ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
spiros1314
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 21, 2020 11:07 pm

ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δημοσίευσηαπό spiros1314 » Παρ Μάιος 22, 2020 11:26 am

Καλημέρα σε όλους.

Καθώς πρόσφατα τελείωσα το μεταπτυχιακό μου, και εντός του επόμενου διαστήματος θα ανοίξουν οι αιτήσεις για την 3Κ/2020 για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις θέσεις με εμπειρία και χωρίς εμπειρία.

Συγκεκριμένα, όταν θα κάνω αίτηση στο asep.gr θα πρέπει να δηλώσω σε ποια λίστα θέλω να μπω? Δηλαδή στην λίστα για τις θέσεις με εμπειρία ή στη λίστα με τις θέσεις χωρίς εμπειρία? (ή μπορώ να μπω και στις δυο λίστες για την ίδια θέση?)

Ρωτάω γιατί έχω μόνο 12 μήνες εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, και σίγουρα θα υπάρχουν υποψήφιοι με παραπάνω εμπειριά, και ίσως θα ήταν καλύτερο σε αυτή τη περίπτωση να δηλώσω στη λίστα χωρίς εμπειρία.

Επίσης, σε περίπτωση που μπω στη λίστα για τους υποψήφιους χωρίς εμπειρία, η μόνη μου διαφορά με τους άλλους υποψήφιους θα είναι από τα μόρια βάσει του βαθμού πτυχίου?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Epanouir
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Μαρ 20, 2020 12:53 pm

Re: ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δημοσίευσηαπό Epanouir » Παρ Μάιος 22, 2020 4:24 pm

Καλησπέρα και καλή σταδιοδρομία σε ό,τι κι αν κάνεις στο μέλλον!

Απ' ό,τι έχω καταλάβει εγώ, σε περιπτώσεις που για μία ειδικότητα δίνονται θέσεις και με εμπειρία και χωρίς, τότε όλοι οι υποψήφιοι μπαίνουν και στις δύο κατηγορίες και γι' αυτό βγαίνουν για κάθε ειδικότητα δύο ξεχωριστοί πίνακες κατάταξης. Αν δεις πχ τους πίνακες κατάταξης των προσωρινών αποτελεσμάτων ΤΕ της 2Κ/2019 που βγήκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τότε θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει για κάθε κατηγορία θέσεων ένας πίνακας που λέει "Με Εμπειρία" και ένας που λέει "Χωρίς εμπειρία", στους οποίους όμως μετέχουν όλοι οι υποψήφιοι. Τα κριτήρια κατάταξης είναι αυτά που αναφέρονται στην προκήρυξη και είναι ίδια και για τους δύο πίνακες, με τη μόνη διαφορά ότι στον πίνακα χωρίς εμπειρία δε λαμβάνεται καθόλου υπόψιν οποιαδήποτε προϋπηρεσία (πλην της ειδικής εμπειρίας, η οποία όμως δε θα υπάρχει στην 3Κ/2020).

Εν ολίγοις, δε δηλώνεις στην ηλεκτρονική αίτηση σου αν θες να μπεις στη μία ή την άλλη κατηγορία, μπαίνεις αυτόματα και στις δύο. Αν όμως δηλώσεις την προϋπηρεσία σου, τότε στον πίνακα "Με εμπειρία" θα έχεις παραπάνω μόρια απ' ότι αν δεν την είχες δηλώσει καθόλου. Εγώ προσωπικά θα σε συμβούλευα να δηλώσεις οποιαδήποτε εμπειρία έχεις, καθώς ποτέ δεν ξέρεις αν τελικά αυτά τα επιπλέον μόρια θα κάνουν τη διαφορά ή όχι. Τέλος, συνήθως τα υπόλοιπα κριτήρια μοριοδότησης στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, πλην της εμπειρίας, είναι ο βαθμός του βασικού σου πτυχίου, αν έχεις δεύτερο βασικό πτυχίο σε συναφές αντικείμενο (μοριοδοτείται με 150 μόρια ανεξαρτήτως βαθμού πτυχίου), αν έχεις μεταπτυχιακά/διδακτορικά (εδώ επίσης δεν παίζει κανένα ρόλο ο βαθμός στη μοριοδότηση παρά μόνο αν το αντικείμενό τους είναι συναφές με το αντικείμενο της θέσης που αιτείσαι), καθώς και οι ξένες γλώσσες (ανάλογα με το επίπεδο που κατέχεις) οι οποίες αποδεικνύονται με βάση το παράρτημα γλωσσομάθειας της εκάστοτε προκήρυξης.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Εύχομαι κάθε επιτυχία!


Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης