Μηχανικός - ΜΒΑ
-
- Μαθητευόμενος
Μηχανικός - ΜΒΑ
Υπάρχει κανείς μηχανικός που να έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και ο ΑΣΕΠ να του το αναγνώρισε ως συναφές με το πτυχίο του μηχανικού και να του έδωσε 150 μόρια σε διαγωνισμό με μόρια;
Ευχαριστώ!!!
Ευχαριστώ!!!
-
- Μόνιμος
Re: Μηχανικός - ΜΒΑ
elena2007 έγραψε:Υπάρχει κανείς μηχανικός που να έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και ο ΑΣΕΠ να του το αναγνώρισε ως συναφές με το πτυχίο του μηχανικού και να του έδωσε 150 μόρια σε διαγωνισμό με μόρια;
Ευχαριστώ!!!
Καλησπέρα,
Εγώ είμαι μηχανικός και έχω MBA. Ο ΑΣΕΠ πάντα μου δίνει 50 μόρια...
-
- Μαθητευόμενος
elena 2007: Ο ΑΣΕΠ μου έδωσε 150 μόρια για MBA, όντας Χημικός Μηχανικός. Επειδή το βασικό πτυχίο είναι του ΕΜΠ και το μεταπτυχιακό MBA, πάλι μεταξύ ΕΜΠ και ΟΠΑ, ο ΑΣΕΠ θεώρησε ότι επειδή προέρχονται από το ίδιο ίδρυμα είναι συναφή. Είχα κάνει ένσταση για άσχετο λόγο, και στην ένσταση σου εξηγούνε λεπτομερώς όλα τα μόρια που σου έδωσαν. Επειδή λοιπόν είχα προσκομίσει και αναλυτικές βαθμολογίες του Πτυχίου και του Μεταπτυχιακού, στον ΑΣΕΠ είδαν ότι το MBA έχει μια κατεύθυνση για μηχανικούς (λόγω μαθημάτων) και μου έδωσαν 150 μόρια.
-
- Μόνιμος
var2413 έγραψε:elena 2007: Ο ΑΣΕΠ μου έδωσε 150 μόρια για MBA, όντας Χημικός Μηχανικός. Επειδή το βασικό πτυχίο είναι του ΕΜΠ και το μεταπτυχιακό MBA, πάλι μεταξύ ΕΜΠ και ΟΠΑ, ο ΑΣΕΠ θεώρησε ότι επειδή προέρχονται από το ίδιο ίδρυμα είναι συναφή. Είχα κάνει ένσταση για άσχετο λόγο, και στην ένσταση σου εξηγούνε λεπτομερώς όλα τα μόρια που σου έδωσαν. Επειδή λοιπόν είχα προσκομίσει και αναλυτικές βαθμολογίες του Πτυχίου και του Μεταπτυχιακού, στον ΑΣΕΠ είδαν ότι το MBA έχει μια κατεύθυνση για μηχανικούς (λόγω μαθημάτων) και μου έδωσαν 150 μόρια.
GIA THN PROSAYKSISI ENSTASI?
PERIMENO TA APOTELESMATA POS KAI POS
-
- Μαθητευόμενος
var2413 έγραψε:elena 2007: Ο ΑΣΕΠ μου έδωσε 150 μόρια για MBA, όντας Χημικός Μηχανικός. Επειδή το βασικό πτυχίο είναι του ΕΜΠ και το μεταπτυχιακό MBA, πάλι μεταξύ ΕΜΠ και ΟΠΑ, ο ΑΣΕΠ θεώρησε ότι επειδή προέρχονται από το ίδιο ίδρυμα είναι συναφή. Είχα κάνει ένσταση για άσχετο λόγο, και στην ένσταση σου εξηγούνε λεπτομερώς όλα τα μόρια που σου έδωσαν. Επειδή λοιπόν είχα προσκομίσει και αναλυτικές βαθμολογίες του Πτυχίου και του Μεταπτυχιακού, στον ΑΣΕΠ είδαν ότι το MBA έχει μια κατεύθυνση για μηχανικούς (λόγω μαθημάτων) και μου έδωσαν 150 μόρια.
Ευχαριστώ για την απάντηση!!!!
Η δικιά μου περίπτωση είναι πιο μπλεγμένη. Είμαι μηχανικός και έχω κάνει ΜΒΑ-TQM (Total Quality Management) στο Πανεπιστήμιπ Πειραιώς. Το πρόβλημα είναι παραπάνω το ίδρυμα του μεταπτυχιακού (δεν είναι Πόλυτεχνείο) και όχι η συνάφεια των μαθημάτων. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να αποδείξω συνάφεια της Ολικής Ποιότητας με τον Μηχανικό κυρίως μέσω του ΤΕΕ. Που πιστεύεις ότι πρέπει να στηριχθώ;;;;;
Thanks again!!!!
-
- Μαθητευόμενος
Συγγνώμη, το λάθος δικό μου. Στην απάντηση της ένστασης που είπα ότι είχα κάνει (για γλώσσες κι όχι για συνάφεια μεταπτυχιακού), και όπου μου ανέφεραν αναλυτικά ΟΛΑ τα μόρια που είχα και ΠΩΣ αξιολογήθηκαν, προέκυψαν τα ακόλουθα: 1.) Σωστά έκαναν και δε μου συνυπολόγισαν τις γλώσσες γιατί είχα προσκομίσει μόνο μετάφραση και όχι και τα πρωτότυπα, 2.) Το μεταπτυχιακό μου το υπολόγισαν 150 μόρια και όχι λιγότερα όπως το είχα υπολογίσει εγώ, διότι από τις αναλυτικές βαθμολογίες του Χημ. Μηχανικού και του Μεταπτυχιακού προκύπτει ότι τα μαθήματα του ΜΒΑ είναι κατεύθυνσης μηχανικών (π.χ. Επιχειρησιακή Έρευνα, κλπ). Συνεπώς, εκφράστηκα λάθος λέγοντας ότι σημασία έχει το ίδρυμα να είναι κοινό, καθώς αυτό δεν το ανέφεραν ως επιχείρημα στην απάντηση της ένστασης. Σημασία έχει η συνάφεια των δύο αναλυτικών βαθμολογιών. Έτσι καταθέτοντας τα χαρτιά σου, θα δώσεις οπωσδήποτε και τις δύο αναλυτικές βαθμολογίες (άσχετα αν δεν το ζητά η προκήρυξη) για να δουν και να κρίνουν οι ίδιοι τη συνάφεια. Εννοείται ότι το μεταπτυχιακό ΜΒΑ-Quality Management είναι 100% μεταπτυχιακό που απευθύνεται σε μηχανικούς.
Σόρρυ και πάλι για την ασάφειά μου, δε χρειάζεται να τρέξεις στο ΤΕΕ.
-
- Μαθητευόμενος
var2413 έγραψε:Συγγνώμη, το λάθος δικό μου. Στην απάντηση της ένστασης που είπα ότι είχα κάνει (για γλώσσες κι όχι για συνάφεια μεταπτυχιακού), και όπου μου ανέφεραν αναλυτικά ΟΛΑ τα μόρια που είχα και ΠΩΣ αξιολογήθηκαν, προέκυψαν τα ακόλουθα: 1.) Σωστά έκαναν και δε μου συνυπολόγισαν τις γλώσσες γιατί είχα προσκομίσει μόνο μετάφραση και όχι και τα πρωτότυπα, 2.) Το μεταπτυχιακό μου το υπολόγισαν 150 μόρια και όχι λιγότερα όπως το είχα υπολογίσει εγώ, διότι από τις αναλυτικές βαθμολογίες του Χημ. Μηχανικού και του Μεταπτυχιακού προκύπτει ότι τα μαθήματα του ΜΒΑ είναι κατεύθυνσης μηχανικών (π.χ. Επιχειρησιακή Έρευνα, κλπ). Συνεπώς, εκφράστηκα λάθος λέγοντας ότι σημασία έχει το ίδρυμα να είναι κοινό, καθώς αυτό δεν το ανέφεραν ως επιχείρημα στην απάντηση της ένστασης. Σημασία έχει η συνάφεια των δύο αναλυτικών βαθμολογιών. Έτσι καταθέτοντας τα χαρτιά σου, θα δώσεις οπωσδήποτε και τις δύο αναλυτικές βαθμολογίες (άσχετα αν δεν το ζητά η προκήρυξη) για να δουν και να κρίνουν οι ίδιοι τη συνάφεια. Εννοείται ότι το μεταπτυχιακό ΜΒΑ-Quality Management είναι 100% μεταπτυχιακό που απευθύνεται σε μηχανικούς.
Χάρηκα πολύ με τα όσα μου γράφεις!!!!!
Μήπως θα μπορούσε να μου πεις ποια μαθήματα θεώρησαν συναφή στον ΑΣΕΠ και αν αυτά τα μαθήματα τα είχες κάνει και στο Πολυτεχνείο; Από ότι είδα τα μεταπτυχιακά μας έχουν παρόμοια μαθήματα.
Και κατι τελευταίο, χρειάστηκε και βεβαίωση από το μεταπτυχιακό όπου να βεβαιώνεται πια ακριβώς μαθήματα είναι τα σχετικά με μηχανικούς ή όχι;
Εγώ έχω κάνει 20 μαθήματα και υπολογίζω ότι τουλάχιστον 7-8 μπορούν να θεωρηθούν σχετικά με το τους Μηχανικούς.
-
- Μαθητευόμενος
elena αντιγράφω από την απάντηση της ένστασης που είχα κάνει: Προσκόμισε ακριβές αντίγραφο του υπαριθμ..... πιστοποιητικού του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του ΕΜΠ, από το οποίο προκύπτει ότι έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη "Διοίκηση Επιχειρησεων", του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συγκεκριμένο ΔΠΜΣ απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους θετικών (αλλά και οικονομικών και κοινωνικών) επιστημών, προσφέροντας ένα συνδυαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αιχμή της Οικονομικής, Διοικητικής αλλά και της Τεχνικής Επιστήμης, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση τεχνικών, οικονομικών και διοικητικών γνώσεων στο χώρο των επιχειρήσεων (π.χ. βιομηχανική διοίκηση, επιχειρησιακή έρευνα κτλ) αλλά και της δημόσιας διοίκησης (π.χ. κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί της λειτουργίας βιομηχανικών επιχειρήσεων κτλ). Τούτο άλλωστε προκύπτει και από τον κατάλογο διδασκομένων μαθημάτων του συγκεκριμένου προγράμματος που είναι τεχνικο-οικονομικής κατεύθυνσης (ενδεικτικά μαθήματα: Βιομηχανική Πολιτική και Διεθνής Ανταγωνιστικότητα, Εφαρμοσμένη Στατιστική και Προβλέψεις, Περιβαλλοντική Διαχείριση στην Επιχείρηση, Μάνατζμεντ Έργων κα). Δοθέντος ότι οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι στο γνωστικό αντικείμενο του Χημικού Μηχανικού, καθίσταται πρόδηλο ότι ο μεταπτυχιακός τίτλος στη "Διοίκηση Επιχειρήσεων" εμπίπτει στο ευρύτερο αντικείμενο του συγκεκριμένου κλάδου και πρέπει να βαθμολογηθεί με 150 μονάδες.
Αυτό ήταν όλο το σκεπτικό. Πιστεύω να βοήθησα.
Αυτό ήταν όλο το σκεπτικό. Πιστεύω να βοήθησα.
-
- Μαθητευόμενος
var2413 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ elena2007. Χαίρομαι που βοήθησα. Σου εύχομαι και εσένα καλή επιτυχία.
var2413
please help me
προσπαθώ να κάνω ένσταση, επικοινώνησα με δικηγόρο και μου είπε ότι η απάντηση που σου έδωσε ο ΑΣΕΠ είναι πολύ ισχυρό στοιχείο για μένα.
Πήρα 3η θέση σε διαγωνισμο και διορίζονται οι 2 πρώτοι.
Μου ζήτησε όμως να βάλουμε στην ένσταση αντίγραφο του εγγράφου που σου έστειλε ο ΑΣΕΠ ώστε να αποδεικνύεται ότι είναι έγγραφο του ΑΣΕΠ και δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Αν φαίνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΑΣΕΠ μπορεί ο φορέας που κάνει το διαγωνισμό να αναζητήσει αυταπάγγελτα το αυθεντικό έγγραφο από τον ΑΣΕΠ.
Το μαιλ μου είναι ebabli@yahoo.com
Θα μπορούσες να μου δώσεις αντίγραφο;;;;;;;(Στείλε μου mail για να σου πω λεπτομέρειες επικοινωνίας)
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!
Επιστροφή σε “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες