Διαγωνισμός Υπουργείου Δικαιοσύνης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ » Τρί Ιούλ 22, 2014 8:21 am

Καλημερα παιδια και ευχαριστουμε για την ενημερωση.Θεσσαλονικη δεν ειδοποιησαν ακομα...Αν καποιον ενημερωσουν τηλεφωνικα παρακαλω να μας πληροφορησει. Για το ecdl ενημερωσαν ολα τα παιδια που ειδοποιηθηκαν μεχρι στιγμης οτι πρεπει να το ανανεωσουν; Αναφερθηκε η μεταβατικη περιοδος; Νομιζω papadaki οτι εχεις δικιο αλλα παλι μηπως πρεπει να το κανουμε;;;; :?: :?: :?:

chrikera
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό chrikera » Τρί Ιούλ 22, 2014 11:59 am

Σήμερα μίλησα με το υπουργείο και μου έιπαν οτι σημερα με τον νόμο που ισχύει τα ecdl εχουν ληξει. Υπαρχουν δημοσιευματα που λενε οτι θα αλλαξει ο νομος αλλα προς το παρων ειναι δεδομενο οτι πρεπει να ανανεωθουν. Μου ειπαν οτι οποιος θελει μπορει να ρισκαρει και να περιμενει να αλλαξει ο νομος αλλα αν αυτο δεν γινει ως τοτε θα μας απορριψουν. Εγω προσωπικα θα ανανεωσω γιατι αφορα το διορισμο μου και δεν θελω να παρω κανενα ρισκο.

wizard
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό wizard » Τρί Ιούλ 22, 2014 12:01 pm

Παιδιά, αν κάποιος μπορέσει να πιάσει γραμμή με το Υπουργείο και καταφέρει να ξεκαθαρίσει το θέμα του ecdl παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μας

kat_gian
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kat_gian » Τρί Ιούλ 22, 2014 12:31 pm

papadaki έγραψε:
kat_gian έγραψε:
Vicky27 έγραψε:Από ποιες περιοχές είναι τα παιδιά που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικως;;;;

Από Αθήνα και το τηλεφώνημα έγινε από την εισαγγελία Αθηνών, όχι από το υπουργείο. Σχετικά με το ECDL, ο νόμος που ισχύει σήμερα είναι αυτός που θεωρεί τα πιστοποιητικά μας ληγμένα από 1/7/2014. Ο νέος, σχετικά με την δια βίου ισχύ τους, ΘΑ ψηφιστεί...Άρα μέχρι τότε σπεύδουμε για ανανέωση...

Γιατί να το ανανεώσεις???? Αφού θα βγει η νέα ΚΥΑ που θα αναιρεί την προηγούμενη. Και εκτός αυτού, όποια κατάληξη και αν έχει το θέμα με τα πιστοποιητικά (είπαμε Ελλάδα είναι και ποτέ δεν ξέρεις!) έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος μέχρι το Φεβρουάριο και για να μη χάσουμε τα λεφτά μας εκτός των άλλων.
Όλα αυτά τα γνωρίζει το υπουργείο.....

Άποψή μου είναι φυσικά και δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, αλλά εγώ θα περιμένω.....

Έχεις απόλυτο δίκιο! Όμως η μεταβατική περίοδος ισχύει για τους ήδη διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους (για την αξιολόγηση). Εμείς έχουμε την "τύχη" να είμαστε τώρα σε φάση διορισμού και γι'αυτό πρέπει όλα μας τα χαρτιά να είναι σε ισχύ. Αυτό με τον ισχυόντα νόμο σημαίνει ότι το ECDL είναι ληγμένο! Γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις, κάνε το απαιτούμενο update και σύντομα γιατί τον Αύγουστο δεν διεξάγει εξετάσεις η ECDL...
Για όσους δεν έχουν πάρει ακόμα την επιστολή, παραθέτω την σχετική παράγραφο: Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 13 της με αριθμό 4204/13-5-2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1263) "η διάρκεια ισχύος των Πιστοποιητικών γνώσης Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ανέρχεται σε τρία (3) έτη από την ημερομηνία έκδοσης ή ανανέωσής τους". Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας είχατε προσκομίσει σχετικό πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από πιστοποιημένο φορέα και δεν είναι πλέον σε ισχύ, σας γνωρίζουμε ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού σας είναι απαραίτητο να προσκομίσετε εκ νέου πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ που να είναι σε ισχύ, καθόσον σύμφωνα και με το άρθρο 7 του ν.2812/2000 "ο υποψήφιος δικαστικός υπάλληλος πρέπει να έχει τα προσόντα διορισμού...και κατά την ημέρα δημοσίευσης της πράξης διορισμού".[/b]

ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ » Τρί Ιούλ 22, 2014 12:55 pm

kat_gian και αν δε προλαβουμε να το ανανεωσουμε μεχρι 30 ιουλιου; εισαι σιγουρη οτι το ecdl δε διεξαγει εξετασεις τον αυγουστο;

ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ » Τρί Ιούλ 22, 2014 12:55 pm

Εμενα προσωπικα δε με ειδοποιησαν ακομα για τα χαρτια μου οπως εκαναν με εσας....

Vicky27
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vicky27 » Τρί Ιούλ 22, 2014 2:04 pm

Ειδοποιήθηκε σήμερα κάποιο άλλο παιδί;;;;;; Βρίσκετε εσείς κέντρο πληροφορικής που να κάνει ανανέωση;;;; Τα περισσότερα δεν κάνουν....

Chrysi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Chrysi » Τρί Ιούλ 22, 2014 2:22 pm

Καλησπέρα, είμαι κι εγώ υπό διορισμό ακόμη δεν μου έχει έρθει το έγγραφο του διορισμού με τα δικαιολογητικά ιατρών και τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Έχω ξεκινήσει διαδικασία ανανέωσης για το πτυχίο γνώσης χειρισμού Η/Υ.

Στο έγγραφο που θα μας κοινοποιήσουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τάσσεται η προθεσμία των 20 ημερών και για την ανανέωση του πτυχίου για Η/Υ?

Η ημερομηνία που βγήκε το ΦΕΚ με τα ονόματα όλων των επιτυχόντων, η ημερομηνία που έληξαν τα πτυχία και η τόσο γρήγορη διαδικασία πρόσληψης μας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μας ζητούν την ανανέωση είναι τόσο κοντά που είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία για την ανανέωση του πτυχίου ως μεταβατικό στάδιο για τους υπό διορισμό, γιατί είμαστε ειδική περίπτωση πρόσληψης με κατατεθειμένα δικαιολογητικά σε ισχύ το 2009.

kat_gian
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kat_gian » Τρί Ιούλ 22, 2014 2:27 pm

ΙΤΤΕ ΣΟΦΙΑ έγραψε:kat_gian και αν δε προλαβουμε να το ανανεωσουμε μεχρι 30 ιουλιου; εισαι σιγουρη οτι το ecdl δε διεξαγει εξετασεις τον αυγουστο;

Δυστυχώς είμαι σίγουρη...Το έψαξα εκτενώς. Το αργότερο μέχρι 1/8 έχει εξετάσεις. Για να το επιβεβαιώσεις, μπες στην ιστοσελίδα της ECDL και αναζήτησε εξεταστικά κέντρα της περιοχής που σε ενδιαφέρει. Πάντως μην πανικοβάλλεσαι. Εντόπισε το εξεταστικό κέντρο που σε βολεύει από θέμα ημερομηνίας εξετάσεων και θα περάσεις! Δεν είναι δύσκολα. Απλά θέλει κάποιες ώρες να αφιερώσεις, κυρίως για ξεσκόνισμα θεωρίας...

kat_gian
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kat_gian » Τρί Ιούλ 22, 2014 2:32 pm

Vicky27 έγραψε:Ειδοποιήθηκε σήμερα κάποιο άλλο παιδί;;;;;; Βρίσκετε εσείς κέντρο πληροφορικής που να κάνει ανανέωση;;;; Τα περισσότερα δεν κάνουν....

Τί εννοείς δεν κάνουν;;; Μαθήματα ή εξετάσεις; Εγώ βρήκα αρκετά με ποικιλία πακέτων και τιμών!!!

evito
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό evito » Τρί Ιούλ 22, 2014 2:35 pm

Ούτε εγώ ειδοποιηθηκα ακόμα. ..τι γίνετε?

kat_gian
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kat_gian » Τρί Ιούλ 22, 2014 2:55 pm

Chrysi έγραψε:Καλησπέρα, είμαι κι εγώ υπό διορισμό ακόμη δεν μου έχει έρθει το έγγραφο του διορισμού με τα δικαιολογητικά ιατρών και τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Έχω ξεκινήσει διαδικασία ανανέωσης για το πτυχίο γνώσης χειρισμού Η/Υ.

Στο έγγραφο που θα μας κοινοποιήσουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τάσσεται η προθεσμία των 20 ημερών και για την ανανέωση του πτυχίου για Η/Υ?

Η ημερομηνία που βγήκε το ΦΕΚ με τα ονόματα όλων των επιτυχόντων, η ημερομηνία που έληξαν τα πτυχία και η τόσο γρήγορη διαδικασία πρόσληψης μας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μας ζητούν την ανανέωση είναι τόσο κοντά που είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία για την ανανέωση του πτυχίου ως μεταβατικό στάδιο για τους υπό διορισμό, γιατί είμαστε ειδική περίπτωση πρόσληψης με κατατεθειμένα δικαιολογητικά σε ισχύ το 2009.

Μέσα σε 20 μέρες από την ημέρα παραλαβής της επιστολής πρέπει να έχεις καταθέσει ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά (2 γνωματεύσεις, επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας, 2 υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ σε ισχύ). Τώρα ως προς τα υπόλοιπα που αναφέρεις, απλά έχεις δίκιο...

Vicky27
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Vicky27 » Τρί Ιούλ 22, 2014 3:04 pm

Kat_gian δεν κάνουν εξετάσεις για ανανέωση..... Τελικά μετα απο πολλά τηλέφωνα βρήκα.....

kat_gian
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό kat_gian » Τρί Ιούλ 22, 2014 3:14 pm

Vicky27 έγραψε:Kat_gian δεν κάνουν εξετάσεις για ανανέωση..... Τελικά μετα απο πολλά τηλέφωνα βρήκα.....

Εντάξει αφού βρήκες...Καλή επιτυχία! :wink:

Chrysi
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό Chrysi » Τρί Ιούλ 22, 2014 4:13 pm

Πηρα τηλεφωνο το Υπουργειο Παιδειας η ΚΥΑ ειναι προς υπογραφη στο συναρμοδιο Υπουργειο οικονομικων, αυριο θα παρω να ρωτησω ποτε θα δημοςιευθει (αν ξερει κανεις) μου ειπαν παντως οτι ειναι θεμα χρονου να εκδοθει η ΚΥΑ για την δια βιου ισχυ του πτυχιου πληροφορικης. Επαναλαμβανω η 20 ημερη προθεσμια και για την ανανεωση ειναι διαστημα δυσαναλογο εν μεσω καλοκαιριου τελη ιουλιου με αρχες αυγουστου , πρεπει να δοθει οπωσδηποτε παραταση αν τελικα δεν εκδοθει η ΚΥΑ , χρειαζεται συντονισμος, πρεπει να πιεσουμε το υπ δικαιοσυνης και τα συναρμοδια για την ΚΥΑ.

Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες