Διαγωνισμός Συμβολαιογράφων

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
kalliopi1981
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τετ Ιουν 08, 2011 7:29 pm

Δημοσίευσηαπό kalliopi1981 » Τρί Φεβ 14, 2012 10:04 am

ετσι νομιζουν ολοι καθε φορα και μετα ερχονται οι χαμηλες βαθμολογιες και απορουν.αν οι απαντησεις ηταν απο τον κωδικα, θα ηταν βατα, χαιρω πολυ. οι θεωρητικες δεν ηταν απο τον κωδικα οπως νομιζαν ολοι. ηθελαν αναλυση.δε γινεται να σου βαζουν ερωτηση που θελει αντιγραφη του κωδικα.η διαφορα θα κριθει στη λεπτομερεια

vasomuc
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Τετ Φεβ 02, 2011 2:39 pm

Δημοσίευσηαπό vasomuc » Τρί Φεβ 14, 2012 7:29 pm

kalliopi1981 έγραψε:ετσι νομιζουν ολοι καθε φορα και μετα ερχονται οι χαμηλες βαθμολογιες και απορουν.αν οι απαντησεις ηταν απο τον κωδικα, θα ηταν βατα, χαιρω πολυ. οι θεωρητικες δεν ηταν απο τον κωδικα οπως νομιζαν ολοι. ηθελαν αναλυση.δε γινεται να σου βαζουν ερωτηση που θελει αντιγραφη του κωδικα.η διαφορα θα κριθει στη λεπτομερεια


Καλησπέρα και καλά αποτελέσματα σε όλους!
Καλλιόπη, νομίζω πως με παρεξήγησες. Καταρχήν συμφώνησσα μαζί σου,
πως τα θέματα που μπορεί να μας φαίνονται αρχικά εύκολα και βατά, να είναι τελικά αυτά που θα μας "κάψουν". Ωστόσο με την καρδιά στο χέρι πες μου πχ. στο Αστικό που κρυβότανε οι παγίδες στις θεωρητικές ερωτήσεις? Προς υπενθύμιση οι θεωρητκές ερωτήσεις είχαν ως εξής:
1. Πότε η πλάνη οδηγεί σε ακύρωση της δικαιοπραξίας
2. περιπτώσεις κτήσης κυριότητας με επιδίκαση
3. ποια η νομική φύση της γονικής μέριμνας και τι περιλαμβάνει και
4 τι είναι κληρονομητήριο και ποια η πρακτική του σημασία!
Εννοείται συνάδελφε πως δεν μπορούν να βγουν τα πάντα από τους κώδικες, αλλά θεωρώ πως με ένα έστω και μέτριο διάβσαμα αυτές οι ερωτήσεις μπορούσαν να απαντηθούν!
Τέλος θα συμφωνήσω και πάλι μαζί σου, πως τα πάντα θα κριθούν από την λεπτομέρεια. Αν αντιγράψει κανείς και μόνο τα αντίστοιχα άρθρα εννοείται πως δεν θα πάρει τον ίδιο βαθμό με κάποιον που έχει κάνει σοβαρή προετοιμασία και μπόρεσε να αναλύσει.
Απλά εννούσα πως και με ένα μέτριο διάβασα "παλεύονταν". Αυτά.

ilwt
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: Δευ Ιαν 31, 2011 5:40 pm

Δημοσίευσηαπό ilwt » Τρί Φεβ 14, 2012 7:55 pm

εχει δικιο η kalliopi1981!Αντικειμενικα τα θεματα ητανε πονηρα και υπουλα και ειδικα στην πολιτικη μπορει να ειχες διαβασει Φαλτση και να μην εγραφες!!!!!! Στο αστικο παλι ητανε πολυ πιο δυσκολα απο τα περσινα και οσοι νομιζουν οτι εγραψαν γιατι οι απαντησεις "εβγαιναν απο τον Κωδικα" θα τριβουν τα ματια τους οταν δουν τα αποτελεσματα!Αρκει να κανετε μια συγκριση με θεματα παλαιοτερων ετων για να δειτε την διαφορα τοσο στο αστικο οσο και στην πολιτικη!

οι εξετάσεις για Σχολή Δικαστών είναι οντως πιο απαιτητικές αλλα εμας γιατι να μας ενδιαφερει αυτο? Για συμβολαιογραφοι παμε οχι για δικαστες! Τι νοημα εχουν αυτες οι συγκρισεις :roll:

Μπέσυ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 12:44 pm

Δημοσίευσηαπό Μπέσυ » Τετ Φεβ 15, 2012 2:00 pm

Καλησπέρα σας! Κατ'εμε τα θέματα ήταν εν γένει απαιτητικά και πολλά!! Θεωρώ ότι η πολιτική ήταν το πιο δύσκολο μάθημα φέτος. Στους ειδικούς νόμους δε, όπου έπρεπε να γράψουμε ολόληρο το κείμενο μιας δύσκολης σύμβασης, κι αυτό ήταν πολύ απαιτητικό και δεν έφταναν ούτε οι 3 1/2 ώρες, κι ας έγραφες ασταμάτητα!! Το Αστικό μέτριο, σε παλιά θέματα έχω δει και χειρότερα θέματα! Anyway, τα αποτελέσματα πότε τα αναμένουμε; Απρίλιο; Όσον αφορά το διαγωνισμό δικαστών, καλά κάνουν και βάζουν πιο απαιτητικά θέματα. Όπως λέει και ο ilwt προς τι η σύγκριση;

trip
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 368
Εγγραφή: Δευ Μαρ 23, 2009 9:17 am

Δημοσίευσηαπό trip » Τετ Φεβ 15, 2012 6:09 pm

Καλησπερα σε ολους και καλα αποτελεσματα.Μηπως θα ηταν ευκολο για καποιον να με πληροφορησει που μπορω να βρω τα θεματα του φετινου διαγωνισμου αλλα και παλαιοτερων;
Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΜΑΡΛΕΝ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Πέμ Απρ 08, 2010 8:26 pm

Δημοσίευσηαπό ΜΑΡΛΕΝ » Τετ Φεβ 15, 2012 9:01 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Εύχομαι σε όλους καλά αποτελέσματα και θα ήθελα να ρωτήσω αν δημοσιεύονται κάπου οι επίσημες απαντήσεις του υπουργείου στα θέματα του διαγωνισμού.

vasomuc
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Τετ Φεβ 02, 2011 2:39 pm

Δημοσίευσηαπό vasomuc » Πέμ Φεβ 16, 2012 8:57 am

ΜΑΡΛΕΝ έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Εύχομαι σε όλους καλά αποτελέσματα και θα ήθελα να ρωτήσω αν δημοσιεύονται κάπου οι επίσημες απαντήσεις του υπουργείου στα θέματα του διαγωνισμού.



Kalimera! me mia aitisi sto ypourgeio dikaiosynis mporeis na zitiseis na sou staloun ta themata twn proigoumenwn etwn me tis apantiseis (symperilambanetai kai i kseni glwssa).

anna28
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 09, 2011 2:53 pm

Δημοσίευσηαπό anna28 » Πέμ Φεβ 16, 2012 12:55 pm

συγνωμη ρε παιδια, στους ειδικους νομους επρεπε να γραψουμε οχι μονο ολοκληρο το συμβολαιο συνενωσης αλλα επρεπε να βρουμε και τα ανταλλασσομενα μεριδια το φορο και χιλιοστα!!ειναι δυνατον να προλαβαιναμε να το γραψουμε ολοκληρο; χωρια και τα θεωρητικα ετσι? λες και ημασταν ρομποτα και μπορουσαμε να γραφουμε χωρις να σκεφτομαστε. ουτε οι ιδιοι οι συμβολαιογραφοι δεν ξερουν να βγαζουν το φορο απ εξω.αν ειναι δυνατον.
Επισης συμφωνω απολυτα με kalliopi. Οι απαντησεις δεν ηταν απο τον κωδικα και μεσα στο χαος της υλης του αστικου αποκλειεται να εχουν γραψει ολοι τις λεπτομερειες που χρειαζονταν.και απ οτι ακουσα δε βρηκαν ολοι ουτε τη σωστη απαντηση στο πρακτικο αστικου, ακομη και οι πολυ καλα διαβασμενοι. οσο για την πολιτικη,οντως δεν εγραφες ουτε αν ειχες ξεσκισει τη φαλτση.εννοω μπορουσες να την πατησεις πολυ ανετα.ειδικα ο συμπληρωματικος πινακας καταταξης ηταν αγνωστη εννοια για πολλους διαβασμενους

Μπέσυ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 12:44 pm

Δημοσίευσηαπό Μπέσυ » Πέμ Φεβ 16, 2012 1:28 pm

Γενικά τα θέματα δεν ήταν καθόλου απλά...στους ειδικούς νόμους είναι απλά γελοίοι με αυτά που βάζουν...κανείς συμβολαιογράφος δε θυμάται να γράψει απ'έξω ολόκληρο συμβόλαιο!! Επίσης σε κάποια από τα θεωρητικά αστικού, δεν είναι ότι ήθελαν απλώς ανάπτυξη, έπρεπε να συνδυάσεις και πολλά άρθρα και μάλιστα από διάφορους κώδικες αν ήθελες να έχεις ολοκληρωμένη απάντηση...για τα αποτελέσματα έχει ρωτήσει κανείς περίπου πότε θα βγούνε;;;
Σχετικά με τα θέματα του 2011, δε μπορούν να δοθούν οι απαντήσεις από το Υπουργείο αν δε βγούνε πρώτα τα αποτελέσματα.

Peg.m
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 26, 2012 9:03 am

Δημοσίευσηαπό Peg.m » Κυρ Φεβ 26, 2012 5:34 pm

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέα δικηγόρος, κοντά 1 χρόνο, σκέφτομαι να συμμετάσχω στις εξετάσεις όταν έχω δικαίωμα, θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους, εκτός από φροντιστήριο, που ακόμα είναι νωρίς, υπάρχουν κάποια συγγράμματα που θεωρούνται "must" για τον διαγωνισμό των συμβολαιογράφων, που να κυκλοφορούν στην αγορά, πέραν των πανεπιστημιακών? (συγγνώμη εκ των προτέρων αν το θέμα έχει συζητηθεί σε άλλο post)

dnspps
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 14, 2008 5:27 pm

Δημοσίευσηαπό dnspps » Σάβ Μαρ 10, 2012 10:32 pm

Αγαπητή συνάδελφος, σα μπιό έμπειρη στο θέμα το συμβολαιογραφικό, και επειδή κατανοω την αγωνία σου περί του θέματος, θα σου εκμυστηρευτώ τα "must" και "in" και "sos" θέματα για μιο επιτυχημένη εξέταση: λοπόν ποινικό, αστικό δικαιό αλλοδαπό και ιερατικό είναι τα "must". Πολύ πιθανό δε και το "ελληνορωμαικό δικαιο" και η συγχρονη πολιτικη ιστορία. εγώ αυτά διάβασα και πέρασα πρώτη. καλλή επιτυχία συνάδελφος!

vasomuc
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Τετ Φεβ 02, 2011 2:39 pm

Δημοσίευσηαπό vasomuc » Δευ Μαρ 12, 2012 11:54 am

Μπέσυ έγραψε:Καλησπέρα σας! Κατ'εμε τα θέματα ήταν εν γένει απαιτητικά και πολλά!! Θεωρώ ότι η πολιτική ήταν το πιο δύσκολο μάθημα φέτος. Στους ειδικούς νόμους δε, όπου έπρεπε να γράψουμε ολόληρο το κείμενο μιας δύσκολης σύμβασης, κι αυτό ήταν πολύ απαιτητικό και δεν έφταναν ούτε οι 3 1/2 ώρες, κι ας έγραφες ασταμάτητα!! Το Αστικό μέτριο, σε παλιά θέματα έχω δει και χειρότερα θέματα! Anyway, τα αποτελέσματα πότε τα αναμένουμε; Απρίλιο; Όσον αφορά το διαγωνισμό δικαστών, καλά κάνουν και βάζουν πιο απαιτητικά θέματα. Όπως λέει και ο ilwt προς τι η σύγκριση;



kalimera. molis milisa me ypourgeio kai mou eipan pws ta paotelesmata anamenontai se 2 me 3 mhnes apo twra, dioti molis tin proigoumeni bdomada ksekinise i diadikasia!!!!

Μπέσυ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 12:44 pm

Δημοσίευσηαπό Μπέσυ » Δευ Μαρ 12, 2012 7:28 pm

Καταπληκτικά!!! Τόσο καιρό τι κάνανε δηλαδή και δεν περέδιδαν τα γραπτά στους βαθμολογητές;;΄Αρα πάμε για Μάιο στην καλύτερη περίπτωση...ευχαριστούμε την ενημέρωση!

supernomikos
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 10:57 am

Δημοσίευσηαπό supernomikos » Πέμ Μαρ 15, 2012 9:48 am

χα χα χα καλα ασχοληστε με το διαγωνισμο των συμβολαιογραφων και εχετε και αγωνια?δεν ξερετε τοσα χρονια οτι περνανε κατα κυριο λογο τα παιδια των συμβολαιογραφων? γιατι τα παρατεινουν τοσο πολυ τα αποτελεσματα?επειδη τα διορθωνουν? θελει πολυ μυαλο? ...πιο αξιοκρατικα ειναι τα αποτελεσματα των δικαστικων παρα των συμβολαιογραφων.αφου ουτε ανοιγμα δεν αφησαν να γινει.μια χαρα τα καταφεραν παλι οι συμβολαιογραφοι

anna28
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 09, 2011 2:53 pm

Δημοσίευσηαπό anna28 » Παρ Μαρ 16, 2012 9:56 am

Δεν θα ανοιξει τελικα το επαγγελμα?Τι εννοουν ανοιγμα?Δεν εχω καταλαβει


Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες