Ωρομίσθιο προσωπικό στο YΠΠΟ

Κοινωφελής εργασία, Ωρομίσθιοι, Μερική Απασχόληση, Εργασιακή εμπειρία.
Karamitros
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Παρ Ιαν 14, 2011 9:50 pm

Δημοσίευσηαπό Karamitros » Πέμ Ιουν 02, 2011 3:57 am

Η απόλυτη παρακμή του πρώτου Μουσείου
Εικόνες εγκατάλειψης στο Εθνικό Αρχαιολογικό, όπου τις Κυριακές μόλις οι 8 από τις 64 αίθουσές του είναι ανοιχτές
Του Δημητρη Pηγοπουλου

Κατάντια. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει κανείς την εγκατάλειψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του σημαντικότερου μουσείου της χώρας. Την περασμένη Κυριακή λειτουργούσε το ένα έκτο των μουσειακών του χώρων. Ανάλογη (εξευτελιστική) εικόνα παρουσίαζε και πριν από δύο εβδομάδες, όπως μας τη μεταφέρουν αναγνώστες της εφημερίδας στην «Καθημερινή». Ανοιχτές οι 8 από τις 64 αίθουσες! Και το πωλητήριο κλειστό. Και η καθαριότητα των εξωτερικών χώρων και η περιποίηση του κήπου, στην καλή διάθεση των Φίλων του Μουσείου, που με δικά τους έξοδα πληρώνεται ο κηπουρός.

Χιλιάδες τουρίστες κόβουν (κανονικό) εισιτήριο εντελώς ανυποψίαστοι για την κοροϊδία που τους περιμένει σε ένα μουσείο που υπολειτουργεί. Οταν συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει, εξαγριώνονται. «Αυτό που για κάθε Ελληνα ή ξένο επισκέπτη θα αποτελούσε, μαζί με την επίσκεψη στην Ακρόπολη, την κορυφαία εμπειρία της πόλης», τονίζει ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος στο σημείωμά του ύστερα από προσωπική εμπειρία, «είναι στην πραγματικότητα μια λυπητερή ανταλλαγή βλεμμάτων με τους στενοχωρημένους μαθητές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τους εκατοντάδες άλλους ημεδαπούς και αλλοδαπούς τουρίστες που δεν είδαν τους κούρους, δεν είδαν τις επιτύμβιες στήλες, δεν είδαν το παιδί του Μαραθώνα και τον έφηβο των Αντικυθήρων, δεν είδαν τα κυκλαδικά ειδώλια, δεν είδαν τη συλλογή χαλκών, δεν είδαν τις λευκές ληκύθους, δεν είδαν καν ένα αγγείο ούτε ένα κόσμημα ούτε τα υπέροχα ελληνιστικά και ρωμαϊκά γλυπτά ούτε την περίφημη συλλογή κοροπλαστικής ούτε τα γυάλινα ούτε τη μοναδική συλλογή Σταθάτου ούτε την εντυπωσιακή αιγυπτιακή συλλογή».

Ο λόγος για τον ξεπεσμό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι γνωστός. Οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, καθώς στο τέλος της περασμένης χρονιάς απομακρύνθηκαν συνολικά 200 συμβασιούχοι υπάλληλοι: οι μισοί ήταν εποχικοί (εργάζονται από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, όταν το μουσείο λειτουργεί με θερινό ωράριο), ενώ οι υπόλοιποι είχαν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου (έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου) που δεν ανανεώθηκαν.

«Το μουσείο χρειάζεται τουλάχιστον 130 φύλακες για να λειτουργήσει με διπλή βάρδια και σήμερα έχουμε μόνον τους 30», λέει ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόλαος Καλτσάς, ο οποίος αναρρώνει ύστερα από επέμβαση στο στομάχι. Η προκήρυξη για την πρόσληψη 115 νέων συμβασιούχων έχει γίνει, η επιλογή ολοκληρώθηκε, αλλά εκκρεμεί η τελική έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. «Την περιμένουμε από ώρα σε ώρα, από μέρα σε μέρα. Θέλω να ελπίζω ότι από τη Δευτέρα οι άνθρωποι αυτοί θα είναι στη θέση τους και θα μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά», λέει ο κ. Καλτσάς. «Κανονικά» μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε λήγουν οι συμβάσεις των 115 και το πρώτο μουσείο της χώρας θα επιστρέψει στη σημερινή του απελπιστική κατάσταση.

«Κλειστόν» τις Κυριακές
Η ιστορία των συμβασιούχων είναι η κορυφή στο παγόβουνο μιας θλιβερής διετίας αποψίλωσης του προσωπικού με μεταθέσεις, αποσπάσεις και, κυρίως, συνταξιοδοτήσεις. Ετσι φτάσαμε από τα λαμπερά εγκαίνια της επανέκθεσης και του (ανακαινισμένου) ορόφου στο σημερινό πατατράκ. Οσο για το πωλητήριο, είχε κλείσει καθώς το διαχειριζόταν ο υπό εκκαθάριση ΟΠΕΠ και επρόκειτο να περάσει στα χέρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ), όπως και έγινε. Τελικά εγκρίθηκε η μετάταξη δύο (πρώην) υπαλλήλων της Ολυμπιακής, χωρίς όμως την πρόβλεψη μισθολογικής δαπάνης για εργασία Κυριακές και αργίες. Ετσι, το πωλητήριο παραμένει κλειστό τις Κυριακές! Τα καφέ λειτουργούν, καθώς τα διαχειρίζονται ιδιώτες.

Και το πρόβλημα με την πλημμελή καθαριότητα του κήπου λύθηκε προσωρινά με έξοδα της Εταιρείας των Φίλων του Μουσείου. «Είμαι ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά μέχρι πότε;».

Συνοπτικά: η εγκατάλειψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου οφείλει να κινητοποιήσει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που διατηρεί ακέραιη την ευθύνη για τη σημερινή του εικόνα. Αποτελεί εθνικό καθήκον η άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του πρώτου μουσείου της χώρας θέτοντας αυστηρές προτεραιότητες σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

thourios
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 30, 2005 9:52 am

Δημοσίευσηαπό thourios » Παρ Ιουν 03, 2011 3:31 pm

Πριν από μια ώρα αναρτήθηκε η λίστα με τα ονόματα των προσληφθέντων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και αρχίσαν και τα πρώτα τηλεφωνήματα στους επιτυχόντες.
Πληροφορίες στο site του ΥΠΠΟΤ.


:!:

Les Fauves
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Τρί Φεβ 22, 2011 9:57 am

Δημοσίευσηαπό Les Fauves » Παρ Ιουν 03, 2011 7:14 pm

Σ' ευχαριστούμε, θούριε, μήπως μπορείς να βάλεις το λινκ; Ψάχνω στις ανακοινώσεις αλλά βρήκα μόνο για Ζ΄εφορεία.

Les Fauves
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Τρί Φεβ 22, 2011 9:57 am

Δημοσίευσηαπό Les Fauves » Παρ Ιουν 03, 2011 7:17 pm

Ξέρει κανείς αν πληρώνουν πια έγκαιρα τα μουσεία; Ή μετά τη λήξη της σύμβασης και αν; Επίσης, πού κυμαίνεται ο μισθός περίπου για ανύπαντρο χωρίς παιδιά/εμπειρία;

Les Fauves
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Τρί Φεβ 22, 2011 9:57 am

Δημοσίευσηαπό Les Fauves » Παρ Ιουν 03, 2011 7:37 pm

Εντάξει, τα βρήκα!

filius
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Δευ Φεβ 28, 2011 6:16 pm

Δημοσίευσηαπό filius » Παρ Ιουν 03, 2011 7:39 pm

Αν είσαι στους 30-35 αναπληρωματικούς έχεις καμιά ελπίδα να σε ειδοποιήσουν η να ψάξουμε τίποτα άλλο τι λέτε; :shock: :o

thourios
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 30, 2005 9:52 am

Δημοσίευσηαπό thourios » Σάβ Ιουν 04, 2011 12:34 am

filius έχεις ελπίδες. Θυμίζω πέρσι ότι εξαντλήθηκαν όλα τα άτομα της Α επικουρίας γιατί άλλοι δεν αποδέχθηκαν την πρόσληψη, άλλοι άλλες δεν μπορούσαν να εργαστούν απόγευμα και Σαββατοκύριακο άλλοι πήγαν σε άλλα Μουσεία, εφορείες και κάποιοι δεν ήθελαν να χάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές μπάνια κτλ.
Φέτος βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά μεγαλύτερη ανεργία, λιγότερες οι θέσεις, οι συμβάσεις είναι το πολύ πεντάμηνες.
Μπορεί ο καθένας μας να βγάλει τα συμπεράσματά του.


:!:

BrocasHelm
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 07, 2010 7:02 pm

Δημοσίευσηαπό BrocasHelm » Σάβ Ιουν 04, 2011 1:29 am

Για Εθνικό Αρχαιολογικό δεν βγαίνει στο internet πίνακας με αναλυτικά μόρια όπως στις άλλες εφορίες;

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, γιατί αν τους ψάξεις τους πίνακες βρίσκεις πάντα μικρά "μαγειρέματα" στα μόρια.

filius
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Δευ Φεβ 28, 2011 6:16 pm

Δημοσίευσηαπό filius » Σάβ Ιουν 04, 2011 2:02 pm

Να σε καλά βρε thourios.Απο ότι ξέρω αρκετοί κάνουν και σε άλλα μουσεία και παραιτούνται για να πάνε σε άλλο ενώ ισχύει και αυτό που λές.Απλά φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα,αν είναι να περιμένεις κάνα μήνα δεν αξίζει μιας και οι συμβάσεις είναι 5μηνες.Ιδωμεν.Ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε όλους

Peta
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Παρ Ιουν 03, 2011 9:34 pm

Δημοσίευσηαπό Peta » Κυρ Ιουν 05, 2011 12:53 pm

filius πως ξερεις οτι εισαι στους 30-35 αναπληρωματικους?
υπαρχει καπου η καταταξη;
περσι υπηρχε στην τοσιτσα στο κτιριο αναλυτικα τα μορια κλπ
και ποση ανεργια ειχες για να ξερουμε οι λοιποι τι ελπιδες εχουμε;

γενικα απατεωνες στην προκήρυξη ελεγαν μεχρι 31/11 εκαναν 1 μηνα σχεδον να τα βγαλουν και με μαγικο τροπο θα ληξουν 31/10 και οι περισσοτεροι δεν θα συμπληρωσουν ενσημα για ταμειο ανεργιας

Soulis_Soularas
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Δευ Ιαν 18, 2010 2:08 pm

Δημοσίευσηαπό Soulis_Soularas » Κυρ Ιουν 05, 2011 8:14 pm

thourios έγραψε:ποτελέσματα με τους πίνακες μπορείς να βρεις στο site του ΥΠΠΟΤ εκεί που λέει προκηρύξεις, επιλέγοντας πίνακες Επιτυχόντων διοριστέων ή ακόμα καλύτερα εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot ψάχνοντας τις αποφάσεις κάθε μέρας για να μην σου ξεφύγει κάποιο αποτελέσμα.


:?


Είναι πολύ μανίκι αυτό που λες. Άντε να δώσω και ένα δεύτερο tip για να μην ψάχνετε έτσι στα τυφλά : πάτε στη σελίδα που ποστάρισε ο thourios πιο πάνω, πατάτε κάτω κάτω "Ανά Εσωτερική Μονάδα", μετά πατάτε control+F (εμφανίζεται στο find στον browser) και δίνετε την υπηρεσία ή τμήμα αυτής (τύπου "ΕΠΚΑ" ή "Α' ΕΠΚΑ" αν ψάχνετε για τις θέσεις των φυλάκων π.χ. του βράχου και των λοιπών αρχαιολογικών χώρων της Πλάκας). Με τον τρόπο αυτό, ψάχνετε ΜΟΝΟ στις αποφάσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας και όχι γενικά στου Υπ.Πο.Τ. Μην βασίζεστε στο "Ανά υπογράφοντα" γιατί πολύ απλά, ο/η Διευθυντής/ίντρια/Έφορος μπορεί να μην υπογράφει κάποια απόφαση, μπορεί να λείπει ας πούμε (και να υπογράφει "κ.α.α." - Και αντ' αυτού/αυτής - κάποιος άλλος).

filius
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Δευ Φεβ 28, 2011 6:16 pm

Δημοσίευσηαπό filius » Κυρ Ιουν 05, 2011 11:27 pm

Peta το είδα απο κοντά την Παρασκευή.Στο διαδίκτυο απο ότι είδα είναι μόνο οι προσληφθέντες.Ανεργία είχα το ανώτερο.

penni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 12, 2010 1:28 pm

Δημοσίευσηαπό penni » Δευ Ιουν 06, 2011 8:37 am

Καλημέρα να ρωτήσω και εγώ κάτι βρε παιδιά , αν σε καλέσουνε σε ένα Μουσείο π.χ Αρχαιολογικό πηγαίνεις δουλεύεις για 2-3 ημέρες και έπειτα σε καλέσουνε από άλλον Αρχαιολογικό χώρο πχ. Ακρόπολη την οποία εσύ προτιμάς διότι βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σου μπορείς να παραιτηθείς από το πρώτο και να πάς στο δεύτερο ή έχεις ήδη δεσμευτεί :
Αν γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η όλη διαδικασία ας μας ενημερώσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

BrocasHelm
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 07, 2010 7:02 pm

Δημοσίευσηαπό BrocasHelm » Δευ Ιουν 06, 2011 3:10 pm

filius, με πόσα μόρια μπήκε ο τελευταίος και πόσα μόρια είχε πχ ο 20ος επιλαχών; Ή ο 30ος ή κάπου εκεί τέλος πάντων.

penni, νομίζω μπορείς αρκεί να μην αποκτήσεις κώλυμα 8μήνου. Που φέτος με τις ούτε-καν-5μηνες συμβάσεις δεν παίζει τέτοιο θέμα για αυτό που λες. Βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος, ας πει και κανάς άλλος που τα ξέρει καλύτερα.

Soulis_Soularas
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Δευ Ιαν 18, 2010 2:08 pm

Δημοσίευσηαπό Soulis_Soularas » Δευ Ιουν 06, 2011 5:32 pm

Πέννυ, θα υποβάλλεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι στην Α' υπηρεσία προκειμένου να αναλάβεις υπηρεσία (εντός 3ημέρου) στην Β'. Γίνεται, το έκανε ένας γνωστός μου πριν 2 μήνες (στο ΥπΠοΤ).


Επιστροφή σε “ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ - ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες