ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 3Κ/2018

Διαγωνισμοί με σειρά προτεραιότητας σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
evgenia80
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Re: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 3Κ/2018

Δημοσίευσηαπό evgenia80 » Τρί Φεβ 13, 2018 9:46 pm

Ioanna222 έγραψε:
gb331984 έγραψε:
Ioanna222 έγραψε:Πες αν θέλεις σε ποιό ακριβώς σημείο αναρωτιέσαι τι εννοεί..γτ δεν εχω καταλαβει που αναφέρεσαι συγκεκριμένα :roll:

η παροχή υπηρεσιών δυνάμει συμβάσεων που έχουν συναφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος
κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δεν προσμετράται στην ανωτέρω ειδική βαθμολόγηση της εμπειρίας σε
ανταποδοτικές υπηρεσίες.

"Η παράγραφος 2 του αρθρου 24 του σχετικού νόμου αναφέρει:
Μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται
σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο είτε σε ήδη
υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις σε ανταποδοτικές
υπηρεσίες καθαριότητας κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και, σε
κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31.3.2018, οι οικείοι Ο.Τ.Α.
ή νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται, με αιτιολογημένη
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απασχολούν
στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες
αυτές, μέχρι τις 7.6.2017, εφόσον:
α. Συντρέχει εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας, που
επιβάλλει την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την
πλήρωση των οργανικών θέσεων του προηγούμενου
εδαφίου, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι
οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα.
β. Έχει ληφθεί απόφαση σύστασης νέων οργανικών
θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας,
σύμφωνα με την παράγραφο 1 ή έχει υποβληθεί αίτη-
μα κάλυψης υφιστάμενων ήδη οργανικών θέσεων στις
υπηρεσίες αυτές.
Η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανωτέρω εξαι-
ρετικές προϋποθέσεις δεν εμπίπτει στους περιορισμούς
των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (A΄134), δεν με-
ταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της
οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις
αυτές και δεν προσμετράται στην ειδική βαθμολόγηση
της εμπειρίας, που προβλέπεται στο πέμπτο εδάφιο της
πρώτης παραγράφου."

Με λιγα λόγια για να βρεθεί τρόπος να παραβλέψει η κυβέρνηση τις αποφασεις ΣτΕ που μπλοκαραν την ανανεωση των συμβασεων δε και υε στην καθαριότητα, ψήφισε νόμο ότι για επείγοντες λόγους δημόσιας υγείας, οι δήμοι κατόπιν αιτιολόγησης, μπορούσαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις όλων όσων εργάζονταν ήδη μέχρι 7/6/2017 παρατείνοντάς τις με ανώτατο όριο την 31/3/2018.(Μετά απ ότι ακουγεται θα προσλάβουν από τους ηλεκτρονικους πινακες της 3κ ποιός ξέρει μέχρι πότε,ώσπου να βγουν τα οριστικά, φανταζεσαι μεγάλο διάστημα). Λέει λοιπόν ότι για όσους επωφελήθηκαν της ανωτέρω διάταξης και παρέμειναν στη σχετική με ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας υε ή δε θέση τους καταχρηστικά και πέραν της 7-6-2017 με εισήγηση του δήμου και για λόγους δημόσιας υγείας, η αποκτηθείσα στο εν λόγω διάστημα (7-6-2017 έως το ανώτερο 31-3-2018) εμπειρία δε θα παιρνει τα 17 μόρια ανά μήνα...μια χαρά όμως θα παίρνει τα 7 μόρια ανά μήνα της συναφούς εμπειρίας και μια χαρά θα παίρνουν τα λεφτά τους κι οι εργαζόμενοι

Άρα αυτό με την ειδική προυπήρεσία έγινε ουσιαστικά για αυτούς τους εργαζομένους . Για να ανανεωσουν μέσω προκήρυξης. Τώρα το κατάλαβα . Οπότε να μην περιμένουν οι ΠΕ - ΤΕ την έξτρα μοριοδότηση ?

Ioanna222
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ioanna222 » Τρί Φεβ 13, 2018 11:54 pm

evgenia80 έγραψε:
Ioanna222 έγραψε:
gb331984 έγραψε:
η παροχή υπηρεσιών δυνάμει συμβάσεων που έχουν συναφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος
κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δεν προσμετράται στην ανωτέρω ειδική βαθμολόγηση της εμπειρίας σε
ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Με λιγα λόγια για να βρεθεί τρόπος να παραβλέψει η κυβέρνηση τις αποφασεις ΣτΕ που μπλοκαραν την ανανεωση των συμβασεων δε και υε στην καθαριότητα, ψήφισε νόμο ότι για επείγοντες λόγους δημόσιας υγείας, οι δήμοι κατόπιν αιτιολόγησης, μπορούσαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις όλων όσων εργάζονταν ήδη μέχρι 7/6/2017 παρατείνοντάς τις με ανώτατο όριο την 31/3/2018.(Μετά απ ότι ακουγεται θα προσλάβουν από τους ηλεκτρονικους πινακες της 3κ ποιός ξέρει μέχρι πότε,ώσπου να βγουν τα οριστικά, φανταζεσαι μεγάλο διάστημα). Λέει λοιπόν ότι για όσους επωφελήθηκαν της ανωτέρω διάταξης και παρέμειναν στη σχετική με ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας υε ή δε θέση τους καταχρηστικά και πέραν της 7-6-2017 με εισήγηση του δήμου και για λόγους δημόσιας υγείας, η αποκτηθείσα στο εν λόγω διάστημα (7-6-2017 έως το ανώτερο 31-3-2018) εμπειρία δε θα παιρνει τα 17 μόρια ανά μήνα...μια χαρά όμως θα παίρνει τα 7 μόρια ανά μήνα της συναφούς εμπειρίας και μια χαρά θα παίρνουν τα λεφτά τους κι οι εργαζόμενοι

Άρα αυτό με την ειδική προυπήρεσία έγινε ουσιαστικά για αυτούς τους εργαζομένους . Για να ανανεωσουν μέσω προκήρυξης. Τώρα το κατάλαβα . Οπότε να μην περιμένουν οι ΠΕ - ΤΕ την έξτρα μοριοδότηση ?

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο...Στο σημείο αυτό μιλάμε για την παράταση των συμβάσεων που αφορά στους δε και υε σύμφωνα πάντα με τον ψηφισμένο νόμο και που δεν δικαιούται προσαύξησης(η συγκεκριμένη αυτή παράταση). Το αν θα πάρουν προσαύξηση όλες οι ειδικότητες εργαζομένων σε ανταποδοτικές καθαριότητας ανεξαρτήτως κατηγορίας αυτό είναι νεφελώδες..ούτε στο νόμο λέγεται ξεκάθαρα και στο φεκ του ασεπ αφήνονται περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες..τα χουμε πει και πιό πάνω

Lydia86
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Lydia86 » Τετ Φεβ 14, 2018 9:14 am

Καλημέρα σε όλους!!! Δουλευω ως υπάλληλος γραφείου στον ιδιωτικό τομέα... η προηπυρεσια μου θα προσμετρηθεί για τις ειδικότητες ΔΕ κατά μετρητών , αποθηκαριων και για επόπτες καθαριότητας;

gb331984
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό gb331984 » Τετ Φεβ 14, 2018 11:53 am

Ioanna222 έγραψε:
evgenia80 έγραψε:
Ioanna222 έγραψε:

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο...Στο σημείο αυτό μιλάμε για την παράταση των συμβάσεων που αφορά στους δε και υε σύμφωνα πάντα με τον ψηφισμένο νόμο και που δεν δικαιούται προσαύξησης(η συγκεκριμένη αυτή παράταση). Το αν θα πάρουν προσαύξηση όλες οι ειδικότητες εργαζομένων σε ανταποδοτικές καθαριότητας ανεξαρτήτως κατηγορίας αυτό είναι νεφελώδες..ούτε στο νόμο λέγεται ξεκάθαρα και στο φεκ του ασεπ αφήνονται περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες..τα χουμε πει και πιό πάνω

Πρακτικά την έξτρα μοριοδοτηση θα την πάρουν μόνο όσοι είχαν ΣΟΧ, που δεν αφορούσαν έκτακτες παρατάσεις, που δόθηκαν την περίοδο εκείνη. Βέβαια, δεν έχω δεί πολλές ΣΟΧ για ΔΕΥΑ, ειδικά για ΤΕ, σχεδόν αδύνατον. Οπότε η ρύθμιση αφορά κυρίως ΔΕ και ΥΕ.

Alliws
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Alliws » Τετ Φεβ 14, 2018 2:54 pm

καλημέρα,

μήπως γνωρίζει κανείς αν για αυτούς που προστατεύουν άτομο με 67% αναπηρία και άνω, θα μοριοδοτηθούν για συγκεκριμένες θέσεις ή καταθέτουν γενικά τα δικαιολογητικά τους για την αναπηρία και θα ληφθεί συγκεντρωτικά υπόψη για όσες θέσεις κι αν δηλώσουν?

Επίσης,είμαι δικ.συμπαραστάτης της μητέρας μου η οποία είναι ΑμεΑ. Ο πατέρας μου και τα αδέρφια μου έχουν πεθάνει. Εγώ θα καταθέσω ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης? Κάτι αναφέρει για παραπάνω πιστοποιητικά η προκήρυξη, αλλά δε μπορώ να το κατανοήσω.

niki258
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό niki258 » Τετ Φεβ 14, 2018 3:46 pm

Alliws έγραψε:καλημέρα,

μήπως γνωρίζει κανείς αν για αυτούς που προστατεύουν άτομο με 67% αναπηρία και άνω, θα μοριοδοτηθούν για συγκεκριμένες θέσεις ή καταθέτουν γενικά τα δικαιολογητικά τους για την αναπηρία και θα ληφθεί συγκεντρωτικά υπόψη για όσες θέσεις κι αν δηλώσουν?

Επίσης,είμαι δικ.συμπαραστάτης της μητέρας μου η οποία είναι ΑμεΑ. Ο πατέρας μου και τα αδέρφια μου έχουν πεθάνει. Εγώ θα καταθέσω ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης? Κάτι αναφέρει για παραπάνω πιστοποιητικά η προκήρυξη, αλλά δε μπορώ να το κατανοήσω.

Γεια σας, θα καταθεσετε τα ζητουμενα δικαιολογητικα ενταξης στην κατηγορια αυτη και θα σημειωσετε στο αναλογο πεδιο της ηλεκτρονικης αιτησης οτι εχετε αυτη την ιδιοτητα.Ετσι,συμμετεχετε τοσο στις γενικες θεσεις(εφοσον επιλεξετε τους κωδικους αυτους),οσο και στις θεσεις της ειδικης(αφου τις δηλωσετε),οπου συναγωνιζεστε με οσους εχουν αποδεδειγμενα το συγκεκριμενο κριτηριο/ιδιοτητα.Αναφορικα με τα πιστοποιητικα,θα καταθεσετε ενα δικο σας και ενα της πατρικης οικογενειας της μητερας σας.

dhmosio85
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό dhmosio85 » Τετ Φεβ 14, 2018 4:55 pm

Παιδιά να ρωτησω κατι για την 3κ .Τα διπλώματα οδήγησης,γ κατηγορίας πει κλπ θέλουν απλή φωτοτυπία;
Επίσης αν δεν προλαβει να γινει η ανανέωση εως 7/3 μπορώ να καταθέσω προσωρινή βεβαίωση απο το Υπουργείο Μεταφορών μεχρι να βγει η κανονική ανανέωση;;;;;;

panoulhs30
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό panoulhs30 » Πέμ Φεβ 15, 2018 12:49 am

Καλησπέρα εγώ είμαι ΔΕ
Και έχω προϋπηρεσία ως υπάλληλος γραφείου σε ποια ιδικοτητα ισχύει η προϋπηρεσία ως υπάλληλος γραφείου;;

GiorgosG
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό GiorgosG » Πέμ Φεβ 15, 2018 1:26 am

veni έγραψε:Γνωριζεται αν το πτυχιο αγγλικων πρεπει να το μεταφρασουμε η αν το επισυναπτουμε μαζι με τα υπολοιπα εγγραφα μαζι αμεταφραστο?

Μετάφραση και επικύρωση

ioanna91
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioanna91 » Κυρ Φεβ 18, 2018 1:32 pm

HookUp έγραψε:Καλησπέρα
Αν και κάτοχος τίτλου ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) σκέφτομαι να συμμετάσχω για θέση ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).

Μπορώ να συμμετάσχω με το πτυχίο μου ή θα πρέπει να ξεθάψω το απολυτήριο δημοτικού?
Το οποίο δεν ξέρω καν που είναι.. μπορώ να το εκδώσω πάλι από το δημοτικό στο οποίο πήγαινα? :roll:

Θα καταχραστώ το πεδίο της ερώτησής σας για να ρωτήσω κι εγώ αν έχει νόημα να κάνω αίτηση με το απολυτήριο του λυκείου (με πολύ υψηλό βαθμό) για τις θέσεις διοικητικών (χωρίς εμπειρία), έχοντας πτυχίο πανεπιστημίου (παιδαγωγικού συγκεκριμένα και όχι κάποιο από αυτά που γίνονται δεκτά για τις θέσεις ΠΕ), μεταπττυχιακό, ecdl και προφίσενσι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, επομένως αν κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να μου πει τη γνώμη του επ' αυτού θα με βοηθούσε αρκετά. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν τα υπόλοιπα προσόντα κάποιου που κάνει αίτηση για μια θέση ΔΕ προσμετρώνται στα μόρια ή όχι. Ευχαριστώ πολύ και καλά κούλουμα σε όλους!

veni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό veni » Κυρ Φεβ 18, 2018 4:45 pm

Απ΄οτι διαβασα στην προκηρυξη 3κ/2018 τα εξτρα μορια θα τα παρουν ολοι οι συμβασιουχοι 17*24 =408,αρα ποιο ειναι το νοημα για μας ολους να συμμετασχουμε σε αυτη την προκηρυξη? Το ερωτημα που τιθεται ειναι εαν ειναι συνταγματικο να δινουν εξτρα μορια στους συμβασιουχους σε αντιθεση με εμας που ξεκιναμε απο το μηδεν σε συναφη ειδικοτητα με τους συμβασιουχους και αν μπορουμε με καποιον τροπο να προσφυγουμε στο ΣΤΕ ?

filippaki
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό filippaki » Κυρ Φεβ 18, 2018 7:12 pm

Καλησπέρα και από μένα!
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι εννοουν με την εγγραφή στο βιβλίο των πτυχιούχων μέσων τεχνικών σχολών ειδικότητας μηχανολόγου και ποια υπηρεσία το εκδίδει?
Υπάρχει σαν προαπαιτούμενο στην προκήρυξη 3κ/2018 για τις ειδικότητες των Μηχανολόγων ΤΕ.
Ευχαριστώ!

gb331984
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό gb331984 » Κυρ Φεβ 18, 2018 7:45 pm

veni έγραψε:Απ΄οτι διαβασα στην προκηρυξη 3κ/2018 τα εξτρα μορια θα τα παρουν ολοι οι συμβασιουχοι 17*24 =408,αρα ποιο ειναι το νοημα για μας ολους να συμμετασχουμε σε αυτη την προκηρυξη? Το ερωτημα που τιθεται ειναι εαν ειναι συνταγματικο να δινουν εξτρα μορια στους συμβασιουχους σε αντιθεση με εμας που ξεκιναμε απο το μηδεν σε συναφη ειδικοτητα με τους συμβασιουχους και αν μπορουμε με καποιον τροπο να προσφυγουμε στο ΣΤΕ ?

Δεν νομίζω ότι ειδικά σε θέσεις ΤΕ, ΠΕ υπάρχουν άπειρα άτομα με μόρια 1700+ που έχουν την ειδική εμπειρία.
Προσωπικά έχω αντίρρηση αν η ΔΕΥΑ μπορεί να θεωρηθεί, καθαριότητα.

JohnyMnemonic
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό JohnyMnemonic » Κυρ Φεβ 18, 2018 8:25 pm

veni έγραψε:Απ΄οτι διαβασα στην προκηρυξη 3κ/2018 τα εξτρα μορια θα τα παρουν ολοι οι συμβασιουχοι 17*24 =408,αρα ποιο ειναι το νοημα για μας ολους να συμμετασχουμε σε αυτη την προκηρυξη? Το ερωτημα που τιθεται ειναι εαν ειναι συνταγματικο να δινουν εξτρα μορια στους συμβασιουχους σε αντιθεση με εμας που ξεκιναμε απο το μηδεν σε συναφη ειδικοτητα με τους συμβασιουχους και αν μπορουμε με καποιον τροπο να προσφυγουμε στο ΣΤΕ ?

Όχι δεν είναι συνταγματικό και προφανώς η κάθε κυβερνηση μας έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Τέτοιου είδους προκηρύξεις είναι πάγια τακτική για να βολέψουν δικούς τους. Μπορείτε να προσφύγετε κατα της προκήρυξης την στιγμη της έκδοσης της, δηλαδή τώρα, αλλά αμφιβάλω αν έχετε το χρόνο και τα χρήματα να το κάνετε, απο την στιγμή που δεν είστε σίγουρη οτι θα περνούσατε εαν διαγωνιζόσασταν στα ίσα με τους υπόλοιπους.

Alliws
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Alliws » Κυρ Φεβ 18, 2018 11:34 pm

niki258 έγραψε:
Alliws έγραψε:καλημέρα,

Γεια σας, θα καταθεσετε τα ζητουμενα δικαιολογητικα ενταξης στην κατηγορια αυτη και θα σημειωσετε στο αναλογο πεδιο της ηλεκτρονικης αιτησης οτι εχετε αυτη την ιδιοτητα.Ετσι,συμμετεχετε τοσο στις γενικες θεσεις(εφοσον επιλεξετε τους κωδικους αυτους),οσο και στις θεσεις της ειδικης(αφου τις δηλωσετε),οπου συναγωνιζεστε με οσους εχουν αποδεδειγμενα το συγκεκριμενο κριτηριο/ιδιοτητα.Αναφορικα με τα πιστοποιητικα,θα καταθεσετε ενα δικο σας και ενα της πατρικης οικογενειας της μητερας σας.

θα θελα να ρωτήσω επίσης( η μητέρα μου έχει εν ζωή αδέρφια, δύο στο εξωτερικό, ένα σε άλλη πόλη από αυτή που κατοικούμε), πρέπει να πάρω κι από αυτούς υπεύθυνες δηλώσεις?Είναι 80 ετών ο καθένας. Εάν επισυνάψω τη δικαστική απόφαση που με ορίζει οριστική δικαστική συμπαραστάτρια δεν καλύπτομαι?
Ακόμα, είδα στις θέσεις που θέλω να δηλώσω, πως εκτός του ότι στη στήλη που είναι οι γενικές θέσεις, είναι 1 το πολύ 2, στη στήλη για τα τέκνα ΑμεΑ δεν έχει καμία, έχει μια παύλα μόνο. Σ' αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται το κομμάτι με τα χαρτιά αναπηρίας ή δεν έχει νόημα?

Επιστροφή σε “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες