Linda έγραψε:Δες σε ποιό κλιμάκιο είσαι. Παρακάτω είναι τα εισαγωγικά κλιμάκια, αριστερά όπως ήταν το 2009, δεξιά όπως είναι τώρα (μειωμένα).
6 691,41? 588,19?
7 637,73? 542,52?
8 588,22? 500,41?
9 542,50 461,51?
10 500,40? 425,70?
11 461,53? 392,63?
12 425,69? 362,14?
ΠΕ νομίζω μπαίνει στο κλιμάκιο 7.
Μετά υπολόγισε το χρονοεπίδομα (αν έχεις προυπηρεσία) γιατί έχει παγώσει τώρα. Δεν ξέρω πως πάει. Αρχίζει από 10% και αυξάνεται κατά 6% ανά δύο χρόνια νομίζω.
Το επίδομα ΠΕ είναι 82%. Υπολογίζεται στο άθροισμα, κλιμάκιο συν χρονοεπίδομα.
Μετά υπάρχει 10% επίδομα γάμου και κάποια επιδόματα παιδιών. Αυτά είναι τα βασικά επιδόματα. Ανάλογα με την εργασία υπάρχουν και άλλα (βάρδιες, νυχτερινά, αργιών, επικινδύνου εργασίας κλπ.)
Επίδομα μεταπτυχιακού και διδακτορικού δεν ξέρω αν υπάρχει. Ίσως μπεις σε μεγαλύτερο κλιμάκιο.
Μακάρι να πάρουμε τίποτα πίσω με την νέα ΕΣΣΕ γιατί τους χαμηλόμισθους μας τάραξαν τελείως.
Καλημέρα σε όλους.
Τα περισσότερα είναι όπως τα λέει η Linda.
Δεν υπάρχει καμία σχέση με ενιαίο μισθολόγιο αν και οι μισθοί είναι για τους νεοδιόριστους περίπου ίσοι ή μικρότεροι από του δημοσίου.
Όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ μπαίνουν στο κλιμάκιο 7. Οι μηχανικοί ΑΕΙ μπαίνουν στο 5.
Το ενιαίο επίδομα στάθμης σπουδών παίζει ανάλογα με τη στάθμη του πτυχίου σου. Για ΠΕ είναι 82%.
Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό, Ξένες Γλώσσες δεν αναγνωρίζονται μισθολογικά.
Τα χρονοεπιδόματα έχουν παγώσει εδω και 2 χρόνια οπότε δεν ξέρω αν θα αναγνωριστεί μισθολογικά προϋπηρεσία σε νεοδιοριζόμενους. Ελπίζω να αναγνωριστεί γιατί ο μισθός είναι πολύ χαμηλός.
Υπάρχει επίδομα γάμου και τέκνων.
Οι κρατήσεις είναι γύρω στο 20% και αν βάλεις και ΦΜΥ, εισφορά αλλυλεγγύης ξεπερνούν το 25%.
Τα δώρα είναι όπως τα λέει η Linda (τα ποσά που αναφέρει είναι περίπου τα καθαρά που παίρνεις στο χέρι).
Γενικά η περίπτωση ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ έχει τα αρνητικά του δημοσίου τομέα (περικοπές πάνω από 40%) αν και δεν είναι ούτε κατά διάνοια δημόσιο. Για διοικητικούς - οικονομικούς μισθολογικά είναι πολύ άσχημα. Για τεχνικούς είναι καλύτερα.