Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
kaftianasa
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό kaftianasa » Κυρ Ιούλ 26, 2009 6:21 pm

αποκλειεται να καταργησουν επιδοματα παλαιων. υπαρχουν ¨"ειδικες" συνθηκες εργασιας οπως και ειναι παρανομο να μη δωσουν αυτα τα επιδοματα στους καινουργιους εφοσον παρασχουν την ιδια δουλεια με τις ιδιες συνθηκες εργασιας.

επισης και στην ευρωπη υπαρχουν "ειδικα επιδοματα". παραδειγμα για τα παραμεθωρια η για αλλο τοπο κατοικιας ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ !!! και οχι ενα κατοσταρικο !!!

η κομισιον τα ξερει αυτα περι μισθολογιο των ελληνων δημοσ. υπαλ. ? ποια επιδοματα περνουν κλπ...? εδω οι ιδιοι οι κυβερνοντες δεν τα ξερουν (λενε...) και θελουν μονο ΜΙΑ αρχη να διαχειριζεται τους μισθους.

ρε τι παθαμε θα τρελαθουμε τελειως σ αυτη την χωρα. εχουν ασπρισει ολα τα μαλλια μου σχεδον ηδη. αντε να πανε στα σπιτια τους να κυβερνησει καποιος λογικος και αξιος.

Panopticon
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Panopticon » Κυρ Ιούλ 26, 2009 6:24 pm

Οτι θα πάνε θα πάνε. Το θέμα ειναι μάλλον δυστυχώς θα προλάβουν να βάλουν το κερασάκι στη τούρτα με το νέο μισθολόγιο...

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Κυρ Ιούλ 26, 2009 6:29 pm

θα εχουνε τον ιδιο βασικο και χωρις επιδοματα..και οταν θα πανε οι νεοι να τα διεκδηκισουν γιατι τα παιρνουν και οι παλιοι θα τα κοψουν και απο τουςπαλιους και θα ξεμπερδευουνε..

εγω αυτο πιστευω οτι θα γινει..το ελεγε και το αρθρο που ειχα σχολιασει το πρωι 1 -2 σελιδες πισω..το οτι θα κρατησουν τον ιδιο βασικο ειναι το καροτο για να τα κοψουν και απο τους παλιους..

kaftianasa
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό kaftianasa » Κυρ Ιούλ 26, 2009 6:34 pm

marionik έγραψε:θα εχουνε τον ιδιο βασικο και χωρις επιδοματα..και οταν θα πανε οι νεοι να τα διεκδηκισουν γιατι τα παιρνουν και οι παλιοι θα τα κοψουν και απο τουςπαλιους και θα ξεμπερδευουνε..

εγω αυτο πιστευω οτι θα γινει..το ελεγε και το αρθρο που ειχα σχολιασει το πρωι 1 -2 σελιδες πισω..το οτι θα κρατησουν τον ιδιο βασικο ειναι το καροτο για να τα κοψουν και απο τους παλιους..

κι εγω αυτο πιστευω θα κανουν. θα το κοψουν και στους παλιους...αλλα....δηλαδη ο παυλοπουλος μολις εδωσε ενα πολυ καλο επιδοματακι στους δικους του στο υπουργειο στην διευθυνση αλλοδαπων. αυτο σημαινει οτι πιστευει οτι υπαρχουν ειδικες συνθηκες εργασιας σ αυτην την υπηρεσια. ....δηλαδη δεν θα δωσει στον νεο που θα διοριστει εκει και θα κοψει το επιδομα στους παλιους που ΜΟΛΙΣ το εδωσε πριν 1 μηνα ??????????? θα τρελαθουμε τελειωςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
παιδιαααααααααααααααααααααααααα φερτε ζουρλομανδιααααααααααααααααααααααααα να με κρατησετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε γιατι δεν ξερω κι εγω τι θα κανω πλεον..... :evil: :evil: :evil:

blackeagle
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό blackeagle » Κυρ Ιούλ 26, 2009 6:35 pm

marionik έγραψε:θα εχουνε τον ιδιο βασικο και χωρις επιδοματα..και οταν θα πανε οι νεοι να τα διεκδηκισουν γιατι τα παιρνουν και οι παλιοι θα τα κοψουν και απο τουςπαλιους και θα ξεμπερδευουνε..

Ναι και η ΑΔΕΔΥ δε θα αντιδρασει ετσι?...Θα το δεχτουν ολοι και ολα οκ.

Απορω πως δινεις τοσο βαση σε αρθρα απο δημοσιογραφακια που γραφουν οτι να ναι προκειμενου να πουλησουν...

Εδω θα μαστε, θα δειτε οσοι τρομοκρατηστε απο τις παπαρο... της κυβερνησης οτι ενα τετοιο νομοσχεδιο ουτε μια στο εκατομ δε θα περασει.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.-

blackeagle
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό blackeagle » Κυρ Ιούλ 26, 2009 6:45 pm

Panopticon έγραψε:Οτι θα πάνε θα πάνε. Το θέμα ειναι μάλλον δυστυχώς θα προλάβουν να βάλουν το κερασάκι στη τούρτα με το νέο μισθολόγιο...

Και οι νεοι υπαλληλοι ευτυχως θα το ανατρεψουν δικαστικα αν περασει, εστω και με αναδρομικα....

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Κυρ Ιούλ 26, 2009 7:08 pm

blackeagle σημερα το εχει πτωτοσελιδο η απογευματινη, πριν 2 εβδομαδες η καθημερινη κοκ το λενε πολλοι και το λενε συνεχεια...και επειδη το συζηταω και με αλλους οσοι ειναι στον ιδιωτικο τομεα χαιρονται και λενε αφου ξυνονται οι δυ καλα τους κανουν οι παλιοι δεν τους νοιαζει και καιει μονο οσοι ειναι ικανοι για διορισμο..εννοω εχουν πολλα μορια, περιμενουν το επομενο διαστημα κτλ οποτε η κοινωνικη αντιδραση δεν πιστευω οτι θα ειναι μεγαλη..και επισης ολο αυτο το διαστημα διαφορες ενεργειες κινουνται σε αυτο το ρυθμο..πχ καταργηση ειδικων λογαριασμων, φορολογηση επιδοματων (τελοσ στην αυτοτελη φορολογηση) ενσωματωση επιδοματων οπως πχ κινητρο αποδοσης στον βασικο μισθο που επειδη ειναι το μονο που ενσωματωθηκε ειναι και το μονο που θα παρουν οι νεοι φορολογημενο κανονικοτατα..αρα γιατι να μην πιστεψω τους δημοσιογραφισκους????κανεις δεν ξερει πως θα ειναι αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα υπαρξει..

αυτο ειναι απο την ιστοσελιδα του σκαι ειδησεις

http://www.skai.gr/articles/news/financ ... %BA%CF%8C/

Μέτρα – σοκ από ΔΝΤ για ασφαλιστικό
Προτείνει κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για τους συνταξιούχους

Πηγή: Καθημερινή 25/07/2009

Άμεση και τολμηρή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ζητά το ΔΝΤ, το οποίο προτείνει την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι για να τιθασευθεί το έλλειμμα και να υποχωρήσει κάτω και από το 3% του ΑΕΠ που επιβάλλει η Συνθήκη του Mάαστριχτ, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα συγκράτησης των δαπανών και ενίσχυσης των εσόδων της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ ή των 3,5 δισ. ευρώ ετησίως για την επόμενη 4ετία.

Έτσι, το ΔΝΤ προτείνει να υπολογίζεται η σύνταξη με βάση τις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου και όχι με βάση τις αποδοχές της τελευταίας 5ετίας, όπως συμβαίνει σήμερα.

Επίσης, συνιστά να μειωθεί το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τη σύνταξη, να καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός για τους συνταξιούχους (δηλαδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα), καθώς και το επίδομα αδείας και να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης.

Τέλος, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά από τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι στις άλλες χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, από το 2010 θα αρχίσει να μειώνεται ο πληθυσμός που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία. Έτσι, οι δαπάνες που σχετίζονται με τη γήρανση του πληθυσμού θα αυξάνονται ραγδαία για να φτάσουν στο ιλιγγιώδες 15,9% του ΑΕΠ το 2060, έναντι μόλις 4,7% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., ενώ το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 794,8% του ΑΕΠ!

Την ίδια ώρα, ενδεικτικό είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ότι φέτος θα υποχρεωθεί να καταφύγει σε δανεισμό ακόμη και το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας το ΙΚΑ, προκειμένου να καταβάλλει τις συντάξεις έως το τέλος του έτους, καθώς στο πρώτο εξάμηνο τα έσοδα του είχαν μηδενική αύξηση.

vagehosa
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό vagehosa » Κυρ Ιούλ 26, 2009 7:15 pm

Απ' ότι κατάλαβα, μιλάμε για υποχρεωτικές μετατάξεις, διότι αυτή τη στιγμή αυτές που γίνονται με τον Υ.Κ. είνια εθελούσιες και μόνο. Οπότε αυτοί θα τροποποιήσουνε παράλληλα και τον ΥΚ, που τόσο πολύ τον διαφημίσανε για τις εθελούσιες μετατάξεις που προωθεί. Αλλιώς δεν έχει νόημα να λέει ο δημοσιογράφος ότι έτσι θα καμφθούν οι αντιδράσεις των υπαλλήλων αφού και εκεί που θα πάνε τα ίδια θα παίρνουνε. Με κίνδυνο το δελτίο τύπου (περί αυτού πρόκειται) ή το αρθράκι να τροποποιήθηκε από κάποιον άσχετο, όπως πολλές φορές συμβαίνει, τολμώ να πω ότι τα παλικάρια θα φτιάξουν ένα τέτοιο έκτρωμα που θα είναι νομικα΄διάτρηρο από 100 πλευρές.

marionik έγραψε:Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην «αγγίξει» τους βασικούς μισθούς για όσους προσληφθούν από το 2010 και μετά, ως το «καρότο» για να γίνουν δεκτές οι περικοπές των δεκάδων σήμερα επιδομάτων που λάμβαναν οι εργαζόμενοι σε κάποια υπουργεία ή υπηρεσίες του Δημοσίου.

εδω ειναι ολα τα λεφτα...για ποιους μιλαει?????ΜΑ ΓΙ ΑΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ!!!!!

εννοειται οτι δεν ειναι δικαιο με τον ιδιο βασικο καποιος να παιρνει επιδοματα και καποιος ν αμην τα περνει ..αρα θα τα κοψουν ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ..

το αλλο δεν καταλαβαινω...ποιο το νοημα της μεταταξης οταν δεν θα υπαρχει οικονομικο κινητρο????????για αυτο που λενε οτι θα καλυωουν τις θεσεις με μεταταξη.... [/b]

blackeagle
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό blackeagle » Κυρ Ιούλ 26, 2009 7:15 pm

Kαι επειδη το λενε οι ιδιωτικοι υπαλληλοι?...ε και?...

Πρακτικα θα με πεις πως θα γινει?....Ειναι επιχειρημα αυτο που ειπες οτι θα κοψουν τα ηδη επιδοματα των παλιων?...Δηλαδη οτι διαβασεις απο μια εφημεριδουλα καθεσαι και τα πιστευεις χωρις να το κρινεις πρωτα αν ΝΟΜΙΚΑ στεκει?...Υπαρχει λογικη στο επιχειρημα αυτο που ειπες?..Η οτι διαβασουμε σαν προβατακια πρεπει να τα πιστευουμε?..

Οσο για το ΔΝΤ...Ξερεις ποσες τετοιες σκληρες εκθεσεις κανει το ΔΝΤ για καθε κρατος καθε χρονο?...Τεχνοκρατικα ωραια ακουγονται, πρακτικα ομως ειδικα το ΔΝΤ παντα θετει τα πιο αυστηρα μετρα για καθε κρατος ωστε να παρει καποια απο αυτα τα μετρα υποψη καθε κρατος.

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Κυρ Ιούλ 26, 2009 7:35 pm

ΑΞΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Η ΝΔ ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Κυρ Ιούλ 26, 2009 8:17 pm

blackeagle έγραψε:Kαι επειδη το λενε οι ιδιωτικοι υπαλληλοι?...ε και?...

Πρακτικα θα με πεις πως θα γινει?....Ειναι επιχειρημα αυτο που ειπες οτι θα κοψουν τα ηδη επιδοματα των παλιων?...Δηλαδη οτι διαβασεις απο μια εφημεριδουλα καθεσαι και τα πιστευεις χωρις να το κρινεις πρωτα αν ΝΟΜΙΚΑ στεκει?...Υπαρχει λογικη στο επιχειρημα αυτο που ειπες?..Η οτι διαβασουμε σαν προβατακια πρεπει να τα πιστευουμε?..

Οσο για το ΔΝΤ...Ξερεις ποσες τετοιες σκληρες εκθεσεις κανει το ΔΝΤ για καθε κρατος καθε χρονο?...Τεχνοκρατικα ωραια ακουγονται, πρακτικα ομως ειδικα το ΔΝΤ παντα θετει τα πιο αυστηρα μετρα για καθε κρατος ωστε να παρει καποια απο αυτα τα μετρα υποψη καθε κρατος.

τα επιδοματα μπορει να τα παρει πισω..δεν ειναι στον βασικο μισθο..δεν τα παιρνει ετσι πισω ομως για λογους σκοπιμοτητας και πολιτικης θεωρουνται κεκτημενα και καποιοι εκαναν απεργιες για αυτα..αλλα οτι κοβονται κοβονται και απο ολους..αυτα αλλωστε μου λενε και στο ελεγκτικο που εξεταζουν ολες τις μιθοδοσιες του δημοσιου και γενικοτερα ολες τις δαπανες του δημοσιου οι συναδελφοι μου..

τωρα αν εσυ δεν τα πιστευεις οτι θα γινουν αρα δεν ανησυχεις καθολου..εγω αν δεν ανησυχουσα δεν θα εγραφα στο συγκεκριμενο θεμα..τελοσπαντων ο καθενας λεει την γνωμη του αρκει να την πιστευει..και εγω την δικη μου την πιστευω και αναλογα την πληροφορηση που εχω την διαμορφωνω και την αναθεωρω..

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Κυρ Ιούλ 26, 2009 8:36 pm

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Κυρ Ιούλ 26, 2009 8:41 pm

ioannisp έγραψε:ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ.

μειωση αποδοχων δεν νοουνται τα ειδικα επιδοματα αλλα μονο ο βασικος μισθος..αυτος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μειωθει και ΟΧΙ τα επιδοματα..

σε εμας βεβαια υπαρχει μειωση συνολικων αποδοχων..

ioannisp
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

Δημοσίευσηαπό ioannisp » Κυρ Ιούλ 26, 2009 8:53 pm

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΟΛΟ 1500 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ 1300.

vagehosa
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό vagehosa » Κυρ Ιούλ 26, 2009 9:57 pm

ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟ (ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ), ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΓΩ 1000 ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 1500. ΑΡΑ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΠΕ ΠΟΥ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ, ΑΘ ΕΙΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ?

ioannisp έγραψε:ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΟΛΟ 1500 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ 1300.

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες