Αναγνώριση μαθημάτων

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
anbourneli
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Ιουν 23, 2020 12:37 am

Αναγνώριση μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό anbourneli » Τρί Ιουν 23, 2020 3:10 pm

Καλησπερα σε όλα τα μέλη. Έχω το εξής ζήτημα και θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος από εσάς γνωρίζει επί του θέματος να με βοηθήσει. Μόλις ολοκληρωσα το μεταπτυχιακό Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στον εξ αποστάσεως τμήμα του Πανεπιστημιου της Λευκωσίας στην Κύπρο. Αποφάσισα ως δασκάλα δημοτικής να συνεχίσω στο ίδιο Πανεπιστήμιο το μεταπτυχιακό Ειδικής αγωγής και Εκπαιδευσης, οποίο έχει κάποια μαθήματα κοινά και συνεργάζεται για την πρακτική του άσκηση με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Όμως τα άτομα που έχω συνομιλήσει επί του θέματος από την Κύπρο, μου απαντάνε ότι δε γίνεται να μου αναγνωριστουν μαθηματα χωρίς σαφή αιτιολόγηση. Προσπαθώ να βρω τη νομοθεσία που το απαγορεύει και το μόνο που βρίσκω είναι ότι και τα 2 μεταπτυχιακα έχουν βαθμολόγηση σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό μεταφοράς πιστωτικών μονάδων και δεν μπορώ να καταλαβω που υπάρχει το κόλλημα εκτός βέβαια την οικονομική χασούρα που θα έχει το Πανεπιστήμιο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Marilena79
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: Δευ Ιαν 05, 2009 10:53 pm

Re: Αναγνώριση μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό Marilena79 » Τρί Ιουν 23, 2020 10:22 pm

Είχα κατοχυρώσει μάθημα γενικών αρχών δικαίου που διδασκόταν στο προπτυχιακό Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ, επειδή έχω πρώτο πτυχίο Νομικής. Η αναγνώριση συνίστατο στο ότι δεν είχες υποχρέωση να παρακολουθήσεις και να υποβάλεις εργασίες, αλλά έπρεπε να παρουσιαστείς στη γραπτή εξέταση και να το περάσεις. Πλήρωνες το 1/3 των χρημάτων, αν θυμάμαι καλά. Η διαδικασία αυτή προβλεπόταν στον Κανονισμό Σπουδών.
Νομίζω ότι θα πρέπει να βρεις τον κανονισμό σπουδών του μεταπτυχιακού που θα παρακολουθήσεις και να δεις αν έχει αντίστοιχη πρόβλεψη. Θα μπορούσες να υποβάλεις και γραπτό ερώτημα στη Γραμματεία του Παν/μίου, για ενημέρωση.
Στη δική μου περίπτωση- αν θυμάμαι καλά, γιατί έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα- δήλωσα το μάθημα και πλήρωσα κανονικά όλο το ποσό. Στη συνέχεια κατέθεσα αίτηση με συνημμένη αναλυτική βαθμολογία, όπου φαίνονταν τα διδαχθέντα μαθήματα στη νομική και ζήτησα να γίνει αναγνώριση. Συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή του Τμήματος και αποφάσισε θετικά. Εν συνεχεία μου επιστράφηκε το προβλεπόμενο ποσό στο λογαριασμό μου και ενημερώθηκα ότι απαλλάσσομαι από την παρακολούθηση και την παράδοση γραπτών εργασιών, με μόνη υποχρέωση να λάβω μέρος στην τελική ή στην επαναληπτική εξέταση (αυστηρά μόνον σε μία από τις δύο) και να περάσω το μάθημα. Σε περίπτωση αποτυχίας, προβλεπόταν η επαναγγραφή με πλήρη υποχρέωση παρακολούθησης και καταβολής του προβλεπόμενου ποσού, για την επόμενη περίοδο.


Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες