ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ....

Δικαιολογητικά, διορισμοί, προσλήψεις, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ.
nicky
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ....

Δημοσίευσηαπό nicky » Παρ Απρ 24, 2009 6:49 pm

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΛΩ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΗ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΙΚΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ..ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΩΡΑΙΑ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ Υ-Δ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΟ ΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΗΣ!
ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;;;;

uncle28
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό uncle28 » Παρ Απρ 24, 2009 9:11 pm

Στην εμπειρία υποβάλλεις την βεβαίωση του ικα οπου φαίνονται πόσες μέρες έχεις εργαστεί και υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα κάθε προκήρυξης οπου δήλώνεις το είδος της εμπειρίας και τον εργοδότη.Τίποτα άλλο δεν χρείαζεται..Απλώς το ικα σου λέει πως μπορεί κανονικά να εξακριβωθεί το είδος της εμπειρίας.Αλλά το ΑΣΕΠ δέχεται τα δυο που σου είπα.Τώρα πως ελέγχει αν εσύ αυτό που δηλώνεις ισχύει αυτό είναι άλλο θέμα.

κ.2
Μόνιμος
Μόνιμος

Re: ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ....

Δημοσίευσηαπό κ.2 » Παρ Απρ 24, 2009 9:14 pm

Οι απαντήσεις πολλές οι σωστές άγνωστες, μια από αυτές είναι κατά λέξη, από το ΑΣΕΠ.

ΑΣΕΠ: Θα γράψεις τις ημέρες που αναγράφονται στην βεβαίωση, του ΙΚΑ στην υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώσεις και την ειδικότητα σου εμένα η βεβαίωση του εργοδότη δεν με ενδιαφέρει.

ΕΓΩ: και δεν θα μου την βγάλεις άκυρη; Το ΙΚΑ δεν γράφει την ειδικότητα μου.

ΑΣΕΠ: όχι, από την στιγμή που κάνεις υπεύθυνη δήλωση εμπειρίας αν δηλώσεις ψεύτικη ειδικότητα θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου για ψευδή δήλωση.

Εμένα το ΑΣΕΠ έτσι μου είπε και έτσι έκανα, δεν ξέρω αν σε βοηθάω.

uncle28
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό uncle28 » Παρ Απρ 24, 2009 9:38 pm

Η σωστή είναι αυτή που σου είπε το ΑΣΕΠ και που αναφέρεται και στην κάθε προκήρυξη για την απόδειξη της εμπειρίας.Αυτό ανέφερα και εγώ πιο πάνω.Δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόδειξης εμπειρίας.

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό narco » Παρ Απρ 24, 2009 10:07 pm

Η απάντηση έχει δοθεί και αυτή είναι η σωστή.

Πας στον ασφαλιστικό σου φορέα (πχ ΙΚΑ), ζητάς τα ένσημα σου (σου τα εκτυπώνουν) και έπειτα ζητάς να σου δώσουν και μια δήλωση που να φαίνεται ο αριθμός μηνών καθώς και η ειδικότητα σου συγκεκριμένα ζητάς δήλωση για το ΑΣΕΠ - ξέρουν οι υπάλληλοι (πως νομίζεις ότι μπήκαν και αυτοί εκεί? :p). Αυτά τα δυο χαρτιά καταθέτεις και είσαι κομπλέ. Εγώ ποτε δεν έχω βάλει μέσα βεβαίωση εργοδότη, διότι απλούστατα δεν χρειάζεται.

Αυτό που σου λέω είναι δοκιμασμένη συνταγή σε προκήρυξη.

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό narco » Παρ Απρ 24, 2009 10:13 pm

κ.2 έγραψε:Οι απαντήσεις πολλές οι σωστές άγνωστες, μια από αυτές είναι κατά λέξη, από το ΑΣΕΠ.

ΑΣΕΠ: Θα γράψεις τις ημέρες που αναγράφονται στην βεβαίωση, του ΙΚΑ στην υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώσεις και την ειδικότητα σου εμένα η βεβαίωση του εργοδότη δεν με ενδιαφέρει.

ΑΣΕΠ: όχι, από την στιγμή που κάνεις υπεύθυνη δήλωση εμπειρίας αν δηλώσεις ψεύτικη ειδικότητα θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου για ψευδή δήλωση.

Το ικα σε έχει με μια συλλογική σύμβαση εργασίας οποτε απλά θα φανεί αυτό στην δήλωση που θα κανεις. Οι μήνες προϋπηρεσίας που θα βάλεις (πχ 40 μήνες), αν από τα ένσημα που θα βάλεις φανεί (επειδή ελέγχεται καρατσεκαρισμένο) ότι έχεις 30 μήνες προϋπηρεσία με την συλλογική σου σύμβαση και 10 μήνες σαν κάτι άλλο.. αυτόματα θα σου μετρήσουν 30 μήνες (άσχετα αν έχεις γράψει 40). Αν λοιπόν για κάτι δεν είσαι σίγουρος σαν τι σε έχουν για κάποιους μήνες δήλωσε full τους μήνες εργασίας σου και αυτοί θα κόψουν όσους δεν είσαι (παρολαυτά ποτε δεν ξέρεις και μπορεί να τους περάσουν όλους) :D

geosot
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό geosot » Παρ Απρ 24, 2009 10:39 pm

nicky έγραψε:ΤΟ ΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΗΣ!

Ο υπάλληλος του ΙΚΑ που σου τα είπε αυτά είναι όπως κάθε σωστός Δημόσιος Υπάλληλος ανενημέρωτος για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη απαξιωτική έκφραση. Φαντάζομαι ότι όταν σου έλεγε τα ανωτέρω δεν θα σήκωνε αντίρρηση.

Πίσω από ότι σου είπε ο υπάλληλος του ΙΚΑ κρύβεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Βεβαίωση από την Επιθεώρηση Εργασίας για τον προσδιορισμό της ειδικότητας ζητούσε το ΑΣΕΠ πριν το 2004. Τότε είχαν ρίξει το μπαλάκι στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα ο σχετικός νόμος 3051/2002 προέβλεπε την προσκόμιση της βεβαίωσης της Επιθεώρησης Εργασίας για την πιστοποίηση της ειδικότητας. Δυο χρόνια μετά το ΑΣΕΠ έκρινε ως ανεδαφική την διάταξη αυτή και αντικατέστησε την Βεβαίωση της Επιθ.Εργασίας με Υ/Δ. (νόμος 3260/2004)

Κανένας από τους ανεγκέφαλους του ΑΣΕΠ που πρότεινε την ρύθμιση αυτή δεν σκέφτηκε να πάρει ένα τηλέφωνο την Επιθεώρηση Εργασίας και να ρωτήσει αν μπορεί να πιστοποιήσει την ειδικότητα στην πράξη. Η ρύθμιση αυτή υλοποιήθηκε πρώτα ως Προεδρικό Διάταγμα (50/2001) και μετά κυρώθηκε με νόμο (3051/2002).

Για τρία χρόνια οι προηγούμενοι υποψήφιοι έτρεχαν από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς να μπορούν να βγάλουν άκρη. Όταν μετά από τρία χρόνια τα προβλήματα μετακύληθηκαν και σωρεύθηκαν στο ΑΣΕΠ (πληθώρα άσχετων και αντικρουόμενων εγγράφων με τις αιτήσεις, πληθώρα ενστάσεων κλπ) τότε αποφάσισε να περιορίσει τον αριθμό των εγγράφων στο έντυπο ασφαλιστικού φορέα και σε Υ/Δ.

Τα παραπάνω για να σχηματίσετε μια αντίληψη για το ποιοι κρίνουν τις αιτήσεις σας.

Γιώργος

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό narco » Παρ Απρ 24, 2009 10:56 pm

geoset μήπως γνωρίζεις πως ταυτοποιεί ο ΑΣΕΠ την προϋπηρεσία που έχεις δηλώσει με τον ασφαλιστικό σου φορέα?!?

geosot
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό geosot » Παρ Απρ 24, 2009 11:02 pm

κ.2 έγραψε:Οι απαντήσεις πολλές οι σωστές άγνωστες, μια από αυτές είναι κατά λέξη, από το ΑΣΕΠ.

Επειδή και σε μένα είχαν πει ακριβώς τα ίδια, όταν είχα πάει τον Νοέμβριο του 2008, λίγο πριν τελειώσει η προθεσμία της 8Κ πιστεύω ότι είναι ένα ποιηματάκι που μαθαίνουν πριν βγουν στο helpdesk.

Προσωπικά τους μπέρδεψα αρκετά, γιατί είμαι ασφαλισμένος σε δυο φορείς διαδοχικά, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, οπότε ο υπάλληλος πήγε να την κάνει για τα μετόπισθεν, αλλά την άκουσε κανονικά.

"Δεν ξέρω τι συνηθίζεται εδώ πέρα, αλλά πρώτα θα απαντήσεις όλα τα ερωτήματα μου και μετά θα μου γυρίσεις την πλάτη και θα φύγεις"

Επί της ουσίας βέβαια δεν έλαβα κάποια απάντηση από τον υπάλληλο γι'αυτό έγραψα και πρώτη φορά στο forum. Ρωτούσα αν μπορούν να θεωρήσουν την αίτηση άκυρη αν θεωρήσουν την Υ/Δ ψευδή.

Φυσικά η απάντηση είναι αρνητική απλώς δεν προσμετρούν την εμπειρία.

Σε όποια προκήρυξη Φορέα έλαβα μέρος από τον Νοέμβριο του 2008 μου έχουν προσμετρήσει την προϋπηρεσία ΙΚΑ κανονικά (έχω προσκομίσει βεβαίωση χρόνου ασφάλισης και Υ/Δ.

Ένας φορέας δεν προσμέτρησε την εμπειρία ΟΑΕΕ, οι υπόλοιποι την προσμέτρησαν κανονικά. Δεν υπέβαλα πουθενά βεβαίωση εργοδότη.

(ΠΕ οικονομολόγος, προϋπηρεσία Βοηθ.Λογιστή -> ΙΚΑ, Οικονομολόγος -> ΟΑΕΕ)

Τα ίδια και για την κοπελιά μου της προσμετρούν (φορείς και 8Κ) την προϋπηρεσία κανονικά με την βεβαίωση ΙΚΑ και την Υ/Δ (ΤΕ Λογιστικής, Βοηθός Λογιστή -> ΙΚΑ) . Δεν έχει υποβάλει ποτέ βεβαίωση εργοδότη.

Γιώργος

geosot
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό geosot » Παρ Απρ 24, 2009 11:11 pm

narco έγραψε:geoset μήπως γνωρίζεις πως ταυτοποιεί ο ΑΣΕΠ την προϋπηρεσία που έχεις δηλώσει με τον ασφαλιστικό σου φορέα?!?

Ευχαριστώ για την προτίμηση. Μου δίνεις άσκηση για το σπίτι. Μια βδομάδα σου φτάνει ή είναι βιαστικό?

Ποιοι φορείς σε ενδιαφέρουν ? ΙΚΑ ΟΑΕΕ ή κάποιος πιο ειδικός?

Γιώργος

PS. Ότι απάντηση σου δώσω θα προκύπτει από νόμο, υπουργική απόφαση, προεδρικό διάταγμα, έκθεση του ΑΣΕΠ κλπ. Πηγές που μπορεί να ελέγξεις και να χρησιμοποιήσεις όποτε θες. Παραφιλολογία δεν κάνω και δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση.

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό narco » Σάβ Απρ 25, 2009 12:08 am

ΙΚΑ μοναχα και σε ευχαριστω για την ενασχοληση με το θεμα.

narco
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος

Δημοσίευσηαπό narco » Σάβ Απρ 25, 2009 12:14 am

geosot έγραψε:
narco έγραψε:geoset μήπως γνωρίζεις πως ταυτοποιεί ο ΑΣΕΠ την προϋπηρεσία που έχεις δηλώσει με τον ασφαλιστικό σου φορέα?!?

Ευχαριστώ για την προτίμηση. Μου δίνεις άσκηση για το σπίτι. Μια βδομάδα σου φτάνει ή είναι βιαστικό?

Ποιοι φορείς σε ενδιαφέρουν ? ΙΚΑ ΟΑΕΕ ή κάποιος πιο ειδικός?

Γιώργος

PS. Ότι απάντηση σου δώσω θα προκύπτει από νόμο, υπουργική απόφαση, προεδρικό διάταγμα, έκθεση του ΑΣΕΠ κλπ. Πηγές που μπορεί να ελέγξεις και να χρησιμοποιήσεις όποτε θες. Παραφιλολογία δεν κάνω και δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση.

Οχι δεν ειναι βιαστικο take ur time. Απλα επειδη ετυχε και το το κουβεντιαζαμε τις προάλλες με κάτι συναδέλφους για το πως γίνεται η ταυτοποίηση.

Στον ΑΣΕΠ που είχα ρωτήσει αν πχ έχεις ασφάλιση ΙΚΑ και μετά σταματήσεις και μπεις στον ΟΑΕΕ μου είχαν πει ότι μετράει κανονικά (από την στιγμή που κανεις έναρξη επαγγέλματος με την ειδικότητα σου και πληρώνεις εισφορές στο ταμείο) και φυσικά αρκεί να μην επικαλύπτει η μια ασφάλιση την άλλη.

Στον ΟΑΕΕ λοιπόν έχω την εντύπωση τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και το όλο θέμα είναι τι γίνεται με το ΙΚΑ.

Οποτε έχεις λίγο χρόνο (αν μπορέσεις και το βρείς) μου απαντάς.

Ευχαριστώ και πάλι.

anthemio
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό anthemio » Κυρ Απρ 26, 2009 10:37 am

Σε μένα έγινε το αντίθετο.
Έβαζα βεβαίωση ΙΚΑ και βεβαίωση δημοσίου χωρίς ειδικότητα και υπ.δηλ. εμπειρίας όπου εκεί έγραφα την ειδικότητα μόνο. Μου έκοψαν την εμπειρία ή τη προσαύξηση σε πολλές. Απάντηση της ένστασης: από τη βεβαίωση του δημοσίου [size=18]"δεν προκύπτει το ακριβές αντικείμενο απασχόλησης του εν λόγω υποψηφίου" [/size], γιατι δεν τους αρκούσε η υπ δήλωση.
Έτσι έχασα 2 πρωτιές.
Εκ των υστέρων πηγα στο ΙΚΑ για να μου γράψουν τον κωδικό και αυτοί αρνήθηκαν, όσο και αν επέμενα. Τελικά μου έγραψε ειδικότητα το δημόσιο.

geosot
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό geosot » Κυρ Απρ 26, 2009 12:13 pm

Δυστυχώς anthemio την πάτησες μόνος σου. Αντιγράφω από μια προκήρυξη φορέα (Δήμου Ζωνανιών συμπτωματικά):
Β. Όταν δεν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος:
Για όλες τις περιπτώσεις είτε ζητείται εξειδικευμένη εμπειρία είτε όχι.
(1) Για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα:
• Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης.
• Χωριστή από την αίτηση υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται, επακριβώς, ο χρόνος και το είδος της εμπειρίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα και της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει και το είδος της εμπειρίας.

Η βεβαίωση του φορέα υπερκαλύπτει την Υ/Δ (πράγμα πιστεύω αυτονόητο) ως Δημόσιο Έγγραφο.

Αυτό ίσως να είναι και το καλύτερο μάθημα σε όσους (και είναι πολλοί) προτείνουν να βομβαρδίζουμε τον ΑΣΕΠ με έγγραφα που δεν μας ζητάει (βεβαιώσεις εργοδότη, βεβαιώσεις Επιθεώρησης Εργασίας και άλλα πολλά). Τα αναγκαίως απαραίτητα αν είναι γραμμένα σωστά είναι αρκετά.

Με πιο σκεπτικό προσκόμισες την βεβαίωση του φορέα ? ή για το 50% ? Αν είναι έτσι όλες οι προκηρύξεις γράφουν ότι
......απαιτείται βεβαίωση του φορέα στον οποίο η εμπειρία έχει αποκτηθεί, για την ειδικότητα με την οποία απασχολήθηκε ο υποψήφιος και την χρονική διάρκεια της απασχόλησής του είτε η εμπειρία αυτή είναι εξειδικευμένη είτε όχι.

Τέλος το ΙΚΑ ποτέ δεν έδινε βεβαιώσεις για το είδος της εμπειρίας, ο φορέας σε έστειλε εκεί?

Γιώργος

κ.2
Μόνιμος
Μόνιμος

Δημοσίευσηαπό κ.2 » Κυρ Απρ 26, 2009 4:04 pm

Αν διαβάσετε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ των προκηρύξεων θα δείτε ότι:

1.τρόπος απόδειξης της εμπειρίας
Α. όταν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος:
Για μισθωτούς και ελ. επαγγελματίες:
(1) όταν δεν ζητείται εξειδικευμένη εμπειρία:
- Άδεια άσκησης επαγγέλματος και
- Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία αναγράφεται η διάρκεια ασφάλισης. Οι μισθωτοί του δημοσίου μπορούν, αντί της βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα να προσκομίσουν βεβαίωση του φορέα δημοσίου τομέα, από την οποία προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας
(2) Όταν ζητείται εξειδικευμένη εμπειρία επιπλέον:
Για μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπ. δήλωση, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
οι μισθωτοί του δημοσίου, μπορούν, αντί της υπ. δήλωσης να προσκομίζουν βεβαίωση του φορέα του δημοσίου, από τον οποίο προκύπτει το είδος και χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Β. Όταν δεν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος:
Για όλες τις περιπτώσεις είτε ζητείται εξειδικευμένη εμπειρία είτε όχι.
(1) Για τους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα:
- Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, από την οποία προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης.
- Χωριστή από την αίτηση υπ. δήλωση, όπου δηλώνονται, επακριβώς ο χρόνος και το είδος της εμπειρίας καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
Οι μισθωτοί του δημοσίου μπορούν, αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα και της υπ. δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.
- όταν η εμπειρία έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή:
Για εμπειρία που έχει αποκτηθεί στη αλλοδαπή εκτός των λοιπών δικαιολογητικών ο υποψήφιος προσκομίζει:
(1) Όταν κατά το ισχύον νομικό καθεστώς η ασφάλιση των εργαζομένων για συγκεκριμένο επάγγελμα ή συγκεκριμένη σχέση εργασίας είναι υποχρεωτική:
Βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται ο χρόνος και το είδος της απασχόλησης του ενδιαφερόμενου και βεβαίωση του ασφαλιστικού οργανισμού, είτε πρόκειται για αμιγές κρατική ή αμιγώς ιδιωτική ή μικτή ασφάλεια.

Από τα παραπάνω εγώ καταλαβαίνω ότι, βεβαίωση εργοδότη χρειάζονται μόνο η αλλοδαποί. Επιπλέον αυτοί που εργάστηκαν στον δημόσιο τομέα, εφόσον δεν προσκομίσουν βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα και υπεύθυνη δήλωση.

Επιστροφή σε “ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες