Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Διαγωνισμοί με σειρά προτεραιότητας σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
emrdk
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 08, 2018 10:38 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό emrdk » Παρ Μαρ 09, 2018 10:21 am

Dkesp έγραψε:
emrdk έγραψε:
Christos87 έγραψε:Συμφωνώ κι εγώ! Σήμερα παρέλαβα το έγγραφο με θέμα "Υποβολή δικαιολογητικών" (για σύναψη σύμβασης εργασίας ΙΔΟΧ) από την Εισαγγελία της περιοχής μου. Μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνίας κοινοποίησης του εγγράφου στους (προσωρινά) διοριστέους, οι συμπεριληφθέντες στον προσωρινό πίνακα διοριστέων πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη σχετική αίτηση (είναι συνημμένη στο έγγραφο) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναγράφονται στο ανωτέρω έγγραφο. Να σημειωθεί ότι διορίζομαι στην Αθήνα.

Καλησπέρα Christos87!
Καταρχάς, αν αποδεχτείς τη θέση ΙΔΟΧ, καλή αρχή. Επειδή είναι πολλά τα άτομα που ενδιαφέρονται, αν είναι εύκολο θα ήθελα να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες-διευκρινίσεις.
1)Είσαι στον προσωρινό πίνακα διοριστέων στην Αθήνα, αλλά θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεις συγκεκριμένα ποιος είναι ο φορέας πρόσληψής σου. πχ. Εγώ είμαι στο Πρωτοδικείο Αθηνών και δεν έχω λάβει ακόμα ανάλογο έγγραφο. Απλά σκέφτομαι μήπως είναι και θέμα φορέα.
2)Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτησή μου, αλλά έτσι όπως το διατύπωσες δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Μπορείς να μας πεις με ποιον τρόπο παρέλαβες αυτό το έγγραφο, δηλαδή συγκεκριμένα σου έγινε κλήτευση να το παραλάβεις από την τοπική Εισαγγελία ή κάτι σχετικό ή ήρθε σαν αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου ή courier; Αναρωτιέμαι, γιατί εγώ διαμένω σε μια επαρχιακή περιοχή κι ίσως δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση παραλαβής του εγγράφου. Μάλιστα έχει ισχυριστεί κι άλλο μέλος ότι το έχει λάβει ήδη από τη Δευτέρα.
3)Ακόμη, θα ήθελα να μας παραθέσεις ποια δικαιολογητικά απαιτούνται, γιατί σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.
4)Τέλος, αν γνωρίζεις, θα ήθελα να μας πεις μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, πόσο χρόνο έχουμε μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και με συγχωρείς για τις πολλές απορίες.

Μου ζήτησαν όλα τα πτυχία και πιστοποιητικα που είχα καταθέσει με την αίτηση καθώς και τα τηλέφωνα και φαξ των φορέων , γνώματευση από παθολογο και ψυχίατρο, τρεις υπεύθυνες δηλώσεις. Προθεσμία δέκα μέρες να τα καταθέσω. Υπεύθυνη δήλωση αν δέχομαι τη σύμβαση. Εσύ θα την δεχτείς την σύμβαση η θα περιμένεις τα οριστικά? Δεν ξέρω πότε ξεκινάνε οι συμβάσεις. Το. Παρέλαβα την Τετάρτη παντως

Κι άλλη μια μέρα ξεκινάει με την ίδια αγωνία... Θα το παραλάβω κι εγώ το έγγραφο ή όχι; Ναι, η πρώτη μου πρόθεση είναι να αποδεχτώ την 8μηνη σύμβαση γιατί από τον Οκτώβριο προετοιμάζομαι ψυχολογικά ότι θα αλλάξω τόπο διαμονής (ίσως μόνιμα κιόλας) κι επιπλέον δεν υπάρχει κάτι που να με δεσμεύει στην πόλη μου, ούσα άνεργη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημά μου είναι ότι όσο καθυστερούν να μας ενημερώσουν για το πως θα κινηθεί χρονικά η διαδικασία (μάλλον εν καιρώ θα το μάθουμε γιατί το σύντομα δεν είναι απάντηση!), τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να πάμε πολύ βιαστικά στον φορέα πρόσληψης χωρίς να έχουμε τακτοποιηθεί καλά καλά από θέμα στέγασης (Οι τιμές στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι υψηλές κι η κατάσταση τους απλά τραγική). Όσο για τα οριστικά, ακόμα κι αύριο να βγουν μέχρι να μας καλέσει η υπηρεσία θα μεσολαβήσει ένα άλφα χρονικό διάστημα, οπότε σκέφτομαι γιατί να παραμείνω άνεργη τόσο καιρό. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας έδωσες.

SOT11
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: Τετ Φεβ 14, 2018 9:18 am

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό SOT11 » Παρ Μαρ 09, 2018 10:50 am

JohnyMnemonic έγραψε:
SOT11 έγραψε:Επαναλαμβάνω την ερώτηση:

Εφόσον στην αίτηση δεν έχει ζητηθεί να καταθέσουμε ούτε τον τίτλο της διδακτορικής μας διατριβής ούτε την ίδια τη διατριβή, με ποιο τρόπο θα κρίνει το ΑΣΕΠ τη συνάφεια με βάση το αντικείμενο της διατριβής, όπως υποστηρίζει ή που κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν????

Με ένσταση στο ΑΣΕΠ όπου ζητάς εξηγήσεις κατά πόσο ο Χ υποψήφιος με διδακτορικό στο εμπόριο αμφορέων στην παλαιολιθική περίοδο, κρίθηκε συναφές με το αντικείμενο της προκήρυξης.
Τα στοιχεία των διδακτορικών είναι δημόσια διαθέσιμα.
Τόσο απλό.



JohnyMnemonic, η αλήθεια είναι ότι αυτή την απάντηση περίμενα. Λοιπόν:

α) Η συνάφεια κρίνεται είτε κάποιος κάνει ένσταση είτε όχι. Το ΑΣΕΠ είναι υποχρεωμένο να το κάνει αυτό ανεξαρτήτως ενστάσεων, γιατί αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης και κατάταξης, όπως προβλέπεται στις προκηρύξεις. Αν, λοιπόν, η συνάφεια οριζόταν με βάση το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής, πολύ απλά θα ζητούσε στις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι να υποβάλουν είτε κάποια βεβαίωση περί του τίτλου της διατριβής είτε την ίδια τη διατριβή. Γιατί θα πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να μπαίνουν στη διαδικασία είτε να γκουγκλάρουν είτε να μπαίνουν στο αρχείο διδακτορικών διατριβών για να βρουν τη διατριβή κάποιου, χάνοντας άπειρο χρόνο. Δεν είναι πιο απλό και από το απλό που υποθέτεις εσύ, να ζητηθεί από τους ίδιους τους υποψήφιους να υποβάλλουν το σχετικό δικαιολογητικό? Είπαμε το ελληνικό δημόσιο πάσχει από πλευράς αποτελεσματικότητας, αλλά αν έκανε κάτι τέτοιο το ΑΣΕΠ θα ήταν πιο ανοησία και από τον ορισμό της ανοησίας...

β) Το τι εξετάζεται από την εκάστοτε αρμόδια αρχή (εν προκειμένω το ΑΣΕΠ) για κάποιον διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται στην προκήρηξη και ζητείται και αντίστοιχο δικαιολογητικό για να εξεταστεί. Δεν μπορεί (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ) ο φορέας που διενεργεί τον διαγωνισμό να εξετάζει άλλα από αυτά που ζητάει. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που ζητάει είναι ο τίτλος που έχει απονεμηθεί, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων αναγράφεται και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών (πχ. Νομική, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Αρχαιολογία κλπ.). Σε περίπτωση που το αντικείμενο σπουδών δεν προκύπτει σαφώς από τον προσκομιζόμενο τίτλο ζητείται βαβαίωση από το Πανεπιστήμιο που απένειμε τον τίτλο που να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών.

Τα α και β είναι επαρκή από μόνα τους για να υποστηρίξουν το αβάσιμο της άποψης περί συνάφειας του αντικειμένο :roll: υ της διδακτορικής διατριβής, αλλά παραθέτω και μερικούς επιπλέον λόγους.

γ) Το γεγονός ότι κάποιος υποψήφιος ψάχνει και βρίσκει τι διδακτορικό έχει κάνει κάποιος άλλος συνυποψήφιός του και κάνει ένσταση επ'αυτού δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκτή και η ένσταση. Οι ενστάσεις γίνονται δεκτές μόνο όταν είναι βάσιμες. Αυτονόητο.

δ) Δεν υπάρχουν όλες οι διδακτορικές διατριβές στο αρχείο διδακτορικών διατριβών. Πχ. δεν έχει όλες τις διατριβές που έχουν εκπονηθεί στο εξωτερικό, ακόμη και αν ο τίτλος έχει πάρει την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Φαντάσου τώρα να πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να ψάχνουν και στα αρχεία διδακτορικών διατριβών και άλλων χωρών...

ε) Πώς ακριβώς θα έβγαζε συμπέρασμα το ΑΣΕΠ περί της συνάφειας του διδακτορικού από το αντικείμενο της διατριβής? Διαβάζοντας απλώς τον τίτλο ή/και την διατριβή ολόκληρη???? Αν έκρινε μόνο από τον τίτλο, τότε (το ξέρεις φαντάζομαι) δεν είναι όλοι οι τίτλοι σαφείς σχετικά με το περιεχόμενο. Αν έκρινε με βάση την διατριβή, τότε (και αυτό θα το ξέρεις φαντάζομαι), οι διατριβές (οι περισσότερες τουλάχιστον) δεν είναι προσβάσιμες για κάποια χρόνια. Ο διδάκτορ έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη διατριβή του για κάποια χρόνια από το να είναι προσβάσιμη και μόνο κατόπιν δικής του έγγρισης μπορεί να υπάρχει πρόσβαση για αυτά τα χρόνια που την έχει δεσμεύσει. Αυτό ισχύει και στο εξωτερικό και εδώ. Από την περίληψη που υπάρχει μαζί με τον τίτλο, όταν καταχωρείται στο αρχείο? Αυτό θα μπορούσε να γίνει ως ένα βαθμό. Αλλά και πάλι πολλές περιπτώσεις δεν είναι τόσο ευδιάκριτες ως προς το που τελικά εμπίπτουν. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

στ) Ποιος θα κρίνει το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής??? Ο διοικητικός υπάλληλος του ΑΣΕΠ??? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται. Οι σύμβουλοι του ΑΣΕΠ? Ούτε αυτό γίνεται, για δύο λόγους: α) επί της ουσίας, γιατί το γνωστικό αντικείμενο των συμβούλων δεν επιτρέπει να μπορούν να κρίνουν περί του γνωστικού αντικειμένου όλων των τίτλων που κατατίθενται στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις που ο τελευταίος διενεργεί. β) πρακτικά, δεν μπορεί οι σύμβουλοι να ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων.

Αυτά. Άρα δεν είναι και τόσο απλό...

Πάλι έκανα μακροσκελή ανάλυση, τελικά!!! Αλλά πώς αλλιώς??? :roll:

Annapp126
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2017 3:20 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Annapp126 » Παρ Μαρ 09, 2018 11:09 am

Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!

Annapp126
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2017 3:20 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Annapp126 » Παρ Μαρ 09, 2018 11:50 am

Annapp126 έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!


συγνώμη για το <επειδεί> ............επειδή (ας δούμε την ουσία της κατάστασης και όχι τα λάθη εκ παραδρομής

Msn80
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 01, 2018 3:06 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Msn80 » Παρ Μαρ 09, 2018 12:04 pm

Annapp126 έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!


Εξαρταται με ποιον μιλησες.Υπαρχει αρμοδιο τμημα για την 1Κ.Οι υπολοιποι μιλανε γενικα.

Annapp126
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2017 3:20 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Annapp126 » Παρ Μαρ 09, 2018 1:15 pm

Msn80 έγραψε:
Annapp126 έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!


Εξαρταται με ποιον μιλησες.Υπαρχει αρμοδιο τμημα για την 1Κ.Οι υπολοιποι μιλανε γενικα.

Αρχικά μίλησα με κάποιον κύριο σε κάποιο άσχετο τμήμα (γιατί αν καλέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΑΣΕΠ δεν σου λένε τίποτα και σου το κλείνουν), του εξήγησα τα σχετικά και μου έδωσε το τηλεφωνικό νούμερο από το αρμόδιο τμήμα. Κάποια στιγμή απάντησε η υπάλληλος του τμήματος... και μου είπε τα παραπάνω. Στο τέλος μου έδωσε το όνομα της και μου είπενα την καλέσω σε 10 μέρες.Αυτά!!

Msn80
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 01, 2018 3:06 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Msn80 » Παρ Μαρ 09, 2018 2:15 pm

SOT11 έγραψε:
JohnyMnemonic έγραψε:
SOT11 έγραψε:Επαναλαμβάνω την ερώτηση:

Εφόσον στην αίτηση δεν έχει ζητηθεί να καταθέσουμε ούτε τον τίτλο της διδακτορικής μας διατριβής ούτε την ίδια τη διατριβή, με ποιο τρόπο θα κρίνει το ΑΣΕΠ τη συνάφεια με βάση το αντικείμενο της διατριβής, όπως υποστηρίζει ή που κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν????

Με ένσταση στο ΑΣΕΠ όπου ζητάς εξηγήσεις κατά πόσο ο Χ υποψήφιος με διδακτορικό στο εμπόριο αμφορέων στην παλαιολιθική περίοδο, κρίθηκε συναφές με το αντικείμενο της προκήρυξης.
Τα στοιχεία των διδακτορικών είναι δημόσια διαθέσιμα.
Τόσο απλό.



JohnyMnemonic, η αλήθεια είναι ότι αυτή την απάντηση περίμενα. Λοιπόν:

α) Η συνάφεια κρίνεται είτε κάποιος κάνει ένσταση είτε όχι. Το ΑΣΕΠ είναι υποχρεωμένο να το κάνει αυτό ανεξαρτήτως ενστάσεων, γιατί αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης και κατάταξης, όπως προβλέπεται στις προκηρύξεις. Αν, λοιπόν, η συνάφεια οριζόταν με βάση το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής, πολύ απλά θα ζητούσε στις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι να υποβάλουν είτε κάποια βεβαίωση περί του τίτλου της διατριβής είτε την ίδια τη διατριβή. Γιατί θα πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να μπαίνουν στη διαδικασία είτε να γκουγκλάρουν είτε να μπαίνουν στο αρχείο διδακτορικών διατριβών για να βρουν τη διατριβή κάποιου, χάνοντας άπειρο χρόνο. Δεν είναι πιο απλό και από το απλό που υποθέτεις εσύ, να ζητηθεί από τους ίδιους τους υποψήφιους να υποβάλλουν το σχετικό δικαιολογητικό? Είπαμε το ελληνικό δημόσιο πάσχει από πλευράς αποτελεσματικότητας, αλλά αν έκανε κάτι τέτοιο το ΑΣΕΠ θα ήταν πιο ανοησία και από τον ορισμό της ανοησίας...

β) Το τι εξετάζεται από την εκάστοτε αρμόδια αρχή (εν προκειμένω το ΑΣΕΠ) για κάποιον διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται στην προκήρηξη και ζητείται και αντίστοιχο δικαιολογητικό για να εξεταστεί. Δεν μπορεί (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ) ο φορέας που διενεργεί τον διαγωνισμό να εξετάζει άλλα από αυτά που ζητάει. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που ζητάει είναι ο τίτλος που έχει απονεμηθεί, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων αναγράφεται και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών (πχ. Νομική, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Αρχαιολογία κλπ.). Σε περίπτωση που το αντικείμενο σπουδών δεν προκύπτει σαφώς από τον προσκομιζόμενο τίτλο ζητείται βαβαίωση από το Πανεπιστήμιο που απένειμε τον τίτλο που να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών.

Τα α και β είναι επαρκή από μόνα τους για να υποστηρίξουν το αβάσιμο της άποψης περί συνάφειας του αντικειμένο :roll: υ της διδακτορικής διατριβής, αλλά παραθέτω και μερικούς επιπλέον λόγους.

γ) Το γεγονός ότι κάποιος υποψήφιος ψάχνει και βρίσκει τι διδακτορικό έχει κάνει κάποιος άλλος συνυποψήφιός του και κάνει ένσταση επ'αυτού δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκτή και η ένσταση. Οι ενστάσεις γίνονται δεκτές μόνο όταν είναι βάσιμες. Αυτονόητο.

δ) Δεν υπάρχουν όλες οι διδακτορικές διατριβές στο αρχείο διδακτορικών διατριβών. Πχ. δεν έχει όλες τις διατριβές που έχουν εκπονηθεί στο εξωτερικό, ακόμη και αν ο τίτλος έχει πάρει την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Φαντάσου τώρα να πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να ψάχνουν και στα αρχεία διδακτορικών διατριβών και άλλων χωρών...

ε) Πώς ακριβώς θα έβγαζε συμπέρασμα το ΑΣΕΠ περί της συνάφειας του διδακτορικού από το αντικείμενο της διατριβής? Διαβάζοντας απλώς τον τίτλο ή/και την διατριβή ολόκληρη???? Αν έκρινε μόνο από τον τίτλο, τότε (το ξέρεις φαντάζομαι) δεν είναι όλοι οι τίτλοι σαφείς σχετικά με το περιεχόμενο. Αν έκρινε με βάση την διατριβή, τότε (και αυτό θα το ξέρεις φαντάζομαι), οι διατριβές (οι περισσότερες τουλάχιστον) δεν είναι προσβάσιμες για κάποια χρόνια. Ο διδάκτορ έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη διατριβή του για κάποια χρόνια από το να είναι προσβάσιμη και μόνο κατόπιν δικής του έγγρισης μπορεί να υπάρχει πρόσβαση για αυτά τα χρόνια που την έχει δεσμεύσει. Αυτό ισχύει και στο εξωτερικό και εδώ. Από την περίληψη που υπάρχει μαζί με τον τίτλο, όταν καταχωρείται στο αρχείο? Αυτό θα μπορούσε να γίνει ως ένα βαθμό. Αλλά και πάλι πολλές περιπτώσεις δεν είναι τόσο ευδιάκριτες ως προς το που τελικά εμπίπτουν. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

στ) Ποιος θα κρίνει το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής??? Ο διοικητικός υπάλληλος του ΑΣΕΠ??? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται. Οι σύμβουλοι του ΑΣΕΠ? Ούτε αυτό γίνεται, για δύο λόγους: α) επί της ουσίας, γιατί το γνωστικό αντικείμενο των συμβούλων δεν επιτρέπει να μπορούν να κρίνουν περί του γνωστικού αντικειμένου όλων των τίτλων που κατατίθενται στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις που ο τελευταίος διενεργεί. β) πρακτικά, δεν μπορεί οι σύμβουλοι να ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων.

Αυτά. Άρα δεν είναι και τόσο απλό...

Πάλι έκανα μακροσκελή ανάλυση, τελικά!!! Αλλά πώς αλλιώς??? :roll:


Mην του την χαλας,τοσο κοπο εκανε να ψαχνει στο internet...Ο ιδιος ανθρωπος ειχε πει οτι δεν προκειται να κανει καν αιτηση,μετα εκανε...Αν δεις σε ποσες αντιφασεις εχει πεσει μεχρι τωρα θα πεσεις απο τα συννεφα.

Dkesp
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: Τρί Ιαν 02, 2018 2:53 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Dkesp » Παρ Μαρ 09, 2018 2:56 pm

Msn80 έγραψε:
Annapp126 έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!


Εξαρταται με ποιον μιλησες.Υπαρχει αρμοδιο τμημα για την 1Κ.Οι υπολοιποι μιλανε γενικα.

Εσείς ποτέ πιστεύετε ότι θα βγούνε τα οριστικά? Συμφέρει να πάμε ως ΙΔΟΧ?

Christos87
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: Τρί Απρ 11, 2017 3:05 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Christos87 » Παρ Μαρ 09, 2018 4:57 pm

Dkesp έγραψε:
emrdk έγραψε:
Christos87 έγραψε:Συμφωνώ κι εγώ! Σήμερα παρέλαβα το έγγραφο με θέμα "Υποβολή δικαιολογητικών" (για σύναψη σύμβασης εργασίας ΙΔΟΧ) από την Εισαγγελία της περιοχής μου. Μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνίας κοινοποίησης του εγγράφου στους (προσωρινά) διοριστέους, οι συμπεριληφθέντες στον προσωρινό πίνακα διοριστέων πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη σχετική αίτηση (είναι συνημμένη στο έγγραφο) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναγράφονται στο ανωτέρω έγγραφο. Να σημειωθεί ότι διορίζομαι στην Αθήνα.

Καλησπέρα Christos87!
Καταρχάς, αν αποδεχτείς τη θέση ΙΔΟΧ, καλή αρχή. Επειδή είναι πολλά τα άτομα που ενδιαφέρονται, αν είναι εύκολο θα ήθελα να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες-διευκρινίσεις.
1)Είσαι στον προσωρινό πίνακα διοριστέων στην Αθήνα, αλλά θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεις συγκεκριμένα ποιος είναι ο φορέας πρόσληψής σου. πχ. Εγώ είμαι στο Πρωτοδικείο Αθηνών και δεν έχω λάβει ακόμα ανάλογο έγγραφο. Απλά σκέφτομαι μήπως είναι και θέμα φορέα.
2)Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτησή μου, αλλά έτσι όπως το διατύπωσες δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Μπορείς να μας πεις με ποιον τρόπο παρέλαβες αυτό το έγγραφο, δηλαδή συγκεκριμένα σου έγινε κλήτευση να το παραλάβεις από την τοπική Εισαγγελία ή κάτι σχετικό ή ήρθε σαν αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου ή courier; Αναρωτιέμαι, γιατί εγώ διαμένω σε μια επαρχιακή περιοχή κι ίσως δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση παραλαβής του εγγράφου. Μάλιστα έχει ισχυριστεί κι άλλο μέλος ότι το έχει λάβει ήδη από τη Δευτέρα.
3)Ακόμη, θα ήθελα να μας παραθέσεις ποια δικαιολογητικά απαιτούνται, γιατί σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.
4)Τέλος, αν γνωρίζεις, θα ήθελα να μας πεις μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, πόσο χρόνο έχουμε μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και με συγχωρείς για τις πολλές απορίες.

Μου ζήτησαν όλα τα πτυχία και πιστοποιητικα που είχα καταθέσει με την αίτηση καθώς και τα τηλέφωνα και φαξ των φορέων , γνώματευση από παθολογο και ψυχίατρο, τρεις υπεύθυνες δηλώσεις. Προθεσμία δέκα μέρες να τα καταθέσω. Υπεύθυνη δήλωση αν δέχομαι τη σύμβαση. Εσύ θα την δεχτείς την σύμβαση η θα περιμένεις τα οριστικά? Δεν ξέρω πότε ξεκινάνε οι συμβάσεις. Το. Παρέλαβα την Τετάρτη παντως



Καλησπέρα. Όπως ακριβώς τα γράφει η Dkesp. Είμαι στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Δε θα δεχτώ τη σύμβαση ΙΔΟΧ. Θα περιμένω τα οριστικά. Εσείς;

JohnyMnemonic
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 645
Εγγραφή: Τετ Οκτ 01, 2014 12:06 am

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό JohnyMnemonic » Παρ Μαρ 09, 2018 5:44 pm

Msn80 έγραψε:
SOT11 έγραψε:
JohnyMnemonic έγραψε:Με ένσταση στο ΑΣΕΠ όπου ζητάς εξηγήσεις κατά πόσο ο Χ υποψήφιος με διδακτορικό στο εμπόριο αμφορέων στην παλαιολιθική περίοδο, κρίθηκε συναφές με το αντικείμενο της προκήρυξης.
Τα στοιχεία των διδακτορικών είναι δημόσια διαθέσιμα.
Τόσο απλό.



JohnyMnemonic, η αλήθεια είναι ότι αυτή την απάντηση περίμενα. Λοιπόν:

α) Η συνάφεια κρίνεται είτε κάποιος κάνει ένσταση είτε όχι. Το ΑΣΕΠ είναι υποχρεωμένο να το κάνει αυτό ανεξαρτήτως ενστάσεων, γιατί αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης και κατάταξης, όπως προβλέπεται στις προκηρύξεις. Αν, λοιπόν, η συνάφεια οριζόταν με βάση το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής, πολύ απλά θα ζητούσε στις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι να υποβάλουν είτε κάποια βεβαίωση περί του τίτλου της διατριβής είτε την ίδια τη διατριβή. Γιατί θα πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να μπαίνουν στη διαδικασία είτε να γκουγκλάρουν είτε να μπαίνουν στο αρχείο διδακτορικών διατριβών για να βρουν τη διατριβή κάποιου, χάνοντας άπειρο χρόνο. Δεν είναι πιο απλό και από το απλό που υποθέτεις εσύ, να ζητηθεί από τους ίδιους τους υποψήφιους να υποβάλλουν το σχετικό δικαιολογητικό? Είπαμε το ελληνικό δημόσιο πάσχει από πλευράς αποτελεσματικότητας, αλλά αν έκανε κάτι τέτοιο το ΑΣΕΠ θα ήταν πιο ανοησία και από τον ορισμό της ανοησίας...

β) Το τι εξετάζεται από την εκάστοτε αρμόδια αρχή (εν προκειμένω το ΑΣΕΠ) για κάποιον διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται στην προκήρηξη και ζητείται και αντίστοιχο δικαιολογητικό για να εξεταστεί. Δεν μπορεί (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ) ο φορέας που διενεργεί τον διαγωνισμό να εξετάζει άλλα από αυτά που ζητάει. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που ζητάει είναι ο τίτλος που έχει απονεμηθεί, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων αναγράφεται και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών (πχ. Νομική, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Αρχαιολογία κλπ.). Σε περίπτωση που το αντικείμενο σπουδών δεν προκύπτει σαφώς από τον προσκομιζόμενο τίτλο ζητείται βαβαίωση από το Πανεπιστήμιο που απένειμε τον τίτλο που να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών.

Τα α και β είναι επαρκή από μόνα τους για να υποστηρίξουν το αβάσιμο της άποψης περί συνάφειας του αντικειμένο :roll: υ της διδακτορικής διατριβής, αλλά παραθέτω και μερικούς επιπλέον λόγους.

γ) Το γεγονός ότι κάποιος υποψήφιος ψάχνει και βρίσκει τι διδακτορικό έχει κάνει κάποιος άλλος συνυποψήφιός του και κάνει ένσταση επ'αυτού δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκτή και η ένσταση. Οι ενστάσεις γίνονται δεκτές μόνο όταν είναι βάσιμες. Αυτονόητο.

δ) Δεν υπάρχουν όλες οι διδακτορικές διατριβές στο αρχείο διδακτορικών διατριβών. Πχ. δεν έχει όλες τις διατριβές που έχουν εκπονηθεί στο εξωτερικό, ακόμη και αν ο τίτλος έχει πάρει την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Φαντάσου τώρα να πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να ψάχνουν και στα αρχεία διδακτορικών διατριβών και άλλων χωρών...

ε) Πώς ακριβώς θα έβγαζε συμπέρασμα το ΑΣΕΠ περί της συνάφειας του διδακτορικού από το αντικείμενο της διατριβής? Διαβάζοντας απλώς τον τίτλο ή/και την διατριβή ολόκληρη???? Αν έκρινε μόνο από τον τίτλο, τότε (το ξέρεις φαντάζομαι) δεν είναι όλοι οι τίτλοι σαφείς σχετικά με το περιεχόμενο. Αν έκρινε με βάση την διατριβή, τότε (και αυτό θα το ξέρεις φαντάζομαι), οι διατριβές (οι περισσότερες τουλάχιστον) δεν είναι προσβάσιμες για κάποια χρόνια. Ο διδάκτορ έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη διατριβή του για κάποια χρόνια από το να είναι προσβάσιμη και μόνο κατόπιν δικής του έγγρισης μπορεί να υπάρχει πρόσβαση για αυτά τα χρόνια που την έχει δεσμεύσει. Αυτό ισχύει και στο εξωτερικό και εδώ. Από την περίληψη που υπάρχει μαζί με τον τίτλο, όταν καταχωρείται στο αρχείο? Αυτό θα μπορούσε να γίνει ως ένα βαθμό. Αλλά και πάλι πολλές περιπτώσεις δεν είναι τόσο ευδιάκριτες ως προς το που τελικά εμπίπτουν. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

στ) Ποιος θα κρίνει το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής??? Ο διοικητικός υπάλληλος του ΑΣΕΠ??? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται. Οι σύμβουλοι του ΑΣΕΠ? Ούτε αυτό γίνεται, για δύο λόγους: α) επί της ουσίας, γιατί το γνωστικό αντικείμενο των συμβούλων δεν επιτρέπει να μπορούν να κρίνουν περί του γνωστικού αντικειμένου όλων των τίτλων που κατατίθενται στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις που ο τελευταίος διενεργεί. β) πρακτικά, δεν μπορεί οι σύμβουλοι να ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων.

Αυτά. Άρα δεν είναι και τόσο απλό...

Πάλι έκανα μακροσκελή ανάλυση, τελικά!!! Αλλά πώς αλλιώς??? :roll:


Mην του την χαλας,τοσο κοπο εκανε να ψαχνει στο internet...Ο ιδιος ανθρωπος ειχε πει οτι δεν προκειται να κανει καν αιτηση,μετα εκανε...Αν δεις σε ποσες αντιφασεις εχει πεσει μεχρι τωρα θα πεσεις απο τα συννεφα.

Παραβλέπω την εμπάθεια σας...είχα πει όντως οτι δεν θα έκανα καν αίτηση όταν βγήκε η ανακοίνωση οτι θα μπουν όλα τα πτυχία. Τελικά δεν μπήκαν όλα και έκανα....μήπως πρέπει να ζητήσω συγγνώμη;
Αν είχαν μπει όλα τα πτυχία το 80-90% απο εσάς που το παίζετε έξυπνοι και ακριβοδίκαιοι δεν θα ήσασταν ούτε στην πρώτη χιλιάδα.
Και επειδή υπονοήσατε οτι έψαχνα στο διαδίκτυο διδακτορικά για να κάνω ένσταση σας πληροφορώ οτι δεν έχω κάνει ένσταση γιατί τα μόρια μου είναι υπολογίστηκαν κανονικά. Ενστάσεις κατα πάντων κάνουν οι σχολές απο τις οποίες προέρχεστε και πίεσαν για να ανακληθεί η προκήρυξη...έχουν συνηθίσει σε αυτές τις διαδικασίες απο τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών.

emrdk
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 08, 2018 10:38 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό emrdk » Παρ Μαρ 09, 2018 5:47 pm

Christos87 έγραψε:
Dkesp έγραψε:
emrdk έγραψε:Καλησπέρα Christos87!
Καταρχάς, αν αποδεχτείς τη θέση ΙΔΟΧ, καλή αρχή. Επειδή είναι πολλά τα άτομα που ενδιαφέρονται, αν είναι εύκολο θα ήθελα να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες-διευκρινίσεις.
1)Είσαι στον προσωρινό πίνακα διοριστέων στην Αθήνα, αλλά θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεις συγκεκριμένα ποιος είναι ο φορέας πρόσληψής σου. πχ. Εγώ είμαι στο Πρωτοδικείο Αθηνών και δεν έχω λάβει ακόμα ανάλογο έγγραφο. Απλά σκέφτομαι μήπως είναι και θέμα φορέα.
2)Μπορεί να φανεί χαζή η ερώτησή μου, αλλά έτσι όπως το διατύπωσες δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Μπορείς να μας πεις με ποιον τρόπο παρέλαβες αυτό το έγγραφο, δηλαδή συγκεκριμένα σου έγινε κλήτευση να το παραλάβεις από την τοπική Εισαγγελία ή κάτι σχετικό ή ήρθε σαν αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου ή courier; Αναρωτιέμαι, γιατί εγώ διαμένω σε μια επαρχιακή περιοχή κι ίσως δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση παραλαβής του εγγράφου. Μάλιστα έχει ισχυριστεί κι άλλο μέλος ότι το έχει λάβει ήδη από τη Δευτέρα.
3)Ακόμη, θα ήθελα να μας παραθέσεις ποια δικαιολογητικά απαιτούνται, γιατί σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.
4)Τέλος, αν γνωρίζεις, θα ήθελα να μας πεις μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, πόσο χρόνο έχουμε μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και με συγχωρείς για τις πολλές απορίες.

Μου ζήτησαν όλα τα πτυχία και πιστοποιητικα που είχα καταθέσει με την αίτηση καθώς και τα τηλέφωνα και φαξ των φορέων , γνώματευση από παθολογο και ψυχίατρο, τρεις υπεύθυνες δηλώσεις. Προθεσμία δέκα μέρες να τα καταθέσω. Υπεύθυνη δήλωση αν δέχομαι τη σύμβαση. Εσύ θα την δεχτείς την σύμβαση η θα περιμένεις τα οριστικά? Δεν ξέρω πότε ξεκινάνε οι συμβάσεις. Το. Παρέλαβα την Τετάρτη παντως



Καλησπέρα. Όπως ακριβώς τα γράφει η Dkesp. Είμαι στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Δε θα δεχτώ τη σύμβαση ΙΔΟΧ. Θα περιμένω τα οριστικά. Εσείς;


Εγώ όπως απάντησα σε Dkesp το πρωί, σκέφτομαι να αποδεχτώ τη σύμβαση γιατί είμαι άνεργη.Θα ήταν εύκολο κάποιος να μου περιγράψει πως ακριβώς έλαβε το έγγραφο; Πάντως εγώ δεν έχω λάβει τίποτα ακόμα, ενώ ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά στις 23/2 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

img3
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 01, 2018 4:34 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό img3 » Παρ Μαρ 09, 2018 8:23 pm

Καλησπέρα ξέρει κανείς αν τα δικαιολογητικά τα υποβάλλουμε αυτοπροσώπως ή τα στέλνουμε ταχυδρομικά;

SOT11
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: Τετ Φεβ 14, 2018 9:18 am

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό SOT11 » Παρ Μαρ 09, 2018 9:04 pm

JohnyMnemonic έγραψε:
Msn80 έγραψε:
SOT11 έγραψε:

JohnyMnemonic, η αλήθεια είναι ότι αυτή την απάντηση περίμενα. Λοιπόν:

α) Η συνάφεια κρίνεται είτε κάποιος κάνει ένσταση είτε όχι. Το ΑΣΕΠ είναι υποχρεωμένο να το κάνει αυτό ανεξαρτήτως ενστάσεων, γιατί αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης και κατάταξης, όπως προβλέπεται στις προκηρύξεις. Αν, λοιπόν, η συνάφεια οριζόταν με βάση το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής, πολύ απλά θα ζητούσε στις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι να υποβάλουν είτε κάποια βεβαίωση περί του τίτλου της διατριβής είτε την ίδια τη διατριβή. Γιατί θα πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να μπαίνουν στη διαδικασία είτε να γκουγκλάρουν είτε να μπαίνουν στο αρχείο διδακτορικών διατριβών για να βρουν τη διατριβή κάποιου, χάνοντας άπειρο χρόνο. Δεν είναι πιο απλό και από το απλό που υποθέτεις εσύ, να ζητηθεί από τους ίδιους τους υποψήφιους να υποβάλλουν το σχετικό δικαιολογητικό? Είπαμε το ελληνικό δημόσιο πάσχει από πλευράς αποτελεσματικότητας, αλλά αν έκανε κάτι τέτοιο το ΑΣΕΠ θα ήταν πιο ανοησία και από τον ορισμό της ανοησίας...

β) Το τι εξετάζεται από την εκάστοτε αρμόδια αρχή (εν προκειμένω το ΑΣΕΠ) για κάποιον διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται στην προκήρηξη και ζητείται και αντίστοιχο δικαιολογητικό για να εξεταστεί. Δεν μπορεί (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ) ο φορέας που διενεργεί τον διαγωνισμό να εξετάζει άλλα από αυτά που ζητάει. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που ζητάει είναι ο τίτλος που έχει απονεμηθεί, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων αναγράφεται και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών (πχ. Νομική, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Αρχαιολογία κλπ.). Σε περίπτωση που το αντικείμενο σπουδών δεν προκύπτει σαφώς από τον προσκομιζόμενο τίτλο ζητείται βαβαίωση από το Πανεπιστήμιο που απένειμε τον τίτλο που να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών.

Τα α και β είναι επαρκή από μόνα τους για να υποστηρίξουν το αβάσιμο της άποψης περί συνάφειας του αντικειμένο :roll: υ της διδακτορικής διατριβής, αλλά παραθέτω και μερικούς επιπλέον λόγους.

γ) Το γεγονός ότι κάποιος υποψήφιος ψάχνει και βρίσκει τι διδακτορικό έχει κάνει κάποιος άλλος συνυποψήφιός του και κάνει ένσταση επ'αυτού δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκτή και η ένσταση. Οι ενστάσεις γίνονται δεκτές μόνο όταν είναι βάσιμες. Αυτονόητο.

δ) Δεν υπάρχουν όλες οι διδακτορικές διατριβές στο αρχείο διδακτορικών διατριβών. Πχ. δεν έχει όλες τις διατριβές που έχουν εκπονηθεί στο εξωτερικό, ακόμη και αν ο τίτλος έχει πάρει την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Φαντάσου τώρα να πρέπει οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ να ψάχνουν και στα αρχεία διδακτορικών διατριβών και άλλων χωρών...

ε) Πώς ακριβώς θα έβγαζε συμπέρασμα το ΑΣΕΠ περί της συνάφειας του διδακτορικού από το αντικείμενο της διατριβής? Διαβάζοντας απλώς τον τίτλο ή/και την διατριβή ολόκληρη???? Αν έκρινε μόνο από τον τίτλο, τότε (το ξέρεις φαντάζομαι) δεν είναι όλοι οι τίτλοι σαφείς σχετικά με το περιεχόμενο. Αν έκρινε με βάση την διατριβή, τότε (και αυτό θα το ξέρεις φαντάζομαι), οι διατριβές (οι περισσότερες τουλάχιστον) δεν είναι προσβάσιμες για κάποια χρόνια. Ο διδάκτορ έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη διατριβή του για κάποια χρόνια από το να είναι προσβάσιμη και μόνο κατόπιν δικής του έγγρισης μπορεί να υπάρχει πρόσβαση για αυτά τα χρόνια που την έχει δεσμεύσει. Αυτό ισχύει και στο εξωτερικό και εδώ. Από την περίληψη που υπάρχει μαζί με τον τίτλο, όταν καταχωρείται στο αρχείο? Αυτό θα μπορούσε να γίνει ως ένα βαθμό. Αλλά και πάλι πολλές περιπτώσεις δεν είναι τόσο ευδιάκριτες ως προς το που τελικά εμπίπτουν. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

στ) Ποιος θα κρίνει το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής??? Ο διοικητικός υπάλληλος του ΑΣΕΠ??? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται. Οι σύμβουλοι του ΑΣΕΠ? Ούτε αυτό γίνεται, για δύο λόγους: α) επί της ουσίας, γιατί το γνωστικό αντικείμενο των συμβούλων δεν επιτρέπει να μπορούν να κρίνουν περί του γνωστικού αντικειμένου όλων των τίτλων που κατατίθενται στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις που ο τελευταίος διενεργεί. β) πρακτικά, δεν μπορεί οι σύμβουλοι να ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων.

Αυτά. Άρα δεν είναι και τόσο απλό...

Πάλι έκανα μακροσκελή ανάλυση, τελικά!!! Αλλά πώς αλλιώς??? :roll:


Mην του την χαλας,τοσο κοπο εκανε να ψαχνει στο internet...Ο ιδιος ανθρωπος ειχε πει οτι δεν προκειται να κανει καν αιτηση,μετα εκανε...Αν δεις σε ποσες αντιφασεις εχει πεσει μεχρι τωρα θα πεσεις απο τα συννεφα.


Παραβλέπω την εμπάθεια σας...είχα πει όντως οτι δεν θα έκανα καν αίτηση όταν βγήκε η ανακοίνωση οτι θα μπουν όλα τα πτυχία. Τελικά δεν μπήκαν όλα και έκανα....μήπως πρέπει να ζητήσω συγγνώμη;
Αν είχαν μπει όλα τα πτυχία το 80-90% απο εσάς που το παίζετε έξυπνοι και ακριβοδίκαιοι δεν θα ήσασταν ούτε στην πρώτη χιλιάδα.
Και επειδή υπονοήσατε οτι έψαχνα στο διαδίκτυο διδακτορικά για να κάνω ένσταση σας πληροφορώ οτι δεν έχω κάνει ένσταση γιατί τα μόρια μου είναι υπολογίστηκαν κανονικά. Ενστάσεις κατα πάντων κάνουν οι σχολές απο τις οποίες προέρχεστε και πίεσαν για να ανακληθεί η προκήρυξη...έχουν συνηθίσει σε αυτές τις διαδικασίες απο τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών.


JohnyMnemonic, επειδή δεν μου ήταν πολύ σαφές αν ο πληθυντικός που χρησιμοποιείς είναι πληθυντικός ευγενείας ή όχι, θα υποθέσω καλή τη πίστη ότι μάλλον ήταν πληθυντικός ευγενείας. Γιατί εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τοποθετηθώ πάνω στο ζήτημα της συνάφειας και δεν εξέφρασα άποψη για σένα, καθόσον δε σε γνωρίζω κιόλας. Ελπίζω, λοιπόν, ότι δεν εννοείς ότι εγώ τουλάχιστον υπήρξα εμπαθής απέναντί σου απλά και μόνο επειδή διαφωνήσαμε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εννοείται πως θεωρώ ότι καθένας έχει δικαίωμα τόσο να κάνει αίτηση όσο και να αλλάξει γνώμη, όπως εσύ. Κανένα πρόβλημα με αυτό και καλά έκανες. Όπως και ένσταση να είχες κάνει, πάλι καλώς, δικαίωμά σου ήταν.

Ωστόσο, λυπάμαι αλλά παρατηρώ και μια εμπάθεια και από σένα. Τι εννοείς ότι "αν είχαν μπει όλα τα πτυχία το 80-90% απο εσάς που το παίζετε έξυπνοι και ακριβοδίκαιοι δεν θα ήσασταν ούτε στην πρώτη χιλιάδα"??? Πρώτον που ξέρεις εσύ τι μόρια θα μάζευε ο οποιοσδήποτε αν μπαίνανε όλα τα πτυχία? Αλλά και στον πίνακα των διοριστέων να μην ήταν σε αυτή την περίπτωση, τι πρόβλημα θα υπήρχε? Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις???

Επίσης, τι εννοείς ότι "ενστάσεις κατα πάντων κάνουν οι σχολές απο τις οποίες προέρχεστε και πίεσαν για να ανακληθεί η προκήρυξη.."??? Δεν το πιάνω πολύ καλά το υπονοούμενό σου... Πρώτον, ακόμη και αν κάνουν ενστάσεις οι Χ σχολές, τι φταίνε οι απόφοιτοί τους? Δεύτερον, που ξέρεις ποια σχολή έχει τελειώσει ο καθένας που σου μιλάει εδώ μέσα???? Τρίτον, τι εννοείς "έχουν συνηθίσει σε αυτές τις διαδικασίες απο τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών"???? Ειλικρινά, έχασα την μπάλα. Δεν χρειάζεται εκνευρισμός χωρίς λόγο.

Msn80 και JohnyMenemonic καλή σας επιτυχία!!!

Msn80
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 01, 2018 3:06 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Msn80 » Παρ Μαρ 09, 2018 9:35 pm

Annapp126 έγραψε:
Msn80 έγραψε:
Annapp126 έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!


Εξαρταται με ποιον μιλησες.Υπαρχει αρμοδιο τμημα για την 1Κ.Οι υπολοιποι μιλανε γενικα.

Αρχικά μίλησα με κάποιον κύριο σε κάποιο άσχετο τμήμα (γιατί αν καλέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΑΣΕΠ δεν σου λένε τίποτα και σου το κλείνουν), του εξήγησα τα σχετικά και μου έδωσε το τηλεφωνικό νούμερο από το αρμόδιο τμήμα. Κάποια στιγμή απάντησε η υπάλληλος του τμήματος... και μου είπε τα παραπάνω. Στο τέλος μου έδωσε το όνομα της και μου είπενα την καλέσω σε 10 μέρες.Αυτά!!


Την ρωτησες ευθεως αν υπαρχει καποιο θεμα με τους συμβουλους και τον πιθανο επανελεγχο ολων των συναφειων;

Msn80
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 01, 2018 3:06 pm

Re: Προκήρυξη 1Κ/2017 για δικαστήρια

Δημοσίευσηαπό Msn80 » Παρ Μαρ 09, 2018 9:36 pm

Dkesp έγραψε:
Msn80 έγραψε:
Annapp126 έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
χθες μίλησα κι εγώ με υπάλληλο του ΑΣΕΠ και φυσικά ρώτησα για τα οριστικά αποτελέσματα. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση επειδεί υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?Υπάρχει θέμα ή δεν υπάρχει? Μου είπε να επικοινωνήσω μαζί της ξανά σε 10 μέρες. Καλό ΣΚ και υπομονή!!!!!!!!!!!!!!


Εξαρταται με ποιον μιλησες.Υπαρχει αρμοδιο τμημα για την 1Κ.Οι υπολοιποι μιλανε γενικα.

Εσείς ποτέ πιστεύετε ότι θα βγούνε τα οριστικά? Συμφέρει να πάμε ως ΙΔΟΧ?

Ιδεα δεν εχω.Αν ημουν ανεργος και δεν χρειαζονταν να μετακομισω μονο τοτε θα πηγαινα.


Επιστροφή σε “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες