ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 3Κ/2018

Διαγωνισμοί με σειρά προτεραιότητας σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
Mktacc
Μόνιμος
Μόνιμος

Re: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 3Κ/2018

Δημοσίευσηαπό Mktacc » Δευ Φεβ 12, 2018 9:28 pm

sakis198 έγραψε:
vasilis_patra έγραψε:
vasilis_patra έγραψε:
Δεν παίζει αυτό με την καμία!!! Μέχρι τέλος Μαρτίου είναι η αποστολή των αιτήσεων (συγκεκριμένα 27/3/2018 για τους ΥΕ)

Για το δεύτερο που ρωτάς, ναι, η υπηρεσία έχει δυνατότητα να σε προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου αν είσαι στα προσωρινά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό! Αν θες πας, αλλιώς περιμένεις τα οριστικά ;)

Τελικά φαίνεται ότι έχεις δίκιο, όντως παίζει να έχουμε προσωρινά τόσο νωρίς!!! :shock:

Από ότι διαβάζω ο ΑΣΕΠ για πρώτη φορά θα φτιάξει πίνακα προσωρινών χωρίς κανέναν έλεγχο, θεωρώντας ότι όλοι έχουν δηλώσει σωστά τα προσόντα τους. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να τσεκάρει αυτούς που είναι στα προσωρινά για τον αν μπήκαν καλώς ή όχι ώστε να εκδώσει τα οριστικά (τα οποία άγνωστο πόσους μήνες θα κάνουν να βγουν με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις)!
Επίσης, αν εγώ θέλω να κάνω ένσταση επί των μορίων που μου έβαλε τελικά ο ΑΣΕΠ, πότε θα το κάνω? Με την έκδοση των οριστικών και μετά θα έχουμε έκδοση οριστικών^2 :lol:

Τέλος, εγώ που έχω πολύ λίγα μόρια, μπορώ να επικαλεστώ ότι προσόντα γουστάρω στην αίτηση, να μπω στα προσωρινά, να τσιμπήσω καμιά σύμβαση ορισμένου χρόνου με βάση τα προσωρινά και μετά αν στα οριστικά τα οποία θα βγουν 32 Αυγούστου δεν είμαι μέσα, δεν πειράζει, θα έχω τσιμπήσει και μισθούς και προϋπηρεσία, χαχα :lol:

Βαλτε ψευτικα μορια κοσμε. Για ενα 8μηνο θα εχετε δουλεια και μετα ταμειο.

2 συναφή διδακτορικά, 2 συναφή μεταπτυχιακά, δεύτερη σχολή, βαθμό 10 και φουλ προυπηρεσία και έρχεται η σύμβαση ορισμένου.
Για πότε μετά θα έχεις διοριστεί κανονικότατα δεν θα το καταλάβεις!!

Ioanna222
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ioanna222 » Δευ Φεβ 12, 2018 9:40 pm

gb331984 έγραψε:
Ioanna222 έγραψε:

Πες αν θέλεις σε ποιό ακριβώς σημείο αναρωτιέσαι τι εννοεί..γτ δεν εχω καταλαβει που αναφέρεσαι συγκεκριμένα :roll:

GiorgosG
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό GiorgosG » Τρί Φεβ 13, 2018 2:38 am

Καλησπέρα σε όλους.
Στην βαθμολογούμενη εμπειρία αναφέρεται σε συναφή εμπειρία.
Τί εννοεί?
πχ στην ΔΕ Διοικητικού ποιά θεωρείται συναφής?

GiorgosG
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό GiorgosG » Τρί Φεβ 13, 2018 2:52 am

Καλησπέρα.οι θέσεις ΔΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ τι προϋπηρεσία πρέπει να έχω?

Επίσης μπορώ να δηλώσω περισσότερες από μία ειδικότητες?

DTINFINITY
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό DTINFINITY » Τρί Φεβ 13, 2018 8:43 am

GiorgosG έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Στην βαθμολογούμενη εμπειρία αναφέρεται σε συναφή εμπειρία.
Τί εννοεί?
πχ στην ΔΕ Διοικητικού ποιά θεωρείται συναφής?

Για διοικητικό υπάλληλος γραφείου, ταμείο κλπ θεωρείται συναφή.
Βαθμολογούμενη είναι πάντα η συναφή εμπειρία.
GiorgosG έγραψε:Καλησπέρα.οι θέσεις ΔΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ τι προϋπηρεσία πρέπει να έχω?

Επίσης μπορώ να δηλώσω περισσότερες από μία ειδικότητες?

Προσωπικά καταλαβαίνω ότι ο επόπτης καθαριότητας είναι κάτι σαν διοικητικό στο τομέα της καθαριότητας, δηλαδή να αξιολογεί κι ελέγχει τα συνεργεία καθαρισμού, να προτείνει στα συνεργεία ενέργειες για τη τήρηση του προγράμματος καθαρισμού, να ενημερώνει το αρχείο με τα στοιχεία που συλλέγει.
Μπορείς να συμμετάσχεις σε πολλές ειδικότητες αρκεί να είναι στην ίδια κατηγορία Π.χ ΔΕ. Προτίμησε να επιλέξεις ειδικότητες που έχεις συναφή εμπειρία.
Αν συμμετάσχεις και σε ΥΕ και σε ΔΕ ακυρώνεται η αίτηση σου.

JohnyMnemonic
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό JohnyMnemonic » Τρί Φεβ 13, 2018 10:09 am

sakis198 έγραψε:
vasilis_patra έγραψε:
vasilis_patra έγραψε:
Δεν παίζει αυτό με την καμία!!! Μέχρι τέλος Μαρτίου είναι η αποστολή των αιτήσεων (συγκεκριμένα 27/3/2018 για τους ΥΕ)

Για το δεύτερο που ρωτάς, ναι, η υπηρεσία έχει δυνατότητα να σε προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου αν είσαι στα προσωρινά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό! Αν θες πας, αλλιώς περιμένεις τα οριστικά ;)

Τελικά φαίνεται ότι έχεις δίκιο, όντως παίζει να έχουμε προσωρινά τόσο νωρίς!!! :shock:

Από ότι διαβάζω ο ΑΣΕΠ για πρώτη φορά θα φτιάξει πίνακα προσωρινών χωρίς κανέναν έλεγχο, θεωρώντας ότι όλοι έχουν δηλώσει σωστά τα προσόντα τους. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να τσεκάρει αυτούς που είναι στα προσωρινά για τον αν μπήκαν καλώς ή όχι ώστε να εκδώσει τα οριστικά (τα οποία άγνωστο πόσους μήνες θα κάνουν να βγουν με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις)!
Επίσης, αν εγώ θέλω να κάνω ένσταση επί των μορίων που μου έβαλε τελικά ο ΑΣΕΠ, πότε θα το κάνω? Με την έκδοση των οριστικών και μετά θα έχουμε έκδοση οριστικών^2 :lol:

Τέλος, εγώ που έχω πολύ λίγα μόρια, μπορώ να επικαλεστώ ότι προσόντα γουστάρω στην αίτηση, να μπω στα προσωρινά, να τσιμπήσω καμιά σύμβαση ορισμένου χρόνου με βάση τα προσωρινά και μετά αν στα οριστικά τα οποία θα βγουν 32 Αυγούστου δεν είμαι μέσα, δεν πειράζει, θα έχω τσιμπήσει και μισθούς και προϋπηρεσία, χαχα :lol:

Βαλτε ψευτικα μορια κοσμε. Για ενα 8μηνο θα εχετε δουλεια και μετα ταμειο.

Δεν θα το συνιστούσα. Η αίτηση επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης (άρθρο 8 Ν.1599/1986) με ότι προβλέπεται για τη δήλωση ψευδών στοιχείων.

vasilis_patra
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό vasilis_patra » Τρί Φεβ 13, 2018 10:34 am

JohnyMnemonic έγραψε:Δεν θα το συνιστούσα. Η αίτηση επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης (άρθρο 8 Ν.1599/1986) με ότι προβλέπεται για τη δήλωση ψευδών στοιχείων.

Όντως αυτό ισχύει! Σίγουρα το να δηλώσω ότι έχω διδακτορικό ή να βάλω λάθος βαθμό πτυχίου, είναι χοντρό...
Το να δηλώσω όμως ότι έχω σχετική εμπειρία, να πάρω ένα σωρό μόρια και τελικά ο ΑΣΕΠ να κρίνει ότι η εμπειρία μου δεν είναι σχετική ή δεν την αποδεικνύω σωστά και να μου την απορρίψει... Τι γίνεται τότε? ;)

BILLY.T
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό BILLY.T » Τρί Φεβ 13, 2018 10:47 am

[quote="JohnyMnemonic"][quote="sakis198"][quote="vasilis_patra"]

Τελικά φαίνεται ότι [b]έχεις δίκιο[/b], όντως παίζει να έχουμε προσωρινά τόσο νωρίς!!! :shock:

Από ότι διαβάζω ο ΑΣΕΠ για πρώτη φορά θα φτιάξει [b]πίνακα προσωρινών χωρίς κανέναν έλεγχο[/b], θεωρώντας ότι όλοι έχουν δηλώσει σωστά τα προσόντα τους. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να τσεκάρει αυτούς που είναι στα προσωρινά για τον αν μπήκαν καλώς ή όχι ώστε να εκδώσει τα οριστικά (τα οποία άγνωστο πόσους μήνες θα κάνουν να βγουν με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις)!

Τέλος, εγώ που έχω πολύ λίγα μόρια, μπορώ να επικαλεστώ ότι προσόντα γουστάρω στην αίτηση, να μπω στα προσωρινά, να τσιμπήσω καμιά σύμβαση ορισμένου χρόνου με βάση τα προσωρινά και μετά αν στα οριστικά τα οποία θα βγουν [b]32 Αυγούστου[/b] δεν είμαι μέσα, δεν πειράζει, θα έχω τσιμπήσει και μισθούς και προϋπηρεσία, χαχα :lol:[/quote]

Βαλτε ψευτικα μορια κοσμε. Για ενα 8μηνο θα εχετε δουλεια και μετα ταμειο.[/quote]
Δεν θα το συνιστούσα. Η αίτηση επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης (άρθρο 8 Ν.1599/1986) με ότι προβλέπεται για τη δήλωση ψευδών στοιχείων.[/quote]

ούτε εγώ θα το συνιστούσα γιατί έχω δουλέψει με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όταν πήγα στην δουλεία μου ζήτησαν να ξανά δώσω τα χαρτιά που κατέθεσα όταν είχα κάνει την αίτηση μου και συμφωνώ με τα παραπάνω ότι επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης

kristal
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό kristal » Τρί Φεβ 13, 2018 10:57 am

σελ.324

Για τους υποψήφιους της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα και για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κωδικό τίτλου 705 και 714 (β΄ Επικουρικός Πίνακας), με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Στην περίπτωση αυτή θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην οποία έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν και τις θέσεις της κατηγορίας Δ.Ε. (β΄επικουρικός πίνακας κωδ.θέσεων 2006, 2008-2015, 2074, 2090-2091, 20972207, 2209-2244, 2263- 2308, 2618, 2625, 2640-2643, 2647-2660, 2662-2713, 2715-2716, 2720-2738, 2741, 27432827, 2833-2857, 2859-2952, 2954-3030, 3032-3058,3060-3153, 3155-3164, 3166-3202, 3204-3210, 2309-2607, 2612-2617, 2619-2624, 2626-2636, 2953, 3031, 3059, 3154, 3165, 3203).

gb331984
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό gb331984 » Τρί Φεβ 13, 2018 12:02 pm

Ioanna222 έγραψε:
gb331984 έγραψε:
Ioanna222 έγραψε:

Πες αν θέλεις σε ποιό ακριβώς σημείο αναρωτιέσαι τι εννοεί..γτ δεν εχω καταλαβει που αναφέρεσαι συγκεκριμένα :roll:

η παροχή υπηρεσιών δυνάμει συμβάσεων που έχουν συναφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος
κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δεν προσμετράται στην ανωτέρω ειδική βαθμολόγηση της εμπειρίας σε
ανταποδοτικές υπηρεσίες.

vasilis_patra
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό vasilis_patra » Τρί Φεβ 13, 2018 12:29 pm

BILLY.T έγραψε:όταν πήγα στην δουλεία μου ζήτησαν να ξανά δώσω τα χαρτιά που κατέθεσα όταν είχα κάνει την αίτηση μου και συμφωνώ με τα παραπάνω ότι επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν προτρέπω κάποιον να δηλώσει ψεύτικα προσόντα...
Αλλά λέω και πάλι. ΟΚ τα πτυχία κλπ, τα ελέγχει ο φορέας. Τη συνάφεια της εμπειρίας ή τον τρόπο απόδειξής της, από τη στιγμή που εγώ είμαι στο ΦΕΚ προσωρινών αποτελεσμάτων ποιος τα ελέγχει?! Ακόμη και αν δηλωθούν από κάποιον από λάθος και όχι κακόβουλα?

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι επειδή άργησαν άπειρα να βγάλουν την προκήρυξη και τώρα καίγονται, για πρώτη φορά ο ΑΣΕΠ θα καταρτίσει πίνακες αποτελεσμάτων ΧΩΡΙΣ έλεγχο! Γι' αυτό φοβάμαι ότι, ειδικά σε προκήρυξη με τόσες χιλιάδες θέσεις, ίσως δούμε πολλά ευτράπελα... :roll:

Ioanna222
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ioanna222 » Τρί Φεβ 13, 2018 4:12 pm

vasilis_patra έγραψε:
BILLY.T έγραψε:όταν πήγα στην δουλεία μου ζήτησαν να ξανά δώσω τα χαρτιά που κατέθεσα όταν είχα κάνει την αίτηση μου και συμφωνώ με τα παραπάνω ότι επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν προτρέπω κάποιον να δηλώσει ψεύτικα προσόντα...
Αλλά λέω και πάλι. ΟΚ τα πτυχία κλπ, τα ελέγχει ο φορέας. Τη συνάφεια της εμπειρίας ή τον τρόπο απόδειξής της, από τη στιγμή που εγώ είμαι στο ΦΕΚ προσωρινών αποτελεσμάτων ποιος τα ελέγχει?! Ακόμη και αν δηλωθούν από κάποιον από λάθος και όχι κακόβουλα?

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι επειδή άργησαν άπειρα να βγάλουν την προκήρυξη και τώρα καίγονται, για πρώτη φορά ο ΑΣΕΠ θα καταρτίσει πίνακες αποτελεσμάτων ΧΩΡΙΣ έλεγχο! Γι' αυτό φοβάμαι ότι, ειδικά σε προκήρυξη με τόσες χιλιάδες θέσεις, ίσως δούμε πολλά ευτράπελα... :roll:

Έχεις δίκιο..κι εγώ πιστεύω ότι με την εμπειρία ειδικά είναι λογικό αν δεν προηγηθεί έλεγχος να διαφέρουν πολύ τα προσωρινά αποτελέσματα από τα πραγματικά..αλλά εικάζω πως τους συμφέρει αυτό γιατί όσοι ήδη δουλεύουν και δικαιούνται το 24μηνο προβάδισμα έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν σε πρώτη φάση κυρίως στις υε-δε θέσεις(εντελώς σίγουρο βέβαια δεν είναι_ μην παραβλέπουμε και το ρόλο των άλλων κριτηρίων _ειδικά πε & τε) απ' όπου δεχονται πιέσεις για να μη μείνουν τόσοι στην ανεργία ενώ μέχρι πρότινος τους ανανέωναν αλλά και για να μη μείνουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό σ αυτούς τους ευαισθητους τομείς κυρίως της καθαριότητας...είναι ένας εύσχημος τρόπος να συνεχίσουν να δουλεύουν οι ήδη δικοί τους συμβασιούχοι για αρκετό διάστημα, χωρίς να τους χαλάει τα σχέδια το Συμβούλιο της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματική την περαιτέρω ανανέωση αυτών των συμβάσεων..γιατί φαντάζεστε πότε θα βγουν τα οριστικά..ζήσε Μάη μου

Από την άλλη μπορεί καποιος που εχει δουλεψει σε δήμο απλά να θεωρεί ότι θα πάρει το μπόνους και να το δηλώσει στην αίτηση, να δούμε βέβαια και πώς και αν θα δηλώνεται αυτό στην αίτηση ή θα φαίνεται μόνο απ τα δικαιολογητικά...και τελικά να μην δικαιούται την προσαυξηση γιατί δεν ήταν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες...γενικά θα υπάρξουν ευτράπελα και εξαρτάται και από το στυλ της αιτησης- υπευθυνης δηλωσης πως θα είναι διαμορφωμένη ώστε να δηλώνεται ή όχι η προυπηρεσια στην καθαριοτητα κλπ.

Ioanna222
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό Ioanna222 » Τρί Φεβ 13, 2018 5:30 pm

gb331984 έγραψε:
Ioanna222 έγραψε:
gb331984 έγραψε:

η παροχή υπηρεσιών δυνάμει συμβάσεων που έχουν συναφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος
κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δεν προσμετράται στην ανωτέρω ειδική βαθμολόγηση της εμπειρίας σε
ανταποδοτικές υπηρεσίες.

"Η παράγραφος 2 του αρθρου 24 του σχετικού νόμου αναφέρει:
Μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται
σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο είτε σε ήδη
υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις σε ανταποδοτικές
υπηρεσίες καθαριότητας κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και, σε
κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31.3.2018, οι οικείοι Ο.Τ.Α.
ή νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται, με αιτιολογημένη
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απασχολούν
στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες
αυτές, μέχρι τις 7.6.2017, εφόσον:
α. Συντρέχει εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας, που
επιβάλλει την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την
πλήρωση των οργανικών θέσεων του προηγούμενου
εδαφίου, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι
οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα.
β. Έχει ληφθεί απόφαση σύστασης νέων οργανικών
θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας,
σύμφωνα με την παράγραφο 1 ή έχει υποβληθεί αίτη-
μα κάλυψης υφιστάμενων ήδη οργανικών θέσεων στις
υπηρεσίες αυτές.
Η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανωτέρω εξαι-
ρετικές προϋποθέσεις δεν εμπίπτει στους περιορισμούς
των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (A΄134), δεν με-
ταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της
οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις
αυτές και δεν προσμετράται στην ειδική βαθμολόγηση
της εμπειρίας, που προβλέπεται στο πέμπτο εδάφιο της
πρώτης παραγράφου."

Με λιγα λόγια για να βρεθεί τρόπος να παραβλέψει η κυβέρνηση τις αποφασεις ΣτΕ που μπλοκαραν την ανανεωση των συμβασεων δε και υε στην καθαριότητα, ψήφισε νόμο ότι για επείγοντες λόγους δημόσιας υγείας, οι δήμοι κατόπιν αιτιολόγησης, μπορούσαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις όλων όσων εργάζονταν ήδη μέχρι 7/6/2017 παρατείνοντάς τις με ανώτατο όριο την 31/3/2018.(Μετά απ ότι ακουγεται θα προσλάβουν από τους ηλεκτρονικους πινακες της 3κ ποιός ξέρει μέχρι πότε,ώσπου να βγουν τα οριστικά, φανταζεσαι μεγάλο διάστημα). Λέει λοιπόν ότι για όσους επωφελήθηκαν της ανωτέρω διάταξης και παρέμειναν στη σχετική με ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας υε ή δε θέση τους καταχρηστικά και πέραν της 7-6-2017 με εισήγηση του δήμου και για λόγους δημόσιας υγείας, η αποκτηθείσα στο εν λόγω διάστημα (7-6-2017 έως το ανώτερο 31-3-2018) εμπειρία δε θα παιρνει τα 17 μόρια ανά μήνα...μια χαρά όμως θα παίρνει τα 7 μόρια ανά μήνα της συναφούς εμπειρίας και μια χαρά θα παίρνουν τα λεφτά τους κι οι εργαζόμενοι

Ιωάννης Μπάκας
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Ιωάννης Μπάκας » Τρί Φεβ 13, 2018 6:26 pm

Και φυσικά, πόσο ακόμη ίσως και να έχουν κατέβει οι μισθοί, μέχρι την ανάρτηση των τελικών πινάκων κατάταξης!!Κάτι που, αν συμβεί, φυσικά θα οδηγήσει αρκετούς επιτυχόντες σε δηλώσεις ΜΗ αποδοχής θέσεων εργασίας........Πολλά ακούγονται......

veni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό veni » Τρί Φεβ 13, 2018 9:42 pm

Γνωριζεται αν το πτυχιο αγγλικων πρεπει να το μεταφρασουμε η αν το επισυναπτουμε μαζι με τα υπολοιπα εγγραφα μαζι αμεταφραστο?

Επιστροφή σε “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες