Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Τετ Ιούλ 08, 2020 12:08 am

Παιδιά καλησπέρα. Αν και 29 χρόνων περίπου νιώθω ότι κάτι δεν μπορώ να αντιληφθώ καλά και θέλω την βοήθεια σας. Μελετούσα τα αποτελέσματα μιας προκήρυξης 2κ 2018. Πως είναι δυνατόν κάποιος που στα προσωρινά πχ. Δεν έχει τα 200 μόρια του μεταπτυχιακού στα οριστικά το συγκεκριμένο άτομο να του εμφανίζονται ξαφνικά τα 200 μόρια; και πως το αντίθετο; δηλαδή κάποιος που στα προσωρινά έχει τα 200 μετά να του γίνονται 0. Νομίζω πολλοί την έχουμε αυτή την απορία. Ας απαντήσει παρακαλώ κάποιος που γνωρίζει καλά το ασεπ.

Athina1610
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τρί Μάιος 26, 2020 12:44 am

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό Athina1610 » Τετ Ιούλ 08, 2020 11:50 pm

askmast έγραψε:Παιδιά καλησπέρα. Αν και 29 χρόνων περίπου νιώθω ότι κάτι δεν μπορώ να αντιληφθώ καλά και θέλω την βοήθεια σας. Μελετούσα τα αποτελέσματα μιας προκήρυξης 2κ 2018. Πως είναι δυνατόν κάποιος που στα προσωρινά πχ. Δεν έχει τα 200 μόρια του μεταπτυχιακού στα οριστικά το συγκεκριμένο άτομο να του εμφανίζονται ξαφνικά τα 200 μόρια; και πως το αντίθετο; δηλαδή κάποιος που στα προσωρινά έχει τα 200 μετά να του γίνονται 0. Νομίζω πολλοί την έχουμε αυτή την απορία. Ας απαντήσει παρακαλώ κάποιος που γνωρίζει καλά το ασεπ.


Καλησπέρα! Ίσως μετά από ενστάσεις να αλλαξαν τα πράγματα,δεν ξέρω για την συγκεκριμένη προκήρυξη αλλά μπορεί πχ μετά από ένσταση να αναγνωρίστηκε ένα μεταπτυχιακό η ένας δεύτερος τίτλος σπουδών ως συναφές με την ειδικότητα.

titig
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2018 11:51 am

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό titig » Πέμ Ιούλ 09, 2020 11:53 am

Εδώ δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα συνάφειας μιας και τότε οι αλλαγές θα ήταν από 100 σε 200 μόρια ή το αντίστροφο(μιλώντας για πρώτο μεταπτυχιακό).
Εδώ μοιάζει με ένα μεταπτυχιακό που δεν προσμετρήθηκε καν, δεν δηλώθηκε; Εκ παραδρομής από ΑσεΠ δεν υπολογίστηκε;

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Κυρ Ιούλ 12, 2020 11:26 pm

Αν δεν δηλώθηκε νομίζω το χάνεις και καλά έκανε κ έχει 0 μόρια. Αν όμως δηλώθηκε; πως είναι δυνατόν από 0 να πάει 200; δεν το είδε κατά λάθος ο υπάλληλος του ασεπ; αν ναι πως εξασφαλίζει κάνεις ότι, ότι έγγραφα έχει μέσα ο φάκελος δεν θα χαθεί κανένα; υπάρχει κάποια διαδικασία που ανοίγει ο υπάλληλος τον φάκελο για να μειωθουν τα λάθη;

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Δευ Ιούλ 13, 2020 10:51 pm

Για την πρώτη περίπτωση, δηλαδή αν κάποιος στα προσωρινά δεν έχει μόρια μεταπτυχιακού και μετά εμφανίσει στα οριστικά, πιστεύω ότι έγινε αυτό που αναφέρεται ως επισήμανση σε προκηρύξεις με θέσεις ΠΕ, το οποίο επισυνάπτω παρακάτω:

Επισήμανση: Τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων σπουδών των υποψηφίων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαιτείται η παραπομπή των κατόχων τους σε συμπληρωματικές εξετάσεις, δύναται να έχουν εκδοθεί σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Σε κάθε όμως περίπτωση, τα πιστοποιητικά αυτά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί και προσκομισθεί στο Α.Σ.Ε.Π. εντός της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων / προσληπτέων. Οι εν λόγω δε υποψήφιοι πρέπει, αφενός κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους να έχουν σημειώσει στα κατάλληλα πεδία της ότι κατέχουν τα απαιτούμενα κατά την προκήρυξη προσόντα / ιδιότητες και αφετέρου να συνυποβάλουν με τα λοιπά δικαιολογητικά: α) τον προς αναγνώριση τίτλο σπουδών (πρωτότυπος ή σε νομίμως επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) και επίσημη μετάφραση αυτού, και β) φωτοαντίγραφο της πρωτοκολλημένης υποβληθείσας αντίστοιχης αίτησης αναγνώρισης προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Επισημαίνεται ότι, κατά το στάδιο της κατάρτισης από το Α.Σ.Ε.Π. των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων / προσληπτέων οι ανωτέρω υποψήφιοι ναι μεν τεκμαίρεται ότι δεν διαθέτουν το αντίστοιχο προσόν ή κριτήριο κατάταξης, δύνανται, όμως, εφόσον συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, να προβούν στην υποβολή ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων / προσληπτέων προσκομίζοντας τα σχετικά πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων τους, από τα οποία πιστοποιητικά πρέπει να αποδεικνύεται ότι διαθέτουν τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη προσόντα / κριτήρια.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μεταπτυχιακό αλλοδαπής που ναι μεν είχε αποκτηθεί και κατατεθεί αίτηση αναγνώρισης του στον ΔΟΑΤΑΠ πριν την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων στο ΑΣΕΠ, ωστόσο δεν είχε προλάβει να βγει η πράξη αναγνώρισης.

Τώρα για την αντίστροφη περίπτωση, δηλαδή κάποιος να εμφανίζει μεταπτυχιακό στα προσωρινά ενώ στα οριστικά όχι, εικάζω πως είτε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό είχαν αποκτηθεί στην αλλοδαπή και είχε γίνει συνεκτίμηση των δύο ως βασικό τίτλο σπουδών (πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται το μεταπτυχιακό) και εκ παραδρομής ο υπάλληλος τα μέτρησε ως ξεχωριστούς τίτλους, είτε ο υποψήφιος δεν κατέθεσε κάποια μετάφραση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού ή σωστά επικυρωμένο τίτλο και πάλι εκ παραδρομής ο υπάλληλος το δέχτηκε στα προσωρινά ενώ το απέρριψε ο τελικός έλεγχος.

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Σάβ Ιούλ 18, 2020 7:32 pm

Παρά πολύ καλή η απάντηση σου. Σε ευχαριστώ πολύ. Απάντησες πολύ συγκεκριμένα. Τώρα για τον έλεγχο που είπες να σε ρωτήσω. Είπες ότι γίνετε κια τελικός έλεγχος. Αν πχ κάποιος είναι στους διοριστεους στα προσωρινά που σημαίνει ότι έχει ανοίξει ο φάκελος τού, μετά πάλι τον ξανά ανοίγουν;

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Κυρ Ιούλ 19, 2020 12:18 am

askmast έγραψε:Παρά πολύ καλή η απάντηση σου. Σε ευχαριστώ πολύ. Απάντησες πολύ συγκεκριμένα. Τώρα για τον έλεγχο που είπες να σε ρωτήσω. Είπες ότι γίνετε κια τελικός έλεγχος. Αν πχ κάποιος είναι στους διοριστεους στα προσωρινά που σημαίνει ότι έχει ανοίξει ο φάκελος τού, μετά πάλι τον ξανά ανοίγουν;


Σ' ευχαριστώ πολύ και εγώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σε βοήθησα.

Όσον αφορά τον έλεγχο, από μία τηλεφωνική μου επικοινωνία με το ΑΣΕΠ καθώς και από τις αναρτήσεις άλλων χρηστών εδώ στο forum, έχω καταλάβει ότι συγκεκριμένα για τους διοριστέους γίνεται δύο φορές ο έλεγχος των φακέλων τους. Στα προσωρινά ο έλεγχος γίνεται σε πρώτη φάση από τους αρμόδιους ελεγκτές και μετά από την Κεντρική Επιτροπή του διαγωνισμού που ορίζεται κάθε φορά από το ΑΣΕΠ. Έπειτα, μετά την έκδοση των προσωρινών και τη λήξη υποβολής των ενστάσεων, αναλαμβάνουν οι νομικοί σύμβουλοι του ΑΣΕΠ να εκδικάσουν τις ενστάσεις ενώ ελέγχονται τα δικαιολογητικά των ενιστάμενων και των προσωρινά διοριστέων από κάποιο τμήμα της Διεύθυνσης Επιλογής Προσωπικού του ΑΣΕΠ (την Α' Διεύθυνση αν πρόκειται για γραπτό διαγωνισμό ή τη Β' Διεύθυνση αν πρόκειται για διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας). Από αυτόν τον δεύτερο έλεγχο εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα. Εν ολίγοις, τα προσωρινά εκδίδονται από την Κεντρική Επιτροπή του διαγωνισμού ενώ τα οριστικά από την αντίστοιχη Διεύθυνση Επιλογής Προσωπικού του ΑΣΕΠ. Βέβαια, το προσοντολόγιο και τα κριτήρια που έχουν είναι κοινά και πολύ συγκεκριμένα και γι' αυτό δε βλέπεις συνήθως μεγάλες διαφορές (τις περισσότερες φορές και καθόλου) μεταξύ των προσωρινά και των οριστικά διοριστέων.

Περισσότερα περί των αρμοδιοτήτων του κάθε τμήματος του ΑΣΕΠ μπορείς να διαβάσεις και στο οργανόγραμμα που υπάρχει στο site του ΑΣΕΠ και το οποίο σε βοηθάει να ξεδιαλύνεις αρκετά πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή. Τώρα βέβαια, αυτά στα μεταφέρω και εγώ με κάποια επιφύλαξη καθώς δεν ξέρω 100% αν ελέγχονται και από πουθενά αλλού τα δικαιολογητικά ή αν ακολουθούν και άλλες διαδικασίες μέχρι την έκδοση των οριστικών. Ελπίζω να βοήθησα!

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Δευ Ιούλ 20, 2020 7:33 pm

Ευχαριστώ και πάλι. Όχι απλά βοηθάς, αλλά φαίνεται ότι είσαι και γνώστης. Εφόσον πχ ελέγχονται από 2 επιτροπές όπως λες, μπορεί πχ στα προσωρινά να έχεις αναγνωρισμενα 82 μήνες προϋπηρεσίας κ να είσαι πχ προσωρινά διοριστεος και μετά στα οριστικά να σου που, α όχι τελικά δεν έχεις προϋπηρεσία 82 μήνες αλλά πχ 72. Μπορεί να γίνει αυτό; και πάλι ευχαριστώ!

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Δευ Ιούλ 20, 2020 10:49 pm

askmast έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι. Όχι απλά βοηθάς, αλλά φαίνεται ότι είσαι και γνώστης. Εφόσον πχ ελέγχονται από 2 επιτροπές όπως λες, μπορεί πχ στα προσωρινά να έχεις αναγνωρισμενα 82 μήνες προϋπηρεσίας κ να είσαι πχ προσωρινά διοριστεος και μετά στα οριστικά να σου που, α όχι τελικά δεν έχεις προϋπηρεσία 82 μήνες αλλά πχ 72. Μπορεί να γίνει αυτό; και πάλι ευχαριστώ!


Δεν κάνει τίποτα! Εξάλλου όλοι στο ψάξιμο είμαστε με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το forum για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να βοηθάμε κάπως ο ένας τον άλλον να έχουμε μια πληρέστερη ενημέρωση.

Σχετικά με το ερώτημά σου, πιστεύω πως υπάρχει αυτή η περίπτωση, δηλαδή στον δεύτερο έλεγχο να κρίνουν πως πχ οι 10 μήνες προϋπηρεσίας που είχες σε κάποιον φορέα δεν είναι συναφείς με το αντικείμενο της θέσης που διεκδικείς και να σου αφαιρέσουν τα αντίστοιχα μόρια, παρόλο που στον πρώτο έλεγχο είχαν κριθεί ως συναφείς. Είναι παρόμοια περίπτωση με το αρχικό ερώτημα αυτού του thread, όπου σε κάποιους πιάνουν ως συναφές το μεταπτυχιακό τους στον πρώτο έλεγχο και ως μη συναφές στον δεύτερο, με αποτέλεσμα στα οριστικά να χάνουν μόρια. Ωστόσο, όπως ανέφερα και στην προηγούμενη απάντησή μου, το προσοντολόγιο και τα κριτήρια μοριοδότησης είναι πολύ συγκεκριμένα, οπότε σπάνια συμβαίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές μεταξύ προσωρινών και οριστικών.

theod75
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 365
Εγγραφή: Δευ Μαρ 26, 2018 10:50 am

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό theod75 » Τρί Ιούλ 21, 2020 4:04 pm

Epanouir έγραψε:
askmast έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι. Όχι απλά βοηθάς, αλλά φαίνεται ότι είσαι και γνώστης. Εφόσον πχ ελέγχονται από 2 επιτροπές όπως λες, μπορεί πχ στα προσωρινά να έχεις αναγνωρισμενα 82 μήνες προϋπηρεσίας κ να είσαι πχ προσωρινά διοριστεος και μετά στα οριστικά να σου που, α όχι τελικά δεν έχεις προϋπηρεσία 82 μήνες αλλά πχ 72. Μπορεί να γίνει αυτό; και πάλι ευχαριστώ!


Δεν κάνει τίποτα! Εξάλλου όλοι στο ψάξιμο είμαστε με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το forum για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να βοηθάμε κάπως ο ένας τον άλλον να έχουμε μια πληρέστερη ενημέρωση.

Σχετικά με το ερώτημά σου, πιστεύω πως υπάρχει αυτή η περίπτωση, δηλαδή στον δεύτερο έλεγχο να κρίνουν πως πχ οι 10 μήνες προϋπηρεσίας που είχες σε κάποιον φορέα δεν είναι συναφείς με το αντικείμενο της θέσης που διεκδικείς και να σου αφαιρέσουν τα αντίστοιχα μόρια, παρόλο που στον πρώτο έλεγχο είχαν κριθεί ως συναφείς. Είναι παρόμοια περίπτωση με το αρχικό ερώτημα αυτού του thread, όπου σε κάποιους πιάνουν ως συναφές το μεταπτυχιακό τους στον πρώτο έλεγχο και ως μη συναφές στον δεύτερο, με αποτέλεσμα στα οριστικά να χάνουν μόρια. Ωστόσο, όπως ανέφερα και στην προηγούμενη απάντησή μου, το προσοντολόγιο και τα κριτήρια μοριοδότησης είναι πολύ συγκεκριμένα, οπότε σπάνια συμβαίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές μεταξύ προσωρινών και οριστικών.

Στην προκήρυξη για τα δικαστήρια πριν 2 χρόνια είχε γίνει αυτό σε αρκετούς επιτυχόντες με τα προσωρινά το μεταπτυχιακό πιάστηκε ως συναφές και στα οριστικά όχι. είχαμε και δικαστικές προσφυγές

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Τρί Ιούλ 21, 2020 4:43 pm

Για το μεταπτυχιακό ναι το καταλαβαίνω να σου δώσουν στην αρχή τα 200 και μετα στον δεύτερο έλεγχο να σου δώσουν τελικά 100. Αλλά και στην προϋπηρεσία μπορεί να γίνει αυτό? Μετα δηλαδή στα οριστικά να σου αφαιρέσουν; Αυτό δν είναι λίγο αδικία και άκυρο; Γτ αν πχ σου έχει στα προσωρινά 75 και εσύ λες ότι είσαι οκ, αν μετα σου αφαιρέσουν δεν θα είναι άδικο; Γιατί και εσύ αφού είχες 75 δεν θα είχες κάνει ένσταση.

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Παρ Ιούλ 24, 2020 1:34 pm

Καλησπέρα σε όλους παιδιά

Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις μιας και είδα ότι είστε γνώστες, ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

1) Όπως αναφέρουν οι προκηρύξεις καταθέτουμε το μεταπτυχιακό και ο ΑΣΕΠ έχοντας στα χέρια του το μεταπτυχιακό και διαβάζοντας τον τίτλο θα αποφανθεί αν είναι σχετικό με την θέση και θα μας δώσει ανάλογα τα 100 η τα 200. Σωστά; Αν χορηγηθεί βεβαίωση από το πανεπιστήμιο που έκδωσε το μεταπτυχιακό ότι « ο υποψήφιος το μεταπτυχιακό που κατέχει στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν την εξειδίκευση που απαιτείται από την θέση της προκήρυξης» είναι εντάξει για να πάρει τα 200;
2) Όπως σε όλες τις προκηρύξεις για την αποδείξει της εμπειρίας ζητείται βεβαίωση για χρήση ΑΣΕΠ από τον ασφαλιστικό φορέα. (ΜΟΝΟ) Π.χ ΕΦΚΑ. Ας υποδέσουμε ότι είμαι υπάλληλος σε μια Ανώνυμη εταιρεία ταξιδιών, και απασχολούμε στον τομέα των οικονομικών. Η βεβαίωση που θα πάρω (ΑΠΟ ΕΦΚΑ) θα αναφέρει μόνο, ημερομηνία, ημέρες, επωνυμία εργοδότη, και όχι το είδος της εργασίας. Στην ίδια εταιρεία μπορεί να έχουμε και ένα μάγειρα, και αυτός αν βγάλει βεβαίωση θα βγάλει ακριβώς την ίδια με εμένα. Σωστά; Άρα και αυτά συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό? (π.χ θέση ΠΕ/ΤΕ διοικητικού)

CHARIS619
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Ιουν 22, 2020 3:22 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό CHARIS619 » Παρ Ιούλ 31, 2020 5:06 pm

askmast έγραψε:Καλησπέρα σε όλους παιδιά

Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις μιας και είδα ότι είστε γνώστες, ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

1) Όπως αναφέρουν οι προκηρύξεις καταθέτουμε το μεταπτυχιακό και ο ΑΣΕΠ έχοντας στα χέρια του το μεταπτυχιακό και διαβάζοντας τον τίτλο θα αποφανθεί αν είναι σχετικό με την θέση και θα μας δώσει ανάλογα τα 100 η τα 200. Σωστά; Αν χορηγηθεί βεβαίωση από το πανεπιστήμιο που έκδωσε το μεταπτυχιακό ότι « ο υποψήφιος το μεταπτυχιακό που κατέχει στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν την εξειδίκευση που απαιτείται από την θέση της προκήρυξης» είναι εντάξει για να πάρει τα 200;
2) Όπως σε όλες τις προκηρύξεις για την αποδείξει της εμπειρίας ζητείται βεβαίωση για χρήση ΑΣΕΠ από τον ασφαλιστικό φορέα. (ΜΟΝΟ) Π.χ ΕΦΚΑ. Ας υποδέσουμε ότι είμαι υπάλληλος σε μια Ανώνυμη εταιρεία ταξιδιών, και απασχολούμε στον τομέα των οικονομικών. Η βεβαίωση που θα πάρω (ΑΠΟ ΕΦΚΑ) θα αναφέρει μόνο, ημερομηνία, ημέρες, επωνυμία εργοδότη, και όχι το είδος της εργασίας. Στην ίδια εταιρεία μπορεί να έχουμε και ένα μάγειρα, και αυτός αν βγάλει βεβαίωση θα βγάλει ακριβώς την ίδια με εμένα. Σωστά; Άρα και αυτά συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό? (π.χ θέση ΠΕ/ΤΕ διοικητικού)


1) Mια αναλυτική βαθμολογία που αναγράφει τα μαθήματα που έχεις κάνει στον Μεταπτυχιακό σου κάνει,
2)Ο ΑΣΕΠ πέρα από την βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ θέλει και μία Υπεύθυνη Δήλωση για το είδος της εμπειρίας σου, αν σου ζητήσουν τα δικαιολογητικά σε κάποια προκήρυξη γιατί είσαι στους πρώτους στα μόρια, τότε ελέγχεται και ο κωδικός της ειδικότητας με την οποία σου μπαίνουν τα ένσημα σου στην ΑΠΔ. (Η εμπειρία στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ πρέπει να είναι συναφής)

sotinela
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 23, 2018 2:37 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό sotinela » Σάβ Αύγ 01, 2020 12:04 am

CHARIS619 έγραψε:
askmast έγραψε:Καλησπέρα σε όλους παιδιά

Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις μιας και είδα ότι είστε γνώστες, ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

1) Όπως αναφέρουν οι προκηρύξεις καταθέτουμε το μεταπτυχιακό και ο ΑΣΕΠ έχοντας στα χέρια του το μεταπτυχιακό και διαβάζοντας τον τίτλο θα αποφανθεί αν είναι σχετικό με την θέση και θα μας δώσει ανάλογα τα 100 η τα 200. Σωστά; Αν χορηγηθεί βεβαίωση από το πανεπιστήμιο που έκδωσε το μεταπτυχιακό ότι « ο υποψήφιος το μεταπτυχιακό που κατέχει στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν την εξειδίκευση που απαιτείται από την θέση της προκήρυξης» είναι εντάξει για να πάρει τα 200;
2) Όπως σε όλες τις προκηρύξεις για την αποδείξει της εμπειρίας ζητείται βεβαίωση για χρήση ΑΣΕΠ από τον ασφαλιστικό φορέα. (ΜΟΝΟ) Π.χ ΕΦΚΑ. Ας υποδέσουμε ότι είμαι υπάλληλος σε μια Ανώνυμη εταιρεία ταξιδιών, και απασχολούμε στον τομέα των οικονομικών. Η βεβαίωση που θα πάρω (ΑΠΟ ΕΦΚΑ) θα αναφέρει μόνο, ημερομηνία, ημέρες, επωνυμία εργοδότη, και όχι το είδος της εργασίας. Στην ίδια εταιρεία μπορεί να έχουμε και ένα μάγειρα, και αυτός αν βγάλει βεβαίωση θα βγάλει ακριβώς την ίδια με εμένα. Σωστά; Άρα και αυτά συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό? (π.χ θέση ΠΕ/ΤΕ διοικητικού)


1) Mια αναλυτική βαθμολογία που αναγράφει τα μαθήματα που έχεις κάνει στον Μεταπτυχιακό σου κάνει,
2)Ο ΑΣΕΠ πέρα από την βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ θέλει και μία Υπεύθυνη Δήλωση για το είδος της εμπειρίας σου, αν σου ζητήσουν τα δικαιολογητικά σε κάποια προκήρυξη γιατί είσαι στους πρώτους στα μόρια, τότε ελέγχεται και ο κωδικός της ειδικότητας με την οποία σου μπαίνουν τα ένσημα σου στην ΑΠΔ. (Η εμπειρία στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ πρέπει να είναι συναφής)


Ισχύει αυτό το πράγμα; Κάνει το ΑΣΕΠ έλεγχο ΑΠΔ και κωδικού ενσήμων ΙΚΑ.; Με ποια ιδιότητα κάνει το ΑΣΕΠ τέτοιο έλεγχο σε αρχείο του ΕΦΚΑ; Δεν το εχω ξανα ακούσει αυτό που λέτε. Σας το έχει πει αυτό επίσημα το ΑΣΕΠ; Και το ερωτώ διότι εχω γνωστό που ήταν σε δημόσια υπηρεσία ως ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ο κωδικός ενσήμων ήταν 419000 υπάλληλος γραφείου. Γιατί τότε το ΑΣΕΠ δε ζητάει αναλυτικό λογαριασμό ασφάλισης που φαίνεται ο κωδικός ειδικότητας και ζητά μόνον βεβαίωση με συνολικές ημέρες;

askmast
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2019 4:50 pm

Re: Παράδοξο ΑΣΕΠ

Δημοσίευσηαπό askmast » Σάβ Αύγ 08, 2020 2:26 pm

Αυτό πάλι με την ΑΠΔ που το γράφει;


Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες