Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Γραπτοί διαγωνισμοί σε δημόσιο, ΑΣΕΠ.
pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2006 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό pronoia » Παρ Μαρ 23, 2007 8:15 am

Επιμένω ότι όλες οι απόψεις που εκφράζονται σχετικά με την "υποχρέωση" όσων έχουν επιτύχει στα δίγλωσσα να μπουν σε αυτά....αποδεικνύει ότι υπάρχει κάποια ασάφεια και θολούρα στο παιχνίδι (ακόμα στην ΕΣΔΔ οι υπάλληλοι δεν ξεκαθαρίζουν τι ισχύει....΄).

Δύο στοιχεία συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι οι επιτυχόντες στα δίγλωσσα "αναγκαστικά" τοποθετούνται σε αυτά:

1ο. Ορίζεται σαφώς από το Νόμο ότι "όσοι δεν ενταχθούν στα δίγλωσσα τότε έχουν δικαίωμα να μπουν στη λίστα διεκδίκησης θέσης στα μονόγλωσσα τμήματα". Με άλλα λόγια, μόνο οι επιτυχόντες στα δίγλωσσα που μένουν εκτός των 30 θέσεων (μιλάω για τα ΑκολΕπικοινωνίας και ΤουρΟικ) μπορούν να εμφανίζονται στη λίστα των μονόγλωσσων τμημάτων.
2ο. Εάν δεν ισχύσει το παραπάνω κριτήριο, τότε δημιουργούνται "ανωμαλίες" στην κατάταξη των επιτυχόντων.....και υπάρχει πρόβλημα με τους όρους του παιχνιδιού....παραμένει δε η απορία μου για τα κίνητρα όσων δίνουν δύο γλώσσες και επιθυμούν να ενταχθούν σε μονόγλωσσο τμήμα....Επίσης, απορώ με κάποιους που έδωσαν και για ΕΣΔΔ και για ΕΣΤΑ, ενώ είχαν ήδη αποφασίσει ότι ήθελαν την ΕΣΔΔ...."πετώντας" έτσι εκτός διαδικασίας συνυποψηφίους μας με πολύ καλή βαθμολογία στο προκαταρκτικό στάδιο.

maria-eleni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 15, 2007 4:09 pm

Δημοσίευσηαπό maria-eleni » Παρ Μαρ 23, 2007 12:41 pm

Θα ήθελα να πω κι εγώ μερικά πράγματα που γνωρίζω επί του θέματος. Είχα δηλώσει δύο ξένες γλώσσες για να "ανοίξουν" άλλες 30 θέσεις αφού γνώριζα ότι όντας κοντά στο 130 στο α' στάδιο μπορεί να έμενα απέξω στο β' και ας είχα καλή βαθμολογία. Επίσης δήλωσα και ΕΣΤΑ στην οποία έδωσα εξετάσεις μια και είχα διαβάσει ήδη περιβάλλον και επειδή φοβήθηκα πάλι μη μείνω απέξω. Τελικώς πέρασα Εμπορικών Ακολούθων και στην ΕΣΤΑ. Όταν πήγα να δηλώσω προτίμηση μου είπαν ότι μπορώ να δηλώσω όποια σχολή θέλω και όποιο τμήμα θέλω και ας μη με είχαν βάλει στον κατάλογο με αυτούς που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν Γεν. Διοίκηση ή Κοινωνική Διοίκηση ή Περιφερειακή και ας είχα κάνει δήλωση ότι η πρώτη μου επιλογή είναι η ΕΣΔΔ και όχι η ΕΣΤΑ.
Όσον αφορά στις ξένες γλώσσες. Θεωρώ ότι είναι δύσκολες οι εξετάσεις, ιδίως των αγγλικών, παρόλο που όπως είπα έχω περάσει σε δίγλωσσο. Των γαλλικών που έδινα εγώ ήταν σαφώς πιο εύκολα, αλλά βαθμολόγησαν και σαφώς πιο αυστηρά. Για το ότι κάποιοι κόπηκαν σε ξένη γλώσσα το θεωρώ λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι έχω τελειώσει το μεταφραστικό τμήμα του Ιονίου και δουλεύω ως μεταφράστρια 10 χρόνια τώρα, χωρίς αυτό να μου εξασφαλίσει καλή βαθμολογία τουλάχιστον στα γαλλικά. Πάντως θεωρώ ότι όσοι δεν τα κατάφεραν θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν γιατί αξίζει τον κόπο. Για το "μέσον" μου αναφέρθηκε ότι απαιτείται, θεωρώ ότι είναι λογικό όσοι δεν πέρασαν να νιώθουν πικρία, αλλά εγώ και αρκετά άλλα άτομα που γνωρίζω σίγουρα δε διαθέταμε καμία βοήθεια, εκτός από το γεγονός ότι είχαμε πολύ χρόνο φέτος για προετοιμασία και ξεπατωθήκαμε στο διάβασμα.

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2006 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό pronoia » Παρ Μαρ 23, 2007 2:09 pm

maria-eleni έγραψε:Θα ήθελα να πω κι εγώ μερικά πράγματα που γνωρίζω επί του θέματος. Είχα δηλώσει δύο ξένες γλώσσες για να "ανοίξουν" άλλες 30 θέσεις αφού γνώριζα ότι όντας κοντά στο 130 στο α' στάδιο μπορεί να έμενα απέξω στο β' και ας είχα καλή βαθμολογία. Επίσης δήλωσα και ΕΣΤΑ στην οποία έδωσα εξετάσεις μια και είχα διαβάσει ήδη περιβάλλον και επειδή φοβήθηκα πάλι μη μείνω απέξω. Τελικώς πέρασα Εμπορικών Ακολούθων και στην ΕΣΤΑ. Όταν πήγα να δηλώσω προτίμηση μου είπαν ότι μπορώ να δηλώσω όποια σχολή θέλω και όποιο τμήμα θέλω και ας μη με είχαν βάλει στον κατάλογο με αυτούς που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν Γεν. Διοίκηση ή Κοινωνική Διοίκηση ή Περιφερειακή και ας είχα κάνει δήλωση ότι η πρώτη μου επιλογή είναι η ΕΣΔΔ και όχι η ΕΣΤΑ.Όσον αφορά στις ξένες γλώσσες. Θεωρώ ότι είναι δύσκολες οι εξετάσεις, ιδίως των αγγλικών, παρόλο που όπως είπα έχω περάσει σε δίγλωσσο. Των γαλλικών που έδινα εγώ ήταν σαφώς πιο εύκολα, αλλά βαθμολόγησαν και σαφώς πιο αυστηρά. Για το ότι κάποιοι κόπηκαν σε ξένη γλώσσα το θεωρώ λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι έχω τελειώσει το μεταφραστικό τμήμα του Ιονίου και δουλεύω ως μεταφράστρια 10 χρόνια τώρα, χωρίς αυτό να μου εξασφαλίσει καλή βαθμολογία τουλάχιστον στα γαλλικά. Πάντως θεωρώ ότι όσοι δεν τα κατάφεραν θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν γιατί αξίζει τον κόπο. Για το "μέσον" μου αναφέρθηκε ότι απαιτείται, θεωρώ ότι είναι λογικό όσοι δεν πέρασαν να νιώθουν πικρία, αλλά εγώ και αρκετά άλλα άτομα που γνωρίζω σίγουρα δε διαθέταμε καμία βοήθεια, εκτός από το γεγονός ότι είχαμε πολύ χρόνο φέτος για προετοιμασία και ξεπατωθήκαμε στο διάβασμα.


Εάν όντως συνέβη όπως τα περιγράφεις (βλ. bold), και δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω, τότε η όλη διαδικασία κατανομής σε Σχολές και Τμήματα πραγματικά "μπάζει"...εννοώ "μπάζει" νομικά...τα κριτήρια κατάταξης, ο ρόλος των προτιμήσεων και η συνολική βαθμολογογία με φθίνουσα σειρά φαίνεται να μην "υπακούουν" στα όσα προβλέπονται στο τελευταίο νόμο για την ΕΣΔΔ....Απομένει να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα για να διαπιστώσουμε:
α) Ποια κριτήρια τελικά εφαρμόστηκαν στην κατανομή των επιτυχόντων
β) Πόσο σύμφωνα είναι τα κριτήρια με όσα ο νόμος προβλέπει.

Επισημαίνω για άλλη μια φορά πως στελέχη της ΕΣΔΔ δίνουν διαφορετικές απαντήσεις. Μάλιστα, όταν βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, θα ζητηθεί εγγράφως (και νομίζω από πολλούς επιτυχόντες) να περιγράψει τα κριτήρια κατανομής....

maria-eleni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 15, 2007 4:09 pm

Δημοσίευσηαπό maria-eleni » Παρ Μαρ 23, 2007 3:01 pm

Δε νομίζω ότι μπάζει και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ. Εγώ είχα βγάλει βαθμολογία που περνούσα σε δίγλωσσο, αλλά και σε μονόγλωσσο. Μου είπαν ότι έχω δικαίωμα να αποποιηθώ τη θέση μου ως εμπορικός ακόλουθος και να ζητήσω να πάω σε κάποιο μονόγλωσσο, αφού η βαθμολογία μου μού το επέτρεπε. Ωστόσο μου επισήμαναν ότι δε θα γινόταν (πιθανότατα) δεκτό και ας δήλωνα μονόγλωσσο πρώτο, γιατί ήδη είναι λίγοι οι επιτυχόντες στους εμπορικούς ακολούθους και έτσι θα έπρεπε να πάω εκεί προκειμένου να μην έχουν άλλες εκπλήξεις (έμεναν χωρίς άτομα, ας πούμε). Όσο για την ΕΣΤΑ, επειδή ήμουν και εκεί σε καλή κατάταξη, μου είπαν ότι μπορώ να αποποιηθώ τη θέση μου στην ΕΣΔΔ και να πάω στην ΕΣΤΑ, αν και δε θα το ήθελαν τόσο για τον παραπάνω λόγο και πάλι. Γενικότερα η τάση ήταν "έχετε τη δυνατότητα, αλλά δε νομίζουμε ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά σας". Ωστόσο η προκήρυξη λέει ότι μπαίνουμε σε Τμήματα ανάλογα με το αν πληρούμε τις προϋποθέσεις και ανάλογα με την προτίμησή μας. Θεωρώ ότι το όλο σύστημά τους είναι περίπλοκο, αλλά δε μου φαίνεται ότι "μπάζει". Από την άλλη δεν είμαι νομικός και η γνώμη μου σίγουρα δεν επαρκεί για να τεκμηριώσει το επιχείρημά μου.

maria-eleni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 15, 2007 4:09 pm

Δημοσίευσηαπό maria-eleni » Παρ Μαρ 23, 2007 3:29 pm

Ξέχασα να αναφέρω ότι συμφωνώ μαζί σου απόλυτα "πρόνοια" για τη σύγχυση που υπάρχει στη Σχολή σχετικά μ' αυτό το ζήτημα, αφού πριν δώσουμε εξετάσεις είχα κάνει την ίδια ερώτηση και μου είχαν απαντήσει ότι αν περάσω δίγλωσσο δεν μπορώ να πάω σε μονόγλωσσο και ότι αν περάσω ΕΣΔΔ δεν μπορώ να πάω ΕΣΤΑ. Επίσης, για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, αυτοί που πέρασαν σε δίγλωσσα Τμήματα δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των μονόγλωσσων Τμημάτων και ας είχαν καλή βαθμολογία. Όταν πήγαμε να δηλώσουμε Τμήμα και Σχολή μας είπαν ότι έχουμε αυτό το δικαίωμα, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό αν και εγώ ήθελα το Εμπορικών Ακολούθων ως πρώτη προτίμηση και έτσι δεν αποποιήθηκα τη θέση. Ακόμα όμως και να μην την ήθελα, το πιθανότερο, απ' ό,τι κατάλαβα, ήταν ότι θα παρέμενα εκεί και μεταξύ μας ίσως ήταν και το δικαιότερο για τους άλλους που είχαν δηλώσει μόνο μονόγλωσσο γιατί μάλλον θα έπερνα τη θέση κάποιου άλλου και θα έμεναν 5 αντί για 4 θέσεις κενές στους Εμπορικούς, κάτι που μπορεί να συμβεί με το Τμήμα Πληροφορικής ή με τους Εμπορικούς, αν κάποιος από τους επιτυχόντες εκεί αποποιηθούν τη θέση.

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2006 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό pronoia » Παρ Μαρ 23, 2007 4:08 pm

maria-eleni έγραψε:Ξέχασα να αναφέρω ότι συμφωνώ μαζί σου απόλυτα "πρόνοια" για τη σύγχυση που υπάρχει στη Σχολή σχετικά μ' αυτό το ζήτημα, αφού πριν δώσουμε εξετάσεις είχα κάνει την ίδια ερώτηση και μου είχαν απαντήσει ότι αν περάσω δίγλωσσο δεν μπορώ να πάω σε μονόγλωσσο και ότι αν περάσω ΕΣΔΔ δεν μπορώ να πάω ΕΣΤΑ. Επίσης, για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, αυτοί που πέρασαν σε δίγλωσσα Τμήματα δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των μονόγλωσσων Τμημάτων και ας είχαν καλή βαθμολογία. Όταν πήγαμε να δηλώσουμε Τμήμα και Σχολή μας είπαν ότι έχουμε αυτό το δικαίωμα, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό αν και εγώ ήθελα το Εμπορικών Ακολούθων ως πρώτη προτίμηση και έτσι δεν αποποιήθηκα τη θέση. Ακόμα όμως και να μην την ήθελα, το πιθανότερο, απ' ό,τι κατάλαβα, ήταν ότι θα παρέμενα εκεί και μεταξύ μας ίσως ήταν και το δικαιότερο για τους άλλους που είχαν δηλώσει μόνο μονόγλωσσο γιατί μάλλον θα έπερνα τη θέση κάποιου άλλου και θα έμεναν 5 αντί για 4 θέσεις κενές στους Εμπορικούς, κάτι που μπορεί να συμβεί με το Τμήμα Πληροφορικής ή με τους Εμπορικούς, αν κάποιος από τους επιτυχόντες εκεί αποποιηθούν τη θέση.


Νομίζω πως αρχίζεται να διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συναντίληψης στη βάση κάποιων σταθερών και ξεκάθαρων κανόνων.
1. Οι μόνοι, σύμφωνα με το Νόμο, επιτυχόντες στα δίγλωσσα τμήματα που θα μπορούσαν να "παίξουν" και για μονόγλωσσα είναι όσοι δεν καταφέρουν να ενταχθούν σε ένα από τα δίγλωσσα.
2. Ως επιτυχούσα στο Τμ ΟΕΥ, δεν μπορούσες να πας σε κανένα άλλο!!! Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα (νομικά θα μπορούσε να υπάρχει) τότε θα γινόταν ένα απίστευτο μπάχαλο όπου όλοι οι επιτυχόντες σε δίγλωσσα θα μπορούσαν να επιλέξουν να μπου σε μονόγλωσσο!!!

Λίγη υπομονή μέχρι Δευτέρα-Τρίτη να δούμε τους οριστικούς πίνακες...ελπίζω να μην είναι για γέλια και για κλάματα....

Τέλος, οι όποιες ενέργιες της ΚΕΕ και ΕΣΔΔ δεν υπακούουν και πρέπει να υπακούουν μόνο στο κρίτήριο της νομιμότητας. Η νομιμότητα επιτάσσει κάλυψη των δίγλωσσων με όσους επέτυχαν σε αυτά και εξασφάλισαν θέση, ενώ οι επιτύχοντες αλλά μη εισαγόμενοι στα δίγλωσσα μπορούν να "παίξουν" στα μονόγλωσσα. Ο κανόνας αυτός είναι ξεκάθαρος, συνάγεται από την κείμενη νομοθεσία...απομένει να τον δούμς να εφαρμόζεται...

Καλή επιτυχία εντός της Σχολής!!!

maria-eleni
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 15, 2007 4:09 pm

Δημοσίευσηαπό maria-eleni » Παρ Μαρ 23, 2007 4:33 pm

Ευχαριστώ.
Συμφωνούμε ουσιαστικά και στα δύο θέματα που έθιξες, αλλά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα νομιμότητας αν κάποιος που θέλει να πάει σε μονόγλωσσο και πληροί τις προϋποθέσεις για αυτό ενώ έχει περάσει και σε δίγλωσσο δεν μπορεί να το κάνει. Το θεωρώ λίγο παράλογο. Όπως ανέφερες, νομικά ευσταθεί, αν και δεοντολογικά δε θα ήταν και το πιο σωστό που θα έκανε (φυσικά μιλάω για τα δύο τμήματα που πήραν λιγότερους απ' όσο προβλεπόταν) γιατί τα άλλα δύο που έχουν πολλούς επιτυχόντες ακόμα και αν οι πρώτοι διαλέξουν μονόγλωσσο, θα μπουν οι επόμενοι της λίστας, άρα δε θα μείνουν κενές θέσεις. Όπως κι αν έχει, υπομονή σε όλους όσους περιμένουν.

alex4
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 160
Εγγραφή: Τετ Δεκ 20, 2006 12:09 pm

Δημοσίευσηαπό alex4 » Παρ Μαρ 23, 2007 5:02 pm

paidia kseroume poios einai o misthos meta thn apofoithsh apo th sxolh?...sto peripou poy kymainetai?...thanks

Rea_life
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 10, 2007 6:55 pm

Δημοσίευσηαπό Rea_life » Παρ Μαρ 23, 2007 6:07 pm

Πρόνοια σε καμία περίπτωση δεν έχεις δίκαιο και απορώ πώς με τόσες αντίθετες φωνές στο forum εξακολουθείς να μιλάς για πλαίσιο συναντίληψης!

Οι δίγλωσσοι δεν αποκλείονται σε καμία περίπτωση από μονόγλωσσο στο οποίο περνούσαν, μείνουν δε μείνουν κενές θέσεις σε άλλα τμήματα!
Απόλυτη προτεραιότητα έχει η δήλωσή τους, οπότε μόνο αν δηλώσουν πρώτα το δίγλωσσο υποχρεούνται να πάνε εκεί!

Δεν μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον στερώντας του το δικαίωμα να περάσει στο τμήμα που επιθυμεί και μπορεί να εισαχθεί επειδή έδωσε κάτι παραπάνω για να μεγαλώσει τις πιθανότητες επιτυχίας του!
Και ναι, αν σε αφήσει τελικά εκτός από κάποιο τμήμα που αλλιώς μπορούσες να μπεις είναι ορθώς καμωμένο, καθώς έγραψε καλύτερα από εσένα, σ'αρέσει ή δε σ' αρέσει!
Επιχειρήματα του στυλ αλλιώς θα έμεναν οι θέσεις κενές, δεν δικαιολογούν αυθαίρετες ερμηνείες και αποκλεισμό υποψηγίων από τμήματα στα οποία αλλιώς περνούσαν!

Όσοι παρασύρθηκαν από τη σχολή σε αλλαγή δήλωσης, να ξέρουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ακόμα! Αλλάξτε τη, σύμφωνα με τα όσα όντως επιθυμείτε!

Σε αντίθεση με όσα σαφώς αυθαίρετα υποστηρίζει ο propoia, τα όσα γράφει ο sonderfall με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη...Είναι δε μια απάντηση στο γιατί να δώσει κάποιος δύο γλώσσες όταν επιθυμεί πρωτίστως την εισαγωγή του σε μονόγλωσσο. Είναι πάντως κρίμα να προσπαθεί κανείς να περάσει αυθαίρετες και κατά το δοκούν ερμηνείες ως κοινή συναντίληψη για κάποιο θέμα! Επίσης είναι τουλάχιστον αστείο να παρουσιάζει κανείς ως σύννομη μια πρακτική που δε συνάδει με την κείμενη νομοθεσία!
Παρόλα αυτά καλή επιτυχία σε όλους και καλή αρχή όταν με το καλό βγουν οι οριστικοί κατάλογοι :)

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2006 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό pronoia » Σάβ Μαρ 24, 2007 8:08 am

Rea_life έγραψε:Πρόνοια σε καμία περίπτωση δεν έχεις δίκαιο και απορώ πώς με τόσες αντίθετες φωνές στο forum εξακολουθείς να μιλάς για πλαίσιο συναντίληψης!

Οι δίγλωσσοι δεν αποκλείονται σε καμία περίπτωση από μονόγλωσσο στο οποίο περνούσαν, μείνουν δε μείνουν κενές θέσεις σε άλλα τμήματα!
Απόλυτη προτεραιότητα έχει η δήλωσή τους, οπότε μόνο αν δηλώσουν πρώτα το δίγλωσσο υποχρεούνται να πάνε εκεί!

Δεν μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον στερώντας του το δικαίωμα να περάσει στο τμήμα που επιθυμεί και μπορεί να εισαχθεί επειδή έδωσε κάτι παραπάνω για να μεγαλώσει τις πιθανότητες επιτυχίας του!
Και ναι, αν σε αφήσει τελικά εκτός από κάποιο τμήμα που αλλιώς μπορούσες να μπεις είναι ορθώς καμωμένο, καθώς έγραψε καλύτερα από εσένα, σ'αρέσει ή δε σ' αρέσει!
Επιχειρήματα του στυλ αλλιώς θα έμεναν οι θέσεις κενές, δεν δικαιολογούν αυθαίρετες ερμηνείες και αποκλεισμό υποψηγίων από τμήματα στα οποία αλλιώς περνούσαν!

Όσοι παρασύρθηκαν από τη σχολή σε αλλαγή δήλωσης, να ξέρουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ακόμα! Αλλάξτε τη, σύμφωνα με τα όσα όντως επιθυμείτε!

Σε αντίθεση με όσα σαφώς αυθαίρετα υποστηρίζει ο propoia, τα όσα γράφει ο sonderfall με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη...Είναι δε μια απάντηση στο γιατί να δώσει κάποιος δύο γλώσσες όταν επιθυμεί πρωτίστως την εισαγωγή του σε μονόγλωσσο. Είναι πάντως κρίμα να προσπαθεί κανείς να περάσει αυθαίρετες και κατά το δοκούν ερμηνείες ως κοινή συναντίληψη για κάποιο θέμα! Επίσης είναι τουλάχιστον αστείο να παρουσιάζει κανείς ως σύννομη μια πρακτική που δε συνάδει με την κείμενη νομοθεσία!
Παρόλα αυτά καλή επιτυχία σε όλους και καλή αρχή όταν με το καλό βγουν οι οριστικοί κατάλογοι :)


Σιγά...σιγά...όχι άλλα αυγά...
1. Το νόμιμο δεν είναι και πάντα δικαιο!!!
2. Σημασία δεν έχει η δική μου ή δική σου ερμηνεία, αλλά α) η ερμηνεία της ΚΚΕ και β) των δικαστηρίων.
3. Δεν μιλάω για τις κενές θέσεις.....αναφέρομαι μόνο στα Τμήματα ΤουρΟικ και ΑκολΕπικ όπου καλύπτονται οι θέσεις και υπάρχουν ακόμα και επιλαχόντες επιτυχόντες. Όσοι ήταν υποψήφιοι για τα παραπάνω δίγλωσσα τμήματα και δεν εντάχθηκαν σε αυτά (λόγω συμπλήρωσης των θέσεων), αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν να "παίξουν" για τα μονόγλωσσα!!!
4. Ακόμα και η ΕΣΔΔ δίνει αντιφατικές κατευθύνσεις!!! Αν δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, τότε απλώς υπάρχει ασάφεια κανονιστική και επομένως όσοι νομίζουν ότι θίγονται μπορούν διεκδικήσουν "αποκατάσταση" με όλους τους νόμιμους τρόπους!!!
5. Θυμίζω: η ΕΣΔΔ ήδη έχει βρεθεί δυο φορές στο παρελθόν "υπόλογη" στα δικαστήρια....μάλιστα ακόμα και ο ιδρυτικός της νόμος κρίθηκε σε κάποιες περιπτώσεις αντισυνταγματικός (πχ., ποσόστωση ΔΥ).
Θα συμβούλευα όσους ενδιαφέρονται να βρουν και να μελετήσουν τον τελευταίο νόμο για την ΕΣΔΔ....φαίνεται πως οι περισσότεροι τον αγνοούν...και αγνοούν μάλιστα τη σημαντική παράγραφο για την κατανομή σε δίγλωσσα και μονόγλωσσα...για την ερμηνεία επίσης του νόμου, ρίξτε μια ματιά στα πρακτικά της Βουλής....αν έχετε χρόνο...ειδάλλως, παρακαλώ διατηρείστε κάποιες επιφυλάξεις μέχρι τα τελικά αποτελέσματα....και τη συνέχεια....για να μελετήσετε όλα τα παραπάνω, παρακαλώ ¨ξεχάστε" για λίγο την προσωπική σας καταάσταση (επιτυχών, μη επιτυχών, επιτυχών αλλά όχι σε τμήμα αρεσκείας κ.ά΄) έτσι ώστε να δείτε πιο "ψυχρά" και νομικά το ζήτημα....έχει ενδιαφέρον πως μια χώρα που το μόνο που κάνει σταθερλα είναι να δημιουργεί χιλιάδες νόμους...δεν έχει καταφέρει να το κάνει με σαφήνεια...εκτός και αν....??????

silvestro
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 22, 2007 9:09 am

Δημοσίευσηαπό silvestro » Δευ Μαρ 26, 2007 9:29 am

Γιατί να υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα των παιδιών που ως δίγλωσσοι διεκδικούν το δικαίωμά τους στα μονόγλωσσα και όχι και το δικαίωμα του χ παιδιού που είχε υπολογίσει και είχε πει ότι βάσει της ( σύννομης ή μη , αντισυνταγματικής ή όχι , πάντως χρόνιας ) πρακτικής που ακολουθείται από τη σχολή , αυτά τα χ άτομα θα μπουν στο δίγλωσσο , άρα και εγώ περνώ και έπειτα να βρίσκονται εκτός ;
Γιατί να μην υπερασπιστούμε επίσης το δικαίωμα εκείνων των δίγλωσσων που θέλησαν να πάνε σε μονόγλωσσο και δεν το έκαναν εξαιτίας παραπληροφόρησης ;
Δεν το θεωρώ σωστό άλλωστε να ρίχνουμε στο μπαλάκι σε αυτούς τους τελευταίους γιατί δεν διεκδίκησαν με σθένος το δικαίωμα τους, ούτε βεβαίως και σε εκείνους που το διεκδίκησαν με επιτυχία.
Η ευθύνη βρίσκεται εξ ολοκλήρου στη Σχολή που δεν ακολούθησε ( ελπίζω κάτι να έχει αλλάξει στην πορεία) κοινή πρακτική για όλους τους υποψηφίους. Καθώς ισότητα για μερικούς και ανισότητα για άλλους δεν μπορεί παρά να παραμένει ανισότητα.

pronoia
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Δευ Δεκ 11, 2006 12:55 pm

Δημοσίευσηαπό pronoia » Δευ Μαρ 26, 2007 9:37 am

silvestro έγραψε:Γιατί να υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα των παιδιών που ως δίγλωσσοι διεκδικούν το δικαίωμά τους στα μονόγλωσσα και όχι και το δικαίωμα του χ παιδιού που είχε υπολογίσει και είχε πει ότι βάσει της ( σύννομης ή μη , αντισυνταγματικής ή όχι , πάντως χρόνιας ) πρακτικής που ακολουθείται από τη σχολή , αυτά τα χ άτομα θα μπουν στο δίγλωσσο , άρα και εγώ περνώ και έπειτα να βρίσκονται εκτός ;
Γιατί να μην υπερασπιστούμε επίσης το δικαίωμα εκείνων των δίγλωσσων που θέλησαν να πάνε σε μονόγλωσσο και δεν το έκαναν εξαιτίας παραπληροφόρησης ;
Δεν το θεωρώ σωστό άλλωστε να ρίχνουμε στο μπαλάκι σε αυτούς τους τελευταίους γιατί δεν διεκδίκησαν με σθένος το δικαίωμα τους, ούτε βεβαίως και σε εκείνους που το διεκδίκησαν με επιτυχία.
Η ευθύνη βρίσκεται εξ ολοκλήρου στη Σχολή που δεν ακολούθησε ( ελπίζω κάτι να έχει αλλάξει στην πορεία) κοινή πρακτική για όλους τους υποψηφίους. Καθώς ισότητα για μερικούς και ανισότητα για άλλους δεν μπορεί παρά να παραμένει ανισότητα.


Να λοιπόν που υπάρχει πλαίσο συναντίληψης. Ποιό είναι αυτό;
1. Κάτι δεν πάει καλά!!!
2. Οι κανόνες κατάταξης στα τμήματα δεν είναι ξεκάθαροι (και νομικά και από τη Σχολή ή καλύτερα από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων).
Κατά τη γνώμη μου, το "μπάχαλο" προκύπτει από μια σταθερή παθογένεια της εκπόνησης νόμων στη χώρα μας: ποτέ ή σπάνια σταθμίζονται γενικότερα κριτήρια αξιοκρατίας-ισονομίας και αποτελεσματικότητας. Για αυτό άλλωστε τόσοι και τόσοι νόμοι καταλήγουν στον "κάλαθο" της αντισυνταγματικότητας....Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι εφαρμόζονται για κάποια χρόνια...δημιουργώντας στρατούς αδικημένων...παραπληροφορημένων κ.ά...

Dimos26
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2006 9:05 am

Δημοσίευσηαπό Dimos26 » Τετ Μαρ 28, 2007 10:46 am

Καλημέρα παιδιά!
Γνωρίζει κανείς πότε ξεκινάμε τα μαθήματα στη Σχολή? Η Γραμματεία μονότονα λέει για μετά το Πάσχα, αλλά αυτό δεν βοηθά πολύ, έτσι δεν είναι?

Αλεξία Σ
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Παρ Ιαν 05, 2007 8:19 am

Δημοσίευσηαπό Αλεξία Σ » Τετ Μαρ 28, 2007 11:11 am

Dimos26 έγραψε:Καλημέρα παιδιά!
Γνωρίζει κανείς πότε ξεκινάμε τα μαθήματα στη Σχολή? Η Γραμματεία μονότονα λέει για μετά το Πάσχα, αλλά αυτό δεν βοηθά πολύ, έτσι δεν είναι?


Πήρα σήμερα τηλέφωνο, οι τελικές λίστες βγαίνουν σήμερα το απόγευμα και τα μαθήματα ξεκινούν μάλλον 19 Απριλίου. Αυτό βέβαια δεν βοηθάει καθόλου όσους έχουμε μια δουλειά από την οποία θα πρέπει να παραιτηθούμε τουλάχιστον ένα μήνα πριν, αλλά βέβαια πότε ενδιαφέρθηκε η σχολή για τις δικές μας υποχρέωσεις??

ioazon
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 1273
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 27, 2006 4:19 pm

Δημοσίευσηαπό ioazon » Τετ Μαρ 28, 2007 11:28 am

Αλεξία Σ έγραψε:Πήρα σήμερα τηλέφωνο, οι τελικές λίστες βγαίνουν σήμερα το απόγευμα και τα μαθήματα ξεκινούν μάλλον 19 Απριλίου. Αυτό βέβαια δεν βοηθάει καθόλου όσους έχουμε μια δουλειά από την οποία θα πρέπει να παραιτηθούμε τουλάχιστον ένα μήνα πριν, αλλά βέβαια πότε ενδιαφέρθηκε η σχολή για τις δικές μας υποχρέωσεις??


Ρε παιδιά, από την αρχή λέγανε οτι μετά το Πάσχα θα αρχίσουν τα μαθήματα. Μήπως υπερβάλετε λίγο;

Και να σας "προειδοποιήσω" να αρχίσετε να είστε γενικά πιο ελαστικοί γιατί μπαίνετε σε ένα Δημόσιο που είναι στο 90% δυσλειτουργίες, προβλήματα και αγκυλώσεις ΚΑΙ δεν θα επιβιώσετε αν δεν χαλαρώσετε λίγο.


Επιστροφή σε “ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες