freezerpk έγραψε:παραθέτω το νόμο που επικαλείται το ΑΣΕΠ περί μοριοδοτούμενης ειδικής εμπειρίας:
Άρθρο 24.
1. Μέχρι την 31η Ιουλίου 2017, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται να υποβάλλουν προς έγκριση στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσεις τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας τους, που καταρτίζονται και ψηφίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 10 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143), «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΚΚΔΚΥ)», ύστερα από εκτίμηση, από τα αρμόδια όργανά τους, των οργανικών αναγκών τους, σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα. Ειδικά, για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές, η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνεται ύστερα από βεβαίωση της οικονομικής επιτροπής ότι η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικού κλιμακίου των προτεινόμενων θέσεων καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες, κατά παρέκκλιση της παραγράφου 3 του ίδιου άρθρου. Ο Συντονιστής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εγκρίνει, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, τις αποφάσεις περί τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των προηγούμενων εδαφίων, εντός μηνός από την υποβολή τους. Εντός δέκα (10) ημερών από την έγκριση του προηγούμενου εδαφίου οι ενδιαφερόμενοι Ο.Τ.Α. ή νομικά πρόσωπα αυτών υποβάλλουν αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, προς κάλυψη των νέων οργανικών θέσεων. Ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία της παραγράφου αυτής, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Για τις προσλήψεις που διενεργούνται με τη διαδικασία της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται τα ανώτατα ανά ειδικότητα, όρια ηλικίας διορισμού που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση ΔΙΠΠ/Φ.ΗΛ/6170/3.5.2004 (Β΄645), όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα.
από εδώ προκύπτει ότι η ειδική εμπειρία αφορά αποκλειστικά υπηρεσίες καθαριότητας!!!!!
επίσης οι υπηρεσίες καθαριότητας τι συνάφεια έχουν με θέσεις ΔΕ Διοικητικών , Λογιστών κ.ο.κ....
Εδώ δεν ισχύει η γενική αρχή του ΑΣΕΠ ότι για προσμετρηθεί η οποιαδήποτε ΕΜΠΕΙΡΙΑ πρέπει να είναι ΣΥΝΑΦΗΣ με την επιδιωκόμενη θέση???
τι γίνεται ρε παιδιά???
για την κατηγορία ΥΕ το καταλαβαίνω.....
και ξαναείπα ότι όσοι είναι προσωρινά ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ σε θέσεις ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΕ είναι με ΕΙΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ακριβως τα ιδια σκεφτομαι..πολυ ευλογα ερωτηματα..υπαρχουν διαφορες ερμηνειες και ολα εξαρτωνται απ το αν ο ασεπ θα τηρησει την αξιοκρατια και θα ερμηνευσει το νομο με διαθεση να τον εφαρμόσει ως προς την συνταγματικότερη εκδοχή του, αν μπορει βεβαια να υπάρξει τετοια..δεν ξερω αν σκοπιμα ο νομος τεθηκε με τετοιες ασαφειες και παραθυρακια ερμηνειας...ειναι η χαρα της δικαστικης προσφυγης για οσους εχουν διαθεση για κατι τετοιο
και φυσικα εχεις δικιο και γι αυτα που ειπες με την εμπειρια νηπιαγωγου,πωλητή κλπ...εχω εντοπισει αρκετες τετοιες...ακομη κι αν υποθεσουμε οτι υπαρχει η ειδικη, με την υπολοιπη εμπειρια τι γινεται? ποια η συναφεια με το διοικητικο? αλλα χωρις ελεγχο, ειπαμε οτι δηλωσεις εισαι...απο τη στιγμη που εμενα που εχω καθαρα προυπηρεσια ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ για παραδειγμα ενδεχεται και δικαιως ισως να μην μου την παρουν ως συναφη,για ΔΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, πως μπορει να ισχυει το αντιστροφο?η καθαριοτητα ποιά συναφεια έχει με τον διοικητικο κλαδο? εγω δεν εχω καταφερει ακομη να δω την καταταξη μου,αλλα θα κανω σιγουρα ενσταση γιατι μ αυτο το θολο τοπιο αδυνατω να καταλαβω ποια θα ηταν η σειρα μου μετα απο τον στοιχειωδη εστω ελεγχο που υπο κανονικες συνθηκες θα γινοταν...τωρα αν καποιος εχει 1400 ή 1500 μόρια χωρις ειδικη για γενικη θεση ίσως και να μην αξιζει τελικα...αν ειναι ομως μεταξυ 1700-1880 χωρις ειδική πρεπει να την κανει με ολα αυτο το μπαχαλο που βλεπουμε