Ταυτόχρονη μετάταξη

Μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις στο δημόσιο.
lux aeterna
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Τρί Απρ 07, 2009 4:37 pm

Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό lux aeterna » Δευ Φεβ 11, 2019 12:20 pm

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να κάνω μετάταξη από ΔΕ σε ΠΕ και παράλληλα να πάω σε άλλη ΥΠΕ. Από την ΥΠΕ προορισμού μου είπαν ότι πλέον δεν γίνεται διπλή μετάταξη, γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό;
Μου πρότειναν να αιτηθώ μετάταξη σε ανώτερο κλάδο στην υπηρεσία που ανήκω, και μετά, μόλις ολοκληρωθεί, να αιτηθώ τη μετάταξη σε αυτούς.
Τι έχετε να μου προτείνετε;;

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό daredevil » Σάβ Σεπ 14, 2019 4:21 pm

Που το είδαν γραμμενο; εσύ κάνεις αίτηση για μετάταξη σε ανωτέρω κλάδο και ταυτόχρονα σε άλλη υπηρεσία. Αλλιώς σε άλλη υπηρεσία και ταγτοχροναχσεωαλλη θέση. Δε Υπάρχει αυτό που λένε. Δεν μετάταξη σε ανωτέρω κλάδο και μετάταξη Σεβίλλη υπηρεσία. Πουθενά δεν υπάρχει περιορισμός. Η αναφορά. Άρα το κάνεις. Δεύτερον αν κάνεις αίτηση για μετάταξη σε ανωτέρω κλάδο θα περιμένεις να κάνεις 2 χρόνια και μετά θα έχεις δικαίωμα μετάταξη ... ψάξτε να δεις

lux aeterna
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Τρί Απρ 07, 2009 4:37 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό lux aeterna » Πέμ Φεβ 18, 2021 1:52 pm

daredevil έγραψε:Που το είδαν γραμμενο; εσύ κάνεις αίτηση για μετάταξη σε ανωτέρω κλάδο και ταυτόχρονα σε άλλη υπηρεσία. Αλλιώς σε άλλη υπηρεσία και ταγτοχροναχσεωαλλη θέση. Δε Υπάρχει αυτό που λένε. Δεν μετάταξη σε ανωτέρω κλάδο και μετάταξη Σεβίλλη υπηρεσία. Πουθενά δεν υπάρχει περιορισμός. Η αναφορά. Άρα το κάνεις. Δεύτερον αν κάνεις αίτηση για μετάταξη σε ανωτέρω κλάδο θα περιμένεις να κάνεις 2 χρόνια και μετά θα έχεις δικαίωμα μετάταξη ... ψάξτε να δεις


Δυστυχώς ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη. Μήπως έχεις κάποια πληροφορία που μπορεί να με βοηθήσει;

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό daredevil » Πέμ Φεβ 18, 2021 7:10 pm

είσαι για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία μπορείς να κάνεις και σε άλλη υπηρεσία απλά όποια περάσει πρώτη πρέπει να ανακαλέσει στην άλλη αν καίγεσαι τόσο πολύ να κάνεις μετατάξεις άλλη είπε γνώμη μου κάνε τη μετάταξη σε άλλη είπε πρώτα σαν δ.ε. και μετά κάντης σε ανώτερη κατηγορία.πάρε παράδειγμα την κινητικότητα μπορείς να κάνεις μετάταξη σε άλλη υπηρεσία και σε ανώτερο κλάδο ταυτόχρονα δεν υπάρχει περιορισμός στην ουσία έχεις τα τυπικά προσόντα ο νόμος ορίζει υπαλλήλους που έχει τα τυπικά προσόντα εσύ μπορείς να κάνεις μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία και σε άλλο κλάδο απλά τι γίνεται τώρα αν πας σε άλλη είπε αυτή θα μπερδευτούν γιατί δεν το έχω ξανασυναντήσει εσύ μπορείς γιατί είναι απλό είναι μία διοικητική πράξη μπορείς να κάνεις αίτηση για μετάταξη στην είπε που θέλεις και σε άλλη κατηγορία μπορείς να επικαλεστείς δύο άρθρα του νόμου μετάταξη σε άλλη υπηρεσία και σε άλλο κλάδο και σε ανώτερο κλάδο απλά τι γίνεται πρέπει να δεις μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ποιο άρθρο είναι και επίσης μετατάξεις άλλη υπηρεσία εάν το άρθρο που λέει μετάταξη σε άλλη υπηρεσία και ανώτερο κλάδο είσαι μία χαρά αυτό θα επικαλεστεί στην αίτηση σου αρκεί η υπηρεσία να έχει κενή θέση που θες να πας

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό daredevil » Παρ Φεβ 19, 2021 1:39 pm

Άρθρο 69
Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο της ίδιας κατηγορίας
1. Μετάταξη υπαλλήλου σε κενή θέση άλλου κλάδου της ίδιας κατηγορίας του ίδιου Υπουργείου ή της ίδιας δημόσιας υπηρεσίας ή του ίδιου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου αντίστοιχα, επιτρέπεται είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας είτε μετά από αίτηση του υπαλλήλου, ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται.

2. Ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται.

3. Ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο βαθμό με τον οποίο ο υπάλληλος μετατάσσεται, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό daredevil » Παρ Φεβ 19, 2021 1:40 pm

Άρθρο 70
Μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας
1. Μετάταξη υπαλλήλου σε κενή θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας του ίδιου Υπουργείου ή της ίδιας δημόσιας υπηρεσίας ή του ίδιου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου αντίστοιχα, επιτρέπεται μετά από αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται.
Ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται.

2. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του.

3. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με το βαθμό που κατέχει. Αν ο εισαγωγικός βαθμός του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται είναι ανώτερος του βαθμού που κατέχει, μετατάσσεται με τον εισαγωγικό αυτό βαθμό. Ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο βαθμό με τον οποίο ο υπάλληλος μετατάσσεται, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο βαθμό της θέσης στην οποία μετατάσσεται, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.

4. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι για μετάταξη, προηγούνται αυτοί που κατέχουν τον προβλεπόμενο τίτλο σπουδών και ακολουθούν οι υποψήφιοι που κατέχουν τίτλο σπουδών που προβλέπεται ως επικουρικό προσόν διορισμού.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό daredevil » Παρ Φεβ 19, 2021 1:41 pm

Άρθρο 71
Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

1. Η μετάταξη σε άλλη δημόσια υπηρεσία, ήτοι η μετακίνηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανική θέση του σε κενή οργανική θέση άλλης υπηρεσίας, σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διενεργείται για την κάλυψη πάγιων αναγκών σύμφωνα, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο ΕΣΚ.

2. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει, εφόσον στην υπηρεσία υποδοχής εφαρμόζεται το ίδιο βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς με την υπηρεσία προέλευσης, άλλως κατατάσσεται βάσει των διατάξεων που διέπουν τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των υπαλλήλων του φορέα υποδοχής. Σε ό,τι αφορά στην μισθολογική προώθηση του υπαλλήλου λόγω κτήσης μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, αυτοί λαμβάνονται υπόψη για τη μισθολογική κατάταξη του υπαλλήλου, κατόπιν αναγνώρισης της συνάφειας αυτών βάσει των ισχυουσών μισθολογικών διατάξεων. Σε περίπτωση μετάταξης σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στον βαθμό με τον οποίο μετατάσσεται ο υπάλληλος, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στον βαθμό της θέσης, στην οποία μετατάσσεται, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.
3. Για τη διενέργεια των μετατάξεων αυτών ισχύουν οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί του άρθρου 4 του ν. 4440/2016.

4. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας άλλης υπηρεσίας, πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του.


5. Η μετάταξη διενεργείται με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου της υπηρεσίας υποδοχής, που εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

daredevil
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 767
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 2:30 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό daredevil » Παρ Φεβ 19, 2021 1:45 pm

4368/16
Άρθρο 50
Κινητικότητα του νοσηλευτικού παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, πλην των Ιατρών Ε.Σ.Υ., εντός των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας Δ.Υ.Πε.
1.Καταργούνται όλες οι διατάξεις, γενικές και ειδικές, που ρυθμίζουν θέματα αποσπάσεων του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, πλην διοικητικού και των ιατρών Ε.Σ.Υ., μεταξύ των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) των Δ.Υ.Πε., με εξαίρεση τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 35 του ν. 4461/2017 (Α΄38) και τις διατάξεις για λόγους υγείας.


2. Οι αποσπάσεις του ως άνω προσωπικού, που βρίσκονται στην ίδια Υ.Πε., γίνονται με αποφάσεις του Διοικητή της Υ.Πε.. Οι αποσπάσεις του προσωπικού, πλην των Ιατρών του Ε.Σ.Υ, των Φ.Π.Υ.Υ. μιας Δ.Υ.Πε. σε Φ.Π.Υ.Υ. άλλης Δ.Υ.Πε., γίνονται με κοινή απόφαση των Διοικητών των αντίστοιχων Υ.Πε., μετά από γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Το χρονικό όριο των αποσπάσεων ορίζεται στα δύο (2) χρόνια με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) επιπλέον έτος, μετά από αίτηση του υπαλλήλου.

Σε περίπτωση διαφωνίας των Διοικητών των Υ.Πε., όπου απαιτείται κοινή απόφασή τους, για την απόσπαση αποφασίζει ο Υπουργός Υγείας.


3.Καταργούνται όλες οι διατάξεις, γενικές και ειδικές, που ρυθμίζουν θέματα μετατάξεων του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, πλην των ιατρών Ε.Σ.Υ., μεταξύ των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) των Δ.Υ.Πε., πλην των διατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) και του άρθρου 71 του ν. 3918/2011(Α΄ 31).


4. Οι μετατάξεις του ως άνω προσωπικού, που βρίσκονται στην ίδια Δ.Υ.Πε, γίνονται με αποφάσεις του Διοικητή της Υ.Πε. Οι μετατάξεις του προσωπικού μιας ΔΥ.Πε. σε Φ.Π.Υ.Υ. άλλης Δ.Υ.Πε, γίνονται με κοινή απόφαση των Διοικητών των αντίστοιχων Υ.Πε., μετά από γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Π.Υ.Σ. που προβλέπει η παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (Α΄180). Σε περίπτωση διαφωνίας των Διοικητών των Υ.Πε., για την μετάταξη αποφασίζει ο Υπουργός Υγείας.


5. Οι αιτήσεις για μετάταξη υποβάλλονται δύο (2) φορές το χρόνο, κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο. Εξαιρούνται οι μετατάξεις για λόγους υγείας και για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο ,που υποβάλλονται οποτεδήποτε.

Για τις μεταθέσεις του προσωπικού, πλην των Ιατρών του Ε.Σ.Υ., των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), πλην της διάταξης της παραγράφου 9 αυτού.



6. Οι μετακινήσεις του προσωπικού, πλην των Ιατρών του Ε.Σ.Υ. των Φ.Π.Υ.Υ., που βρίσκονται στην ίδια Δ.Υ.Πε., γίνονται με αποφάσεις του Διοικητή της Υ.Πε.. Οι μετακινήσεις του προσωπικού, πλην των Ιατρών του Ε.Σ.Υ. των Φ.Π.Υ.Υ. μιας Δ.Υ.Πε. σε Φ.Π.Υ.Υ. άλλης Δ.Υ.Πε., γίνονται με κοινή απόφαση των Διοικητών των αντίστοιχων Υ.Πε., χωρίς γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Το χρονικό όριο των μετακινήσεων ορίζεται σε τρεις (3) μήνες με δυνατότητα παράτασης τριών (3) επιπλέον μηνών, εντός του ιδίου ημερολογιακού έτους, μετά από αίτηση του υπαλλήλου.

7. Δεν επιτρέπεται απόσπαση, μετάταξη ή μετάθεση του προσωπικού, πλην των ιατρών του Ε.Σ.Υ., των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) των Δ.Υ.Πε., πριν παρέλθουν πέντε (5) έτη από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη ή μετάθεση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις απόσπασης ή μετάταξης για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο, ένστολο ή μη, απόσπασης ή μετάταξης σε παραμεθόριες περιοχές, αμοιβαίας μετάταξης ή μετάθεσης, καθώς και απόσπασης, μετάθεσης ή μετάταξης για λόγους υγείας του/της υπαλλήλου, του/ της συζύγου του/της ή των τέκνων του/της.

8. Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπάλληλοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου δύνανται, μετά από αίτησή τους, να αποσπώνται για χρονικό διάστημα έως δύο (2) ετών σε εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας Ν.Π.Δ.Δ.. Οι εν λόγω αποσπάσεις διενεργούνται μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα υποδοχής.

9. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύναται να καθορίζεται κάθε άλλη περαιτέρω λεπτομέρεια για τη διαδικασία αποσπάσεων, μετατάξεων, μεταθέσεων και μετακινήσεων του νοσηλευτικού παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, συμπεριλαμβανόμενης της δημιουργίας και εφαρμογής σχετικού κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος.

10. Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), που είναι σύζυγοι των προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 (Α΄224), επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά σειρά προτεραιότητας, σε Φ.Π.Υ.Υ. στην πόλη που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους ή σε Φ.Π.Υ.Υ. που απέχει έως και είκοσι πέντε (25) χιλιόμετρα από την πόλη που υπηρετεί ο/η σύζυγος, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες των Φ.Π.Υ.Υ. της περιοχής.

Οι αποσπάσεις του ως άνω προσωπικού, εάν διενεργούνται εντός της ίδιας Δ.Υ.Πε., γίνονται με απόφαση του Διοικητή της Δ.Υ.Πε. και εάν διενεργούνται μεταξύ δύο Δ.Υ.Πε., με κοινή απόφαση των Διοικητών των οικείων Δ.Υ.Πε., μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα προέλευσης του υπαλλήλου. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύναται να καθορίζεται κάθε άλλη περαιτέρω λεπτομέρεια για τη διαδικασία των ανωτέρω αποσπάσεων.

lux aeterna
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Τρί Απρ 07, 2009 4:37 pm

Re: Ταυτόχρονη μετάταξη

Δημοσίευσηαπό lux aeterna » Δευ Φεβ 22, 2021 3:38 pm

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Από αυτά που παρέθεσες και εγώ καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς την αλλαγή φορέα και την αλλαγή κατηγορίας και κλάδου. Ωστόσο η απάντηση που έχω είναι αυτή που σου είπα. Πρώτα αλλαγή φορέα με την κατηγορία και κλάδο που έχω, και έπειτα σε άλλο υπηρεσιακό αλλαγή κλάδου. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι πρέπει να γίνει σε δύο χρόνους, που μπορεί να σημαίνει:
(α) δέσμευση στη θέση που μετατάχθηκα με την ήδη υπάρχουσα κατηγορία / κλάδο για κάποιο χρονικό διάστημα
(β) κάλυψη της οργανικής θέσης που έχω βρει
(γ) να μη συναινεί το ΔΣ του νοσοκομείου στη μετάταξή μου

Γνωρίζεις κάποιο προηγούμενο όπως το δικό μου που στο τέλος να έχει ολοκληρωθεί η μετάταξη;


Επιστροφή σε “ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες