Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις στο δημόσιο.
cosdiam
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 20, 2018 12:21 pm

Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό cosdiam » Παρ Φεβ 01, 2019 12:06 pm

Υπηρετώ ως ΔΕ Διοικητικός-Λογιστικός σε υπηρεσία του Υπ.Οικονομικών και λαμβάνω την υπερβάλουσα μείωση (προσωπική διαφορά).
Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Πρόκειται να μεταταχθώ στην ΠΕ κατηγορία και έπειτα να αναγνωρίσω συναφές μεταπτυχιακό τίτλο. Δυστυχώς όμως απ' ότι πληροφορήθηκα από την αρμόδια υπηρεσία Διοικητικού, ο Ν. 4569/18 (άρθρο 44), έχει εφαρμογή στην περίπτωση μου και έπειτα από την μετάταξη μου θα πάω στο ανάλογο κλιμάκιο της ΠΕ κατηγορίας για τα συνολικά έτη υπηρεσίας μου, ΑΛΛΑ (και εδώ είναι το πρόβλημα),τη μισθολογική αύξηση που θα κερδισω από την αναγνώριση των τίτλων σπουδών μου, θα την χάσω ισόποσα από την προσωπική διαφορά που λαμβάνω (υπερβάλουσα μείωση)!! Με λίγα λόγια δεν θα πάρω ούτε ένα € αύξηση παρόλο που θα αναγνωρίσω πτυχίο και μεταπτυχιακό, και θα λαμβάνω τα ίδια (αυτό ελέγχεται διότι το ΜΚ φορολογείται διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα πάρω ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!), μ' όσα λάμβανα μέχρι τώρα ως ΔΕ!!!! Τοτε γιατί σπούδασα και σπατάλησα/στέρησα πολύτιμο χρόνο και χρήματα από την οικογένεια μου??!!!!!!
Παρακαλώ και άλλους συναδέλφους εαν έχουν το ίδιο πρόβλημα, να συνδράμουν με τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους, ή να συντονιστούμε προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση!!
Υ.Γ Για να μην υπάρξουν ενστάσεις/εμτάσεις από συναδέλφους άλλων υπουργείων, αναγνωρίζω την γενικότερη άνιση μεταχείριση των απανταχού προσωπικών διαφορών, απλά δεν είναι και άδικο από την άλλη να φθάνεις μέχρι μεταπτυχιακό, για να μπορέσεις να προσφέρεις κάτι παραπάνω στην οικογένεια σου, και τελικά να αμείβεσαι λιγότερο???!!!! Πόσο Ελλαδάρα πια??!!!!

athenshall
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Δευ Δεκ 17, 2018 1:18 pm

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό athenshall » Σάβ Φεβ 02, 2019 2:05 pm

Ακριβώς συνάδελφε......πόση Ελλαδάρα πια !!!!!!!!! Πόση άνιση μεταχείριση πια;;;;;;;;;;;
Οι σπουδές μου σε ένα ξένο μέρος κόστισε μία περιουσία, βγήκα με ένα πτυχίο ΠΕ.
Παράλληλα με εργασία, 2 εγκυμοσύνες και ανατροφή 2 παιδιών, ένα σωρό χρήματα και πάλι απέκτησα 2 μάστερ.................. και έχω στη δουλειά μου ένα σωρό ΔΕ με 25+ έτη προϋπηρεσίας που τους τοποθέτησαν τη δεκαετία του '80, να παίρνουμε τα ίδια χρήματα και κάποιοι από αυτούς με 30+ χρόνια περισσότερα, λόγω "προσωπικής διαφοράς". Από πού και ως πού "αξίζουν" να λαμβάνουν αυτό το ποσό; Από τα πολλά τους πτυχία; Γιγάντιο λάθος ήταν αυτό το μέτρο που είχε εφαρμόστηκε και στα δύο Ενιαία Μισθολόγια.

cosdiam
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 20, 2018 12:21 pm

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό cosdiam » Κυρ Φεβ 03, 2019 5:30 pm

Μια από τα ίδια συνάδελφε...μια από τα ίδια...και δεν παίρνουμε μόνο τα ίδια χρήματα, εργαζόμαστε και σε θέσεις με περισσότερη δουλειά και ευθύνες..και για να συμπληρώσω την εικόνα, δεν είναι τυχαίο ότι σ' όσους "συναδέλφους" απευθύνθηκα, προκειμένου να βρώ λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο πέρα από άδικο είναι και παράλογο, ήταν κατηγορίας ΔΕ, με 25 και 30 έτη υπηρεσίας, και στους οποίους μάλιστα διέκρινα και ενός είδους χαιρεκακία/ειρωνία στις απαντήσεις τους.
Τέλοςπάντων, είναι γνωστά αυτά, τα βιώνουμε πάρα πολλοί δυστυχώς. Δεν βοηθά να τα αναπαράγουμε...
Εγώ πήρα την πρωτοβουλία και έστειλα σχετικές επιστολές μέσω email, σε όλους τους πολιτικούς προισταμένους(Υπουργό, Αν. Υπουργό και Υφυπουργό), του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και στην ΟΣΥΟ, προτείνοντας να διευθετηθεί το ζήτημα, με αναδρομική ισχύ μάλιστα.
Νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Δεν αρκεί μόνο να αναδυκνείουμε το ζήτημα... πρέπει με κάποιο τρόπο να το γνωστοποιήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται...
Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο.

enik
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: Τετ Δεκ 23, 2015 10:41 am

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό enik » Τρί Φεβ 05, 2019 11:53 am

Ο νόμος λέει όσον αφορά την προσωπική διαφορά, ότι κάθε φορά που ανεβαίνεις ένα μισθολογικό κλιμάκιο αυτή μειώνεται ισόποσα.
Μέχρις ότου η προσωπική διαφορά εκμηδενιστεί και από εκεί και μετά η αύξηση λόγω κλιμακίων θα δίνει πραγματική αύξηση στο μισθό.
Ουσιαστικά δηλαδή θα παίρνεις για αρκετά χρόνια τον ίδιο σταθερό μισθό (και κάποια ευρώ μειούμενο κάθε διετία λόγω φόρου!), έως ότου ξεπεραστεί το ποσό που παίρνεις τώρα λόγω προσωπικής διαφοράς. Το μόνο καλό που υπάρχει από αυτή την ιστορία είναι ότι ως συντάξιμα χρόνια μετρούν αυτά λόγω κλιμακίων όχι η προσωπική διαφορά.

ertianos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 30, 2018 10:25 am

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό ertianos » Τετ Φεβ 13, 2019 11:50 am

Καλά όλα αυτά, αλλά αυτό που προτείνετε δεν είναι μια «εξίσωση προς τα πάνω» (που θα συμφωνούσα πλήρως) αλλά μια «προώθηση παραπάνω» αφού η εξίσωση έχει ήδη επέλθει καθώς παίρνετε ως ΔΕ ήδη αυτά που θα έπαιρνε ένας ΠΕ (και με μεταπτυχιακό μάλιστα αν η προσωπική διαφορά επαρκεί να καλύψει αλλαγή κατηγορίας εκπαίδευσης και προώθησης μεταπτυχιακού) με την προσωπική διαφορά (για ακριβώς αυτό και κάθε αύξηση στον βασικό μισθό συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά μέχρι να την εξαντλήσει). Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση (π.χ. διατήρηση της προσωπικής διαφοράς και ταυτόχρονη προώθηση στον βασικό) θα δημιουργούσε ανισότητα με υφιστάμενους ΠΕ υπέρ σας. Και, επαναλαμβάνω, ότι μείωση λόγω φόρου μισθωτών υπηρεσιών με διατήρηση του ίδιου συνόλου αποδοχών (όπως γίνεται μέχρι την πλήρη απορρόφηση της προσωπικής διαφοράς) και εισφορών δεν μπορεί να συντελεστεί.

cosdiam
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 20, 2018 12:21 pm

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό cosdiam » Τετ Φεβ 13, 2019 5:06 pm

ertianos έγραψε:Καλά όλα αυτά, αλλά αυτό που προτείνετε δεν είναι μια «εξίσωση προς τα πάνω» (που θα συμφωνούσα πλήρως) αλλά μια «προώθηση παραπάνω» αφού η εξίσωση έχει ήδη επέλθει καθώς παίρνετε ως ΔΕ ήδη αυτά που θα έπαιρνε ένας ΠΕ (και με μεταπτυχιακό μάλιστα αν η προσωπική διαφορά επαρκεί να καλύψει αλλαγή κατηγορίας εκπαίδευσης και προώθησης μεταπτυχιακού) με την προσωπική διαφορά (για ακριβώς αυτό και κάθε αύξηση στον βασικό μισθό συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά μέχρι να την εξαντλήσει). Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση (π.χ. διατήρηση της προσωπικής διαφοράς και ταυτόχρονη προώθηση στον βασικό) θα δημιουργούσε ανισότητα με υφιστάμενους ΠΕ υπέρ σας. Και, επαναλαμβάνω, ότι μείωση λόγω φόρου μισθωτών υπηρεσιών με διατήρηση του ίδιου συνόλου αποδοχών (όπως γίνεται μέχρι την πλήρη απορρόφηση της προσωπικής διαφοράς) και εισφορών δεν μπορεί να συντελεστεί.


Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Σας είπα ότι όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία, κατέθεσα τις σχετικές μου απόψεις. Δυστυχώς όμως δεν είμαι σε θέση να λαμβάνω τις σχετικές αποφάσεις. Φαντάζομαι και εσείς εάν βρισκόσασταν στην θέση μου δεν θα ζητούσατε κάτι πολύ διαφορετικό. Τι θα λέγατε δηλαδή,δεν πειράζει ας αμείβομαι το ίδιο ας έχω διδακτορικό; Αυτό παράλληλα δεν θα αποτελούσε μια τρανταχτή αδικία για εσάς, και προνομιακή μεταχείριση υπέρ άλλων; Οπότε επαναλαμβάνω πως διορθώνει κανείς ένα άδικο μέτρο; Μέσω ενός άλλου άδικου μέτρου; Ζητώ (και φαντάζομαι συμφωνείτε..), να αναγνωρισθεί στην εργασία μου η μισθολογική διαφορά μεταξύ δύο βαθμίδων εκπαίδευσης + τα τυχόν επιπλέον προσόντα(βλ. μεταπτυχιακό και εντός ολίγου και διδακτορικό), που βάση κοινής λογικής, αυτό είναι το αυτονόητο. Όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι ΟΛΟΙ μας πρέπει να αμειβόμαστε το ίδιο άνευ διακρίσεων. Αυτό ζητώ, και κακώς το συγχέετε με το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς. Η ανισότητα στην οποία αναφέρεστε υφίσταται ήδη, το ερώτημα είναι αν πρέπει να διορθωθεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω..η απάντηση νομίζω ευνόητη, οπότε επαναλαμβάνω ας μην βλέπουμε το δέντρο...

ertianos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 30, 2018 10:25 am

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό ertianos » Τετ Φεβ 13, 2019 6:06 pm

cosdiam έγραψε:Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Σας είπα ότι όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία, κατέθεσα τις σχετικές μου απόψεις. Δυστυχώς όμως δεν είμαι σε θέση να λαμβάνω τις σχετικές αποφάσεις. Φαντάζομαι και εσείς εάν βρισκόσασταν στην θέση μου δεν θα ζητούσατε κάτι πολύ διαφορετικό. Τι θα λέγατε δηλαδή,δεν πειράζει ας αμείβομαι το ίδιο ας έχω διδακτορικό; Αυτό παράλληλα δεν θα αποτελούσε μια τρανταχτή αδικία για εσάς, και προνομιακή μεταχείριση υπέρ άλλων; Οπότε επαναλαμβάνω πως διορθώνει κανείς ένα άδικο μέτρο; Μέσω ενός άλλου άδικου μέτρου; Ζητώ (και φαντάζομαι συμφωνείτε..), να αναγνωρισθεί στην εργασία μου η μισθολογική διαφορά μεταξύ δύο βαθμίδων εκπαίδευσης + τα τυχόν επιπλέον προσόντα(βλ. μεταπτυχιακό και εντός ολίγου και διδακτορικό), που βάση κοινής λογικής, αυτό είναι το αυτονόητο. Όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι ΟΛΟΙ μας πρέπει να αμειβόμαστε το ίδιο άνευ διακρίσεων. Αυτό ζητώ, και κακώς το συγχέετε με το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς. Η ανισότητα στην οποία αναφέρεστε υφίσταται ήδη, το ερώτημα είναι αν πρέπει να διορθωθεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω..η απάντηση νομίζω ευνόητη, οπότε επαναλαμβάνω ας μην βλέπουμε το δέντρο...

Συγνώμη, η προσωπική διαφορά δεν ειναι το "πρόβλημα" τώρα;
cosdiam έγραψε:... ΑΛΛΑ (και εδώ είναι το πρόβλημα),τη μισθολογική αύξηση που θα κερδισω από την αναγνώριση των τίτλων σπουδών μου, θα την χάσω ισόποσα από την προσωπική διαφορά που λαμβάνω (υπερβάλουσα μείωση)!! Με λίγα λόγια δεν θα πάρω ούτε ένα € αύξηση παρόλο που θα αναγνωρίσω πτυχίο και μεταπτυχιακό, και θα λαμβάνω τα ίδια (αυτό ελέγχεται διότι το ΜΚ φορολογείται διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα πάρω ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!), μ' όσα λάμβανα μέχρι τώρα ως ΔΕ!!!! ...

Η προσωπική διαφορά είναι το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να περιορίσει την αύξηση λόγω αλλαγής σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης και προώθηση μεταπτυχιακών. Γιατί κατά τα άλλα ΔΕ, ΠΕ, ΠΕ με μεταπτυχιακό, ΠΕ με διδακτορικό κ.ο.κ. αμείβονται όλοι διαφορετικά.

cosdiam
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 20, 2018 12:21 pm

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό cosdiam » Πέμ Φεβ 14, 2019 8:18 am

ertianos έγραψε:
cosdiam έγραψε:Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Σας είπα ότι όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία, κατέθεσα τις σχετικές μου απόψεις. Δυστυχώς όμως δεν είμαι σε θέση να λαμβάνω τις σχετικές αποφάσεις. Φαντάζομαι και εσείς εάν βρισκόσασταν στην θέση μου δεν θα ζητούσατε κάτι πολύ διαφορετικό. Τι θα λέγατε δηλαδή,δεν πειράζει ας αμείβομαι το ίδιο ας έχω διδακτορικό; Αυτό παράλληλα δεν θα αποτελούσε μια τρανταχτή αδικία για εσάς, και προνομιακή μεταχείριση υπέρ άλλων; Οπότε επαναλαμβάνω πως διορθώνει κανείς ένα άδικο μέτρο; Μέσω ενός άλλου άδικου μέτρου; Ζητώ (και φαντάζομαι συμφωνείτε..), να αναγνωρισθεί στην εργασία μου η μισθολογική διαφορά μεταξύ δύο βαθμίδων εκπαίδευσης + τα τυχόν επιπλέον προσόντα(βλ. μεταπτυχιακό και εντός ολίγου και διδακτορικό), που βάση κοινής λογικής, αυτό είναι το αυτονόητο. Όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι ΟΛΟΙ μας πρέπει να αμειβόμαστε το ίδιο άνευ διακρίσεων. Αυτό ζητώ, και κακώς το συγχέετε με το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς. Η ανισότητα στην οποία αναφέρεστε υφίσταται ήδη, το ερώτημα είναι αν πρέπει να διορθωθεί προς τα κάτω ή προς τα πάνω..η απάντηση νομίζω ευνόητη, οπότε επαναλαμβάνω ας μην βλέπουμε το δέντρο...

Συγνώμη, η προσωπική διαφορά δεν ειναι το "πρόβλημα" τώρα;
cosdiam έγραψε:... ΑΛΛΑ (και εδώ είναι το πρόβλημα),τη μισθολογική αύξηση που θα κερδισω από την αναγνώριση των τίτλων σπουδών μου, θα την χάσω ισόποσα από την προσωπική διαφορά που λαμβάνω (υπερβάλουσα μείωση)!! Με λίγα λόγια δεν θα πάρω ούτε ένα € αύξηση παρόλο που θα αναγνωρίσω πτυχίο και μεταπτυχιακό, και θα λαμβάνω τα ίδια (αυτό ελέγχεται διότι το ΜΚ φορολογείται διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα πάρω ΛΙΓΟΤΕΡΑ!!!), μ' όσα λάμβανα μέχρι τώρα ως ΔΕ!!!! ...

Η προσωπική διαφορά είναι το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να περιορίσει την αύξηση λόγω αλλαγής σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης και προώθηση μεταπτυχιακών. Γιατί κατά τα άλλα ΔΕ, ΠΕ, ΠΕ με μεταπτυχιακό, ΠΕ με διδακτορικό κ.ο.κ. αμείβονται όλοι διαφορετικά.


Θα μπορούσα να συνεχίσω να προσπαθώ να σας δώσω να κατανοήσετε μια σειρά ζητημάτων, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχει ουσία. Συνοψίζοντας και μόνο θα σας επαναλάβω, ότι αν θα επιθυμούσατε μια ουσιαστική και δίκαιη λύση τόσο για εσάς όσο και για τους υπολοίπους, θα έπρεπε να επιζητείτε την προς τα πάνω εξομοίωση του μισθού σας, με λίγα λόγια την ενσωμάτωση στο μισθό σας της προσωπικής διαφοράς, και όχι τον κατακερματισμό των απολαβών των υπολοίπων μέσω της περικοπής της (στην συγκεκριμένη περίπτωση των δικών μου). Αυτή η "ελληνική" λογική, που ορίζει τον "θάνατο της αγελάδας του γείτονα", πέραν της άδικης (το λιγότερο) φύσης της, τελικά καταλήγει να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για όλους, μιας και ρίχνει λάδι στην μηχανή όσων αποφασίζουν και τελικά εφαρμόζουν, μια σειρά από άδικες και άνισες μισθολογικές και μη πρακτικές στη Δημόσια Διοίκηση, και ελπίζω να το κατανοείτε. Η ιστορία μας είναι γεμάτη ανάλογα παραδείγματα.
Μπορείτε να συνεχίσετε να κοιτάτε το δένδρο, είναι δικαίωμα σας, αλλά θα μου επιτρέψετε να πάψω να συμμετέχω σε μια συζήτηση η οποία κατ' ουσίας δεν έχει να προσφέρει κάτι, παρά μόνο μια κάποιου τύπου ικανοποίηση θα μου επιτρέψετε να πω σ' εσάς.

ertianos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 30, 2018 10:25 am

Re: Μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσίευσηαπό ertianos » Πέμ Φεβ 14, 2019 1:36 pm

cosdiam έγραψε:Θα μπορούσα να συνεχίσω να προσπαθώ να σας δώσω να κατανοήσετε μια σειρά ζητημάτων, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχει ουσία. Συνοψίζοντας και μόνο θα σας επαναλάβω, ότι αν θα επιθυμούσατε μια ουσιαστική και δίκαιη λύση τόσο για εσάς όσο και για τους υπολοίπους, θα έπρεπε να επιζητείτε την προς τα πάνω εξομοίωση του μισθού σας, με λίγα λόγια την ενσωμάτωση στο μισθό σας της προσωπικής διαφοράς, και όχι τον κατακερματισμό των απολαβών των υπολοίπων μέσω της περικοπής της (στην συγκεκριμένη περίπτωση των δικών μου). Αυτή η "ελληνική" λογική, που ορίζει τον "θάνατο της αγελάδας του γείτονα", πέραν της άδικης (το λιγότερο) φύσης της, τελικά καταλήγει να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για όλους, μιας και ρίχνει λάδι στην μηχανή όσων αποφασίζουν και τελικά εφαρμόζουν, μια σειρά από άδικες και άνισες μισθολογικές και μη πρακτικές στη Δημόσια Διοίκηση, και ελπίζω να το κατανοείτε. Η ιστορία μας είναι γεμάτη ανάλογα παραδείγματα.
Μπορείτε να συνεχίσετε να κοιτάτε το δένδρο, είναι δικαίωμα σας, αλλά θα μου επιτρέψετε να πάψω να συμμετέχω σε μια συζήτηση η οποία κατ' ουσίας δεν έχει να προσφέρει κάτι, παρά μόνο μια κάποιου τύπου ικανοποίηση θα μου επιτρέψετε να πω σ' εσάς.

Αρχικά διαφωνούμε στο «κατακερματισμό των απολαβών των υπολοίπων», ειδικά όταν οι «υπόλοιποι» αμείβονται ήδη σαν ΠΕ με μεταπτυχιακό όταν είναι ΔΕ λόγω της προσωπικής διαφοράς (και καλά κάνουν σαν διασφάλιση των πρότερων αποδοχών τους, αλλά δεν προκύπτει ποτέ καμία μείωση αποδοχών στη συνέχει, ό,τι και να γίνει). Δεύτερον, πολύ θα μου άρεσε να ανέβουμε όλοι στα ρετιρέ (και ακόμα παραπάνω) και να πάρουμε μια προσωπική διαφορά που αρχικά είχε μόνο τον σκοπό της διασφάλισης των υπαρχόντων αποδοχών (τι πιο δίκαιο;) αλλά κατέληξε να δίνεται σε «κολλητούς» (ακόμα και νέες προσλήψεις) και τώρα την ζητούν όλοι. Βέβαια, στο τέλος θα καταλήξουμε σε νέα μέτρα ή περικοπές δαπανών από αλλού (π.χ. υγεία) αλλά δεν μας πειράζει... :roll:


Επιστροφή σε “ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες