Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2010

Εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Δια βίου μάθηση. Εργασιακά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Lurker
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Lurker » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:12 pm

player έγραψε:
Lurker έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα επιδόματα δεν τα βλέπουμε πουθενά στον νόμο 3205/2003 (μισθολόγιο) αλλά μάλλον δίνονται με άλλον τρόπο.

Από τα λεγόμενά του αυτά τα έξτρα θα κοπούν και όχι τα επιδόματα που έχουν θεσπιστεί με τον παραπάνω νόμο.

Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνει με απλό χαρτί, εγκύκλιο ή κάποια απόφαση.

Σωστό αυτό που λες. Όμως, όταν θα πάνε στην πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, πώς θα δικαιολογήσουν ότι άλλες αποδοχές παίρνει ο υπάλληλος με διορισμόστις 31/12/2009 και άλλες ο υπάλληλος με διορισμό στη 1/1/2010? Πώς θα εξαφανιστεί το επίδομα; Και τί θα λέει η εγκύκλιος; "Σήμερα, στις 8/7/2009 αποφασίζομεν και διατάζομεν...", με βάση ποιά υπουργική απόφαση και ποιά αιτιολογία της υπουργικής απόφασης; Οι αποφάσεις της διοίκησης δεν μπορεί να είναι αυθαίρετες...βασίζονται σε νόμο, σε νόμο-πλαίσιο, σε δικαστική απόφαση...αλλιώς είναι άνιση μεταχείριση των υπαλλήλων από τη διοικητική αρχή...και ξέρουμε τί αποτέλεσμα δικαστικό θα έχει...

Όπως ακριβώς έγινε όταν το έδωσαν και το ενέκρινε ο πάρεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου (και αυτοί νομίζω το παίρνουν οπότε μην το ψάχνεις).

Ξεκαθαρίζω κάτι:

είμαι υπέρ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ, ίδιο για όλους (νέους-παλιούς) προς τα πάνω. Δηλαδή να ανέβει πολύ προς τα πάνω και να κατέβει έστω λίγο των ευνοούμενων υπηρεσιών έτσι ώστε να εξισωθεί. Αλλά πάντα ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:13 pm

marionik έγραψε:
Lurker έγραψε:Σήμερα έμαθα από πολύ καλή πηγή (η ίδια πηγή που με ενημέρωνε για την ημερομηνία των οριστικών αποτελεσμάτων της 6Κ/2007 και η οποία πηγή ήταν σωστή) ότι έχει πάει ή θα πάει χαρτί στις υπηρεσίες (τις λεγόμενες μισθολογικά ευνοημένες) και θα λέει ότι όσοι ορκιστούν/διοριστούν από 1/1/2010 δεν θα λαμβάνουν τις extra παροχές και πλασματικές ώρες.

Αν κατάλαβα καλά μιλούσε για τις γνωστές υπηρεσίες με τα γνωστά επιδόματα (και όχι για το σύνολο των επιδομάτων).

:?

px για τις εfories δεν θα παιρνουν τα ΔΕΒΕΕΤ..δηλαδη θα παιρνουν τα 985+100+176+200 ευρω εξοδα κινησης δηλαδη στα 1300 ευρω..

στο υπουργειο εσωτερικων????που εχουν πολλα επιδοματα ποια θα κοπουν???

και τι θεωρειται καλοπληρωμενο????? το οικονομιας μονο???το δικαιοσυνης δηλαδη δεν ειναι????δεν θελω να σε αμφισβητησω αλλα μου φαινεται και πολυ δυσκολο να το πιστεψω..

επισης με αυτη την λογικη οι δημοτικοι υπαλληλοι θα παιρνουν πιο πολλα απο τους υπαλληλους του οικονομικων..μηπως το χαρτι αυτο αφορα το συνολο των εξτρα και μυστικων επιδοματων??και οχι μονο των καλοπληρωμενων???

και δηλαδη αν το κοψει το επιδομα απο τους 500 υπαλληλους που θα ορκιστουν μετα την 1/1/ 2010 εξοικονομησε και τα χρηματα???το λογικο θα ηταν να τα κοψει απο τους παλιους που ειναι χιλιαδες...

player
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό player » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:16 pm

Lurker έγραψε:
player έγραψε:
Lurker έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα επιδόματα δεν τα βλέπουμε πουθενά στον νόμο 3205/2003 (μισθολόγιο) αλλά μάλλον δίνονται με άλλον τρόπο.

Από τα λεγόμενά του αυτά τα έξτρα θα κοπούν και όχι τα επιδόματα που έχουν θεσπιστεί με τον παραπάνω νόμο.

Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνει με απλό χαρτί, εγκύκλιο ή κάποια απόφαση.

Σωστό αυτό που λες. Όμως, όταν θα πάνε στην πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, πώς θα δικαιολογήσουν ότι άλλες αποδοχές παίρνει ο υπάλληλος με διορισμόστις 31/12/2009 και άλλες ο υπάλληλος με διορισμό στη 1/1/2010? Πώς θα εξαφανιστεί το επίδομα; Και τί θα λέει η εγκύκλιος; "Σήμερα, στις 8/7/2009 αποφασίζομεν και διατάζομεν...", με βάση ποιά υπουργική απόφαση και ποιά αιτιολογία της υπουργικής απόφασης; Οι αποφάσεις της διοίκησης δεν μπορεί να είναι αυθαίρετες...βασίζονται σε νόμο, σε νόμο-πλαίσιο, σε δικαστική απόφαση...αλλιώς είναι άνιση μεταχείριση των υπαλλήλων από τη διοικητική αρχή...και ξέρουμε τί αποτέλεσμα δικαστικό θα έχει...

Όπως ακριβώς έγινε όταν το έδωσαν και το ενέκρινε ο πάρεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου (και αυτοί νομίζω το παίρνουν οπότε μην το ψάχνεις).

Ξεκαθαρίζω κάτι:

είμαι υπέρ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ, ίδιο για όλους (νέους-παλιούς) προς τα πάνω. Δηλαδή να ανέβει πολύ προς τα πάνω και να κατέβει έστω λίγο των ευνοούμενων υπηρεσιών έτσι ώστε να εξισωθεί. Αλλά πάντα ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.

Ναι, δε λέω ότι είσαι αρνητικός! Έχω διαβάσει και άλλα posts σου. Και μιλάς σωστά. Αναφέρομαι, όμως, στη διαφορά που θα δει στο πριν και το μετά...εννοώ, στις δύο ταχύτητες! Όταν θεσπίστηκε το επίδομα το πήραν όλοι, δεν είχε δύο ταχύτητες. Και γενικότερα, άσε την πάρεδρο. Πώς θα αιτιολογηθεί μια τέτοια διοικητική ενέργεια....; Δε ρωτάω εσένα...αναρωτιέμαι φωναχτά. Γίνεται να μην εκπέσει στα δικαστήρια;

Lurker
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Lurker » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:18 pm

marionik έγραψε:px για τις εfories δεν θα παιρνουν τα ΔΕΒΕΕΤ..δηλαδη θα παιρνουν τα 985+100+176+200 ευρω εξοδα κινησης δηλαδη στα 1300 ευρω..

και τι θεωρειται καλοπληρωμενο????? το οικονομιας μονο???το δικαιοσυνης δηλαδη δεν ειναι????δεν θελω να σε αμφισβητησω αλλα μου φαινεται και πολυ δυσκολο να το πιστεψω..

Δυστυχώς μέσα σε αυτά είναι και το ΔΙΒΕΕΤ (αυτό μου ανέφερε χαρακτηριστικά).

Μιλούσε για όλες τις καλοπληρωμένες υπηρεσίες λεπτομέρειες πολλές δεν μου είπε.

(Συγκεκριμένα με πήρε τηλ γιατί έμαθε ότι πήγα σε καλοπληρωμένη υπηρεσία και ότι είμαι τυχερός που πήγα τώρα γιατί από 1/1/10 κλπ κλπ).

Τώρα συγνώμη, εδώ και 34 σελίδες και δεκάδες posts λέτε για το ενιαίο μισθολόγιο από 1/1/2010 και σας φαίνεται περίεργο αυτό που πληροφορήθηκα!!!

Lurker
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Lurker » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:22 pm

player έγραψε:Ναι, δε λέω ότι είσαι αρνητικός! Έχω διαβάσει και άλλα posts σου. Και μιλάς σωστά. Αναφέρομαι, όμως, στη διαφορά που θα δει στο πριν και το μετά...εννοώ, στις δύο ταχύτητες! Όταν θεσπίστηκε το επίδομα το πήραν όλοι, δεν είχε δύο ταχύτητες. Και γενικότερα, άσε την πάρεδρο. Πώς θα αιτιολογηθεί μια τέτοια διοικητική ενέργεια....; Δε ρωτάω εσένα...αναρωτιέμαι φωναχτά. Γίνεται να μην εκπέσει στα δικαστήρια;

Ακόμη και τώρα που πήγα σε καλοπληρωμένη υπηρεσία θεωρώ άδικο αυτό που γίνεται (αν το έπαιρναν οι νοσηλευτές πχ που είναι μέσα στη βρωμιά, στα σκατά, σε κάθε παλαβό συγγενή, κυκλικό ωράριο κλπ κλπ δεν θα έλεγα τίποτα, τα αξίζουν).

Όταν θεσπίστηκε το ΔΙΒΕΕΤ δεν το πήραν όλοι.

player
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό player » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:22 pm

Lurker έγραψε:
marionik έγραψε:px για τις εfories δεν θα παιρνουν τα ΔΕΒΕΕΤ..δηλαδη θα παιρνουν τα 985+100+176+200 ευρω εξοδα κινησης δηλαδη στα 1300 ευρω..

(Συγκεκριμένα με πήρε τηλ γιατί έμαθε ότι πήγα σε καλοπληρωμένη υπηρεσία και ότι είμαι τυχερός που πήγα τώρα γιατί από 1/1/10 κλπ κλπ).

Τώρα συγνώμη, εδώ και 34 σελίδες και δεκάδες posts λέτε για το ενιαίο μισθολόγιο από 1/1/2010 και σας φαίνεται περίεργο αυτό που πληροφορήθηκα!!!

περίεργος φαίνεται ο τρόπος που αναφέρεις ότι θα γίνει! φαίνεται πολύ που@@@κος...Καταλαβαίνεις! Ούτε διάλογος με ΑΔΕΔΥ, ούτε νομοθετική ή δικαστική θεμελίωση...απλά σαν μια απόφαση του φασιστικού καθεστώτος φαίνεται, αντιλαϊκή, αντισυνταγματική. Όχι ότι αμφιβάλλω για το ποιόν των ανθρώπων...αλλά μου φαίνεται απίστευτη η μεθόδευση. Πώς μπορέι να γίνει και να μην αντιδράσουν οι αρμόδιοι φορεις!

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:27 pm

Lurker έγραψε:

μου φαινεται περιεργο η προχειροτητα..δεν σε αμφισβητω..αλλα που ειναι ο διαλογος με την ΑΔΕΔΥ???

θα ηθελες να μου πεις η καλοπληρωμενη υπηρεσια που διοριστηκες σε ποιο υπουργειο ανηκει???γιατι μαλλον θα κοπουν και σε αυτο..απο οτι καταλαβα..

Lurker
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Lurker » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:28 pm

player έγραψε:περίεργος φαίνεται ο τρόπος που αναφέρεις ότι θα γίνει! φαίνεται πολύ που@@@κος...Καταλαβαίνεις! Ούτε διάλογος με ΑΔΕΔΥ, ούτε νομοθετική ή δικαστική θεμελίωση...απλά σαν μια απόφαση του φασιστικού καθεστώτος φαίνεται, αντιλαϊκή, αντισυνταγματική. Όχι ότι αμφιβάλλω για το ποιόν των ανθρώπων...αλλά μου φαίνεται απίστευτη η μεθόδευση. Πώς μπορέι να γίνει και να μην αντιδράσουν οι αρμόδιοι φορεις!

Σε καταλαβαίνω, δεν ξέρω όμως άλλες λεπτομέρειες αλλά αν μάθω θα σας πω σίγουρα.

Lurker
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Lurker » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:29 pm

marionik έγραψε:θα ηθελες να μου πεις η καλοπληρωμενη υπηρεσια που διοριστηκες σε ποιο υπουργειο ανηκει???γιατι μαλλον θα κοπουν και σε αυτο..απο οτι καταλαβα..

ΝΠΔΔ που ανήκει στο Υπ. Οικονομικών.

kaftianasa
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό kaftianasa » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:38 pm

με μια απλη ΚΥΑ μπορουν να κανουν πολλα απ οτι φαινεται...

οπως αποφασιζουν να δοσουν καποιο επιδομα ετσι ακριβως αποφασιζουν και να το μειωσουν η να το κοψουν. γι αυτο το λογο ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ στο βασικο μισθο γιατι ετσι δεν θα μπορουσαν...

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:38 pm

Lurker έγραψε:
marionik έγραψε:θα ηθελες να μου πεις η καλοπληρωμενη υπηρεσια που διοριστηκες σε ποιο υπουργειο ανηκει???γιατι μαλλον θα κοπουν και σε αυτο..απο οτι καταλαβα..

οκ..να σαι παντα γερος και να τα χαιρεσαι :))))kai mazi me esena na ta xaroume kai emeis kapoia stigmi :))))

player
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευσηαπό player » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:41 pm

Lurker έγραψε:

Αν γίνει αυτό που λες..δε νομίζω να κόψουν τα επιδόματα τον παλαιών. Αν, όμως, πάμνε δικαστικά, θα γίνουν δύο τινά: ή θα δώσουν και σε εμάς αυτά που θα παίρνετε εσείς, ή θα τα κόψουν και από εσάς! Είναι απαράδεκτοι! Καλή αρχή σου εύχομαι, διάβασα τα ευχάριστα σε άλλο topic. Πρέπει να ξέρεις πολλά από δημοσιούπαλληλικό κώδικα. Εγώ είμαι ήδη διορισμένος σε ΝΠΔΔ...αν διοριστώ με το γραπτό του Υπ.ΟΙΚ. π.χ. σε εφορία...θα πάθω πλάκα αν από εκεί που οκ, παίρνω σχετικά καλά λεφτά, πέσω στα 100-1100...αυτή είναι η μα@@@ια...διαβάσαμε, κουραστήκαμε για πολύ καιρό, για κάτι δεδομένο, συμμετείχαμε με τους όρους και τη νομοθεσία του 2008....και τώρα με μια εγκύκλιο μπορεί να μας την φέρουν..ενώ κα΄νου εκατοντέδες μετατάξεις γαλάζιων παιδιών και δίνουν τελευταία στιγμή τρελά επιδόματα στο υπ.εσ...αίσχος!

Panopticon
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό Panopticon » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:43 pm

Lurker δουλεύει στο ΓΛΚ ο φίλος σου που σε πληροφόρησε;

nameless
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό nameless » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:44 pm

player έγραψε:
Lurker έγραψε:

Αν γίνει αυτό που λες..δε νομίζω να κόψουν τα επιδόματα τον παλαιών. Αν, όμως, πάμνε δικαστικά, θα γίνουν δύο τινά: ή θα δώσουν και σε εμάς αυτά που θα παίρνετε εσείς, ή θα τα κόψουν και από εσάς! Είναι απαράδεκτοι! Καλή αρχή σου εύχομαι, διάβασα τα ευχάριστα σε άλλο topic. Πρέπει να ξέρεις πολλά από δημοσιούπαλληλικό κώδικα. Εγώ είμαι ήδη διορισμένος σε ΝΠΔΔ...αν διοριστώ με το γραπτό του Υπ.ΟΙΚ. π.χ. σε εφορία...θα πάθω πλάκα αν από εκεί που οκ, παίρνω σχετικά καλά λεφτά, πέσω στα 100-1100...αυτή είναι η μα@@@ια...διαβάσαμε, κουραστήκαμε για πολύ καιρό, για κάτι δεδομένο, συμμετείχαμε με τους όρους και τη νομοθεσία του 2008....και τώρα με μια εγκύκλιο μπορεί να μας την φέρουν..ενώ κα΄νου εκατοντέδες μετατάξεις γαλάζιων παιδιών και δίνουν τελευταία στιγμή τρελά επιδόματα στο υπ.εσ...αίσχος!

PLAYER ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ
LURKER ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ!

marionik
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό marionik » Τρί Ιούλ 07, 2009 7:53 pm

το τηλεφωνο απο το γραφειο του υπουργου οικονομικων ειναι 2103244924..πηρα τωρα τηλεφωνο και μου ειπανε οτι θα με ενημερωσουν σε 2 -3 μερες..

η κυρια που απαντησε το τηελφωνημα δεν ηξερε τιποτα..παρτε και αλλοι εκει..ν ακαταλαβουν οτι μας ενοχλει..

Επιστροφή σε “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 10 επισκέπτες