Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010
-
mplou
- Μόνιμος

POLL έγραψε:Συμφωνώ και εγώ με τον narco ότι σε πολλά υπουργεία παίρνουν παχυλούς μισθούς (οικονομικών - ανάπτυξης), ενώ σε άλλους ψίχουλα (παιδείας - εθνικής άμυνας). Πρέπει επιτέλους να 'τακτοποιηθούν΄ και οι μισθοί οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της εργασίας τους και να ενισχυθούν άλλοι που είναι μικροί. Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω θα κινηθεί και η Ν.Δ. για να υπάρχει μια ισονομία. Πιστεύω πως θα πρέπει να αγωνιούν αυτοί που ευελπιστούν να μπούν σε δημόσιους φορείς που τα κονομάνε τώρα και παίρνουν κάτι 2χίλιαρα, έτσι για πλάκα, και όχι αυτοί που ευελπιστούν να μπουν στο δημόσιο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ένα ικανοποιητικό μισθό ανάλογα των προσόντων τους. Μ' ένα αξιοκρατικό και δίκαιο ενιαίο μισθόλόγιο αφενός θα ενισχυθεί η αξία του δημόσιου τομέα στην παραγωγή έργου και αφετέρου θα μπεί ένα τέλος στην ασυδοσία και την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου.
Φίλε, εδώ κάνεις λάθος.Γιατί διαφορετική ευθύνη έχει ένας υπάλληλος του οικονομικών που λες και διαφορετική ευθύνη έχει ένας υπάλληλος πχ του υπουργείου πολιτισμού.Ιδίως πχ στο τελευταίο, παίρνουν πάλι 2000 βγάζοντας απλώς μία μισθοδοσία, χωρίς ευθύνες όπως πχ στην εφορία ή στα τελωνεία.Οπότε, ανάλογα με το επίπεδο της ευθύνης του δημοσίου χρήματος αμοίβεται και ο κάθε κλάδος.Οι δάσκαλοι στο υπ.παιδείας αμοίβονται εξίσου το ίδιο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ όπου εκεί ο μισθός μπορεί να φτάσει τα 30000$ και με αναγωγή βγαίνει όσα παίρνουν οι δικοί μας.Ίσα ίσα που σε πολλά υπουργεία έπρεπε να κόψουν μισθούς, όπως πχ στο πολιτισμού δλδ με τη λογική που το λες εγώ δεν βρίσκω το λόγο κάποιος υπάλληλος εκεί να αμοίβεται με 2000 τη στιγμή που δεν έχει ευθύνες τόσες..όσες ένας υπάλληλος του οικονομικών.Εδώ, αν κάνει έλεγχο πραγματικό το γενικό λογιστήριο του κράτους στους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους μη σου πω ότι θα βρεθούν μερικοί να παίρνουν το μισθό άλλης κατηγορίας τη στιγμή που δεν έχουν πχ το αντίστοιχο πτυχίο ή απολυτήριο! Όσο πχ για τις υπερωρίες, συμφωνώ και εγώ, υπάρχει ο συνδικαλιστικός αγώνας που δικαίωσε τόσους υπαλλήλους αλλά μερικοί το εκμεταλλεύτηκαν εις βάρος όλων των υπολοίπων βάζοντας πλασματικές υπερωρίες! Μόνο που απλώς δεν γίνεται έλεγχος και έτσι συνεχίζεις εσύ και εγώ να πληρώνουμε ανύπαρκτες ώρες εργασίας! Α ναι! Και φυσικά μη νομίζεις πως τα δικαιούμενα τα δίνουν παντού.Υπάρχουν περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων παρακαλώ που ενώ έχουν 3 και 4 γλώσσες σε άριστο επίπεδο, δεν τους τις πληρώνουν και τις αμοίβονται άλλοι που δεν έχουν ούτε καν το βασικό επίπεδο! Είναι χάος ο δημόσιος τομέας και πολύ αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει αξιοκρατία...δυστυχώς! :(
-
narco
- Προϊστάμενος

mplou έγραψε:Φίλε, εδώ κάνεις λάθος.Γιατί διαφορετική ευθύνη έχει ένας υπάλληλος του οικονομικών που λες και διαφορετική ευθύνη έχει ένας υπάλληλος πχ του υπουργείου πολιτισμού.Ιδίως πχ στο τελευταίο, παίρνουν πάλι 2000 βγάζοντας απλώς μία μισθοδοσία, χωρίς ευθύνες όπως πχ στην εφορία ή στα τελωνεία.
Έχεις γνώση του αντικειμενου του εφοριακού η των τελωνειακών και το αναφέρεις αυτό?
Τα χρήματα που παίρνουν δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο και διαφωνω για τους τομεις που επιλεγεις να διαφημίσεις περι ευθύνης υπαλληλων.
mplou έγραψε:Οπότε, ανάλογα με το επίπεδο της ευθύνης του δημοσίου χρήματος αμοίβεται και ο κάθε κλάδος.
Πριμοδοτείται δηλαδή η υποχρέωση σου να είσαι αδιάφθαρτος.
Καμια από τις 2 υπηρεσίες που ανέφερες δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο για να πριμοδοτείται τόσο υψηλά.
mplou έγραψε:Οι δάσκαλοι στο υπ.παιδείας αμοίβονται εξίσου το ίδιο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ όπου εκεί ο μισθός μπορεί να φτάσει τα 30000$ και με αναγωγή βγαίνει όσα παίρνουν οι δικοί μας.
Οι καθηγητές της ανώτερης εκπαίδευσης (αυτοί που θα δώσουν τις βάσεις για τις γνώσεις που θα χρειαστούν στην ανωτατη εκπαίδευση) γνωρίζεις ποσο αμείβονται??
Είναι μια έξαρση αυτό που συμβαίνει με τους δασκάλους και γνωρίζω αρκετούς καθηγητές που χιλιομετάνοιωσαν επειδή δεν μπήκαν δάσκαλοι (μια σχολη που ειναι αστειο τοσο να την τελειωσεις οσο και να αποκατασταθεις αυτη την στιγμη εστω σε σχέση πχ με σχολες φιλολογίας/μαθηματικων - απορρόφηση 1:32 αν θυμάμαι καλά).
mplou έγραψε:Υπάρχουν περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων παρακαλώ που ενώ έχουν 3 και 4 γλώσσες σε άριστο επίπεδο, δεν τους τις πληρώνουν και τις αμοίβονται άλλοι που δεν έχουν ούτε καν το βασικό επίπεδο! Είναι χάος ο δημόσιος τομέας και πολύ αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει αξιοκρατία...δυστυχώς! :(
Εξαρτάται που έχεις μπει και αν είναι πριμοδοτούνται τα προσόντα σου αυτά. Η όλη διαδικασία είναι χαώδης για να μπεις στο δημόσιο τομέα με αποτέλεσμα να μαζεύεις χιλια-δυο χαρτιά για να μπεις και να απαιτείς να σου αναγνωριστούν μετά μέσα (πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβεί).
Στα υπόλοιπα που έγραψες συμφωνώ και επαυξάνω.
-
nameless
- Προϊστάμενος

ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ... ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΘΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ (ΑΚΟΜΑ!!) ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)...
Υ.Γ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟPIC ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ :idea:
Υ.Γ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟPIC ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ :idea:
-
narco
- Προϊστάμενος

nameless έγραψε:ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ... ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΘΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ (ΑΚΟΜΑ!!) ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)...
Όσα έχουν ειπωθεί είναι στον αέρα για ένα υποθετικό νομοσχέδιο. Όταν και εφόσον κατατεθεί στην βουλή (και θα περάσει καιρός μέχρι να ψηφιστεί) θα το δούμε και θα το αναλύσουμε περαιτέρω. Τώρα για υποθετικά νομοσχέδια στον υποθετικό ευρύτερο χώρο του δημοσιου μονο υποθετικούς διαλογους μπορώ να φανταστώ.
-
Tsogkas_2004
- Μαθητευόμενος

[quote="narco"]
Εγώ παρακολουθώ το site της βουλής και όταν δω κάτι σχετικό θα επανέλθω. Έως τότε είναι κυνήγι μαγισσών.[/quote]
Ε καλά βρε γαλάζιο στρουμφάκι μην παρακολουθείς τόσο πολύ, θα σου κοπεί η κάλτσα...
Για το Νομοσχέδιο είναι νωρίς ακόμα.. Θα πρέπει ο Μπουχέσας να αφήσει το Playstation και να ξεκολλήσει από τη Ραφήνα πρώτα...
Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί πλέον επίσημα στη Δ.Ε.Θ. ως μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβερνησάρας και να κατατεθεί μαζί με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 τον Οκτώβρη.
Εγώ παρακολουθώ το site της βουλής και όταν δω κάτι σχετικό θα επανέλθω. Έως τότε είναι κυνήγι μαγισσών.[/quote]
Ε καλά βρε γαλάζιο στρουμφάκι μην παρακολουθείς τόσο πολύ, θα σου κοπεί η κάλτσα...
Για το Νομοσχέδιο είναι νωρίς ακόμα.. Θα πρέπει ο Μπουχέσας να αφήσει το Playstation και να ξεκολλήσει από τη Ραφήνα πρώτα...
Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί πλέον επίσημα στη Δ.Ε.Θ. ως μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβερνησάρας και να κατατεθεί μαζί με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 τον Οκτώβρη.
-
narco
- Προϊστάμενος

Tsogkas_2004 έγραψε:narco έγραψε:
Εγώ παρακολουθώ το site της βουλής και όταν δω κάτι σχετικό θα επανέλθω. Έως τότε είναι κυνήγι μαγισσών.
Δεν γνωριζω αν ο πατέρας σου είναι ελαιοχρωματιστής και σε εκπαιδεύει να κληρονομήσεις το επάγγελμα του, παρολαυτά οι λαδομπογιές ταιριάζουν σε έξυπνους ανθρώπους όχι πυρότουβλα.
Αναμένουμε όλοι σθεναρά την διεθνή έκθεση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.
-
Tsogkas_2004
- Μαθητευόμενος

[quote="narco"][quote="Tsogkas_2004"][quote="narco"]
Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί πλέον επίσημα στη Δ.Ε.Θ. ως μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβερνησάρας και να κατατεθεί μαζί με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 τον Οκτώβρη.[/quote]
Δεν γνωριζω αν ο πατέρας σου είναι ελαιοχρωματιστής και σε εκπαιδεύει να κληρονομήσεις το επάγγελμα του, παρολαυτά οι λαδομπογιές ταιριάζουν σε έξυπνους ανθρώπους όχι πυρότουβλα.
Εσένα πρέπει να έκανε μεγάλη περιουσία στη χούντα ε?
Αναμένουμε όλοι σθεναρά την διεθνή έκθεση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.[/quote]
Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί πλέον επίσημα στη Δ.Ε.Θ. ως μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβερνησάρας και να κατατεθεί μαζί με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 τον Οκτώβρη.[/quote]
Αναμένουμε όλοι σθεναρά την διεθνή έκθεση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.[/quote]
-
Tsogkas_2004
- Μαθητευόμενος

[quote="Tsogkas_2004"][quote="narco"][quote="Tsogkas_2004"][quote="narco"]
Αναμένουμε όλοι σθεναρά την διεθνή έκθεση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.[/quote][/quote]
Για το επάγγελμα της μάνας σου μάλιστα δε μας αφήνεις καμία αμφιβολία...
Αναμένουμε όλοι σθεναρά την διεθνή έκθεση για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.[/quote][/quote]
Για το επάγγελμα της μάνας σου μάλιστα δε μας αφήνεις καμία αμφιβολία...
-
vagehosa
- Μόνιμος

POLL, με όλο το σεβασμό, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε για μισθούς ακόμα χαμηλότερους από αυτούς που παίρνουν στο υπουργεία Παιδείας π.χ. που ανέφερες. Αν είσαι συμβασιούχος ,και μπεις με το καλό, θα καταλάβεις ότι στο δημόσιο μόνο αδικίες υπάρχουνε, και κα΄θολου αναγνώριση ή επιβράβευση των προσπαθειών σου με υψηλότερες αποδοχές. Και για τι επίδομα των μηχανικών, εκ πρώτης όψεως έχεις δίκιο. αλλά εδώ αδικούνε καταφορα τους νέους υπαλλήλους με έναν ανισυνταγματικό νόμο. Εσύ τι λες, θα πούνε ότι το επίδομα των μηχανικών, που στο κάτω κάτω το πάιρνουν οι μηχανικοί από το ΥΠΕΣΩΔΕ για να καταθέσουν την άδεια τους, για να μην εργάζονται παράλληλα δηλαδή ενώ είνια ήδη δημόσιοι υπάλληλοι, που είνια ο κανόνας, θα το αφήσουν έτσι?
POLL έγραψε:narco έγραψε:decadence έγραψε:ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ...ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΞΥΓΓΙ ΕΝΩ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ..ΝΤΡΟΠΗ!!ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ...
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 6-7% ΠΟΥ ΠΕΡΝΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ?
Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της περικοπής μισθών σε αρκετά υπουργεία (και υπηρεσιες φαντασματα) στα οποια η εργασία τους δεν ανταποκρίνεται στο μισθολόγιο τους. Εγω προσωπικα θα επιθυμουσα και σωστη κλιμακωση μισθων αναμεσα στους ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.
Γενικότερα οι τεχνικοί είναι αυτοί που επηρεάζει λιγότερο αν όχι καθόλου το περίφημο αυτό νομοσχέδιο (που όλο ακούμε και πουθενά δεν έχουμε δει ακόμα).
Όσον αφορά το επίδομα των μηχανικών δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να κοπεί διότι όπως ανέφερες σου στερούν την σφραγίδα (και ειδικά όσοι είναι γραμμένοι στο TEE δεν νομίζω ότι έχουν να ανησυχούν για τίποτα).
Συμφωνώ και εγώ με τον narco ότι σε πολλά υπουργεία παίρνουν παχυλούς μισθούς (οικονομικών - ανάπτυξης), ενώ σε άλλους ψίχουλα (παιδείας - εθνικής άμυνας). Πρέπει επιτέλους να 'τακτοποιηθούν΄ και οι μισθοί οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της εργασίας τους και να ενισχυθούν άλλοι που είναι μικροί. Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω θα κινηθεί και η Ν.Δ. για να υπάρχει μια ισονομία. Πιστεύω πως θα πρέπει να αγωνιούν αυτοί που ευελπιστούν να μπούν σε δημόσιους φορείς που τα κονομάνε τώρα και παίρνουν κάτι 2χίλιαρα, έτσι για πλάκα, και όχι αυτοί που ευελπιστούν να μπουν στο δημόσιο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ένα ικανοποιητικό μισθό ανάλογα των προσόντων τους. Μ' ένα αξιοκρατικό και δίκαιο ενιαίο μισθόλόγιο αφενός θα ενισχυθεί η αξία του δημόσιου τομέα στην παραγωγή έργου και αφετέρου θα μπεί ένα τέλος στην ασυδοσία και την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου.
-
narco
- Προϊστάμενος

vagehosa έγραψε:POLL, με όλο το σεβασμό, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε για μισθούς ακόμα χαμηλότερους από αυτούς που παίρνουν στο υπουργεία Παιδείας π.χ.
που ανέφερες.
Κοίταξε εγώ προσωπικά φιλτράρω όλα αυτά που γραφουν και αναφέρουν οι φυλλάδες διότι η δικια μου προσωπική εντύπωση είναι διαφορετική.
Θα δείξουν όλα με την κατάθεση του νομοσχεδίου όταν και εφόσον αυτο λάβει χωρα.
vagehosa έγραψε:Αν είσαι συμβασιούχος ,και μπεις με το καλό, θα καταλάβεις ότι στο δημόσιο μόνο αδικίες υπάρχουνε, και κα΄θολου αναγνώριση ή επιβράβευση των προσπαθειών σου με υψηλότερες αποδοχές. Και για τι επίδομα των μηχανικών, εκ πρώτης όψεως έχεις δίκιο. αλλά εδώ αδικούνε καταφορα τους νέους υπαλλήλους με έναν ανισυνταγματικό νόμο.
Αγαπητέ αυτές τις αδικίες άμα τις πολλαπλασιάσεις επί 10 τις βιώνουν όλοι όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι κάτι νέο λοιπόν και με το διορισμό τους οι περισσότεροι διεκδικούν μια σταθερότητα στην εργασία τους και ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας.
vagehosa έγραψε:Εσύ τι λες, θα πούνε ότι το επίδομα των μηχανικών, που στο κάτω κάτω το πάιρνουν οι μηχανικοί από το ΥΠΕXΩΔΕ για να καταθέσουν την άδεια τους, για να μην εργάζονται παράλληλα δηλαδή ενώ είνια ήδη δημόσιοι υπάλληλοι, που είνια ο κανόνας, θα το αφήσουν έτσι?
Κοίταξε όσον αφορά το επίδομα των μηχανικών τους περισσοτερους από πολυτεχνείο τουλάχιστον θα τους βόλευε να μην εισπράττουν το επίδομα (τι είναι 500 euro μεικτά) και να μπορούν να χτυπάνε έργα εκ των έσω (άμα καταλαβαίνεις τι θέλω να πω - δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο).
Οι τεχνικοί γενικότερα είναι οι λιγότερα θιγόμενοι επειδή το μισθολόγιο τους είναι διαφορετικό λόγω ωραρίου, επικινδυνότητας εργασίας και φυσικά επιδομάτων όπως αυτό των μηχανικών που κοπεί δεν κοπεί όπως αναφέρεις κερδισμένοι θα είναι.
-
nameless
- Προϊστάμενος

vagehosa έγραψε:POLL, με όλο το σεβασμό, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε για μισθούς ακόμα χαμηλότερους από αυτούς που παίρνουν στο υπουργεία Παιδείας π.χ. που ανέφερες. Αν είσαι συμβασιούχος ,και μπεις με το καλό, θα καταλάβεις ότι στο δημόσιο μόνο αδικίες υπάρχουνε, και κα΄θολου αναγνώριση ή επιβράβευση των προσπαθειών σου με υψηλότερες αποδοχές. Και για τι επίδομα των μηχανικών, εκ πρώτης όψεως έχεις δίκιο. αλλά εδώ αδικούνε καταφορα τους νέους υπαλλήλους με έναν ανισυνταγματικό νόμο. Εσύ τι λες, θα πούνε ότι το επίδομα των μηχανικών, που στο κάτω κάτω το πάιρνουν οι μηχανικοί από το ΥΠΕΣΩΔΕ για να καταθέσουν την άδεια τους, για να μην εργάζονται παράλληλα δηλαδή ενώ είνια ήδη δημόσιοι υπάλληλοι, που είνια ο κανόνας, θα το αφήσουν έτσι?POLL έγραψε:narco έγραψε:decadence έγραψε:ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ...ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΞΥΓΓΙ ΕΝΩ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ..ΝΤΡΟΠΗ!!ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ...
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 6-7% ΠΟΥ ΠΕΡΝΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ?
Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της περικοπής μισθών σε αρκετά υπουργεία (και υπηρεσιες φαντασματα) στα οποια η εργασία τους δεν ανταποκρίνεται στο μισθολόγιο τους. Εγω προσωπικα θα επιθυμουσα και σωστη κλιμακωση μισθων αναμεσα στους ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.
Γενικότερα οι τεχνικοί είναι αυτοί που επηρεάζει λιγότερο αν όχι καθόλου το περίφημο αυτό νομοσχέδιο (που όλο ακούμε και πουθενά δεν έχουμε δει ακόμα).
Όσον αφορά το επίδομα των μηχανικών δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να κοπεί διότι όπως ανέφερες σου στερούν την σφραγίδα (και ειδικά όσοι είναι γραμμένοι στο TEE δεν νομίζω ότι έχουν να ανησυχούν για τίποτα).
Συμφωνώ και εγώ με τον narco ότι σε πολλά υπουργεία παίρνουν παχυλούς μισθούς (οικονομικών - ανάπτυξης), ενώ σε άλλους ψίχουλα (παιδείας - εθνικής άμυνας). Πρέπει επιτέλους να 'τακτοποιηθούν΄ και οι μισθοί οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της εργασίας τους και να ενισχυθούν άλλοι που είναι μικροί. Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω θα κινηθεί και η Ν.Δ. για να υπάρχει μια ισονομία. Πιστεύω πως θα πρέπει να αγωνιούν αυτοί που ευελπιστούν να μπούν σε δημόσιους φορείς που τα κονομάνε τώρα και παίρνουν κάτι 2χίλιαρα, έτσι για πλάκα, και όχι αυτοί που ευελπιστούν να μπουν στο δημόσιο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ένα ικανοποιητικό μισθό ανάλογα των προσόντων τους. Μ' ένα αξιοκρατικό και δίκαιο ενιαίο μισθόλόγιο αφενός θα ενισχυθεί η αξία του δημόσιου τομέα στην παραγωγή έργου και αφετέρου θα μπεί ένα τέλος στην ασυδοσία και την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου.
+++
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ (ΥΠΑΡΚΤΕΣ) ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...) ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ.
-
narco
- Προϊστάμενος

nameless έγραψε:ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ (ΥΠΑΡΚΤΕΣ) ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...) ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ.
Αυτό προφανώς το θεωρούμε δεδομένο. Παρολαυτά αυτό δεν υπονομεύει την εισαγωγή ενός καλού νομοσχεδίου που θα αμβλύνει τις μισθολογικές ανωμαλίες που παρατηρούνται αυτή την στιγμή στον δημόσιο τομέα.
-
nameless
- Προϊστάμενος

narco έγραψε:nameless έγραψε:ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ (ΥΠΑΡΚΤΕΣ) ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...) ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ.
Αυτό προφανώς το θεωρούμε δεδομένο. Παρολαυτά αυτό δεν υπονομεύει την εισαγωγή ενός καλού νομοσχεδίου που θα αμβλύνει τις μισθολογικές ανωμαλίες που παρατηρούνται αυτή την στιγμή στον δημόσιο τομέα.
AN ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΩΣ "ΚΑΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΒΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ" ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΙΣΘΟ 900 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ...
-
vagehosa
- Μόνιμος

Όταν θα βλέπεις τη ΔΕ Διοικητικού, που διορίστηκες με το κόμμα π.χ. το 1993, χωρις να γνωρίζει τίποτα απο υπολογιστές, και ως εκ τούτου με ελάχιστες αρμοδιότητες (διότι είναι ανίκανη ουσιαστικά) να λύνει και να δένει και να παίρνει 300 ευρώ παραπάνω από σένα, διότι αυτή θα αμοίβεται με το παλιό μισθολόγιο, ο ιδιωτικός τομέας δε θα σου φανεό τόσο άδικος, όλοι δουλέψαμε εκέι και ξέρουμε.
narco έγραψε:vagehosa έγραψε:POLL, με όλο το σεβασμό, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε για μισθούς ακόμα χαμηλότερους από αυτούς που παίρνουν στο υπουργεία Παιδείας π.χ.
που ανέφερες.
Κοίταξε εγώ προσωπικά φιλτράρω όλα αυτά που γραφουν και αναφέρουν οι φυλλάδες διότι η δικια μου προσωπική εντύπωση είναι διαφορετική.
Θα δείξουν όλα με την κατάθεση του νομοσχεδίου όταν και εφόσον αυτο λάβει χωρα.vagehosa έγραψε:Αν είσαι συμβασιούχος ,και μπεις με το καλό, θα καταλάβεις ότι στο δημόσιο μόνο αδικίες υπάρχουνε, και κα΄θολου αναγνώριση ή επιβράβευση των προσπαθειών σου με υψηλότερες αποδοχές. Και για τι επίδομα των μηχανικών, εκ πρώτης όψεως έχεις δίκιο. αλλά εδώ αδικούνε καταφορα τους νέους υπαλλήλους με έναν ανισυνταγματικό νόμο.
Αγαπητέ αυτές τις αδικίες άμα τις πολλαπλασιάσεις επί 10 τις βιώνουν όλοι όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι κάτι νέο λοιπόν και με το διορισμό τους οι περισσότεροι διεκδικούν μια σταθερότητα στην εργασία τους και ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας.vagehosa έγραψε:Εσύ τι λες, θα πούνε ότι το επίδομα των μηχανικών, που στο κάτω κάτω το πάιρνουν οι μηχανικοί από το ΥΠΕXΩΔΕ για να καταθέσουν την άδεια τους, για να μην εργάζονται παράλληλα δηλαδή ενώ είνια ήδη δημόσιοι υπάλληλοι, που είνια ο κανόνας, θα το αφήσουν έτσι?
Και εμένα με βολεύει να κρατήσω λογιστικά βιβλία έξω, αλλά δεν παίρνω επίδομα γιατί δεν κρατάω. ¨Αρα εμένα με βολεύει που δεν το πάιρνω, αλλά τους μηχανικούς δεν τους βολεύει...που το παίρνουνε? Επειδή όμως δε θέλω να ανοίξω θέμα με το αν καλώς ή κακως τα παίρνουνε, ου λέω ότι είνια από τα επιδόματα που κάνουν μπαμ ότι θα καταργηθούνε, αλλά όπως είπα πριν, δε διαφαίνεται πως θα επηρεαστεί από το νέο μισθολόγιο. ΑΠό τη γενική κατάσταση θα επηρεαστεί, και θα κόψουν και αυτά, αλλά και άλλα. ΑΝ μάλιστα διαβάσατε δελτία τύπου, πολλές φορές αναφέρουν ότι αν η περικοπή επιδομάτων επεκταθεί και στους παλιούς, η δαπάνξ για μισθοδοσία θα μειωθεί κατά 35%. Για πλάκα νομίζετε και το αναφέρουνε?
Κοίταξε όσον αφορά το επίδομα των μηχανικών τους περισσοτερους από πολυτεχνείο τουλάχιστον θα τους βόλευε να μην εισπράττουν το επίδομα (τι είναι 500 euro μεικτά) και να μπορούν να χτυπάνε έργα εκ των έσω (άμα καταλαβαίνεις τι θέλω να πω - δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο).
Οι τεχνικοί γενικότερα είναι οι λιγότερα θιγόμενοι επειδή το μισθολόγιο τους είναι διαφορετικό λόγω ωραρίου, επικινδυνότητας εργασίας και φυσικά επιδομάτων όπως αυτό των μηχανικών που κοπεί δεν κοπεί όπως αναφέρεις κερδισμένοι θα είναι.
Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες