Διαγωνισμός Υπουργείου Δικαιοσύνης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
georka
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό georka » Τρί Ιούλ 22, 2014 6:35 pm

kat_gian έγραψε:
papadaki έγραψε:
kat_gian έγραψε:
Vicky27 έγραψε:Από ποιες περιοχές είναι τα παιδιά που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικως;;;;

Από Αθήνα και το τηλεφώνημα έγινε από την εισαγγελία Αθηνών, όχι από το υπουργείο. Σχετικά με το ECDL, ο νόμος που ισχύει σήμερα είναι αυτός που θεωρεί τα πιστοποιητικά μας ληγμένα από 1/7/2014. Ο νέος, σχετικά με την δια βίου ισχύ τους, ΘΑ ψηφιστεί...Άρα μέχρι τότε σπεύδουμε για ανανέωση...

Γιατί να το ανανεώσεις???? Αφού θα βγει η νέα ΚΥΑ που θα αναιρεί την προηγούμενη. Και εκτός αυτού, όποια κατάληξη και αν έχει το θέμα με τα πιστοποιητικά (είπαμε Ελλάδα είναι και ποτέ δεν ξέρεις!) έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος μέχρι το Φεβρουάριο και για να μη χάσουμε τα λεφτά μας εκτός των άλλων.
Όλα αυτά τα γνωρίζει το υπουργείο.....

Άποψή μου είναι φυσικά και δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, αλλά εγώ θα περιμένω.....

Έχεις απόλυτο δίκιο! Όμως η μεταβατική περίοδος ισχύει για τους ήδη διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους (για την αξιολόγηση). Εμείς έχουμε την "τύχη" να είμαστε τώρα σε φάση διορισμού και γι'αυτό πρέπει όλα μας τα χαρτιά να είναι σε ισχύ. Αυτό με τον ισχυόντα νόμο σημαίνει ότι το ECDL είναι ληγμένο! Γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις, κάνε το απαιτούμενο update και σύντομα γιατί τον Αύγουστο δεν διεξάγει εξετάσεις η ECDL...
Για όσους δεν έχουν πάρει ακόμα την επιστολή, παραθέτω την σχετική παράγραφο: Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 13 της με αριθμό 4204/13-5-2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1263) "η διάρκεια ισχύος των Πιστοποιητικών γνώσης Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ανέρχεται σε τρία (3) έτη από την ημερομηνία έκδοσης ή ανανέωσής τους". Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας είχατε προσκομίσει σχετικό πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από πιστοποιημένο φορέα και δεν είναι πλέον σε ισχύ, σας γνωρίζουμε ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού σας είναι απαραίτητο να προσκομίσετε εκ νέου πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ που να είναι σε ισχύ, καθόσον σύμφωνα και με το άρθρο 7 του ν.2812/2000 "ο υποψήφιος δικαστικός υπάλληλος πρέπει να έχει τα προσόντα διορισμού...και κατά την ημέρα δημοσίευσης της πράξης διορισμού".[/b]

Βεβαίωση σχολής με 4 μαθήματα υπολογιστών δεν δέχονται δηλαδή?

filareti
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό filareti » Τρί Ιούλ 22, 2014 7:21 pm

Καλησπέρα παιδιά! Εγώ έχω το πτυχίο της ACTA και μου ειπαν οτι θα πρέπει να ξαναδωσω τις ενότητες για την ανανέωση! Αν δεν κάνω λάθος, μας είχαν ζητήσει σε 3 ενότητες ή σε 4 την πιστοποίηση, οποτε δεν χρειαζεται να τις δώσουμε όλες! Θυμάται κανεις ποιες ηταν αυτές οι ενότητες?

ThodorosDrama
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ThodorosDrama » Τρί Ιούλ 22, 2014 8:15 pm

παιδιά καλησπέρα,
Ειδοποιήθηκε κανείς απο επαρχία ;
Είναι κάποιος από εσάς που τοποθετείται στην Νεάπολη λασιθίου ;

fuzz
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό fuzz » Τρί Ιούλ 22, 2014 8:22 pm

Έχω παραλάβει και γω τα χαρτιά από την εισαγγελία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης μου είπαν ότι πρέπει να καταθέσουμε το πτυχίο ανανεωμένο οπωσδήποτε.
Με την ECDL που μίλησα απευθείας μου είπαν ότι πολύ λίγα κέντρα κάνουν την ανανέωση διότι επίκειται η υπογραφή της νέας ΚΥΑ και αποτρέπουν τους πελάτες τους από το να προβούν σε ανανέωση. Μου είπαν πως πρέπει να πάρω ο ίδιος τα κέντρα ένα-ένα μέχρι να βρω κάποιο που να διενεργεί εξετάσεις εντός της εβδομάδας.
Η ενδιαφέρουσα πληροφορία που έχω να προσθέσω είναι ότι μου είπαν οι ίδιοι (οι άνθρωποι του Ecdl) πως φημολογείται εντόνως η έκδοση σε ΦΕΚ της νέας ΚΥΑ εντός των επόμενων 48 ωρών.... Δεν ξέρω αν θα γίνει όντως ή, ακόμη κι αν υπογραφεί και εκδοθεί, αν θα ενημερωθεί το Υπ.Δικ. για να μας απαλλάξει από την υποχρέωση άμεσα. Μακάρι, γιατί είναι μεγάλος μπελάς το τρέξιμο μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Προσωπικά αναζητώ άλλο κέντρο που θα μου κάνει την εξέταση κι ας καταργηθεί, όπως λένε, εντός των ημερών, η υποχρέωση για ανανέωση.

papadaki
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό papadaki » Τρί Ιούλ 22, 2014 9:50 pm

fuzz έγραψε:Έχω παραλάβει και γω τα χαρτιά από την εισαγγελία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης μου είπαν ότι πρέπει να καταθέσουμε το πτυχίο ανανεωμένο οπωσδήποτε.
Με την ECDL που μίλησα απευθείας μου είπαν ότι πολύ λίγα κέντρα κάνουν την ανανέωση διότι επίκειται η υπογραφή της νέας ΚΥΑ και αποτρέπουν τους πελάτες τους από το να προβούν σε ανανέωση. Μου είπαν πως πρέπει να πάρω ο ίδιος τα κέντρα ένα-ένα μέχρι να βρω κάποιο που να διενεργεί εξετάσεις εντός της εβδομάδας.
Η ενδιαφέρουσα πληροφορία που έχω να προσθέσω είναι ότι μου είπαν οι ίδιοι (οι άνθρωποι του Ecdl) πως φημολογείται εντόνως η έκδοση σε ΦΕΚ της νέας ΚΥΑ εντός των επόμενων 48 ωρών.... Δεν ξέρω αν θα γίνει όντως ή, ακόμη κι αν υπογραφεί και εκδοθεί, αν θα ενημερωθεί το Υπ.Δικ. για να μας απαλλάξει από την υποχρέωση άμεσα. Μακάρι, γιατί είναι μεγάλος μπελάς το τρέξιμο μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Προσωπικά αναζητώ άλλο κέντρο που θα μου κάνει την εξέταση κι ας καταργηθεί, όπως λένε, εντός των ημερών, η υποχρέωση για ανανέωση.

Εγώ αναμένω την ΚΥΑ.....έτσι κι αλλιώς από ότι κατάλαβα μόνο η Αθήνα άρχισε να παραλαμβάνει επιστολές και πολύ φοβάμαι ότι τελικά κάποιοι όντως θα πληρώσουν "κερατιάτικα"!

Vicky27
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vicky27 » Τρί Ιούλ 22, 2014 10:59 pm

Οι 20 ημέρα που δίνουν είναι εργάσιμες η συνολικά;;;;;

ΕΙΡΗΝΗ@
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΕΙΡΗΝΗ@ » Τετ Ιούλ 23, 2014 1:18 am

Ειδοποιήθηκε κανείς από επαρχία?Εγώ όχι ακόμη
όσον αφορά για το ecdl , το ξαναδίνω εξετάσεις επειδεί εχει λήξει πριν το 2006,
παιδιά μη το αμελείτε τον Αυγουστο είναι κλειστά.
καλή επιτυχία και καλό διορισμό σε όλους μας

evito
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό evito » Τετ Ιούλ 23, 2014 11:28 am

Παιδιά πριν λίγο μίλησα με υπουργείο και επιμένουν ότι πρέπει να ανανεώσουμε το ecdl.
Στην περιοχή μου δεν τα ανανεώνει κανένα κέντρο και αυτό γιατί λένε ότι δεν θα γίνουν εξετάσεις λόγω του νέου νόμου! Τι θα κάνουμε?
Επίσης στείλανε τα χαρτιά και στην επαρχία οπότε να τα περιμένουμε!

wizard
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό wizard » Τετ Ιούλ 23, 2014 1:09 pm

Πώς μας έχουν μπλέξει έτσι χωρίς λόγο ρε παιδιά;
Οι περισσότεροι φορείς πιστοποίησης δεν προβλέπουν καν διαδικασία ανανέωσης. Είναι δυνατόν μέσα σε 20 ημέρες τον Αύγουστο να βρεις κέντρα εξέτασης και να προλάβεις να παραλάβεις και το πιστοποιητικό;
Πρέπει κάποια στιγμή στο Δημόσιο να μάθουν να εφαρμόζουν το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου. Ας περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την ημέρα του διορισμού για το πιστοποιητικό και ας μην το ζητούν από τώρα.
Ελπίζω η ΚΥΑ να βγει σύντομα.

aleksandra
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό aleksandra » Τετ Ιούλ 23, 2014 1:14 pm

evito έγραψε:Παιδιά πριν λίγο μίλησα με υπουργείο και επιμένουν ότι πρέπει να ανανεώσουμε το ecdl.
Στην περιοχή μου δεν τα ανανεώνει κανένα κέντρο και αυτό γιατί λένε ότι δεν θα γίνουν εξετάσεις λόγω του νέου νόμου! Τι θα κάνουμε?

Καλησπέρα σε ολους!!!!
Επιβεβαιωνω οτι έχουν στειλει τα χαρτια στην επαρχια! μολις με πηραν απο την εισαγγελια πρωτοδικών Ηρακλείου, μέχρι την Παρασκευη να παω να παραλαβω τα χαρτιά μου...
Εχω το keycert και απο αυριο θα ξεκινήσω να ψαχνω εξεταστικο κεντρο.. μα πως μπλεξαμε έτσι πάλι ρε παιδιά????

zwh14
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό zwh14 » Τετ Ιούλ 23, 2014 1:30 pm

evito έγραψε:Παιδιά πριν λίγο μίλησα με υπουργείο και επιμένουν ότι πρέπει να ανανεώσουμε το ecdl.

Μία λύση είναι να δώσετε τις 3 ενότητες που ζητάνε από την αρχή. ωστόσο ψάξτε το και σε κανένα άλλο κέντρο μεγαλύτερο. αποκλείετεαι να μη γίνοντα εξετάσεις. ή επικοινωνήστε με την ecdl για εξεταστικό κέντρο. τα έχει και στην ιστοσελίδα της νομίζω.

elkon
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό elkon » Τετ Ιούλ 23, 2014 3:29 pm

ΕΙΡΗΝΗ@ έγραψε:Ειδοποιήθηκε κανείς από επαρχία?Εγώ όχι ακόμη
όσον αφορά για το ecdl , το ξαναδίνω εξετάσεις επειδεί εχει λήξει πριν το 2006,
παιδιά μη το αμελείτε τον Αυγουστο είναι κλειστά.
καλή επιτυχία και καλό διορισμό σε όλους μας

Καλησπέρα σε ολους!
Επιβεβαιωνω την πληροφορία οτι εχουν σταλει τα χαρτια στην επαρχία. Με πήραν σημερα τηλ απο την εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου μεχρι την Παρασκευη να ερθω να παραλάβω τα χαρτιά μου.
Επίσης πριν λιγη ωρα μιλησα με εξεταστικό κέντρο υπολογιστων και μου ειπαν οτι η απόφαση για επ αοριστον ισχυ των διπλωματων ειναι τετελεσμένη. Eχει παρθεί και υπογραφει. Μεχρι την Παρασκευή θα εχει δημοσιευτεί στο DIAVGEIA ή στον EOPPEP. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανανέωσης.....

Vicky27
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vicky27 » Τετ Ιούλ 23, 2014 5:31 pm

Μπορεί να γίνει αυτό zwh14;;;;;εγώ στο προηγούμενο ecdl είχα όλες τις ενότητες..... Μπορώ να πάω να δώσω μόνο τις 3 που χρειάζονται η θα υπάρχει πρόβλημα;;;;;η μπορώ να κάνω ανανεωση μόνο στις 3;;;;;

filareti
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό filareti » Τετ Ιούλ 23, 2014 9:23 pm

Παιδιά βρήκα την προκήρυξη κ τελικά ζητούσαν 5 ενότητες (word,ecxel,access,powerpoint και internet). Τελικά πόσες ζητούσαν????

ΕΙΡΗΝΗ@
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ΕΙΡΗΝΗ@ » Τετ Ιούλ 23, 2014 9:34 pm

Παιδιά ειδοποίθηκε κάποιος άλλος από επαρχία ?
εγώ πήγα μόνη μου σήμερα να ρωτήσω και μου είπαν δε ξέρουν τίποτα.
η προθεσμία είναι 20 ημέρες από τη στιγμή που τα παραλαμβάνει κανείς από την εισαγγελία του τόπου διαμονής του?>
βοήθεια παρακαλώ

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 9 επισκέπτες