Boublakis έγραψε:Ιωάννης Μπάκας έγραψε:petrosdls έγραψε:Καλημέρα σας, είναι η πρώτη φορά που κάνω αίτηση στον ΑΣΕΠ. Έχω κάνει την αίτηση και έχω συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (με τις προβλεπόμενες επικυρώσεις κτλ.). Η ερώτηση μου έχει να κάνει με την αρίθμηση των δικαιολογητικών που πρέπει να αποστείλουμε ταχυδρομικά. Είχα την εντύπωση (από άλλες προκηρύξεις) ότι θα πρέπει να αριθμήσουμε τα δικαιολογητικά που θα στείλουμε αλλά από ότι είδα στην προκήρυξη δεν το αναφέρει πουθενά και φοβάμαι να πάρω το ρίσκο να τα αριθμήσω από μόνος μου, μη τυχόν και τα βγάλουν άκυρα. Την διάβασα αρκετές φορές για να βεβαιωθώ και δεν είδα να το αναφέρει κάπου, παρά μόνο ότι τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι σε ευκρινή φωτοαντίγραφα. Τι ισχύει τελικά; Μήπως τελικά αναφέρεται κάπου και δεν κατάφερα να το εντοπίσω;
Δεν θα σου τα βγάλουν άκυρα, φθάνει οι αριθμοί που θα βάλεις να μην καλύπτουν κάποια πληροφορία .....Βάλε τους στο πίσω και άγραφο μέρος των εγγράφων...Είναι το πιό έξυπνο που μπορεί κανείς να κάνει διότι μειώνεται και η πιθανότητα οι του ΑΣΕΠ που θα διαβάσουν τα έγγραφα να κάνουν λάθος...Δεν είναι όμως υποχρεωτικό να το κάνεις, αλλά κανονικά πρέπει να τα έχεις με την σειρά που τα έχεις ονοματίσει εκεί που λέει "επισύναψη" ...Μα και να μην τα έχεις δεν πιστεύω να σε κόψουν γι' αυτό
Ποια έγγραφα έχεις κάνει επικύρωση; Εγώ δεν τα έχω αριθμίσει απλά τα έβαλα με τη σειρά όπως τα έχω δηλώσει στην αιτηση.
Τα έγγραφα που είσαι υποχρεωμένος να επικυρώσεις από δικηγόρο είναι όσα έγγραφα δεν έχουν προέλθει από κάποια υπηρεσία του δημοσίου τομέα...Πχ όσον αφορά το πιθανό πιστοποιητικό ξένης γλώσσας, αν αυτό είναι Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας δεν χρειάζεται να πας σε δικηγόρο για επικύρωση, αλλά αν έχει πιστοποιητικός όπως πχ το Michigan που είναι από ιδιωτικό φορέα τότε ναι είσαι υποχρεωμένος να πας σε δικηγόρο-μεταφραστή για επικύρωση...Το ίδια και για πιθανό πιστοποιητικό υπολογιστών , αν έχεις το ecdl που είναι από ιδιωτικό φορέα τότε πρέπει να το επικυρώσεις αλλά αν είναι από κρατικό όχι δεν χρειάζεται..
Τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, το δίπλωμα οδήγησης, το απολυτήριο ΑΤΕΙ, Πανεπιστημίου, Δημοσίου ΙΕΚ, και δημοσίου Λυκείου δεν χρειάζονται επικύρωση μιά και είναι δημόσια έγγραφα....Απολυτήριο όμως από παράδειγμα ιδιωτικό ΙΕΚ , πρέπει να επικυρωθεί το αντίγραφο του..