Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010
-
SOCRATES
- Μαθητευόμενος

Η εκτίμηση μου είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει μια στάνταρ τακτική. Όταν θέλει να περάσει ένα νομοσχέδιο αρχίζει την προπαγάνδα της καιρό πριν με τη βοήθεια των δημοσιογράφων της και μετράει αντιδράσεις κοινού. Αν δει ότι μπορεί να το κάνει, θα το κάνει αδιαφορώντας για αντιδράσεις συνδικαλιστών και απεργίες . Αυτό το είδαμε στην περίπτωση του νόμου για τις ΔΕΚΟ, καθώς και για τους ειδικούς λογαριασμούς υπουργείων οι οποίοι εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό και σε άλλες περιπτώσεις.
Τον τελευταίο χρόνο παρατηρώ έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τους αορίστου χρόνου στην ιεραρχική κλίμακα της δημόσιας διοίκησης. Δεδομένου ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μη αναθεωρητέο άρθρο του συντάγματος όπως επίσης απαγορεύεται από το σύνταγμα η μετατροπή συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μόνιμες, πιστεύω ότι ο δούρειος ίππος για να περάσει το μισθολόγιο των νεοεισερχομένων υπαλλήλων είναι να προσλαμβάνονται αυτοί με σχέσεις αορίστου χρόνου και μόνο στο μέλλον.
Aυτά που γράφω είναι σκέψεις μου και δεν έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις ή άλλες πληροφορίες για να τις στηρίξω.
Τον τελευταίο χρόνο παρατηρώ έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τους αορίστου χρόνου στην ιεραρχική κλίμακα της δημόσιας διοίκησης. Δεδομένου ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μη αναθεωρητέο άρθρο του συντάγματος όπως επίσης απαγορεύεται από το σύνταγμα η μετατροπή συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μόνιμες, πιστεύω ότι ο δούρειος ίππος για να περάσει το μισθολόγιο των νεοεισερχομένων υπαλλήλων είναι να προσλαμβάνονται αυτοί με σχέσεις αορίστου χρόνου και μόνο στο μέλλον.
Aυτά που γράφω είναι σκέψεις μου και δεν έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις ή άλλες πληροφορίες για να τις στηρίξω.
-
nameless
- Προϊστάμενος

SOCRATES έγραψε:Η εκτίμηση μου είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει μια στάνταρ τακτική. Όταν θέλει να περάσει ένα νομοσχέδιο αρχίζει την προπαγάνδα της καιρό πριν με τη βοήθεια των δημοσιογράφων της και μετράει αντιδράσεις κοινού. Αν δει ότι μπορεί να το κάνει, θα το κάνει αδιαφορώντας για αντιδράσεις συνδικαλιστών και απεργίες . Αυτό το είδαμε στην περίπτωση του νόμου για τις ΔΕΚΟ, καθώς και για τους ειδικούς λογαριασμούς υπουργείων οι οποίοι εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό και σε άλλες περιπτώσεις.
AN ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 176) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ... ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
-
nameless
- Προϊστάμενος

marionik έγραψε:ναι ρε παιδια..θα το αλλάξει και το καθεστώς..και μετά τιιιιι??????οι νέοι και οι παλιοί?????ή τα δικαστήρια????? θα βαμε μεγαλη μπομπότα..πανε οι καλες μέρες του δημοσίου..
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΥΣ - ΜΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ??
-
marionik
- Προϊστάμενος

αν μετατρεψει τις μονιμες θεσεις σε προσωποπαγης και μετα ολοι οι καινουργιοι θα γινονται αοριστου θα μπαινουν στο ικα κτλ γινεται????και γενικα ολι απο εδω και στο εξης να μπαινουν αοριστου..ενταξει στο δημοσιο ενας αοριστου δεν μενει χωρις δουλεια..ακομη και στην ιεραρχια μπορουν να αναιβουν..συμφωνα με το καινουργιο νομοσχεδιο..αρα?δεν γινεται??
εγω απορω γιατι ο κοσμος δεν ξεσηκωνεται???πολλες υπηρεσιες ειναι κακοπληρωμενες , ΑΕΙ - ΤΕΙ , Παιδειας, περιφερειες, νομαρχιες, νοσοκομεια τουλαχιστον οι διοικητικοι σε αυτα παιρνουν χαλια μισθους,..πως και δεν ξεσηκωνονται???δεν ειναι μονο τα τελωνεια και η εφορια..εκει δουλευουν καποιες χιλιαδες ειναι τοσοι αλλοι φορεις που ειναι χαλια..
εγω απορω γιατι ο κοσμος δεν ξεσηκωνεται???πολλες υπηρεσιες ειναι κακοπληρωμενες , ΑΕΙ - ΤΕΙ , Παιδειας, περιφερειες, νομαρχιες, νοσοκομεια τουλαχιστον οι διοικητικοι σε αυτα παιρνουν χαλια μισθους,..πως και δεν ξεσηκωνονται???δεν ειναι μονο τα τελωνεια και η εφορια..εκει δουλευουν καποιες χιλιαδες ειναι τοσοι αλλοι φορεις που ειναι χαλια..
-
Panopticon
- Μόνιμος

Σημερα ειχε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών για το νεο μισθολογιο και βγήκαν ολα τα κανάλια πριν λίγο και μιλαγαν για μισθο 1300 ευρώ στο δημόσιο, για όλα τα υπουργεία ανεξαιρέτως (προφανώς για ΠΕ κατηγορία). Και για οσους ξέρουν 1300 μεικτά=900 καθαρά τον πρώτο χρόνο. Αυτά δεν είναι τυχαία και προφανώς οι αλλαγές ήδη ετοιμάζονται να κατατεθούν από Σεπτέμβριο. Τωρα αν κάποιοι ακόμα επιμένουν δε θα γίνει τίποτα κλπ μάλλον εθελοτυφλούν...
-
ioannisp
- Μαθητευόμενος

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ. ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ. ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΑ ΠΑ....ΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ Η ΑΔΕΔΥ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ .
-
nameless
- Προϊστάμενος

Panopticon έγραψε:Σημερα ειχε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών για το νεο μισθολογιο και βγήκαν ολα τα κανάλια πριν λίγο και μιλαγαν για μισθο 1300 ευρώ στο δημόσιο, για όλα τα υπουργεία ανεξαιρέτως (προφανώς για ΠΕ κατηγορία). Και για οσους ξέρουν 1300 μεικτά=900 καθαρά τον πρώτο χρόνο. Αυτά δεν είναι τυχαία και προφανώς οι αλλαγές ήδη ετοιμάζονται να κατατεθούν από Σεπτέμβριο. Τωρα αν κάποιοι ακόμα επιμένουν δε θα γίνει τίποτα κλπ μάλλον εθελοτυφλούν...
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ 1300 ΜΕΙΚΤΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΥ 900 ΚΑΘΑΡΑ... ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ??? ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ Ο ΜΙΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΛΙΟΥ"!! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ Π.Χ. ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ. ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΖΟΡΙΖΕΙ... ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ... ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ...
-
marionik
- Προϊστάμενος

Panopticon έγραψε:Σημερα ειχε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών για το νεο μισθολογιο και βγήκαν ολα τα κανάλια πριν λίγο και μιλαγαν για μισθο 1300 ευρώ στο δημόσιο, για όλα τα υπουργεία ανεξαιρέτως (προφανώς για ΠΕ κατηγορία). Και για οσους ξέρουν 1300 μεικτά=900 καθαρά τον πρώτο χρόνο. Αυτά δεν είναι τυχαία και προφανώς οι αλλαγές ήδη ετοιμάζονται να κατατεθούν από Σεπτέμβριο. Τωρα αν κάποιοι ακόμα επιμένουν δε θα γίνει τίποτα κλπ μάλλον εθελοτυφλούν...
σε ποιο καναλι το ακουσες αυτο???εγω ειδησεις στο mega ειδα στις 8 και δεν ειπε τιποτα...
-
Panopticon
- Μόνιμος

marionik έγραψε:Panopticon έγραψε:Σημερα ειχε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών για το νεο μισθολογιο και βγήκαν ολα τα κανάλια πριν λίγο και μιλαγαν για μισθο 1300 ευρώ στο δημόσιο, για όλα τα υπουργεία ανεξαιρέτως (προφανώς για ΠΕ κατηγορία). Και για οσους ξέρουν 1300 μεικτά=900 καθαρά τον πρώτο χρόνο. Αυτά δεν είναι τυχαία και προφανώς οι αλλαγές ήδη ετοιμάζονται να κατατεθούν από Σεπτέμβριο. Τωρα αν κάποιοι ακόμα επιμένουν δε θα γίνει τίποτα κλπ μάλλον εθελοτυφλούν...
σε ποιο καναλι το ακουσες αυτο???εγω ειδησεις στο mega ειδα στις 8 και δεν ειπε τιποτα...
Στο ΑΛΤΕΡ επαιξε 2ο θέμα. Και εφερε και παραδειγματα που περιελαμβανε και το οικονομικών, εσωτερικών κλπ καλα υπουργεία. Και γενικα μίλαγε για 1300 ευρώ αποδοχές στο παράδειγμα. Δεν είπε μεικτά αλλά νομίζω πως εννοείται και λογικό είναι αφού αν προσθέσεις βασικο+κινητρο αποδοσης+176 τοσο παει περίπου. Με λίγα λογια παντου θα παίρνουν οτι και στις υπηρεσιες που δεν έχουν επιδόματα. Η λεγόμενη εξίσωση προς τα κάτω...
-
marionik
- Προϊστάμενος

πρωτη φορα εχουμε τοσο συγκεκριμενη πληροφορηση για το υψος του μισθου..ειναι λιγο τρομακτικο..
μετα τα 900 ευρω το νεοεισερχομενου ειναι δυνατον να υπογραφονται καινουργια επιδοματα στους παλιους???
εγω πιστευω για παγωμα θα πανε εως οτου εξομοιωθουν..οποτε οι νεοι πρεπει αμεσως να αντιδρασουν και να παρουν τα επιδοματα αυτα..
μετα τα 900 ευρω το νεοεισερχομενου ειναι δυνατον να υπογραφονται καινουργια επιδοματα στους παλιους???
εγω πιστευω για παγωμα θα πανε εως οτου εξομοιωθουν..οποτε οι νεοι πρεπει αμεσως να αντιδρασουν και να παρουν τα επιδοματα αυτα..
-
spyros1000
- Μόνιμος

-
marionik
- Προϊστάμενος

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες