Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010
-
kaftianasa
- Δόκιμος

-
kaftianasa
- Δόκιμος

narco έγραψε:kaftianasa έγραψε:πολυ απλα.
αυτοι θα κανουν πως μας πληρωνουν κι εμεις θα κανουμε πως δουλευουμε
Αυτο δεν συμβαινει και τωρα??
:D
δεν εχεις αδικο. ισως ομως για τους πολυ παλιους. ειναι και θεμα προσωπικοτητας. εγω δεν μπορω παραδειγμα να καθομαι. ειμαι ηδη διορισμενη και δουλευω δε καθομαι !!!
αλλα αν διοριστεις καπου οπου θα παρεις 900 ευρω και ο αλλος θα περνει 2000 γιατι ειναι παλιος τι θα κανεις ? ε τι μιση δουλεια. :evil: :lol: :lol:
-
narco
- Προϊστάμενος

-
kaftianasa
- Δόκιμος

narco έγραψε:Αυτό έχω την εντύπωση πάνε να πολεμήσουν με το να τους έχουν όλους με συμβάσεις αοριστου. Να υπάρχει δηλαδή παράθυρο να τζουσουν κάποιους άμα το παρακάνουν.
Πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι μεγάλο δέλεαρ η μονιμότητα. Είναι και αυτή μορφή εξουσίας από μονη της.
μορφη εξουσιας ? ισως για τους προισταμενους, τους διευθυντες και τα μεγαλα κεφαλια. δεν νομιζω για τον απλο δημ. υπαλ. αν δεν δουλεψει θα περασει απο υπερησιακο συμβουλιο και καλα θα κανουν. δεν μπαινουμε στο δημοσιο για να καθομαστε. επισης εξαρταται αν εχεις "δοντι"...αν στην διοικηση ψηλα..ειναι ο μπαρμα σου. σιγουρα θα καλοπερασεις. κι αυτο γινεται και στον ιδιωτικο τομεα....παντα το τελευταιος στο τελευταιο σκαλοπατι και αυτος που δεν εχει δοντι αυτος δουλευει. ειτε δημοσιο ειτε ιδιωτικο. γιατι οι σχεσεις αυτες ανηκουν στην "ελληνικη νοοτροπια" της κοινωνιας μας....
-
maxomenos
- Δόκιμος

kaftianasa έγραψε:narco έγραψε:kaftianasa έγραψε:πολυ απλα.
δεν εχεις αδικο. ισως ομως για τους πολυ παλιους. ειναι και θεμα προσωπικοτητας. εγω δεν μπορω παραδειγμα να καθομαι. ειμαι ηδη διορισμενη και δουλευω δε καθομαι !!!
αλλα αν διοριστεις καπου οπου θα παρεις 900 ευρω και ο αλλος θα περνει 2000 γιατι ειναι παλιος τι θα κανεις ? ε τι μιση δουλεια. :evil: :lol: :lol:
Αν πάντως βρεθώ σε γραφείο που ο άλλος παίρνει 2000 και εγώ 900 δεν θα κάνω τη μισή δουλειά. Θα πηγαίνω με τις παντόφλες, την εφημερίδα και τον καφέ κάθε πρωί και θα του λέω να εξυπηρετεί τον κόσμο, αλλά ήσυχα, γιατί θέλω να διαβάσω την εφημερίδα μου.
Πέρα από την πλάκα, η μισθολογική ψαλίδα δεν πρόκειται να ανοίξει γιατί ξέρουν καλά οι ιθύνοντες ότι ένα τέτοιο μέτρο θα είναι βόμβα στην καρδιά του συστήματος. Δεν θα δουλεύει τίποτα! Επίσης στα περισσότερα υπουργεία οι μισθοί δεν είναι και τρομακτικοί. Είναι στα επίπεδα της αξιοπρέπειας, όπως θα έπρεπε να γίνουν και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θεωρώ ότι ένας μισθός 1200 ευρώ είναι υπερβολικός. Αυτό που πρεπει να κάνουν οι κύριοι αλλά δεν τους κόβει είναι να αυξήσουν την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Να μειώσουν τις οργανικές θέσεις όπου υπάρχουν άτομα που κάθονται και περισσεύουν. Για κάθε δύο που συνταξιοδοτούνται να καταργούν τη μία θέση και να προσλαμβάνουν μόνο έναν.
Π.χ. με τα άπειρα ασφαλιστικά ταμεία έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ταμεία κύριας ασφάλισης, επικουρικής ασφάλισης, κλάδου πρόνοιας, κλάδου σύνταξης, κλάδου ασθένειας και κάθε ομάδα εργαζομένων τα δικά της! Τα ταμεία είναι ΝΠΔΔ δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Άπειροι δημόσιοι υπάλληλοι για να κανονίσουν τη σύνταξη για κάθε ένα διαφορετικό κλάδο εργαζομένων! Στο εξωτερικό στις περισσότερες σοβαρές χώρες υπάρχουν ΔΥΟ ασφαλιστικά ταμεία: ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα. Και η σύνταξη είναι ανάλογη του μισθού και των εισφορών σου! Εδώ ο ένας δίνει 300 ευρώ εισφορές για να πάρει 1000 ευρώ σύνταξη, ο άλλος δίνει τα ίδια και παίρνει 600 ευρώ σύνταξη!
Συρρίκνωση του δημόσιου τομέα είναι η σωστή συνταγή, αλλά το πρόβλημα με τον Κωστίκα είναι άλλο, γι'αυτό βιάζεται: πρέπει να καταρτίσει προϋπολογισμό. Και για να του βγει πρέπει να πάρει άμεσα μισθολογικά μέτρα ώστε τουλάχιστον στα χαρτιά να ισολογίσει έξοδα - έσοδα.
-
vagehosa
- Μόνιμος

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛ ΑΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
maxomenos έγραψε:kaftianasa έγραψε:narco έγραψε:kaftianasa έγραψε:πολυ απλα.
Αν πάντως βρεθώ σε γραφείο που ο άλλος παίρνει 2000 και εγώ 900 δεν θα κάνω τη μισή δουλειά. Θα πηγαίνω με τις παντόφλες, την εφημερίδα και τον καφέ κάθε πρωί και θα του λέω να εξυπηρετεί τον κόσμο, αλλά ήσυχα, γιατί θέλω να διαβάσω την εφημερίδα μου.
Πέρα από την πλάκα, η μισθολογική ψαλίδα δεν πρόκειται να ανοίξει γιατί ξέρουν καλά οι ιθύνοντες ότι ένα τέτοιο μέτρο θα είναι βόμβα στην καρδιά του συστήματος. Δεν θα δουλεύει τίποτα! Επίσης στα περισσότερα υπουργεία οι μισθοί δεν είναι και τρομακτικοί. Είναι στα επίπεδα της αξιοπρέπειας, όπως θα έπρεπε να γίνουν και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θεωρώ ότι ένας μισθός 1200 ευρώ είναι υπερβολικός. Αυτό που πρεπει να κάνουν οι κύριοι αλλά δεν τους κόβει είναι να αυξήσουν την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Να μειώσουν τις οργανικές θέσεις όπου υπάρχουν άτομα που κάθονται και περισσεύουν. Για κάθε δύο που συνταξιοδοτούνται να καταργούν τη μία θέση και να προσλαμβάνουν μόνο έναν.
Π.χ. με τα άπειρα ασφαλιστικά ταμεία έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ταμεία κύριας ασφάλισης, επικουρικής ασφάλισης, κλάδου πρόνοιας, κλάδου σύνταξης, κλάδου ασθένειας και κάθε ομάδα εργαζομένων τα δικά της! Τα ταμεία είναι ΝΠΔΔ δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Άπειροι δημόσιοι υπάλληλοι για να κανονίσουν τη σύνταξη για κάθε ένα διαφορετικό κλάδο εργαζομένων! Στο εξωτερικό στις περισσότερες σοβαρές χώρες υπάρχουν ΔΥΟ ασφαλιστικά ταμεία: ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα. Και η σύνταξη είναι ανάλογη του μισθού και των εισφορών σου! Εδώ ο ένας δίνει 300 ευρώ εισφορές για να πάρει 1000 ευρώ σύνταξη, ο άλλος δίνει τα ίδια και παίρνει 600 ευρώ σύνταξη!
Συρρίκνωση του δημόσιου τομέα είναι η σωστή συνταγή, αλλά το πρόβλημα με τον Κωστίκα είναι άλλο, γι'αυτό βιάζεται: πρέπει να καταρτίσει προϋπολογισμό. Και για να του βγει πρέπει να πάρει άμεσα μισθολογικά μέτρα ώστε τουλάχιστον στα χαρτιά να ισολογίσει έξοδα - έσοδα.
-
kaftianasa
- Δόκιμος

http://www.makthes.gr/index.php?name=Ne ... &sid=21541
ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ Τι Αθήνα… τι Νέα Υόρκη!
Στην 25η θέση της λίστας με τις 50 ακριβότερες πόλεις του πλανήτη -μία ανάσα από τη Νέα Υόρκη και ψηλότερα από πρωτεύουσες όπως η Μαδρίτη και η Στοκχόλμη- φιγουράρει η Αθήνα, πιστοποιώντας ότι σε αντίθεση με τα εισοδήματα το κόστος ζωής στην Ελλάδα έχει προ πολλού συγκλίνει με τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Του Γιώργου Χρηστίδη
Η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε τη “διάκριση” αυτή στην ετήσια έκθεση της Mercer για το κόστος ζωής σε 143 μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο. Η έκθεση καταρτίζεται για λογαριασμό των πολυεθνικών, προκειμένου να γνωρίζουν τις συνθήκες ζωής και να προσαρμόζουν ανάλογα τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
Η Αθήνα σκαρφάλωσε μάλιστα τέσσερις θέσεις σε σχέση με το 2007, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Στην έκθεση της Mercer πόλη αναφοράς είναι η Νέα Υόρκη. Το κόστος ζωής στην Αθήνα βρίσκεται λοιπόν στο 97% της αμερικανικής μητρόπολης, όπου βέβαια το μέσο εισόδημα μιας τετραμελούς οικογένειας ξεπερνά τα 60.000 ευρώ. Ανάμεσα στις πόλεις που είναι φτηνότερες από την Αθήνα (με κριτήρια όπως το ύψος των ενοικίων και οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών, των οικιακών συσκευών και της ψυχαγωγίας) αλλά έχουν σαφώς… πλουσιότερους κατοίκους συγκαταλέγονται η Βαρκελόνη, το Μόναχο και οι Βρυξέλλες.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΜΟΣΧΑ
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι η Μόσχα διατηρήθηκε στην κορυφή της λίστας για τρίτη συνεχή χρονιά. Είναι ενδεικτικό ότι στη ρωσική πρωτεύουσα ένας καφές κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 10,4 δολάρια! Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Τόκιο, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο και το Όσλο.
ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Κατάταξη 2008 / Πόλη / Κόστος ζωής (σε σχέση με τη Νέα Υόρκη=100)
1. Μόσχα, 142,4
2. Τόκιο, 127,0
3. Λονδίνο, 125,0
4. Όσλο, 118,3
5. Σεούλ, 117,7
6. Χογκ Κογκ, 117,6
7. Κοπεγχάγη, 117,2
8. Γενεύη, 115,8
9. Ζυρίχη, 112,7
10. Μιλάνο, 111,3
22. Νέα Υόρκη, 100,0
25. Αθήνα, 97,0
Ιουλ 25, 2008
ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ Τι Αθήνα… τι Νέα Υόρκη!
Στην 25η θέση της λίστας με τις 50 ακριβότερες πόλεις του πλανήτη -μία ανάσα από τη Νέα Υόρκη και ψηλότερα από πρωτεύουσες όπως η Μαδρίτη και η Στοκχόλμη- φιγουράρει η Αθήνα, πιστοποιώντας ότι σε αντίθεση με τα εισοδήματα το κόστος ζωής στην Ελλάδα έχει προ πολλού συγκλίνει με τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Του Γιώργου Χρηστίδη
Η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε τη “διάκριση” αυτή στην ετήσια έκθεση της Mercer για το κόστος ζωής σε 143 μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο. Η έκθεση καταρτίζεται για λογαριασμό των πολυεθνικών, προκειμένου να γνωρίζουν τις συνθήκες ζωής και να προσαρμόζουν ανάλογα τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
Η Αθήνα σκαρφάλωσε μάλιστα τέσσερις θέσεις σε σχέση με το 2007, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Στην έκθεση της Mercer πόλη αναφοράς είναι η Νέα Υόρκη. Το κόστος ζωής στην Αθήνα βρίσκεται λοιπόν στο 97% της αμερικανικής μητρόπολης, όπου βέβαια το μέσο εισόδημα μιας τετραμελούς οικογένειας ξεπερνά τα 60.000 ευρώ. Ανάμεσα στις πόλεις που είναι φτηνότερες από την Αθήνα (με κριτήρια όπως το ύψος των ενοικίων και οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών, των οικιακών συσκευών και της ψυχαγωγίας) αλλά έχουν σαφώς… πλουσιότερους κατοίκους συγκαταλέγονται η Βαρκελόνη, το Μόναχο και οι Βρυξέλλες.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΜΟΣΧΑ
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι η Μόσχα διατηρήθηκε στην κορυφή της λίστας για τρίτη συνεχή χρονιά. Είναι ενδεικτικό ότι στη ρωσική πρωτεύουσα ένας καφές κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 10,4 δολάρια! Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Τόκιο, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο και το Όσλο.
ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Κατάταξη 2008 / Πόλη / Κόστος ζωής (σε σχέση με τη Νέα Υόρκη=100)
1. Μόσχα, 142,4
2. Τόκιο, 127,0
3. Λονδίνο, 125,0
4. Όσλο, 118,3
5. Σεούλ, 117,7
6. Χογκ Κογκ, 117,6
7. Κοπεγχάγη, 117,2
8. Γενεύη, 115,8
9. Ζυρίχη, 112,7
10. Μιλάνο, 111,3
22. Νέα Υόρκη, 100,0
25. Αθήνα, 97,0
Ιουλ 25, 2008
-
kaftianasa
- Δόκιμος

και ολοι κοιμουνται....οι παλιοι λενε δε πειραζει δε χανω το επιδομα μου ας το φορολογισουν....οι καινουργιοι αχ να προλαβω να μπω πριν 1/1/2010 η αν μπω μετα θα κανω τη μιση δουλεια..........οι του ιδιωτικου λενε καλα να παθουν εμεις με τα 700 τι να πουμε....οι συμβασιουχοι και στειτζ σκασιλα μας ας μονιμοποιηθουμε εμεις να εχουμε σταθερο μισθο και δωρο πασχα κλπ. ....
κλπ κλπ κλπ.......
πρεπει να καταλαβουν οτι ολο αυτο αφορα ΟΛΟΥΣ και οχι καθε κλαδο....και καθε περιπτωση γιατι θα γυρισει μπουμερανγκ και σε ολους. δεν υπαρχει συλλογικοτητα δυστυχως στους ανθρωπους και ολοι παρτακιδες. οταν ειπα οτι πρεπει να ξεσηκωθουν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ χωρις εξεραισεις με βρισαν.
οταν ξυπνησουν θα με θυμηθουν. 8)
κλπ κλπ κλπ.......
πρεπει να καταλαβουν οτι ολο αυτο αφορα ΟΛΟΥΣ και οχι καθε κλαδο....και καθε περιπτωση γιατι θα γυρισει μπουμερανγκ και σε ολους. δεν υπαρχει συλλογικοτητα δυστυχως στους ανθρωπους και ολοι παρτακιδες. οταν ειπα οτι πρεπει να ξεσηκωθουν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ χωρις εξεραισεις με βρισαν.
-
nameless
- Προϊστάμενος

kaftianasa έγραψε:και ολοι κοιμουνται....οι παλιοι λενε δε πειραζει δε χανω το επιδομα μου ας το φορολογισουν....οι καινουργιοι αχ να προλαβω να μπω πριν 1/1/2010 η αν μπω μετα θα κανω τη μιση δουλεια..........οι του ιδιωτικου λενε καλα να παθουν εμεις με τα 700 τι να πουμε....οι συμβασιουχοι και στειτζ σκασιλα μας ας μονιμοποιηθουμε εμεις να εχουμε σταθερο μισθο και δωρο πασχα κλπ. ....
κλπ κλπ κλπ.......
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ... ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ... ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "Β"... ΑΠΛΩΣ Η ΟΛΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΠΑΛΙΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ "COLPO GROSSO" ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΥΣ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΛΙΟΥΣ" ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ! ΕΤΣΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ...
-
marionik
- Προϊστάμενος

kalimera..
ioannisp , poy to diavases ayto???kai pote tha iparksoun kinitopoiisieis???o xodros theorei oti to eniaio mithologio einai apo ta dinata tou xartia stin diethni ekthesi thesalonikis..ennoeite oti thato parousiasei os poli kalo kai sosto apla den tha pei pos tha to kanei..
5/10 einai na katatethei to prosxedio aytoi pote perimenoun na addrasoyn????
ioannisp , poy to diavases ayto???kai pote tha iparksoun kinitopoiisieis???o xodros theorei oti to eniaio mithologio einai apo ta dinata tou xartia stin diethni ekthesi thesalonikis..ennoeite oti thato parousiasei os poli kalo kai sosto apla den tha pei pos tha to kanei..
5/10 einai na katatethei to prosxedio aytoi pote perimenoun na addrasoyn????
-
ioannisp
- Μαθητευόμενος

-
narco
- Προϊστάμενος

maxomenos έγραψε:Αν πάντως βρεθώ σε γραφείο που ο άλλος παίρνει 2000 και εγώ 900 δεν θα κάνω τη μισή δουλειά. Θα πηγαίνω με τις παντόφλες, την εφημερίδα και τον καφέ κάθε πρωί και θα του λέω να εξυπηρετεί τον κόσμο, αλλά ήσυχα, γιατί θέλω να διαβάσω την εφημερίδα μου.
Υπόψιν ότι από όσο έχω καταλάβει το νέο μισθολογικό θα εφαρμοστεί στις νέες προκηρύξεις που θα προσλαμβάνουν κόσμο σαν αοριστου χρόνου (όχι δηλαδή μονιμους υπαλληλους), ώστε να μπορέσουν να το εφαρμόσουν. Διότι μου φαίνεται πολύ δύσκολο έως αδύνατο να εφαρμοστεί σε τακτικούς υπαλληλους που έχουν περάσει μέσω ασεπ.
maxomenos έγραψε:Στο εξωτερικό στις περισσότερες σοβαρές χώρες υπάρχουν ΔΥΟ ασφαλιστικά ταμεία: ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα. Και η σύνταξη είναι ανάλογη του μισθού και των εισφορών σου! Εδώ ο ένας δίνει 300 ευρώ εισφορές για να πάρει 1000 ευρώ σύνταξη, ο άλλος δίνει τα ίδια και παίρνει 600 ευρώ σύνταξη!
Κοίταξε και εδώ μπορείς να έχεις 2 κυρια ταμεία ασφάλισης. Δεν μπορείς να έχεις και ΤΕΒΕ και ΙΚΑ, αλλα μπορείς να έχεις ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ (δηλαδή διπλή σύνταξη θεωρητικά). Φυσικά μοναχα σε συγκεκριμένους κλάδους που μπορούν να γραφτούν στο TEE.
Ακόμα όσον αφορά την σύνταξη νέων και παλαιοτερων μπορώ να σου πω ότι οι νέοι θα έχουν μεγαλύτερη σύνταξη από τους παλαιότερους απλούστατα διότι θα έχουν ενσωματωθεί τα επιδόματα στο βασικό μισθό (ενώ τώρα μπορείς να παίρνεις 1000 καθαρό μισθό και με τα επιδόματα να φτάνεις 2000, αλλα η σύνταξη όμως από το βασικό μισθό θα βγει).
Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες