινήσω τις διαδικασίες πρόσληψης, επομένως σας γράφω αυτά που έμαθα για να λύσω κάποιες απορίες που έχουν τεθεί και να βοηθήσω όσους/ες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Δεν πρόκειται για μια 10λεπτη συνάντηση όπου απλά σε ενημερώνουν για το τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσεις. Αυτά σας τα στέλνουν σε λίστα με ένα mail που σας στέλνουν μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν μαζί σας (όπου επιβεβαιώνουν ότι η διεύθυνση του mail σας που τους έδωσε το ΑΣΕΠ είναι σωστή) και ΠΡΙΝ το πρώτο ραντεβού μαζί τους. Εμένα η συνάντηση σήμερα μου πήρε συνολικά 2 ώρες και πρέπει να ξαναπάω τουλάχιστον άλλες δύο φορές για να τα τελειώσω όλα. Σε πρώτη φάση πας στο γραφείο του Ανθρώπινου Δυναμικού όπου καταθέτεις όσα έγγραφα έχεις ετοιμάσει ήδη και μετά η υπάλληλος σου δίνει έναν σφραγισμένο φάκελο που τον παραδίδεις όπως είναι στο Ταμείο Υγείας όπου η υπάλληλος σημειώνει κάτι. Μετά φεύγεις από εκεί με τον φάκελο πάλι και πας στην οδό Ομήρου, όπου είναι τα ιατρεία. Εκεί δίνεις τον φάκελο στη γραμματεία και αρχίζουν να σου κλείνουν ραντεβού για τις απαιτούμενες εξετάσεις και τους γιατρούς. Εάν έχετε χρόνο και υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, κάνετε επιτόπου όσες εξετάσεις μπορείτε και βλέπετε όσους γιατρούς είναι διαθέσιμοι. Άρα πιστεύω ότι δεν γίνονται εξ αποστάσεως όλα αυτά και αναγκαστικά πρέπει όλοι να περάσουμε από την ΤτΕ.

2) Οι εξετάσεις είναι οι εξής: α) Μικροβιολογικές και γενική ούρων, β) Ακτινογραφία θώρακος και γ) ΗΚΔ.
Οι γιατροί που πρέπει να δείτε είναι οι εξής: α) Νευρολόγος, β) Ψυχίατρος, γ) Οφθαλμίατρος, δ) ΩΡΛ, ε) Πνευμονολόγος, στ) Καρδιολόγος και ζ) Παθολόγος - Αρχίατρος, τον οποίο τον βλέπετε αφού έχετε τελειώσει με όλους τους άλλους γιατρούς και τις εξετάσεις προκειμένου να σας δώσει τη βεβαίωση ότι όλα είναι εντάξει για την πρόσληψή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! α) Κάθε γιατρός σας δίνει έναν σφραγισμένο φάκελο με τη γνωμάτευσή του τον οποίο δεν τον ανοίγετε και τον δίνετε όπως είναι κλειστός στον Αρχίατρο στο τέλος της όλης διαδικασίας.
β) Για τους άνδρες προσληπτέους και ΜΟΝΟ για τον Νευρολόγο και τον Ψυχίατρο, χρειάζεται να έχετε μαζί σας το αναλυτικό Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης στο οποίο να φαίνεται αν έχετε πάρει απαλλαγή ή απολυθήκατε με Ι3, Ι4 κτλ καθώς και για ποιον λόγο. Άρα καλύτερα κλείστε ραντεβού μαζί τους μόλις το έχετε στα χέρια σας γιατί διαφορετικά θα χρειαστεί να ξανατρέχετε και φροντίστε να είναι το αναλυτικό πιστοποιητικό που αναγράφει όλα αυτά. Αν ανησυχείτε για λόγους εμπιστευτικότητας, μη φοβάστε γιατί δεν το κρατάνε εκείνοι. Απλά το κοιτάνε και σας το ξαναδίνουν πίσω.

3) Όσον αφορά την επικύρωση, υπάρχουν 2 τρόποι για να μην τρέχετε σε κάθε φορέα ξεχωριστά και να επικυρώνετε τα έγγραφα σας ένα-ένα:
α) Τα μαζεύετε όλα και τα πάτε σε έναν δικηγόρο, καθώς οι δικηγόροι έχουν τη δικαιοδοσία να επικυρώνουν τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά έγγραφα.
β) Για όλα τα δημόσια έγγραφα (όπως απολυτήριο δημόσιου λυκείου, πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ/ΤΕΙ κτλ) πάτε σε ΚΕΠ, όπου τα επικυρώνουν κανονικά ΑΝ τους πείτε ότι θα τα καταθέσετε σε ιδιωτικό φορέα και για τα ιδιωτικά πάτε αναγκαστικά σε δικηγόρο καθώς τα ΚΕΠ επικυρώνουν μόνο δημόσια έγγραφα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μοναδική εξαίρεση δημοσίου εγγράφου που η ΤτΕ δε δέχεται να είναι επικυρωμένο από ΚΕΠ είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (δε γνωρίζω για ποιον λόγο, παρότι είναι δημόσιο έγγραφο συνταγμένο και στην ελληνική). Άρα όσοι έχετε ΚΠΓ, πάτε είτε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και σας το επικυρώνουν έχοντας μαζί σας το πρωτότυπο είτε πάλι σε δικηγόρο.

4) Η υπάλληλος στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού επειδή είδε ότι τη ρωτούσα πράγματα για την ΤτΕ αναφέροντας τη λέξη "Δημόσιο", μού ξεκαθάρισε το εξής: "Άλλο πράγμα το Δημόσιο και άλλο η ΤτΕ". Τουτέστιν, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέρουμε ότι ισχύει στο Δημόσιο με πρώτο και καλύτερο το ταμείο ασφάλισης, καθώς η ΤτΕ έχει δικό της ανεξάρτητο ταμείο. Επίσης, ναι μεν η προκήρυξη και ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έλεγε ότι είναι κατηγορίας ΔΕ επειδή γίνονταν δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου και η ύλη καλυπτόταν (υποτίθεται) από τα βιβλία του Λυκείου, όμως στην ΤτΕ δεν υφίστανται οι κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ. Αν έχεις πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό, τότε αυτό πληρώνεται κανονικά και άρα δεν υφίσταται αυτό περί 8ετίας για μετάταξη σε ΠΕ κτλ γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Για τον ίδιο λόγο η δόκιμη περίοδος δεν είναι η κλασική δόκιμη περίοδος που υπάρχει στο Δημόσιο και δεν ξέρω καν αν μπορούσε να μιλήσουμε και για "διορισμό", καθώς δεν είναι Δημόσιο και αν δείτε και τα χαρτιά που θα πάρετε από την ΤτΕ παντού πάνω αναφέρουν τη λέξη "πρόσληψη", όχι "διορισμό" και λογικά νομίζω πως ούτε θα βγει κάποιο ΦΕΚ διορισμού.

Τέλος, 5) σε τι πόστα θα απασχοληθούμε και αν αυτό θα είναι στο Κεντρικό Κατάστημα ή στο Νομισματοκοπείο θα εξαρτηθεί από κάποια επιμόρφωση που θα κάνουμε μέσα στην ΤτΕ όταν με το καλό ξεκινήσουμε, το τι πτυχία έχει ο καθένας μας καθώς και σε τι αντικείμενο. Άρα ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε οτιδήποτε οριστικό περί τούτου. Η ΤτΕ ευελπιστεί πάντως να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε τον Σεπτέμβριο, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα τελειώσουμε όλοι τις διαδικασίες της πρόσληψης καθώς θα προσληφθούμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας ξεχωριστά όποτε τις τελειώσει.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν! Αν έχετε άλλες απορίες και μπορώ να βοηθήσω, με χαρά να σας απαντήσω αν γνωρίζω κάτι σχετικό. Καλή δύναμη σε όλους/ες με το τρέξιμο για τις διαδικασίες και με το καλό να τα πούμε σύντομα από κοντά!

stavroulakaranik
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Παρ Μάιος 08, 2020 4:23 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό stavroulakaranik » Πέμ Αύγ 13, 2020 9:30 am

Καλημέρα!Εpanouir ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!ηθελα να σε ρωτήσω.για ολες αυτές τις ιατρικές εξετάσεις που σου δώσανε να κάνεις ξέρεις αν τις πληρώνουμε η αν τις καλύπτει η Ττε;
Επίσης εσένα σου ζήτησαν από τώρα να καταθεσεις, πτυχίο, μεταπτυχιακό και ο,τι άλλο εχεις;

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Πέμ Αύγ 13, 2020 4:09 pm

stavroulakaranik έγραψε:Καλημέρα!Εpanouir ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!ηθελα να σε ρωτήσω.για ολες αυτές τις ιατρικές εξετάσεις που σου δώσανε να κάνεις ξέρεις αν τις πληρώνουμε η αν τις καλύπτει η Ττε;
Επίσης εσένα σου ζήτησαν από τώρα να καταθεσεις, πτυχίο, μεταπτυχιακό και ο,τι άλλο εχεις;


Δεν κάνει τίποτα!

Όχι, δε μου ζήτησαν να πληρώσω κάτι για τις εξετάσεις. Όσα μπόρεσα να κάνω ήταν όλα δωρεάν. Δεν ξέρω βέβαια αν μας ζητήσουν να πληρώσουμε για όλα μαζί στο τέλος της διαδικασίας, αλλά δε νομίζω πως θα μας ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Επίσης, από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού μού είχαν ζητήσει μόνο αυτά που ζητάνε σε όλους σε πρώτη φάση, δηλαδή το βιογραφικό, τις φωτογραφίες και το αντίγραφο ταυτότητας. Ωστόσο, επειδή είχα προλάβει να ετοιμάσω τα περισσότερα χαρτιά πριν τη χθεσινή συνάντηση, τους τα πήγα και τους τα κατέθεσα για να τελειώνω μια ώρα αρχύτερα και μου τα δέχτηκαν κανονικά. Ίσα-ίσα καλό τους κάνεις αν τα πας όσο πιο γρήγορα γίνεται για να προχωράνε και εκείνοι με τις δικές τους διαδικασίες. Άρα και εσείς ό,τι έχετε έτοιμο από χαρτιά (αν τα έχετε και όλα, ακόμα καλύτερα) το καταθέτετε στο πρώτο ραντεβού για να σας μείνουν μετά μόνο οι ιατρικές εξετάσεις αν γίνεται.

ilias93
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2020 11:13 am

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό ilias93 » Πέμ Αύγ 13, 2020 5:28 pm

Καλησπέρα σε όλους!

Δυστυχώς ανακάλυψα τη συζήτηση αφότου είχαν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα (λίγο αργά μπορώ να πω).

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια στους μέλλοντες συναδέλφους, αλλά και σε αυτούς που διαγωνίστηκαν και οριακά δεν πέτυχαν. Δυστυχώς οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που κρίθηκε όχι στη λεπτομέρεια αλλά θα έλεγα καθαρά στις συγκυρίες (το πόσο έλεγε η προκήρυξη ότι παίρνουμε από το απολυτήριο και την εμπειρία, τυπογραφικά λάθη στο πέρασμα των πολλαπλής, απαντήσεις στην τύχη, έλλειψη χρόνου 2-3 λεπτών, κλπ...). Έχω ακούσει κι εγώ ανεπίσημα ότι θα πάρουν κι άλλους, οπότε το εύχομαι ολόψυχα σε όσους οριακά έμειναν έξω.

Στο θέμα των δικαιολογητικών τώρα, εγώ πήγα την Τρίτη για συνέντευξη. Πρέπει για αρχή να έχουμε όλοι τις φωτογραφίες και το βιογραφικό, ώστε να ανοίξει ο φάκελός μας και να μπορέσουμε να κάνουμε τις υπόλοιπες διαδικασίες παράλληλα. Το σημαντικό είναι ποιο από όλα τα δικαιολογητικά είναι το πιο χρονοβόρο, αυτό θα καθορίσει το πότε θα κλείσει ο φάκελος. Στο ΚΕΠ μού είπαν ότι το Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής παίρνει κανα μήνα να βγει οπότε αξίζει να πάτε όλοι στο ΚΕΠ να το ζητήσετε ακόμη κι αν δεν έχετε κανονίσει ακόμη συνέντευξη.

Τελικά έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να επικυρώσουμε τα πάντα, ακόμη και τα δημόσια έγγραφα? Ρωτάω διότι στα δικαιολογητικά λέει "Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ταυτότητας" αλλά λέει "Τίτλοι σπουδών".

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Πέμ Αύγ 13, 2020 6:38 pm

ilias93 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!

Δυστυχώς ανακάλυψα τη συζήτηση αφότου είχαν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα (λίγο αργά μπορώ να πω).

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια στους μέλλοντες συναδέλφους, αλλά και σε αυτούς που διαγωνίστηκαν και οριακά δεν πέτυχαν. Δυστυχώς οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που κρίθηκε όχι στη λεπτομέρεια αλλά θα έλεγα καθαρά στις συγκυρίες (το πόσο έλεγε η προκήρυξη ότι παίρνουμε από το απολυτήριο και την εμπειρία, τυπογραφικά λάθη στο πέρασμα των πολλαπλής, απαντήσεις στην τύχη, έλλειψη χρόνου 2-3 λεπτών, κλπ...). Έχω ακούσει κι εγώ ανεπίσημα ότι θα πάρουν κι άλλους, οπότε το εύχομαι ολόψυχα σε όσους οριακά έμειναν έξω.

Στο θέμα των δικαιολογητικών τώρα, εγώ πήγα την Τρίτη για συνέντευξη. Πρέπει για αρχή να έχουμε όλοι τις φωτογραφίες και το βιογραφικό, ώστε να ανοίξει ο φάκελός μας και να μπορέσουμε να κάνουμε τις υπόλοιπες διαδικασίες παράλληλα. Το σημαντικό είναι ποιο από όλα τα δικαιολογητικά είναι το πιο χρονοβόρο, αυτό θα καθορίσει το πότε θα κλείσει ο φάκελος. Στο ΚΕΠ μού είπαν ότι το Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής παίρνει κανα μήνα να βγει οπότε αξίζει να πάτε όλοι στο ΚΕΠ να το ζητήσετε ακόμη κι αν δεν έχετε κανονίσει ακόμη συνέντευξη.

Τελικά έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να επικυρώσουμε τα πάντα, ακόμη και τα δημόσια έγγραφα? Ρωτάω διότι στα δικαιολογητικά λέει "Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ταυτότητας" αλλά λέει "Τίτλοι σπουδών".


Καλησπέρα ilias93, συγχαρητήρια και σε σένα για την επιτυχία σου και καλωσόρισες στο forum!

Αναφορικά με την ερώτησή σου για τα δικαιολογητικά, χρειάζονται επικύρωση όλα τα δικαιολογητικά που αφορούν τίτλους σπουδών, πιστοποιητικά ξένων γλωσσών κτλ, καθώς και η ταυτότητα, όχι όμως η βεβαίωση προϋπηρεσίας την οποία μπορείς να εκτυπώσεις από το site του ΕΦΚΑ και θεωρείται πρωτότυπο έγγραφο καθώς έχει επάνω αριθμό πρωτοκόλλου και γνησιότητας και μπορεί πολύ εύκολα να εξακριβωθεί η γνησιότητά της (αν έχεις προϋπηρεσία ως μισθωτός θέλει τη "Βεβαίωση για ΑΣΕΠ" όπου φαίνεται όλη η προϋπηρεσία ως μισθωτός και το είδος της δραστηριότητας, καθώς και τον αναλυτικό "Λογαριασμό Ασφάλισης" όπου εμφανίζονται τα ένσημα ανά μήνα και με τους κωδικούς ΚΑΔ και Ειδικότητας). Επίσης εξυπακούεται πως ούτε η φωτοτυπία του βιβλιαρίου λογαριασμού τραπέζης χρειάζεται επικύρωση.

Τώρα όσον αφορά το Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής, επειδή αυτό εκδίδεται μόνο από συγκεκριμένα ΚΕΠ ορισμένων μόνο περιοχών, όταν πήγα και εγώ στα ΚΕΠ μού είπαν και εμένα ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή χρειάζονται 1-2 μήνες να εκδοθεί και καλύτερα να πάω από την Εισαγγελία να το πάρω. Ωστόσο, έκανα κανονικά την αίτηση στα ΚΕΠ και την επόμενη πήρα τηλέφωνο στην Εισαγγελία Αθηνών να ρωτήσω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Η υπάλληλος λοιπόν εκεί μόνο που δε γέλασε όταν της ανέφερα τι μου είπαν στα ΚΕΠ και μου λέει "Σιγά μην κάνουμε και καναν χρόνο να το βγάλουμε. Σήμερα κιόλας το γράφω, αύριο το υπογράφει ο Εισαγγελέας και μεθαύριο θα το στείλω. Άντε το πολύ να καθυστερήσει κανα δυο μέρες να φθάσει στα ΚΕΠ επειδή υπολειτουργούν τα ΕΛΤΑ λόγω διακοπών. Στο είπαν αυτό επειδή βαριούνται να κάνουν αυτοί στα ΚΕΠ τη διαδικασία και θέλουν να σε στέλνουν από εμάς να το βγάζεις απευθείας." Κοινώς τους ξεμπρόστιασε η υπάλληλος της Εισαγγελίας. Μάλιστα με πήραν και τηλέφωνο μετά από την Εισαγγελία να με ρωτήσουν για ποιον λόγο χρειάζομαι το χαρτί, καθώς δεν το εκδίδεις έτσι για πλάκα και είναι απαραίτητο να υπάρχει αιτιολογία στο χαρτί, την οποία αιτιολογία εννοείται πως τα ΚΕΠ ούτε καν ήξεραν πως πρέπει να την αναγράψουν στην αίτηση και δε με ρώτησαν καν όταν είχα πάει. Άρα μην τους ακούτε και τρέχετε στις Εισαγγελίες, το πολύ σε μια βδομάδα θα το έχετε το χαρτί. Πηγαίνετε στην Εισαγγελία μόνο αν δεν υπάρχει στην περιοχή σας κάποιο από αυτά τα ΚΕΠ που έχουν αυτή τη δικαιοδοσία, γιατί όπως προανέφερα, γίνεται μόνο σε συγκεκριμένα κέντρα.

alzia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 27, 2020 4:17 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό alzia » Πέμ Αύγ 13, 2020 7:04 pm

Καλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια στον καθένα για την προσπάθεια του!
Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις μιας και δεν έχει πολύ καιρό που ανακάλυψα το φόρουμ... Όλα όσα αναφέρετε είναι πολύ χρήσιμα!
Είχα κι εγώ σήμερα τηλέφωνο από την ΤτΕ και αυτό που ήθελα να πω μιας και έγινε θέμα συζήτησης τις προηγούμενες ημέρες είναι ότι μου ζήτησαν η διαδικασία πρόσληψης να γίνει στο αντίστοιχο κατάστημα της Θεσσαλονίκης μιας και μένω εδώ. Οπότε για όλους όσους είναι στην επαρχία μπορεί να τους ζητηθεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε υποκατάστημα της περιοχής τους και να μην χρειαστεί να πάνε στο κεντρικό κατάστημα της Αθήνας.
ilias93 στο μέιλ που μου έστειλαν αναφέρει ότι οι τίτλοι σπουδών πρέπει να είναι επικυρωμενοι.

ioannachr
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 08, 2018 11:39 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό ioannachr » Πέμ Αύγ 13, 2020 8:17 pm

ilias93 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!

Δυστυχώς ανακάλυψα τη συζήτηση αφότου είχαν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα (λίγο αργά μπορώ να πω).

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια στους μέλλοντες συναδέλφους, αλλά και σε αυτούς που διαγωνίστηκαν και οριακά δεν πέτυχαν. Δυστυχώς οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που κρίθηκε όχι στη λεπτομέρεια αλλά θα έλεγα καθαρά στις συγκυρίες (το πόσο έλεγε η προκήρυξη ότι παίρνουμε από το απολυτήριο και την εμπειρία, τυπογραφικά λάθη στο πέρασμα των πολλαπλής, απαντήσεις στην τύχη, έλλειψη χρόνου 2-3 λεπτών, κλπ...). Έχω ακούσει κι εγώ ανεπίσημα ότι θα πάρουν κι άλλους, οπότε το εύχομαι ολόψυχα σε όσους οριακά έμειναν έξω.

Στο θέμα των δικαιολογητικών τώρα, εγώ πήγα την Τρίτη για συνέντευξη. Πρέπει για αρχή να έχουμε όλοι τις φωτογραφίες και το βιογραφικό, ώστε να ανοίξει ο φάκελός μας και να μπορέσουμε να κάνουμε τις υπόλοιπες διαδικασίες παράλληλα. Το σημαντικό είναι ποιο από όλα τα δικαιολογητικά είναι το πιο χρονοβόρο, αυτό θα καθορίσει το πότε θα κλείσει ο φάκελος. Στο ΚΕΠ μού είπαν ότι το Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής παίρνει κανα μήνα να βγει οπότε αξίζει να πάτε όλοι στο ΚΕΠ να το ζητήσετε ακόμη κι αν δεν έχετε κανονίσει ακόμη συνέντευξη.

Τελικά έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να επικυρώσουμε τα πάντα, ακόμη και τα δημόσια έγγραφα? Ρωτάω διότι στα δικαιολογητικά λέει "Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ταυτότητας" αλλά λέει "Τίτλοι σπουδών".


Καλησπέρα, εγώ πήγα σήμερα στο πρωτοδικείο της περιοχής μου για τα 2 σχετικά χαρτιά και μου είπαν να περάσω αύριο να τα πάρω. Οπότε, όσοι μπορείτε να πάτε κατευθείαν εκεί και όχι σε ΚΕΠ. Επίσης, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα σήμερα με την υπάλληλο της τράπεζας μου ανέφερε ότι θέλουν όλα τα χαρτιά να είναι επικυρωμένα (το ρώτησα συγκεκριμένα γιατί μου έκανε εντύπωση ότι ήθελαν επικύρωση και τα δημόσια έγγραφα).

kapan
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2020 7:47 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό kapan » Πέμ Αύγ 13, 2020 11:14 pm

Το πιστοποιητικό εισαγγελικής αρχής τι πρέπει να αναφέρει ακριβώς;

FarCry
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2017 3:55 am

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό FarCry » Παρ Αύγ 14, 2020 12:36 am

Epanouir έγραψε: Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης στο οποίο να φαίνεται αν έχετε πάρει απαλλαγή ή απολυθήκατε με Ι3, Ι4 κτλ καθώς και για ποιον λόγο



Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκαταθέσεως του υποκειμένου, η οποία συνίσταται στην ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βουλήσεως, που εκφράζεται κατά τρόπο σαφή και με πλήρη επίγνωση, και με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων δέχεται ν’ αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρος που το αφορούν, αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί σχετικά


Ο νομοθέτης των προσωπικών δεδομένων απαιτεί προηγουμένη ενημέρωση του φορέως των δεδομένων η οποία δέον να περιλαμβάνει σε κάθε περίπτωση ενημέρωση περί του σκοπού της επεξεργασίας. Κατά συνέπεια, ως προβληματική φαίνεται και η μη σχετική πλήρης ενημέρωση του αιτούντος ως προς τον λόγο της προσκομίσεως του απολυτηρίου, καθώς και πάντων των ενδεχομένων συνεπειών της προσκομίσεώς του


μη ιατρικό έγγραφο, όπως είναι το απολυτήριο του στρατού. Διότι, ως εκ της φύσεως και του σκοπού του, το απολυτήριο αυτό δεν συνιστά ιατρικό έγγραφο, παρά μόνον αποδεικτικό της ικανότητος ή μη προς στράτευση του προσώπου στ’ οποίο αφορά.

FarCry
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2017 3:55 am

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό FarCry » Παρ Αύγ 14, 2020 12:47 am

Epanouir έγραψε:Καλησπέρα σε όλες και σε όλους!

Σήμερα είχα το πολυπόθητο ραντεβού στην ΤτΕ για να ξεκινήσω τις διαδικασίες πρόσληψης, επομένως σας γράφω αυτά που έμαθα για να λύσω κάποιες απορίες που έχουν τεθεί και να βοηθήσω όσους/ες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:



Που σημαίνει αγαπητέ φίλε ότι τώρα έχουμε και GDPR και είναι παράνομο να σε ρωτάνε. Πήγαινε και ρώτα δικηγόρο να τους αλλάξεις τα φώτα.

Επίσης δεν μπορούν να σου ρίξουν άκυρο για τον λόγο αυτόν , αφού όπως είπες και εσύ δεν κρατάνε το χαρτί παρά μόνο το βλέπουν και στο δίνουν πίσω. Από αυτό δεν τεκμαίρεται η συγκατάθεση όπως αποφάνθηκε και το δικαστήριο γιατί δεν έγινε προσκόμιση. Οπότε δεν γίνεται να μην σε προσλάβουν εξαιτίας αυτού.

Όπερ σημαίνει ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτό που ζητάνε και μπορείς να αρνηθείς.

Απλά για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση πως δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να αποκαλύψεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτός να είναι ο λόγος άρνησης πρόσληψης παρά μόνο εάν υπάρχει ρητή συγκατάθεση από εσένα γνωρίζοντας όλες τις συνέπειες που απορρέουν επ αυτού.

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Παρ Αύγ 14, 2020 5:04 pm

FarCry έγραψε:
Epanouir έγραψε:Καλησπέρα σε όλες και σε όλους!

Σήμερα είχα το πολυπόθητο ραντεβού στην ΤτΕ για να ξεκινήσω τις διαδικασίες πρόσληψης, επομένως σας γράφω αυτά που έμαθα για να λύσω κάποιες απορίες που έχουν τεθεί και να βοηθήσω όσους/ες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:



Που σημαίνει αγαπητέ φίλε ότι τώρα έχουμε και GDPR και είναι παράνομο να σε ρωτάνε. Πήγαινε και ρώτα δικηγόρο να τους αλλάξεις τα φώτα.

Επίσης δεν μπορούν να σου ρίξουν άκυρο για τον λόγο αυτόν , αφού όπως είπες και εσύ δεν κρατάνε το χαρτί παρά μόνο το βλέπουν και στο δίνουν πίσω. Από αυτό δεν τεκμαίρεται η συγκατάθεση όπως αποφάνθηκε και το δικαστήριο γιατί δεν έγινε προσκόμιση. Οπότε δεν γίνεται να μην σε προσλάβουν εξαιτίας αυτού.

Όπερ σημαίνει ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτό που ζητάνε και μπορείς να αρνηθείς.

Απλά για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση πως δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να αποκαλύψεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτός να είναι ο λόγος άρνησης πρόσληψης παρά μόνο εάν υπάρχει ρητή συγκατάθεση από εσένα γνωρίζοντας όλες τις συνέπειες που απορρέουν επ αυτού.


Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου γιατί και εμένα μου είχε φανεί πολύ περίεργο που μας ζητούν τέτοιο χαρτί, ακόμα και αν δεν το κρατάνε οι ίδιοι στο αρχείο τους. Επίσης, να αναφέρω ότι στον κατάλογο με τα δικαιολογητικά που μας ζητούν από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, δεν ανέφερε τίποτα ότι θέλουν πλήρες Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης που να αναγράφει με τι απολύθηκες ή για ποιον λόγο έχεις πάρει απαλλαγή αν έχεις πάρει. Αναφέρει μόνο Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α', που συνήθως είναι το συνοπτικό και αποκρύπτει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Τώρα για ποιον λόγο ο Νευρολόγος και ο Ψυχίατρος θέλουν να δουν το χαρτί επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Στις γυναίκες δηλαδή που εκ των πραγμάτων δεν υπηρετούν, τι χαρτί τους ζητάνε να δουν; Και γενικά έκαναν πολύ προσωπικές ερωτήσεις που ειλικρινά δεν ξέρω σε τι αποσκοπούσαν, όπως αν έχεις παντρευτεί, αν έχεις παιδιά, αν δουλεύεις, με ποιον μένεις κτλ. Δηλαδή αν έχεις κάποιο ψυχιατρικό η νευρολογικό νόσημα θα φανεί από όλα αυτά;

vaio25
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 7:24 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό vaio25 » Σάβ Αύγ 15, 2020 4:43 pm

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Ξεκίνησα κι εγώ τις διαδικασίες την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σας ζήτησαν κι εσάς τα πτυχία σας πρωτότυπα ή επικυρωμένα από τη Γραμματεία του Πανεπιστημίου;

Τα πήγα επικυρωμένα από ΚΕΠ και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν της κάνουν!! :shock: Και στο ΚΕΠ με το ζόρι μου τα επικύρωσαν. Σκέφτηκα να διαμαρτυρηθώ αλλά είπα να μην έρθω σε αντιπαράθεση ακόμα δεν ξεκινήσαμε. Για ποιο λόγο όμως μας υποβάλλουν σε αυτή την ταλαιπωρία; Δηλαδή ποια η διαφορά της επικύρωσης από ΚΕΠ από αυτής από τη Γραμματεία του Παν/μίου; Ούτως ή άλλως, αν θέλουν να ναι σίγουροι ότι τα πτυχία είναι έγκυρα, θα πρέπει να κάνουν έλεγχο γνησιότητας όπως κάνει το Δημόσιο, δηλαδή να στείλουν στο Παν/μιο και να ρωτήσουν αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτό που έχουν μπροστά τους. Δηλαδή μόνο η σφραγίδα του ΚΕΠ μπορεί να πλαστογραφηθεί; Προσωπικά, χαλάστηκα λίγο με αυτά που ζητάνε και μάλιστα δεν τα ζητάνε εγγράφως αλλά στα λένε προφορικά. Υποθέτω ότι το κάνουν για να γλιτώσουν τη δουλειά ελέγχου γνησιότητας αλλά και πάλι φάουλ θα είναι γιατί όποιος θέλει να πλαστογραφήσει κάτι δε θα τον εμποδίσει η σφραγίδα του Παν/μίου (γνώμη μου).

ioannachr
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 08, 2018 11:39 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό ioannachr » Σάβ Αύγ 15, 2020 7:29 pm

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Το βιογραφικό που μας έστειλαν θα το εκτυπώσουμε κ θα το συμπληρώσουμε χειρόγραφα; Γιατί δεν με αφήνει να γράψω πάνω στα κενά στο word

ioannachr
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 08, 2018 11:39 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό ioannachr » Σάβ Αύγ 15, 2020 9:17 pm

vaio25 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Ξεκίνησα κι εγώ τις διαδικασίες την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σας ζήτησαν κι εσάς τα πτυχία σας πρωτότυπα ή επικυρωμένα από τη Γραμματεία του Πανεπιστημίου;

Τα πήγα επικυρωμένα από ΚΕΠ και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν της κάνουν!! :shock: Και στο ΚΕΠ με το ζόρι μου τα επικύρωσαν. Σκέφτηκα να διαμαρτυρηθώ αλλά είπα να μην έρθω σε αντιπαράθεση ακόμα δεν ξεκινήσαμε. Για ποιο λόγο όμως μας υποβάλλουν σε αυτή την ταλαιπωρία; Δηλαδή ποια η διαφορά της επικύρωσης από ΚΕΠ από αυτής από τη Γραμματεία του Παν/μίου; Ούτως ή άλλως, αν θέλουν να ναι σίγουροι ότι τα πτυχία είναι έγκυρα, θα πρέπει να κάνουν έλεγχο γνησιότητας όπως κάνει το Δημόσιο, δηλαδή να στείλουν στο Παν/μιο και να ρωτήσουν αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτό που έχουν μπροστά τους. Δηλαδή μόνο η σφραγίδα του ΚΕΠ μπορεί να πλαστογραφηθεί; Προσωπικά, χαλάστηκα λίγο με αυτά που ζητάνε και μάλιστα δεν τα ζητάνε εγγράφως αλλά στα λένε προφορικά. Υποθέτω ότι το κάνουν για να γλιτώσουν τη δουλειά ελέγχου γνησιότητας αλλά και πάλι φάουλ θα είναι γιατί όποιος θέλει να πλαστογραφήσει κάτι δε θα τον εμποδίσει η σφραγίδα του Παν/μίου (γνώμη μου).


Εμένα στο τηλέφωνο μου είπαν η επικύρωση να είναι είτε από ΚΕΠ, είτε από δικηγόρο. Δεν μου ανέφεραν τπτ για τις γραμμετείες των Πανεπιστημίων. Κ είναι κ υπερβολικό θεωρώ γτ πρέπει να πάμε στις πόλεις π σπουδάσαμε. Εγώ πχ εγώ μεταπτυχιακό από το εξωτερικό. Θα πάω μέχρι εκεί να βρω την γραμματεία;;;

MKI
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2020 5:56 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019

Δημοσίευσηαπό MKI » Κυρ Αύγ 16, 2020 1:16 am

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους και καλή μας αντάμωση! Ακριβώς αυτό με παραξένεψε κ μένα σήμερα με το βιογραφικό! Γράφεις αλλά επειδή είναι γραμματοσειρά 12 δε φαίνεται τι γράφεις στο κελί το οποίο είναι πολύ μικρό.. Εγώ δε ξέρω αν έκανα το σωστό αλλά μικρυνα τη γραμματοσειρά στο 9 σε κάθε κελο ξεχωριστά και μεγάλωνα κάθε φορά τα κελιά ωστε να φαίνονται.. Μπελάς αλλά δεν ήθελα να το κάνω κ χειρόγραφο..
Επίσης αυτό με τις επικυρώσεις των πτυχίων δε ξέρω τι θα κάνουμε! Στο παρελθόν που το είχα ζητήσει για άσχετο λόγο δε μου το έκαναν στο κεπ γιατί ισχυρίζονται ότι έχουν καταργηθεί οι επικυρώσειε..


Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες