Οκτάμηνο κώλυμα

Εποχικό προσωπικό, συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
georgeapostolo
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ Μαρ 18, 2020 4:21 pm

Οκτάμηνο κώλυμα

Δημοσίευσηαπό georgeapostolo » Παρ Μαρ 20, 2020 1:38 pm

Χαίρετε, θέλω να κάνω μια ερώτηση που αφορά το οκτάμηνο κώλυμα και τι ακριβώς ισχύει με αυτόν τον περιορισμό γιατί δυσκολεύομαι να τον κατανοήσω. Έχουμε και λέμε, 24 Μαρτίου τελειώνω την εργασία μου, ήμουν στο πρόγραμμα με τους 5500 πτυχιούχους του ΟΑΕΔ διάρκειας ενός χρόνου. Χθες ανακάλυψα δύο προκηρύξεις που με ενδιαφέρουν, είναι ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ όπου και στις δύο αναγράφεται ο περιορισμός του οκτάμηνου κωλύματος. Με αφορά το οκτάμηνο κώλυμα ή όχι;

thourios
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 414
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 30, 2005 9:52 am

Re: Οκτάμηνο κώλυμα

Δημοσίευσηαπό thourios » Τρί Απρ 28, 2020 11:16 pm

Στο κώλυμα της οκτάμηνης απασχόλησης δεν συνυπολογίζονται:
- Ο χρόνος απασχόλησης με Σύμβαση Μίσθωσης ΄Εργου (ΣΜΕ).
- Ο χρόνος απασχόλησης σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ).
- Ο χρόνος με καθεστώς μερικής απασχόλησης (ν.3250/2004 ΦΕΚ 124/Α/7.7.2004).

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις αίτηση. Αν έχεις κώλυμα όμως κατατάσσεσαι στο κάτω μέρος του πινάκα δηλαδή κάτω από αυτούς που δεν έχουν.
Διάβασε το παράρτημα ΣΟΧ της προκήρυξης που σε ενδιαφέρει.

Για το οκτάμηνο κώλυμα ισχύουν τα εξής:
Σύμφωνα με το νόμο, οι πίνακες κατάταξης εποχικού προσωπικού πρέπει να αναρτώνται το πολύ εντός είκοσι (20) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, από την επομένη δε της ανάρτησης, ο φορέας μπορεί να προβεί στην πρόσληψη (π.χ πίνακας που αναρτάται την 10η ημέρα η πρόσληψη μπορεί να πραγματοποιηθεί την 11η). Στην περίπτωση αυτή η έναρξη της νέας απασχόλησης για τον υπολογισμό του 12μηνου προσδιορίζεται από την εν τοις πράγμασι πρόσληψη του υποψηφίου. Σε περίπτωση όμως που οι πίνακες αναρτηθούν μετά την παρέλευση των ως άνω είκοσι (20) ημερών ή η πρόσληψη του προσωπικού γίνει μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την ανάρτηση των πινάκων, η έναρξη της νέας απασχόλησης για τον υπολογισμό του δωδεκαμήνου τοποθετείται, στην περίπτωση αυτή, είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες μετά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που έχουν οκτώ (8) μήνες απασχόλησης και άνω μέσα σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, κατατάσσονται όμως στους συντασσόμενους πίνακες μετά τους συνυποψήφιους τους που δεν έχουν καλύψει οκτώ (8) μήνες απασχόλησης σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών και προσλαμβάνονται μόνον εφόσον δεν είναι δυνατή η κάλυψη του απαιτούμενου αριθμού προσλήψεων από τους προηγούμενους υποψηφίους (άρθρο 2 παρ. 6 του ν.3260/2004).

Με λίγα λόγια αν δεν καταλαβαίνεις τα παραπάνω έχε κατά νου τα εξής: Μέσα σε 12 μήνες δεν επιτρέπεται να εργάζεσαι παραπάνω από 8 μήνες στο δημόσιο. Στις συγκεκριμένες ΣΟΧ όμως. Πρέπει να έχεις μεταξύ των συμβάσεων 4 μήνες κενό.

Σε ΣΟΧ ειδικών κατηγοριών όπως για νοσοκομεία κτλ που είναι μεγαλύτερες των 8 μηνών διάρκειας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κωλύματος.


Επιστροφή σε “ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες