Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
kaftianasa
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 292
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 8:49 am

Δημοσίευσηαπό kaftianasa » Δευ Ιούλ 27, 2009 8:41 am

.............ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ 1000 ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 1500..............

αυτο ηδη γινεται. εφοσον αναγνωριζουν την προυπηρεσια στο δημοσιο και οχι στον ιδιωτικο τομεα. παραπονεθηκε κανεις ? ολοι τα χαφτετε επειδη θεσπιστηκε καποιος νομος. λες κι οι βουλευτες ειναι θεοι και μπορουν να κανουν ο τι θελουν.

θα προσφυγω δικαστικα γι αυτο.

spyros1000
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 671
Εγγραφή: Τρί Ιαν 29, 2008 8:00 pm

Δημοσίευσηαπό spyros1000 » Δευ Ιούλ 27, 2009 5:11 pm

kaftianasa έγραψε:.............ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ 1000 ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 1500..............

αυτο ηδη γινεται.

θα προσφυγω δικαστικα γι αυτο.



ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ...
ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ...

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 902
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 18, 2008 8:17 pm

Δημοσίευσηαπό narco » Τρί Ιούλ 28, 2009 3:39 am

Πάντως για να μην μιλάμε μονο με λόγια του αέρα μέχρι τώρα δεν βλέπω να έχει κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου.

http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia.asp

vagehosa
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 548
Εγγραφή: Παρ Φεβ 08, 2008 8:52 am

Δημοσίευσηαπό vagehosa » Τρί Ιούλ 28, 2009 7:01 am

ΜΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ



narco έγραψε:Πάντως για να μην μιλάμε μονο με λόγια του αέρα μέχρι τώρα δεν βλέπω να έχει κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου.

http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia.asp

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 1036
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 30, 2008 2:22 pm

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 28, 2009 8:40 am

narco έγραψε:Πάντως για να μην μιλάμε μονο με λόγια του αέρα μέχρι τώρα δεν βλέπω να έχει κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου.

http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia.asp


καλημερα..ολτα τα καλα νομοσχεδια τυα κρυβουν πισω απο αλλα θεματα..σιγα μην το βγαλουν και στην ιστοσελιδα της βουλης..νυχτα θα το περασουν..

minus
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 234
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 01, 2007 7:56 am

Δημοσίευσηαπό minus » Τρί Ιούλ 28, 2009 9:18 am

Αληθευει οτι πλεον, σε αντιθεση με οτι συνεβαινε πριν 2-3 χρονια, για τις μεταταξεις, απαιτειται να ερωτηθει το γενικο λογιστηριο του κρατους, για το αν υπαρχει πιστωση, οπως συμβαινει δηλαδη και σε περιπτωση νεου διορισμου;
Παλιοτερα(πριν μερικα χρονια) το γενικο λογιστηριο δεν ειχε τετοια εμπλοκη στις μεταταξεις.
Σημαινει αυτο λοιπον, οτι πλεον η μεταταξη μοιαζει σχεδον σαν νεος διορισμος, και οι μεταταγεντες θα πανει-οπως ολα δειχνουν-με το νεο μισθολογιο?

vagehosa
Μόνιμος
Μόνιμος
Δημοσιεύσεις: 548
Εγγραφή: Παρ Φεβ 08, 2008 8:52 am

Δημοσίευσηαπό vagehosa » Τρί Ιούλ 28, 2009 12:22 pm

oxi, apla ginontousan oi diadikasies metatakseon kai kolousn sto geniko logistirio giati oi foreis den eixan apo prni provlepsei tin iparksi pistoseon. den exei kamia sxesi me to neo misthologio.


minus έγραψε:Αληθευει οτι πλεον, σε αντιθεση με οτι συνεβαινε πριν 2-3 χρονια, για τις μεταταξεις, απαιτειται να ερωτηθει το γενικο λογιστηριο του κρατους, για το αν υπαρχει πιστωση, οπως συμβαινει δηλαδη και σε περιπτωση νεου διορισμου;
Παλιοτερα(πριν μερικα χρονια) το γενικο λογιστηριο δεν ειχε τετοια εμπλοκη στις μεταταξεις.
Σημαινει αυτο λοιπον, οτι πλεον η μεταταξη μοιαζει σχεδον σαν νεος διορισμος, και οι μεταταγεντες θα πανει-οπως ολα δειχνουν-με το νεο μισθολογιο?

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: Τρί Ιουν 30, 2009 6:31 am

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τετ Ιούλ 29, 2009 12:32 pm

ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Vasilis01
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: Παρ Μάιος 08, 2009 1:13 pm

Δημοσίευσηαπό Vasilis01 » Τετ Ιούλ 29, 2009 12:38 pm

ioannisp έγραψε:ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.


τι εννοεις; τι εγινε;

nameless
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 826
Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2009 11:29 pm

Δημοσίευσηαπό nameless » Τετ Ιούλ 29, 2009 1:30 pm

ioannisp έγραψε:ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.



??? TΙ ΧΡΗΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ??? :roll: :lol:

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: Τρί Ιουν 30, 2009 6:31 am

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τετ Ιούλ 29, 2009 1:52 pm

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΔΝΤ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 1036
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 30, 2008 2:22 pm

Δημοσίευσηαπό marionik » Τετ Ιούλ 29, 2009 2:55 pm

to ioannisp μηπως βγανει απο το ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ???γιατι προσπαθεις να μας πεισεις χωρις επιχειρηματα οτι δεν θα γινει..

fotonio1971
Δόκιμος
Δόκιμος
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 26, 2007 3:37 pm

Δημοσίευσηαπό fotonio1971 » Τετ Ιούλ 29, 2009 4:06 pm

«Γαλάζιο μηχανισμό» ρουσφετολογικών μετατάξεων στις τελωνειακές υπηρεσίες της χώρας με επίκεντρο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο εμπλέκονται υπουργοί, βουλευτές και κρατικά στελέχη της ΝΔ, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος».

Οι μετατάξεις γίνονταν από άλλα υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και κρατικά ΝΠΙΔ σε προνομιακές θέσεις «φαντάσματα» σε τελωνεία παραμεθόριων περιοχών, που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ως εκ τούτου είχαν μεγάλες αποδοχές και υψηλά επιδόματα, τα μεγαλύτερα μεταξύ όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Το κόλπο ήταν στημένο εξαρχής. Οι «κενές» θέσεις που προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στα τελωνεία των παραμεθόριων περιοχών καλύφθηκαν με μετατάξεις «ημετέρων» από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Οι «εκλεκτοί» της «γαλάζιας» επανίδρυσης αν και είχαν την υποχρέωση παραμονής 10 ετών, είτε δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στην υπηρεσία τους παραμένοντας στα υπουργικά ή στα πολιτικά γραφεία, είτε μετατέθηκαν ή αποσπάστηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες (έως και τα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης).

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των νομικών διατάξεων για τις μετατάξεις στα τελωνεία. Οι επιλογές έγιναν αναξιοκρατικά και κάτω από καθεστώς αδιαφάνειας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι «εκλεκτοί» δεν κατείχαν συναφές προς το αντικείμενο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ούτε και τα τυπικά προσόντα (πιστοποίηση γνώσης Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας κ.λπ.).

Μοναδικό κριτήριο των μετατάξεων ήταν η ικανοποίηση αιτημάτων κομματικών «ημετέρων», πρώτιστα όμως συγγενών - συνεργατών υπουργών και βουλευτών, με πιο «χτυπητές» περιπτώσεις συζύγους βουλευτών, ανιψιών γραμματέων, τον γιο κηπουρού (!) πρώην υπουργού και τον οδηγό υφυπουργού.

Η λίστα των «γαλάζιων» μετατάξεων περιλαμβάνει κραυγαλέες περιπτώσεις τακτοποίησης συγγενών και στενών συνεργατών υπουργών και βουλευτών, όπως αποδεικνύεται από τα «γαλάζια» βιογραφικά των υποψηφίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως... απόδειξη για την επαγγελματική τους εμπειρία προκειμένου να πετύχουν τη «χρυσή» μετάταξη.

Οι περιπτώσεις
Ο κατάλογος των «εκλεκτών» είναι μακρύς. Μεταξύ άλλων:

Ο Ι.Γ., γιος κηπουρού πρώην κορυφαίου υπουργού. Μετετάχθη στο Τελωνείο Σύρου με υποχρέωση 10ετούς παραμονής και αποσπάστηκε αμέσως στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.
Ο Α.Κ., συνεργάτης κορυφαίου υπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης.
Βουλευτής της ΝΔ με επιστολή του στις 20-1-2009 ζητεί από τον υπουργό Οικονομίας την ευνοϊκή μεταχείριση πέντε (5) υποψηφίων προς μετάταξη.
Η Α.Μ., σύζυγος πρώην βουλευτή επαρχίας της ΝΔ. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε πρόσφατα ξανά μεταταχθεί από άλλη υπηρεσία.
Ο Α.Π., πρώην οδηγός σημερινού υφυπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης. Η μετάταξη έγινε από την ΕΘΕΛ προς Τελωνείο Ηγουμενίτσας.
Η Ι.Σ., συνεργάτις ακόμη ενός υφυπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης. Υπηρετεί στο πολιτικό γραφείο του συγκεκριμένου βουλευτή από το 1996 έως το 2008, ενώ στο παρελθόν ήταν συνεργάτης ακόμη ενός βουλευτή της ΝΔ του ίδιου νομού. Τη μετάταξή της, μάλιστα, φέρεται να εισηγείται κορυφαίος σημερινός υπουργός.
Ο Α.Π., συνεργάτης σημερινού υφυπουργού, μηχανικός αυτοκινήτων 50 ετών. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία (Τελωνείο Νάξου) χωρίς προκήρυξη της θέσης.
Ο Ι.Β., συνεργάτης άλλου σημερινού υφυπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία (Τελωνείο Τρικάλων) χωρίς προκήρυξη της θέσης.
Η Α.Λ. είχε υπηρετήσει στο πολιτικό γραφείο βουλευτή της ΝΔ και σημερινού υφυπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στο Τελωνείο Αγ. Θεοδώρων χωρίς προκήρυξη της θέσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην οργανική της θέση μέχρι σήμερα.
Ιδια περίπτωση με την προηγούμενη ο Δ.Ζ., συνεργάτης άλλου υφυπουργού.
Η Μ.Φ., συνεργάτις υφυπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης και παράλληλα μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία από ΔΕ σε ΠΕ.
Ο Σ.Ν., συνεργάτης υφυπουργού. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης, αν και είναι εκπαιδευτικός. Στο βιογραφικό του σημείωμα αναφέρει ως προϋπηρεσία ότι ήταν συνεργάτης σε 3 βουλευτές της ΝΔ!
Ο Γ.Α., συνεργάτης ακόμη ενός υφυπουργού, αποσπασμένος στη ΝΔ. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία (Τελωνείο Νίκης) με υποχρέωση παραμονής 10 ετών, αποσπάστηκε στα γραφεία του κόμματος της ΝΔ για τη γραμματειακή του υποστήριξη.
Ο Α.Κ., ανιψιός πρώην γενικού γραμματέα μεγάλου υπουργείου. Επιλεκτική μετάταξη στην Τελωνειακή Υπηρεσία χωρίς προκήρυξη της θέσης.
Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί για τη νομιμότητά της η μετάταξη συζύγου υφυπουργού στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Αγνοήθηκαν προσόντα προς εξυπηρέτηση «εκλεκτών»

Το «μεγάλο» πακέτο των μετατάξεων έγινε με την προκήρυξη 61 κενών οργανικών θέσεων στα τελωνεία στις 31/3/2008, ενώ έρχεται και νέο «τσουνάμι» μετατάξεων, καθώς ήδη το υπουργείο Οικονομικών από τις 26/6/2009 με προκήρυξή του προχωρεί στην πλήρωση 385 νέων θέσεων στις τελωνειακές Αρχές της χώρας με μετατάξεις υπαλλήλων από άλλα υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και κρατικά ΝΠΙΔ.

Στην επίμαχη προκήρυξη του 2008 κατατέθηκαν 889 αιτήσεις και επελέγησαν 62 υποψήφιοι για την κάλυψη των προκηρυχθέντων θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες:

42 εκ των υποψηφίων είχαν πτυχίο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που έπρεπε να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή τους. Επελέγησαν μόνο 2!
Μεταξύ των τυπικών προσόντων ήταν η πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από τους 47 ΠΕ που επελέγησαν, οι 36 δεν κατέθεσαν πιστοποίηση γνώσης H/Y.
Ακόμη, μεταξύ των τυπικών προσόντων ήταν η γνώση ξένη γλώσσας. Από τους 47 ΠΕ που επελέγησαν οι 6 δεν κατέθεσαν πτυχίο ξένης γλώσσας, εν αντιθέσει με απορριφθέντες που γνώριζαν 3, 4 ή και 5 ξένες γλώσσες.
Από τους 47 ΠΕ επιτυχόντες, οι 30 κατέθεσαν πτυχίο σχετικό ή παρεμφερές με το αντικείμενο της Τελωνειακής Υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά επελέγησαν υποψήφιοι με πτυχία Θεολογίας, Φιλολογίας κ.λπ., δηλαδή καμία σχέση και συνάφεια με την T.Y.
Μεταξύ των επιλεγέντων και εννέα (9) οι οποίοι δεν είχαν τις τυπικές προϋποθέσεις. Ενδεικτική περίπτωση συμβασιούχου έργου (Α.Γ.), που μετατάσσεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Τελωνειακή Υπηρεσία ως μόνιμη υπάλληλος κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.
ΤΟ ΚΟΛΠΟ
Εφευρίσκουν τα κενά, παρακάμπτουν τη 10ετή παραμονή

«Αδιαφανείς» αποδεικνύονται οι διαδικασίες που εφαρμόζονται στις μετατάξεις των τελωνείων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών εφευρίσκει «κενά» τα οποία καλύπτει με μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου προς ικανοποίηση συγγενικών και κομματικών αιτημάτων.

Οι μετατάξεις στις παραμεθόριες περιοχές δεν προκηρύσσονται, με αποτέλεσμα να μη γίνονται γνωστές οι κενές θέσεις και να καλύπτονται από «ημετέρους» που έχουν ευνοϊκή και επιλεκτική πληροφόρηση. Και αυτό γιατί αυτές οι θέσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών είναι από τις πιο προνομιακές του Δημοσίου, καθώς προβλέπουν υψηλότερες αποδοχές σε σύγκριση με άλλα υπουργεία.

Ακολούθως με διάφορα τεχνάσματα (παράνομες αποσπάσεις - μεταθέσεις) καταστρατηγείται η υποχρέωση 10ετούς παραμονής στην παραμεθόριο περιοχή (σύμφωνα με το άρθρο 72 του υπαλληλικού κώδικα), όπως στην περίπτωση της Χ.Μ., που δεν παρουσιάστηκε στο Τελωνείο Σύμης και μετατέθηκε στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

Αιχμές για «αναξιοκρατία» και «αδιαφάνεια» άφηνε και η ΔΑΚΕ Τελωνείων με ανακοίνωσή της, η οποία αρνήθηκε να νομιμοποιήσει με την παρουσία της στο υπηρεσιακό συμβούλιο τις «αυθαίρετες» και «καταχρηστικές» μετατάξεις - όπως τις χαρακτήριζε.

Τέλος, ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, του Τελωνείου Αστακού, αντί για μείωση του προσωπικού και μεταφορά στο Τελωνείο Πάτρας λόγω φόρτου εργασίας όπως αναφέρει σχετική εισήγηση, προκηρύχτηκαν πέντε νέες κενές «φωτογραφικές» οργανικές θέσεις προς μετάταξη σε συνέχεια των δέκα (10) μετατάξεων που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από έναν χρόνο.

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
Ευτελισμός θεσμών, παραβίαση κάθε νομιμότητας

«Παράδειγμα ευτελισμού των θεσμών, φαυλότητας και παραβίασης κάθε νομιμότητας», χαρακτηρίζει τις «γαλάζιες» μετατάξεις στα τελωνεία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης με δήλωσή του στο «Εθνος».

«Οι μετατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά, «αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ευτελισμού των θεσμών, φαυλότητας και παραβίασης κάθε νομιμότητας, όταν οι παρανομίες, οι παρατυπίες και οι αυθαίρετες αποφάσεις οδηγούν σε κομματικές μετατάξεις στα τελωνεία, όπου βασική προτεραιότητα έχουν «οι κολλητοί των κολλητών», δηλαδή συγγενείς, συνεργάτες και σύμβουλοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων».

«Αντί κυβερνητικού έργου», συνεχίζει, «που να λύνει τα διογκωμένα προβλήματα των πολιτών, παραμένουν σε πρώτο και μοναδικό πλάνο η ασυδοσία, η αδιαφάνεια, η αλαζονεία και η αίσθηση του ανεξέλεγκτου, πλήττοντας με βάναυσο τρόπο τη νοημοσύνη, το κοινό αίσθημα και το αυτονόητο δικαίωμα ενός δίκαιου σημείου αφετηρίας για τις επιδιώξεις κάθε Ελληνα πολίτη».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
galanos@parliament.gr


Από τα νέα σήμερα
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=4962824

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: Τρί Ιουν 30, 2009 6:31 am

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Τετ Ιούλ 29, 2009 6:55 pm

marionik ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ? ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ MARIONIK ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ.ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΦΕΤΟΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΙΧΑΝ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΙ ΆΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 1036
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 30, 2008 2:22 pm

Δημοσίευσηαπό marionik » Τετ Ιούλ 29, 2009 10:11 pm

ioannisp μπορεις να μου πεις τι εγινε στα ΕΛΤΑ????δεν γνβωριζω καθολου την υποθεση..τι αντισυνταγματικο πηγανε να κανουνε εκει???


Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες